FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe en wat aardappelen ?
RoaRRRvrijdag 13 januari 2006 @ 18:19
Na 24 jaar aardappelen gegeten te hebben gaat het me de laatste tijd steeds meer tegen staan om gekookte aardappels te eten...

Dus mijn vraag ? Wat te doen met de aardappels ? Natuurlijk ben ik op de hoogte van de meest standaard bereidingswijzes

* Patat bakken is natuurlijk een goede opties maar helaas niet zo goed voor de zwemband die ik juist probeer kwijt te raken
* Aardappelpuree is lekker maar alleen bij sommige gerechten


Maar ik ben juist op zoek naar bereidingswijzes die mij niet bekend zijn
Oblivionvrijdag 13 januari 2006 @ 18:23
De Aardappel

Een heel topic vol.
Bayervrijdag 13 januari 2006 @ 18:23
Aardappelgratin.

Benodigdheden: 600 gr aardappels, 100 gr geraspte gruyère kaas, 1 ei, ½ l melk, nootmuskaat, peper en zout, 50 gr boter, 1 teentje knoflook

Keukengerei: ovenvaste schaal, aluminiumfolie, oven (180 graden)

Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes van enkele millimeters dikte. Meng de helft van de kaas met de melk, de kruiden, zout en het ei. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor. Snijd het knoflookteentje door, wrijf daar een schaal, die bij voorkeu aardewerk moet zijn, mee in en beboter de schaal. Leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs in. Giet het melkmengsel in de schaal, strooi de resterende gruyère kaas erover en leg er hier en daar een stukje boter op. Zet de schaal in de oven. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwijder dit na ca. 20 minuten als de aardappels gaar zijn en laat ze nog 10 minuten in de oven staan om mooi van kleur te worden. Naar eigen smaak en fantasie kunnen variaties worden aangebracht, door bijvoorbeeld fijngesnipperde ham of een fijngehakt uitjes tussen de schijfjes te strooien.

Eet ze.
Logitikvrijdag 13 januari 2006 @ 18:29
Aardappel Anders is ook weer eens wat anders
YoopYvrijdag 13 januari 2006 @ 18:35
stap over op rijst
Furiousvrijdag 13 januari 2006 @ 18:36
Schillen, in olie (halverwege een ovenschaal) leggen. En dan 2 of 3 uur in de oven leggen (wel elk half-uur even rond rollen). Krijg je een super lekker krokant laagje.
LasTeRvrijdag 13 januari 2006 @ 18:39
Rijst is goed. Gebakken aardappeltjes? Dat is lekker
Furiousvrijdag 13 januari 2006 @ 18:40
Of koken en frituren uiteraard.
Bluesvrijdag 13 januari 2006 @ 19:23
De bovenste post en de OP heb ik naar
De Aardappel getransporteerd, daar verder

met dank aan Obli, de sherlock van Cul