FOK!forum / Culinesse à gogo / Vlees ingevroren hoe lang
LennyKravitzdinsdag 10 januari 2006 @ 00:07
Situatie:

Vlees; hamlappen; ingevroren in originele verpakking... hoe lang kan ik die ingevroren bewaren?

rashudodinsdag 10 januari 2006 @ 00:07
Minstens een half jaar.
Big_Boss_Mandinsdag 10 januari 2006 @ 00:09
Maximaal nog wat langer.
Bluesdinsdag 10 januari 2006 @ 00:39
quote:
Hoe lang kan ik vlees in de diepvries bewaren?
Dat hangt af van de capaciteit van uw diepvriezer:
* - 6o C of lager:
Ongeveer een week

* - 12o C:
Circa een maand

* - 18o C:
Drie maanden

* - 18o C of lager:
Drie maanden. Bovendien kunt u kleine hoeveelheden zelf invriezen.
golferdinsdag 10 januari 2006 @ 00:45
Bewaartijd is afhankelijk van het soort vlees:

Rundvlees 6 maanden
Varkensvlees, lamsvlees, kalfsvlees 3 maanden
Gehakt 2 maanden
Bereid vlees 2-3 maanden
Vleeswaren 1-3 maanden

Dus in jouw geval met hamlappen maximaal 3 maanden.
LennyKravitzdinsdag 10 januari 2006 @ 01:41
hmmm... half jaar bewaard... te lang blijkbaar... al weet ik niet wat er mee kan gebeuren in die vriezer... wist niet dat het er nog lag... gaat 't weggooien...
Aenariondinsdag 10 januari 2006 @ 08:48
Enne Struisvogelbiefstuk?

tligt bij ons in de diepvries....

kweet eigenlijk niet waar dat t meest op lijkt....
papariadinsdag 10 januari 2006 @ 10:58
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 00:45 schreef golfer het volgende:
Bewaartijd is afhankelijk van het soort vlees:

Rundvlees 6 maanden
Varkensvlees, lamsvlees, kalfsvlees 3 maanden
Gehakt 2 maanden
Bereid vlees 2-3 maanden
Vleeswaren 1-3 maanden

Dus in jouw geval met hamlappen maximaal 3 maanden.
Oei, dan ben ik blij dat ik nog leef.
Mijn moeder heeft een grote vrieskist die eigenlijk altijd vol ligt met oa. vlees.
En eigenlijk gaat er meer in dan er uit komt. Wel altijd direct na aankoop ingevroren.
Maar het is regelmatig voorgekomen dat we dat vlees na een paar jaar nog aten.
Zal dit lijstje met bewaartijden eens doormailen
Againzenderdinsdag 10 januari 2006 @ 11:43
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 10:58 schreef paparia het volgende:

[..]

Oei, dan ben ik blij dat ik nog leef.
Mijn moeder heeft een grote vrieskist die eigenlijk altijd vol ligt met oa. vlees.
En eigenlijk gaat er meer in dan er uit komt. Wel altijd direct na aankoop ingevroren.
Maar het is regelmatig voorgekomen dat we dat vlees na een paar jaar nog aten.
Zal dit lijstje met bewaartijden eens doormailen
ik eet ook regelmatig vlees dat een jaar in de vriezer heeft gelegen, niets mis mee. Alleen heb ik het idee dat de structuur wat achteruit gaat.
Joppydinsdag 10 januari 2006 @ 11:48
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 11:43 schreef Againzender het volgende:

[..]

ik eet ook regelmatig vlees dat een jaar in de vriezer heeft gelegen, niets mis mee. Alleen heb ik het idee dat de structuur wat achteruit gaat.
Opzich is er niks mis mee, anders zou ik ook niet zo gezond meer zijn Maar je merkt het idd wel aan de smaak en structuur.
Martijn_77dinsdag 10 januari 2006 @ 19:57
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 00:45 schreef golfer het volgende:
Bewaartijd is afhankelijk van het soort vlees:

Rundvlees 6 maanden
Varkensvlees, lamsvlees, kalfsvlees 3 maanden
Gehakt 2 maanden
Bereid vlees 2-3 maanden
Vleeswaren 1-3 maanden

Dus in jouw geval met hamlappen maximaal 3 maanden.
Is zo'n lijstje er eigenlijk ook voor groentes?
Bluesdinsdag 10 januari 2006 @ 20:02
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 19:57 schreef Martijn_77 het volgende:


Is zo'n lijstje er eigenlijk ook voor groentes?
http://www.xs4all.nl/~johzandb/petra/groenten_bewaren.htm
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=1732


Handy he
Martijn_77dinsdag 10 januari 2006 @ 20:16
quote:
Is idd handy om te weten
longinusdinsdag 10 januari 2006 @ 20:17
Supermarktgehakt kan wel 2 jaar ingevroren zijn, dus gewoon vlees is ook wel te doen.
Mabelledinsdag 10 januari 2006 @ 23:19
Ik heb pas nog rundergehakt geruld ... dat lag precies een jaar in de vriezer... was niet mis mee maar doorgaans bewaar ik het nooit zo lang.