mbn | dinsdag 20 november 2001 @ 12:05 |
Probleem ik wil een groot diner koken, maar kom niet verder als een aantal gangen: Koud Voorgerecht Soep Spoom Hoofdgerecht Toetje Weet iemand of deze volgorde klopt en of er nog meer tussengerechten zijn. | |
Kimmie | dinsdag 20 november 2001 @ 12:07 |
Missien aperitief voor een koffie na? kweet het ook niet hoor maar 3 gangen is meestal al teveel voor mij ![]() | |
Reintje | dinsdag 20 november 2001 @ 12:08 |
Salade tussen spoom en hoofdgerecht Kaasplankje na het toetje... | |
Nappy | dinsdag 20 november 2001 @ 12:09 |
Kaasplankje/koffie moet het per se 7 gangen zijn. | |
Vork | dinsdag 20 november 2001 @ 12:10 |
7 gangen.. Ja daar doe je dan meestal wel 3 a 4 uurover... de hele avond bezig zijn met Eten... Voorafje (stokbrood, toastjes ofzo) Iets van die geest,. Ik heb geen flauw idee wat hier de officiele maatstaven voor zijn eigenlijk, maar zo zou ik het goed. [Dit bericht is gewijzigd door Vork op 20-11-2001 12:12] | |
Jojogirl | dinsdag 20 november 2001 @ 12:11 |
* amuse * soep * koud voorgerecht * warm voorgerecht * vlees * vis * wild * gevogelte * vegetarisch gerecht * salade * warme groente * iets met aardappelen/rijst/pasta whatever * desert * nog meer desert! * en een toetje * bonbons met koffie (en amaretto...mmmm)/thee
| |
Kimmie | dinsdag 20 november 2001 @ 12:12 |
quote:volgens mij moet je hier een keuze uit maken anders zit je alles door elkaar te eten ![]() | |
Reintje | dinsdag 20 november 2001 @ 12:13 |
quote:* Heej Jojogirl, zin om eens mee uit eten te gaan??? | |
Vork | dinsdag 20 november 2001 @ 12:13 |
quote: quote:Ook dit is erg goed voor de lijn ![]() | |
TwistedToast | dinsdag 20 november 2001 @ 12:14 |
En last but not least . . . BOOOOM . . . . . een enorme explosie | |
Vork | dinsdag 20 november 2001 @ 12:15 |
quote:je doelt op de stoelgang? | |
Forumpi | dinsdag 20 november 2001 @ 12:16 |
Als het maar wordt afgesloten met een gezonde stoelGANG. ![]() | |
Jojogirl | dinsdag 20 november 2001 @ 12:19 |
quote:Tuurlijk, maar dit is gewoon een volledige lijst, waar je zelf uit kan kiezen welke 7 je neemt. | |
TwistedToast | dinsdag 20 november 2001 @ 12:19 |
Nou, als ik dat allemaal zou moeten opeten zou ik volgens mij exploderen, zo enorm veel voer achter elkaar.![]() | |
mbn | dinsdag 20 november 2001 @ 12:29 |
tnx voor de snelle reacties | |
Nappy | dinsdag 20 november 2001 @ 14:47 |
quote:"And finally, monsieur, a wafer-thin mint. Nah. Oh, sir, it's only a tiny, little, thin one. No. Fuck off. I'm full." http://www.montypython.net/meaningmm3.php#Part 6:The Autumn Years. | |
Ringo | dinsdag 20 november 2001 @ 14:58 |
* Amuse * Koud voorgerecht * Warm voorgerecht * Tussengerecht * Hoofdgerecht (vis) * Hoofdgerecht (vlees) * Kaas * Dessert * Koffie + likeur Zit je al op 9. edit: beetje laat, zoiets is al gemeld. | |
#ANONIEM | dinsdag 20 november 2001 @ 15:21 |
Even zeuren: amuse, spoom en koffie zijn in principe geen gangen. Als je een 7-gangen menu bedenkt hoor je die dus niet mee te tellen. | |
WheeleE | dinsdag 20 november 2001 @ 17:17 |
quote:Misschien een heel erge newbie vraag, maar wat is spoom??? | |
#ANONIEM | dinsdag 20 november 2001 @ 17:49 |
quote:Een verfrissend klein tussengerechtje (of -drankje) voor het hoofdgerecht. | |
piston | dinsdag 20 november 2001 @ 18:15 |
Spoom is champagne met een bolletje sorbetijs en dient als een opfrissertje. | |
Spuuglokje | dinsdag 20 november 2001 @ 20:09 |
Zodat de smaakpapillen weer optimaal functioneren voor het volgende gerecht (neutraliseert dus). | |
miss_sly | dinsdag 20 november 2001 @ 20:24 |
Ik zie verschillende mensen 2x een hoofdgerecht neerzetten, maar dan eenmaal vis en eenmaal vlees bijvoorbeeld...lijkt me duidelijk dat dat geen aparte gangen zijn ![]() je kunt wel een vlees- en een visgerecht serveren, maar dan beiden tegelijk als hoofdgerecht waartussen men kan kiezen ofzo ![]() Ik denk meer aan het volgendel: - klein koud voorgerecht tenminste, zoiets krijg je ook in restaurants waar ze haute cuisine serveren...en dan allemaal heel mooi opgemaakt, maar niet al te veel, goede kwaliteit en ontzettend lekker!! | |
suger | dinsdag 20 november 2001 @ 22:07 |
quote:Als je echt luxe uit eten gaat (7 a 8 gangen), krijg je wel vis EN vlees. Eerst de vis en dan het vlees. Is echt niet raar hoor! | |
Kimmie | dinsdag 20 november 2001 @ 22:09 |
quote: ![]() echt luxe heeft niet per definitie met het aantal gangen te maken, je bedoelt als je echt uitgebreid gaat eten | |
suger | dinsdag 20 november 2001 @ 22:19 |
quote:Je kan toch ook heel uitgebreid een pan pasta opeten. Dus ik bedoel uitgebreid en luxe. Zo goed? | |
miss_sly | dinsdag 20 november 2001 @ 22:22 |
quote:nee, vis en vlees op zich in een menu niet, maar ik dacht dat je toch maar 1 hoofdgerecht kreeg...en dan eenmaal vis als tussengerecht bijvoorbeeld... | |
Nappy | woensdag 21 november 2001 @ 09:36 |
Je zal het aantal hoofdgerechten moeten beperken anders zit iedereen na de 5e gang al helemaal vol (zie eerdere MP post ![]() | |
plok | woensdag 21 november 2001 @ 12:51 |
Heb ik de wijn al voorbij zien komen? Een droge witte tijdens het voorgerecht en een volle rode tijdens het hoofdmaaltijd. Likeurtje achteraf. | |
Kimmie | woensdag 21 november 2001 @ 13:23 |
quote:Plok! ben jij nou DE plok?
| |
plok | woensdag 21 november 2001 @ 13:29 |
quote:Natuurlijk ben ik DE plok. Is er dan een andere? En zo ja, waar kan ik die dan vinden? * plok pakt alvast het telefoonnummer van zijn advocaat. | |
Kimmie | woensdag 21 november 2001 @ 13:31 |
quote:Niet nodig hoor ![]() | |
plok | woensdag 21 november 2001 @ 13:40 |
quote:Kimmie? Ik pak nu m'n bekende zwarte boekje - tegenwoordig vervangen door m'n organiser. ![]() Staat geen Kimmie in. Of mijn geheugen is erg slecht of ik heb een onbekende bewonderaar. Heb jij een fototje? * plok denkt nu waar kent Kimmie mij dan van? | |
suger | woensdag 21 november 2001 @ 16:45 |
Menu Petit Gastronomique Geplette Noordzee langoustines met pompoen en thee van Tarbot op mousseline van nieuwe aardappel, Jabugoham en Noordzee tong gegaard in gerookte boter, zoetzure prei, iets oester en saus van citroengras Hertekalf met mousseline van Munster, gevulde kersen en Epoisses met druiven en brioche Verschillende kleine toetjes
Misschien heb je er qua opbouw iets aan. | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2001 @ 19:17 |
quote:Er staat op die site toch ook een zeven gangen menu? ![]() Toen ik er gisteren keek wel tenminste. | |
condon | woensdag 21 november 2001 @ 20:05 |
quote:Wow! Klinkt heerlijk. Wat moet dat kosten vraag ik me af? | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2001 @ 22:48 |
quote:Ik zou rekenen op een kleine 200 gulden, excl. wijn. | |
Kimmie | donderdag 22 november 2001 @ 07:14 |
quote:Nee, het mijne eerder, nee heb je niet (niet in mijn persoon dan ![]() | |
mbn | donderdag 22 november 2001 @ 15:40 |
Iemand nog leuke en lekkere gerechten (recepten) die ik zou kunnen gebruiken? | |
Chielus | vrijdag 23 november 2001 @ 10:57 |
Er zijn zoveel lekkere dingen om te maken, maar hou er vooral rekening mee dat je kleine porties maakt als je een 7/8/9/10 gangen diner maakt. Zeker als je 2 hoofdgerechten neemt. Lekkere dingen om te maken zijn oa. Voorgerechten: - Carpaccio (klink heel klassiek en ouderwets maar je kunt er heel leuk mee varieren, denk aan hertencarpacio of zalmcarpacio (wel moeilijk te maken, valt heel snel uit elkaar) - Kreeftensoup, smaakt perfect en is leuk af te garneren met een kreeftenschaar. (is wel een gebonden soup, dus misschien te zwaar als je zoveel gangen doet, kun je beter een boullion gebruiken) - Scampies/Gamba's in Pittige saus of in knoflook gebakken - Wildpate met bruine toast Tussengercht -Kleine Quiche (Schrijf je dat zo??) -Varieren met Spoom (er zijn veel andere leuke mogelijkheden te verzinnen ipv citroensorbet met champagne, denk bv aan Sorbet van rozenlikeur met Gingerale (ook maar van een website afgeplukt maar is wel lekker) Hoofdgerecht: - Lamsrack Dit kun je daarna combineren/afgarneren met allerlei dingen als Bospadenstoelen, gepofte aardapels, haricot vert in spek gerold etc. Vis: -Heilbot Bij vis is het bv leuk om het op een bedje van tagiatella en wilde spinazie te serveren
|