quote:Op maandag 9 januari 2006 12:32 schreef CherrymoonTraxx het volgende:
Nee, je hebt geen handtekening van je ouders nodig. Je ouders kunnen de overeenkomst later wel nietig laten verklaren....
Bron : http://www.abnamro.nl/nl/particulier/klant_worden/informatie.htmlquote:Minderjarige aanvragers
Bij minderjarigen moet ten minste één wettelijk vertegenwoordiger zich identificeren. Als een minderjarige zelf over een identiteitsbewijs beschikt, moet dit worden meegebracht. Tevens moet u een officieel bewijs meenemen dat u als wettelijke vertegenwoordiger de minderjarige mag vertegenwoordigen (bv. inschrijving minderjarige in het paspoort van de wettelijk vertegenwoordiger, recent uittreksel geboorteregister, recent uittreksel voogdijregister of beschikking rechter).
Ik zag het bij d epostbank staan,rabobank,regiobank,ing zelf,en de amro bank.quote:Op maandag 9 januari 2006 12:44 schreef CherrymoonTraxx het volgende:
Dan moet je dus één van je ouders meenemen als je bij de ABN een rekening wilt openen.
jawel,maar die zit onder de plak. Als mn moeder schreeuwt,kruipt hij bij wijze vanquote:Op maandag 9 januari 2006 13:24 schreef Billy_daKid het volgende:
Heb je niet nog een ouder?
Niet helemaal, in principe wel, alleen zijn ouders zijn financieel verantwoordelijk voor hem tot (of tot en met) zijn 21ste.quote:Op maandag 9 januari 2006 13:28 schreef Billy_daKid het volgende:
Overigens denk ik dat je moeder een probleem heeft als ze regelmatig geld wilt lenen van jou.
Incidenteel kan ik begrijpen, maar wanneer dat vaker voorkomt denk ik toch dat ze eens wat beter haar eigen zaken moet gaan regelen.
Als laatste, niet onbelangrijke opmerking:
Je PIN code is persoonlijk. JIJ bent verantwoordelijk voor de je bankzaken. Wanneer er schuld ontstaat ben JIJ verantwoordelijk, want ik vermoed, dat een rechter zal beslissen dat iemand van 17 volwassen genoeg met zijn geld om kan gaan.
quote:Op maandag 9 januari 2006 13:30 schreef Herkauwer het volgende:
[..]
Niet helemaal, in principe wel, alleen zijn ouders zijn financieel verantwoordelijk voor hem tot (of tot en met) zijn 21ste.
Volgens mij kan dat niet, maar misschien kun je wel andere afspraken met haar maken of zijn er andere mogelijkheden om een rekening te openen waar jij wel bij kunt, maar je moeder niet?quote:Op maandag 9 januari 2006 13:40 schreef Zwaffel het volgende:
is het overigens niet zo dat mn zus oid niet mag tekenen voor mn spaarrekening? Het is niet mijn probleem dat mn moeder een gat in dr hand heeft
Nou netjesquote:Op maandag 9 januari 2006 13:59 schreef Lienekien het volgende:
Ik zou met zo'n moeder geloof ik overwegen om mijn geld in een oude sok te gaan bewaren tot mijn 18e. En dan rap het huis uit.
Of betaalt ze wat ze van je rekening haalt ook weer netjes aan je terug?
Als mede-eigenaar zal niet gaan (als en/of) rekening, hooguit als normale rekening waar TS een machteging over heeft. Een en/of rekening krijgt TS zonder handtekening van de moeder niet eens voor elkaar (of het moet mbv vader zijn, maar dat hou je ook niet geheim)quote:Op maandag 9 januari 2006 15:12 schreef Gompy58 het volgende:
uhjm, heb jij wel eens aan de optie gedacht om je geld bij anderen te parkeren ?
Wellicht heb je en goede vriend waarvan je ook met zijn/haar ouders een zeer goed contact hebt. Ga eens met ze praten en vraag of zij je niet kunnen helpen. Misschien willen zij een spaarrekening voor je openen en dat deze welliswaar op hun naam staat maar dat je mede-eigenaar bent. Je kunt er dan gewoon op storten en afhalen, maar je moeder niet. Alle post loopt via hun adres en je moeder weet van niets. Ook al zou ze het weten, ze kan er niet bij. De rekening is immers niet van jou. Je kunt erbij maar das dan ook alles. Puntje is dan wel het volledige vertrouwen in die ouders....
Bij je zus op de rekening tijdelijkquote:Op maandag 9 januari 2006 13:40 schreef Zwaffel het volgende:
is het overigens niet zo dat mn zus oid niet mag tekenen voor mn spaarrekening? Het is niet mijn probleem dat mn moeder een gat in dr hand heeft
Nee hoor, zie bronquote:Op maandag 9 januari 2006 13:35 schreef Alicey het volgende:
[..]
Iemand die 18 is, is zelfstandig financieel verantwoordelijk en niemand anders. Ouders zijn wel tot 21-jarige leeftijd verplicht in levensonderhoud te voorzien wanneer iemand dat niet zelf kan.
Bronquote:Ouders blijven wettelijk verantwoordelijk voor de kosten van levensonderhoud en studie totdat hun zoon of dochter 21 jaar is, ook al ontvangt hij of zij na zijn of haar 18de verjaardag een basistoelage en eventueel een tegemoetkoming in de schoolkosten (volgens de WTOS).
Ik heb wel mn geld terug gekregen.Maar nooit altijd alles.quote:Op maandag 9 januari 2006 15:33 schreef Lienekien het volgende:
Maar heb je nou ooit je geld niet meer teruggekregen van je moeder?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |