Ik lees regelmatig dat jij dingen deinstalleert omdat je een zo kaal mogelijke installatie wil hebben, volgens mij is dit niet verstandig omdat allerlei pakketten afhankelijk van elkaar zijn. Dus wanneer je 1 pakket verwijderd dan worden er ineens veel meer pakketten verwijderd die je wel nodig hebt. Je moet gewoon lekker al die standaard geinstalleerde pakketten laten staan, dan heb je een stuk minder problemen.quote:Op zondag 15 januari 2006 21:50 schreef CarpeNoctem het volgende:
Ik lijk onderhand wel een wandelende vragenmachine, maar ik kom hier dus ook weer niet uit,, ik wil mijn repositarys gaan updaten, en dan krijg ik dit:
bart@Kubuntu:~$ sudo gedit /etc/apt/sources.list
sudo: gedit: command not found
wat is er nu weer mis?
Maar dit heeft daar ook weer mee te maken denk je? Tis gewoon mijn doel om een minimale instal er van te maken, maar dat wil niet echt lukken met deze OS denk ik,, heb je enig idee wat er mis is? Anders dan word het even de boel her-installeren.quote:Op zondag 15 januari 2006 21:56 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Ik lees regelmatig dat jij dingen deinstalleert omdat je een zo kaal mogelijke installatie wil hebben, volgens mij is dit niet verstandig omdat allerlei pakketten afhankelijk van elkaar zijn. Dus wanneer je 1 pakket verwijderd dan worden er ineens veel meer pakketten verwijderd die je wel nodig hebt. Je moet gewoon lekker al die standaard geinstalleerde pakketten laten staan, dan heb je een stuk minder problemen.
Ik denk dat je tijdens je deinstalleer acties iets teveel hebt verwijdert, ik neem aan dat je de syntax van de commando's verder goed hebt?quote:Op zondag 15 januari 2006 21:58 schreef CarpeNoctem het volgende:
[..]
Maar dit heeft daar ook weer mee te maken denk je? Tis gewoon mijn doel om een minimale instal er van te maken, maar dat wil niet echt lukken met deze OS denk ik,, heb je enig idee wat er mis is? Anders dan word het even de boel her-installeren.
Ja,, overigens kan ik wel gewoon apt-getten enzoquote:Op zondag 15 januari 2006 22:01 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Ik denk dat je tijdens je deinstalleer acties iets teveel hebt verwijdert, ik neem aan dat je de syntax van de commando's verder goed hebt?
Dit is trouwens niet alleen bij Ubuntu zo, maar bij Linux is z'n algemeen.quote:Op zondag 15 januari 2006 21:58 schreef CarpeNoctem het volgende:
[..]
maar dat wil niet echt lukken met deze OS denk ik,
Als je écht iets minimaals wilt; ga dan voor NetBSD of zo. Dat is standaard geen lynx (text-webbrowser) en rotzooi. Dan kun je een werkend systeem krijgen op minder dan 100 megabyte. Minimaal met Ubuntu is natuurlijk niets. Maar, Ubuntu is wel gebruikersvriendelijk. Leer eerst eens hoe dat pakketsysteem werkt; wat de finesses zijn; hoe je afhankelijkheden ziet, wat wat nodig heeft, et cetera.quote:Op zondag 15 januari 2006 21:58 schreef CarpeNoctem het volgende:
[..]
Maar dit heeft daar ook weer mee te maken denk je? Tis gewoon mijn doel om een minimale instal er van te maken, maar dat wil niet echt lukken met deze OS denk ik,, heb je enig idee wat er mis is? Anders dan word het even de boel her-installeren.
quote:Op zondag 15 januari 2006 22:22 schreef AtraBilis het volgende:
Het is nu alsof je een auto probeert te tunen voordat je eigenlijk kunt schakelen en dan maar uit experimenteerlust de accu uit de auto haalt om te kijken of 't daar beter van wordt.
Als het goed is komt KDE 3.5 niet in de officieele ondersteunde repositories van Ubuntu. Om KDE 3.5 te installeren moet je extra aanvullende en niet ondersteunde repositories instellen.quote:Op zondag 15 januari 2006 22:49 schreef AtraBilis het volgende:
Misschien zit 't nog niet in Ubuntu en moet je nog even wachten. Zulke paketten hebben vaak wel een lange wachttijd omdat ze nogal wat afhankelijkheden hebben en veel kapot kunnen maken, en goed getest moeten worden.
Inderdaad. Zal waarschijnlijk pas in Dapper standaard zijn. Maar er zijn meestal wel repositories te vinden die dergelijke pakketten hebben. Beetje googlen.quote:Op zondag 15 januari 2006 22:53 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
[..]
Als het goed is komt KDE 3.5 niet in de officieele ondersteunde repositories van Ubuntu. Om KDE 3.5 te installeren moet je extra aanvullende en niet ondersteunde repositories instellen.
Let er wel op dat je weet wat je doet. Het kan soms op subtiele wijze dingen kapot maken (niet-standaard KDE-programma's die niet goed werken met 3.5, en waarvoor de update ook nog niet in Ubuntu zit b.v.), het kan natuurlijk ook gewoon goed werken. Vraag jezelf af of je 3.5 écht nodig hebt.quote:Op zondag 15 januari 2006 22:58 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Inderdaad. Zal waarschijnlijk pas in Dapper standaard zijn. Maar er zijn meestal wel repositories te vinden die dergelijke pakketten hebben. Beetje googlen.
man grubquote:Op zondag 15 januari 2006 21:15 schreef __Saviour__ het volgende:
wel een andere vraag:
hoe stel ik grub in?
Ik wil dat Windows als eerste opstart als er na 10 secondes geen keus is gemaakt.
Nu is dat ubuntu.
Hier staat uitgelegd hoe je het op je systeem krijgt: http://www.kubuntu.org/announcements/kde-35.phpquote:Op zondag 15 januari 2006 22:47 schreef __Saviour__ het volgende:
Ik heb net het systeem geupdate met synaptic, er werd veel gedownload en geinstalleerd. Maar KDE is nog steeds 3.4. En 3.5 is de nieuwste toch? Hoe zet ik die er op?
Het is een ubuntu-installatie en ik heb in een terminal sudo apt-get install kubuntu-desktop gedaan om KDE te installeren. Dan had ie toch wel de nieuwste moeten pakken?
Hier heb ik je ook al uitgelegd hoe je een minimale installatie krijgt, maar blijkbaar lees je gewoon niet (goed)....quote:Op zondag 15 januari 2006 21:58 schreef CarpeNoctem het volgende:
[..]
Tis gewoon mijn doel om een minimale instal er van te maken, maar dat wil niet echt lukken met deze OS denk ik,, heb je enig idee wat er mis is?
is het volgens mij ook. Volgens mij opent ie mappen e.d. met nautilus,, maar ik kan het verkeerd hebbenquote:Op zondag 15 januari 2006 20:54 schreef CarpeNoctem het volgende:
Geen wonder dat ie het dan niet wilde doen, ik heb net konquerer eraf geflikkertDacht dat dit alleen webbrowser was.. dan maar ff re-installen.
Nautilus is de bestandsverkenner voor Gnome.. KDE gebruikt konquerer ervoor. En aangezien hij het over Kubuntu had, dus met KDE lijkt me konquerer best belangrijkquote:Op maandag 16 januari 2006 11:42 schreef nyny83 het volgende:
[..]
is het volgens mij ook. Volgens mij opent ie mappen e.d. met nautilus,, maar ik kan het verkeerd hebben
Uiteraard kan dat, rechtsklik op je 'Panel', dan 'Add to panel' -> 'Special Button' -> 'Desktop Access'.quote:Op maandag 16 januari 2006 15:10 schreef __Saviour__ het volgende:
Kan ik aan KDE in de balk beneden een 'show desktop' knop toevoegen, net zoals bijv. in windows en gnome?
Gok: Niet. Wellicht dat je UT wel in een venster kunt draaien, maar daar houdt het denk ik mee op. Wellicht dat XNest als oplossing werkt als je niet direct in een venster kunt draaien.quote:Op maandag 16 januari 2006 17:23 schreef Schorpioen het volgende:
Zeg, weet iemand hoe je onder linux vanuit een full screen game (bijv UT2004) terug kan gaan naar je desktop zonder de game af te hoeven sluiten? Onder windows is dat alt-enter maar onder linux heb ik het nog niet gevonden...
Als die distro geen Gnome draait, maar XFCE, dan denk ik dat Gnome-pictogrammen en themes niet zo'n zin hebben.quote:Op maandag 16 januari 2006 18:00 schreef CarpeNoctem het volgende:
Nou dan straks toch maar Xubuntu installeren, ik had gehoopt dat ik handmatig het voor elkaar kreeg om de niet nodige bestanden eruit te mikken. Maar helaas. Vind het zo simpel om de makkelijkste weg te kiezen, maar die kies ik dan toch maar met Xubuntu.
Heb nog wel 2 vraagjes:
* Nu kun je Gnome-Pictogrammen downloaden en Themes, kan dat straks ook nog?
* Het is een minimale installatie, betekent het dan ook dat ik zwaardere programma's
er niet op kan installeren? Of is dit wel gewoon mogelijk... ?
Hmmz vind het wel leuk om beetje gekke pictogrammen te hebben, niet dat standaart spul, maar dat is dus dan straks niet meer mogelijk... De vraag was dus eigenlijk meer of er de mogelijk bestaat om Pictogrammen endergelijke te veranderen.quote:Op maandag 16 januari 2006 18:04 schreef AtraBilis het volgende:
[..]
Als die distro geen Gnome draait, maar XFCE, dan denk ik dat Gnome-pictogrammen en themes niet zo'n zin hebben.
Uiteraard kun je er zwaardere programma's wel op installeren. De vraag is echter waarom wil je dat als je een minimale distributie kiest? tenzij je daarmee databases e.d. bedoelt, maar dat vermoed ik niet. Maar als je toch KDE gaat installeren (of Gnome t.z.t.) dan zie ik 't nut niet van die minimale installatie.
Ik neem aan dat je wel begrijpt dat xubuntu exact dezelfde ubuntu is alleen dan met een ietwat andere package selectie, en dat je dus xubuntu of kubuntu gewoon vanuit apt kan installeren? Bekijk de packages xubuntu-desktop en kubuntu-desktop eens.quote:Op maandag 16 januari 2006 18:00 schreef CarpeNoctem het volgende:
Vind het zo simpel om de makkelijkste weg te kiezen, maar die kies ik dan toch maar met Xubuntu.
Precies, of je nu Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu of Edubuntu neemt, het is allemaal afgeleid en praktisch hetzelfde als Ubuntu. Dus de problemen die je nu in Kubuntu en Ubuntu hebt, die heb je straks in Xubuntu ook.quote:Op maandag 16 januari 2006 19:11 schreef Schorpioen het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je wel begrijpt dat xubuntu exact dezelfde ubuntu is alleen dan met een ietwat andere package selectie,
1 2 3 4 5 6 | 126751a2dc5528c2f9044d9e4ee36d61 ubuntu-5.10-install-i386.iso 8886a26a1da1daa3669ed6e1253bd93b ubuntu-5.10-install-powerpc.iso 8523ee4b5490c9b77ac4ec5e5a12b2f5 ubuntu-5.10-live-amd64.iso 49f36f8aef009d6403360de23b5a47d4 ubuntu-5.10-live-i386.iso 752c8d641ca486955c7747cac1c8a305 ubuntu-5.10-live-powerpc.iso |
"md5 check sums are the same"quote:Op maandag 16 januari 2006 20:11 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Iets is niet goed met Grub op jouw cd, begin ik te vermoeden.
Kijk voor de zekerheid eens of de ISO die je gedownload hebt wel goed is. Dit kan met door een MD5sum te controleren. De juiste staat bij de downloads, die van jouw ISO kun je met een programma controleren, moet je maar even googlen naar een geschikt programma voor Windows.
[ code verwijderd ]
Die dus. Vermoedelijk de tweede in het rijtje, of anders die bij de juiste iso staat.
ah, zo simpel nog. had ik zelf moeten kunnen vindenquote:Op maandag 16 januari 2006 15:38 schreef whoops het volgende:
[..]
Uiteraard kan dat, rechtsklik op je 'Panel', dan 'Add to panel' -> 'Special Button' -> 'Desktop Access'.
Er zou met branden een fout opgetreden kunnen zijn. Je zou kunnen proberen de cd nog eens te branden, op lage snelheid bij voorkeur, om ook dat uit te sluiten. Anders zou ik het snel ook even niet meer weten.quote:Op maandag 16 januari 2006 20:17 schreef marc1982 het volgende:
en als m'n grub van m'n cd corrupt zou zijn,
dan zou ie het in vmware toch ook niet mogen doen?
want dat deed ie wel namelijk..
niet via cd, maar iso gemount..
maar toch..
Dit boek ben ik erg over te spreken. Het is al wel wat verouderd, maar er is een hoop uit te leren. Wel specifieke Unix-informatie, er worden geen packagemanagers behandeld bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 12:45 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
ah, zo simpel nog. had ik zelf moeten kunnen vinden. Maar bedankt!
Wat is eigenlijk een goed boek over linux? Ik ben er nu al eventjes mee bezig en simpele dingen lukken me allemaal, als ik tutorials stap voor stap volg.
Maar ik wil ook weten wat het allemaal doet, al die commando's. Al die packetmanagers enzo, die terminal commando's. Is er een goed boek dat helemaal bij het begin begint, maar ook de ingewikkeldere dingen behandelt?
Al doende leert men, en het lukt al aardig, en als het fout gaat is dat alleen een goede reden om het de volgende keer beter te doenquote:Op dinsdag 17 januari 2006 17:27 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Ja, dat kun je leuk vinden. Zou het niet leuker zijn als je weet wat je doet, en het dus ook lukt? Dus wat ervaring opdoen, veel lezen en dan succesvol het systeem ontdoen van alles dat je niet nodig hebt?
Mij lijkt dat in ieder geval leuker dan elke keer op fora te moeten vragen wat je verkeerd doet.
En zoals gezegd levert XFCE4 installeren ipv Gnome niet veel voordeel op. Het voordeel van XFCE4 is dat het vrij licht is, dus op oudere systemen draait. Dat wil niet zeggen dat er minder programma's geinstalleerd worden
Daarbij is voor de mensen die op dat forum reageren ook leuker als de vraagsteller zelf iets meer van de materie af weet, in plaats van dat hij telkens aannames doet die voor geen meter kloppen...quote:Op dinsdag 17 januari 2006 17:27 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Mij lijkt dat in ieder geval leuker dan elke keer op fora te moeten vragen wat je verkeerd doet.
Ook. En de manier van vragen is vaak stukken gerichter als mensen wat meer een idee hebben we ze aan het doen zijn. De relevante informatie wordt er dan immers vaak gelijk bij gegeven.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 17:30 schreef whoops het volgende:
[..]
Daarbij is voor de mensen die op dat forum reageren ook leuker als de vraagsteller zelf iets meer van de materie af weet, in plaats van dat hij telkens aannames doet die voor geen meter kloppen...
hoe game jij eigenlijk in linux? wil ook wel eens uitproberen of ik een paar games ook onder linux werkend kan krijgen.quote:Op maandag 16 januari 2006 17:23 schreef Schorpioen het volgende:
Zeg, weet iemand hoe je onder linux vanuit een full screen game (bijv UT2004) terug kan gaan naar je desktop zonder de game af te hoeven sluiten? Onder windows is dat alt-enter maar onder linux heb ik het nog niet gevonden...
Volgens ATI :quote:Op dinsdag 17 januari 2006 17:53 schreef the_disheaver het volgende:
Heeft er iemand een ATI kaart met werkende TV?
3D enzo krijg ik voor elkaar (Atit all in wonder 9800) maar de TV geheel niet, en daarover kan ik ook weinig vinden...
Welk merk tv-kaart (dus zonder videokaart) werkt wel goed samen met linux?
Volgens mij is dat de enige oplossing...:(
Hier een overzichtje van TV-kaarten die met 'bttv' werken...quote:Q8: Is v4l video capture supported for ALL IN WONDER cards?
A8: The ATI Proprietary Linux driver does not currently provide video capture functionality. Video capture support for most ALL IN WONDER cards should be available from the GATOS project.
Ik heb het zelf met een Leadtek WinFast 2000 wel eens aan de praat gehad...quote:bttv is linux driver for TV cards based on the bt848 and bt878 chips.
Om Windows games onder Linux aan de praat te krijgen kan je de commerciele Wine variant 'Cedega' gebruiken. Hiervoor moet je normaal dus betalen, maar je kan voor niets een 'development' versie gebruiken, door er eentje uit CVS te halen.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 18:52 schreef nyny83 het volgende:
[..]
hoe game jij eigenlijk in linux? wil ook wel eens uitproberen of ik een paar games ook onder linux werkend kan krijgen.
Mooi dat je gevonden hebt waar het aan ligt...quote:Op dinsdag 17 januari 2006 19:13 schreef marc1982 het volgende:
Mensen mijn 'probleem' is opgelost,
als iemand me de logica kan uitleggen graag...
het zit zo..
in het 1e scherm van m'n bios staan m'n ide devices :
Pr mas
Pr sla
Sec mas
Sec sla
deze staan meestal op auto, maar zijn ook zelf in te stellen op 'none' of zelf type aangeven.
goed, tijdje m'n 40 gig niet gebruikt, dus op 'none' gezet.
dus niet zo heel gek dat ik daar niet van kon booten, kan ik heel goed inkomen zelfs..
maar kan iemand me vertellen waarom windows en linux setup 'm wel zien als ie ingesteld staat als 'none' en hoe het kan dat ik 'm wel kan instellen bij boot sequence?
omdat ie gewoon aan te spreken was in windows, en gevonden werd in linux heb ik hier niet naar gekeken..
werkt het nu?
ja in principe wel..
net setup gedraaid met sata schijven los, grub op 40 gig en gaan..
alleen moet ik setup nog een keer opnieuw doen..
heb in setup de fout gemaakt om 2x dezelfde typfout in m'n wachtwoord te maken..
huh?quote:Op dinsdag 17 januari 2006 19:49 schreef whoops het volgende:
[..]
Mooi dat je gevonden hebt waar het aan ligt...
Als je dat 'chroot' truucje nog een keer uitvoert kan je op die manier je password resetten... Scheelt een reinstall...
1 2 3 4 | mount /dev/hda1 /mnt/root chroot /dev/hda1 /bin/bash passwd |
mkdir -p ? waar staat die '-p' voor?quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:00 schreef F.U.B.A.R het volgende:
chroot = change root. Je boot van een live CD of rescue disk en chroot dan naar je "echte" root (/dev/hda1 ofzo).
mkdir -p /mnt/root
mount /dev/hda1 /mnt/root
chroot /dev/hda1 /bin/bash
passwd
Om uitgebreide info over de meeste commando's op een Unix-systeem te krijgen gebruik je de 'manpages'.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:07 schreef marc1982 het volgende:
[..]
mkdir -p ? waar staat die '-p' voor?
en passwd? reset je password?
wil graag weten wat ik doe, zodat ik het ook snap, iedereen kan overtypen
en password is dan gewoon leeg?
gewoon enter?
1 |
quote:-p, --parents
no error if existing, make parent directories as needed
m'n password is niet leeg, maar wat moet ik dan invullen bij het inloggen (weer op ubuntu) ?quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:11 schreef F.U.B.A.R het volgende:
De -p in mkdir staat voor "maak ook de parentdirs als die nog niet bestaan". En met passwd stel je idd een nieuw pword in.
Je pword is niet leeg, maar doordat je van de live CD boot, ben je root. Als je daarna ook nog chroot, wordt er niet naar je pword gevraagd. Handig he.
ik weet niet of het een probleem is,quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:44 schreef F.U.B.A.R het volgende:
Dunno. Als je boot van een Live CD wordt er geen password gevraagd. En als je chroot ook niet. Dus wat is het probleem?
Je hebt voor chroot inderdaad een directory nodig, een device gaat niet werken... Daar kwam ik eerder in dit topic achter...quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:47 schreef __Saviour__ het volgende:
chroot /dev/hda1 /bin/bash roept direct /dev/hda1 aan. Waarom dan die eerdere mount? Heb je anders geen toegang?
Ik ga het nog een keer uitleggen:quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:47 schreef marc1982 het volgende:
[..]
ik weet niet of het een probleem is,
maar dit wil ik ook graag voorkomen..
als ik via chroot m'n password reset,
kan ik hierna dan in ubuntu inloggen met
username = "username"
password = "" ??
zo niet wat word dan het password?
of moet ik dat opgeven bij het commando?
dat wil ik graag weten
heel simpelquote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:56 schreef F.U.B.A.R het volgende:
[..]
Ik ga het nog een keer uitleggen:
1. live CD in de CD-Rom
2. booten van de CD
3. Linux is geboot en je bent standaard ingelogd als root
4. je chroot naar je "echte" /
5. je runt "passwd" en geeft een nieuw password op
6. CD uit de speler en booten van je gewone Linux
(evt. 7. inloggen als root met het password dat je daarvoren hebt ingetypt)
Is toch simpel? Of mis ik iets?
Ga je dan ook meteen wat manpages doorlezen? Deze info had je daar zo kunnen vinden. Als je alles moet blijven vragen op deze manier kan je wel 80 topics volkrijgen...quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:58 schreef marc1982 het volgende:
[..]
heel simpel
maar "5. je runt "passwd" en geeft een nieuw password op" miste ik nog..
of tenminste dat je dan je nieuwe password moest opgeven..
ga het zo proberen
True, had ik er uit gewoonte niet bijgezet. Linux is helemaal niet zo eng als het lijkt hoor.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:58 schreef marc1982 het volgende:
[..]
heel simpel
maar "5. je runt "passwd" en geeft een nieuw password op" miste ik nog..
of tenminste dat je dan je nieuwe password moest opgeven..
ga het zo proberen
Onder KDE opent je CD automatisch met een mapje MP3 (en ook FLAC, WAV en OGG trouwens) in Konquerer. Als je dit mapje kopieert naar je HD worden de MP3's automagisch gemaakt... Geweldig systeem...quote:Op dinsdag 17 januari 2006 21:41 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Er zijn trouwens vast wel mensen hier die cd's rippen in Linux. Welke software gebruiken jullie ervoor? Ik wil graag cd's rippen naar mp3 met lame, omdat mijn hele collectie ongeveer zo geript is.
Ik gebruikte in Windows altijd EAC en dat werkte perfect. Automatisch werd een mapje aangemaakt in de map waar mijn mp3's staan met de naam 'artiest - titel'. En de bestanden 'nummer - artiest - titel'. Zo zou ik dus ook graag mijn nieuwe cd's rippen (ik heb weer wat in te halen, sinds ik Ubuntu heb, heb ik eigenlijk niets meer geript).
Dit is ook echt cool trouwens, ik ga eerdaags m'n servertje maar eens 'klonen'...quote:Op dinsdag 17 januari 2006 20:47 schreef Schorpioen het volgende:
- Om te beginnen moeten iig je homedir en je data en eventueel je /etc dir hun eigen partitie hebben. Anders kun je het vergeten.
- tik in: "sudo dpkg --get-selections > ~/packages.txt"
- bewerk deze lijst eventueel en gooi packages die je niet nodig hebt eruit
- herinstalleer ubuntu met de cd maar kies de server versie, voor een minimaal systeem
- kies voor manual partitioning en geef de partities weer de mountpunten terug die ze hadden
- laat je home, data en etc partities ongewijzigd in de setup, maar formatteer de overige partities
- Na installatie, log je in en tik je in: "sudo dpkg --set-selections <~/packages.txt"
- Tik "sudo apt-get update"
- Tik in "sudo dselect install" en al je pakketten worden geinstalleerd, vers van het internet.
- Start X op en vind alles zowat exact zoals je het hebt achtergelaten!![]()
Ik startte azureus op en mijn torrents gingen gewoon verder waar ze gebleven waren!
Tja, probeer dat met windows maar eens!
ga ik doenquote:Op dinsdag 17 januari 2006 21:05 schreef Schorpioen het volgende:
[..]
Ga je dan ook meteen wat manpages doorlezen? Deze info had je daar zo kunnen vinden. Als je alles moet blijven vragen op deze manier kan je wel 80 topics volkrijgen...
dankjequote:Op dinsdag 17 januari 2006 21:42 schreef F.U.B.A.R het volgende:
[..]
True, had ik er uit gewoonte niet bijgezet. Linux is helemaal niet zo eng als het lijkt hoor.
Grip, een frontend van cdparanoia (te vergelijken met EAC @ secure mode) en Lame. Ik rip mijn CD's ermee naar --aps, inclusief ID3 tags en filenames zoals ik ze wil. Het programma trekt ook automatisch de namen uit CDDB als je de CD in de drive doet.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 21:41 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Er zijn trouwens vast wel mensen hier die cd's rippen in Linux. Welke software gebruiken jullie ervoor? Ik wil graag cd's rippen naar mp3 met lame, omdat mijn hele collectie ongeveer zo geript is.
Ik gebruikte in Windows altijd EAC en dat werkte perfect. Automatisch werd een mapje aangemaakt in de map waar mijn mp3's staan met de naam 'artiest - titel'. En de bestanden 'nummer - artiest - titel'. Zo zou ik dus ook graag mijn nieuwe cd's rippen (ik heb weer wat in te halen, sinds ik Ubuntu heb, heb ik eigenlijk niets meer geript).
Oke, ik denk ook dat ik dat ga doen. Ik zal denk ik de eerste tijd Windows nog het meest gebruiken omdat ik het gewoon gewent ben. Óf Linux moet gelijk helemaal fantastisch zijnquote:Op donderdag 19 januari 2006 17:37 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Ik heb zelf alleen ervaring met Linux installeren terwijl Windows er al op staat. Ik heb het nooit andersom gedaan. Daarbij heb ik nooit problemen ondervonden, dus dat kan ik je aanraden.
Je zult Linux eerst moeten leren kennen wil het echt fantastisch voor je zijn...quote:Op donderdag 19 januari 2006 17:59 schreef Twisted_Logic het volgende:
[..]
Oke, ik denk ook dat ik dat ga doen. Ik zal denk ik de eerste tijd Windows nog het meest gebruiken omdat ik het gewoon gewent ben. Óf Linux moet gelijk helemaal fantastisch zijn.
En daar kom je nu mee. Ik heb eergisteren maar eens een partitie naar FAT32 omgezet. Ik blijf mijn muziek kopieeren op deze manier.quote:Op donderdag 19 januari 2006 18:34 schreef whoops het volgende:
De rest van de schijf gebruik ik als tijdelijke data-partitie, waar downloads en zooi terecht komen, en spul wat niet op m'n servertje hoeft te staan. Deze partitie heb ik vanwege de Windows-compatibiliteit FAT32 gelaten, maar nu baal ik er een beetje van, ik ben namelijk deze tool tegen gekomen, waarmee je vanuit Windows op een Linux partitie kan schrijven... Dan heb je onder Linux de voordelen van een 'native' filesystem, en onder Windows gedraagt het zich ook als elk ander filesystem.
Windows heeft geen weet van andere OS'en dus je zal inderdaad eerst Windows moeten installeren. Als je het andersom doet zal windows je linux boot slopen.quote:Op donderdag 19 januari 2006 17:26 schreef Twisted_Logic het volgende:
Oke mensen ik wil graag even advies, ik heb vrijwel nog nooit echt met Linux gewerkt (alleen maar met de live cd van Ubuntu)
Over een paar weken heb ik een nieuwe computer, en daar wou ik Windows 2000pro (of XP) instaleren, én ik wil er als dual boot Linux opzetten, zelf heb ik in gedachten om Ubuntu er op te zetten.
Wat raaden jullie mij aan, als eerste boot Linux of als eerste boot Windows? Ik heb wel eens gelezen dat je beter eerst Windows erop kan zetten en dan pas Linux, maar ik weet niet wat daar van waar is.
Alvast bedankt.
1 2 3 | error: db4 error(-30978) from dbenv->open: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery error: cannot open Packeges index |
In de eerste errormelding staat 'regoin', als je daar 'region' van maakt vind je al een stuk meer...quote:Op donderdag 19 januari 2006 21:53 schreef tactic_to het volgende:
hey unix/linux gebruikers.
ik heb een beetje vreemd probleempje met mijn linux instalatie. ik kan geen rpm's installeren.
ik krijg de volgende fout:
[ code verwijderd ]
ik kan niks vinden op internet hoe ik dit zou moeten oplossen. ik heb al rpm --rebuilddb en rpm --initdb maar geen van beide heeft geholpen.
ik draai een versie van fedora core en als ik me niet vergis is het versie 2 maar zeker weten doet ik het niet want het is een clarkconnect.
ik ben trouwens niet een volledig linux noob ik heb gelukkig enige kennis maar het is nog helaas niet veel.
ik hoop dat 1 van jullie me kan helpen.
alvast bedankt voor de hulp
quote:Basically it says:-
"hangs" in select are usually stale locks. Fix by doing
cd /var/lib/rpm
rm -f /var/lib/rpm/__db*
Putty: tekst selecteren = kopieren...quote:Op vrijdag 20 januari 2006 00:29 schreef tactic_to het volgende:
jah inderdaad heb ik hem over getypt wist ff niet meer hoe ik met putty moest kopieren en plakken.
maar het werkt weer.
en ik heb clarkconnect geinstalleerd wat als basis fedora heeft
Het lijkt er inderdaad op dat je DNS niet goed staat, of dat je netwerkverbinding in z'n geheel niet werkt.quote:Op vrijdag 20 januari 2006 10:46 schreef CarpeNoctem het volgende:
Ik krijg een error bij het opstarten van Ubuntu,
Error Synchronizing Clock, en dan een link naar een website van ubuntu. Ik kan alleen nergens een instelling vinden waar ik dit kan aanpassen,,, dus wat te doen?
1 |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |