abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 4 januari 2006 @ 06:22:15 #1
25878 MOD
Hee!! Bob is aan het kotsen!!
pi_33684302
Menig mens gebruikt dit om de soep extra smaak te geven.
Mijn moeke doet dit altijd, dan koopt ze 2 mergpijpjes en doet die in een pan met water en nog wat zooi (boullion ed..)
Na een uurtje of 3/4 trekken mag de mergpijp er uit.
Nou vraag ik me af: Wie smijt dit goedje in de vuilnisbak?
Dat is namelijk heel zonde
Op een bordje, zonder bot, maar met zout en peper is deze snot-a-like goed te eten en het smaakt echt verukkelijk. Je hoeft niet te kauwen, alleen met je tong door je mondholte roeren om de glibberige massa nog vloeibaarder maken en doorslikken. Extase

Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb:
Met het zelfde gemak, woon je in de afvalbak!
pi_33684317
Vind je het heel erg als ik het toch weg gooi!
pi_33684319
.
Op vrijdag 12 januari 2007 03:39 schreef Xennia het volgende:
Mayo is de dochter die ik nooit had!
pi_33684322
Je doet je sig trouwens eer aan. De mensen in de afvalbak, zijn de enige die zulcks voedsel kunnen waarderen.
Op vrijdag 12 januari 2007 03:39 schreef Xennia het volgende:
Mayo is de dochter die ik nooit had!
  woensdag 4 januari 2006 @ 06:29:23 #5
25878 MOD
Hee!! Bob is aan het kotsen!!
pi_33684333
Dan heb ik een flinke afvalbak met overbodig veel luxe voor een afvalbak Maar nooit geprobeerd zeker?
Met het zelfde gemak, woon je in de afvalbak!
  woensdag 4 januari 2006 @ 06:43:30 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33684383
Wat ook lekker is, is als je een boullion hebt getrokken, neem een verse mergpijp en druk de merg eruit. Doe kokendhete boullion in een soepkop en snij er een paar plakjes merg in.
Goddelijk.
Ook mergknoedels zijn heerlijk
Neem merg (vers) en smelt deze even op een laag vuur, laat het afkoelen en meng er een ei doorheen en sla schuimig. Voeg broodkruim toe tot je een stevige massa hebt.
Draai er balletjes van en gaar deze in een weinig boullion of water met wat zout, test er eerst eentje om te kijken of ze niet uit elkaar vallen.
Als ze gaar zijn voeg je ze aan de boullion toe,
Héél erg lekker,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33684384
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 06:29 schreef MOD het volgende:
Dan heb ik een flinke afvalbak met overbodig veel luxe voor een afvalbak Maar nooit geprobeerd zeker?
Nee, het lijkt net spul wat mijn hond zou opkotsen.
Op vrijdag 12 januari 2007 03:39 schreef Xennia het volgende:
Mayo is de dochter die ik nooit had!
  woensdag 4 januari 2006 @ 06:54:37 #8
25878 MOD
Hee!! Bob is aan het kotsen!!
pi_33684442
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 06:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ook lekker is, is als je een boullion hebt getrokken, neem een verse mergpijp en druk de merg eruit. Doe kokendhete boullion in een soepkop en snij er een paar plakjes merg in.
Goddelijk.
Ook mergknoedels zijn heerlijk
Neem merg (vers) en smelt deze even op een laag vuur, laat het afkoelen en meng er een ei doorheen en sla schuimig. Voeg broodkruim toe tot je een stevige massa hebt.
Draai er balletjes van en gaar deze in een weinig boullion of water met wat zout, test er eerst eentje om te kijken of ze niet uit elkaar vallen.
Als ze gaar zijn voeg je ze aan de boullion toe,
Héél erg lekker,
Mergknoedels? Als alternatief voor soepballetjes? ik ga dat eens aan mijn ma voorleggen goed idee!

Mare, verse mergpijp er uit drukken.. Rauw of al gekookt? want al gekookt is niet echt meer te snijden, maar rauw lijkt me nou ook niet erg gezond..
Met het zelfde gemak, woon je in de afvalbak!
  woensdag 4 januari 2006 @ 06:55:21 #9
25878 MOD
Hee!! Bob is aan het kotsen!!
pi_33684447
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 06:43 schreef ma_jojo het volgende:

[..]

Nee
ssssssst dan!
Met het zelfde gemak, woon je in de afvalbak!
  woensdag 4 januari 2006 @ 08:03:04 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33684741
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 06:54 schreef MOD het volgende:

[..]

Mergknoedels? Als alternatief voor soepballetjes? ik ga dat eens aan mijn ma voorleggen goed idee!
ja, is erg lekker, wordt hier in Duitsland veel gegeten
quote:
Mare, verse mergpijp er uit drukken.. Rauw of al gekookt? want al gekookt is niet echt meer te snijden, maar rauw lijkt me nou ook niet erg gezond..
Je drukt de rauwe merg uit de pijp en snijdt daar plakjes van die je in de hete boullion doet. Door de hitte van de boullion is dan de merg ook niet rauw meer. Overginds is er met verse rauwe merg niets mis, waarom denk je dat dit ongezond zou zijn?


*****

recept verhoudingen trouwens
2 Mergpijpen
1 Ei
Paneermeel of broodkruim, zout, peper, beetje gemalen foelie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 08:49:02 #11
136589 mailyourmom
ziet het zitten
pi_33685052
Is dat niet waar BSE door veroorzaakt zou kunnen worden?
.-- .. . -.. .. - .-.. . . ... - -.- . -. - -- --- .-. ... .
  woensdag 4 januari 2006 @ 08:56:20 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33685123
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 08:49 schreef mailyourmom het volgende:
Is dat niet waar BSE door veroorzaakt zou kunnen worden?
BSE word waarschijnlijk overgebracht door ruggemerg en hersenen eten, das Zenuwmateriaal.
Merg uit mergpijpen is wat anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33685125
Het ziet eruit als wat mijn hond krijgt op dierendag...
Je hebt iemand nodig, stil en oprecht
die als het er op aan komt met je sms't en met je chat
Pas als je iemand hebt die met je skypet en met je mailt
dan pas kun je zeggen: ik heb een vriend die zich verveelt
pi_33685147
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 06:22 schreef MOD het volgende:

Nou vraag ik me af: Wie smijt dit goedje in de vuilnisbak?
Ik...
quote:
snot-a-like
Daarom dus...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33685156
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 08:56 schreef Mangoworks2002 het volgende:
Het ziet eruit als wat mijn hond krijgt op dierendag...
Op dierendag moet je je hond toch verwennen, niet mishandelen?
1 tot 3,5 eurocent per ontvangen email:
http://www.internetcash.nl/
pi_33685181
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 08:59 schreef TechnoHead het volgende:

[..]

Op dierendag moet je je hond toch verwennen, niet mishandelen?
Honden schijnen alles waar een redelijke stank vanaf komt lekker te vinden, mergpijp stinkt ook wel. Daarbij komt dat het volgens de dierenwinkel goed voor de tanden van een hond is, vanwege het hoge kalk gehalte...
Je hebt iemand nodig, stil en oprecht
die als het er op aan komt met je sms't en met je chat
Pas als je iemand hebt die met je skypet en met je mailt
dan pas kun je zeggen: ik heb een vriend die zich verveelt
pi_33685452
Perfect spul voor de erwtensoep. Samen met een knieschijf.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  woensdag 4 januari 2006 @ 11:33:10 #18
106102 Mabelle
Hi.... haaaa
pi_33688366
brrrr .... merg .. hallo DAT eet je niet!! Daar zit dat beest al zijn DNA, genen en andere zooi in.
Neuh ... buiten dat ik het al niet in mijn soep doe, vind ik dat opvreten vergelijkbaar met zuinigheid van iemand die de hongwinter heeft meegemaakt
Hij: "Je zult er morgenvroeg spijt van hebben......."
Ik: "Dan slapen we toch tot morgenmiddag??..."
  woensdag 4 januari 2006 @ 11:35:23 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33688419
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 11:33 schreef Mabelle het volgende:
brrrr .... merg .. hallo DAT eet je niet!! Daar zit dat beest al zijn DNA, genen en andere zooi in.
Dat zit in iedere cel van dieren en planten (muv rode bloedlichaampjes)
quote:

Neuh ... buiten dat ik het al niet in mijn soep doe, vind ik dat opvreten vergelijkbaar met zuinigheid van iemand die de hongwinter heeft meegemaakt
Ik zie het als een delicatesse.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33690370
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 11:33 schreef Mabelle het volgende:
brrrr .... merg .. hallo DAT eet je niet!! Daar zit dat beest al zijn DNA, genen en andere zooi in.
Geen idee wat jij dan allemaal eet, maar zelfs als je sla op je bord hebt liggen dan zit daar DNA in hoor.
quote:
Neuh ... buiten dat ik het al niet in mijn soep doe, vind ik dat opvreten vergelijkbaar met zuinigheid van iemand die de hongwinter heeft meegemaakt
Heb je het wel eens gegeten dan? Enig idee hoe het smaakt? Het heeft weinig met smaak te maken, meer met een houding van 'wat een boer niet kent dat vreet-ie niet'. Mergpijp voegt gewoon enorm veel smaak toe, een kop erwtensoep met mergpijp erin smaakt echt heerlijk.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  woensdag 4 januari 2006 @ 13:14:35 #21
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33691583
Niet direct receptjes voor een gemiddelde woensdag, maar OK, ik heb nu ff tijd om het op te zoeken


Beurre Bercy
2 dl witte wijn
1 lepel gehakte sjalot
200 g zachte boter
500 g gepocheerd merg in dobbeltjes
1 lepel peterselie
8 g fijn zout
1 snuf peper
sap van 1/2 citroen
Kook de wijn met de sjalotten tot de helft in en laat lauw worden. Meng dan met de boter.
Voeg de overige ingrediënten toe.

Chaplee Kabab (Pakistaanse lamsgehaktballetjes)
2 theelepels ketumbar
1 theelepel kardamom
1 theelepel karwijzaad
2 kruidnagels
nootmuskaat
6 peperkorrels
1 spaans pepertje
sap van 1/2 citroen
1 lepel water
2 theelepels granaatappelpitten eventueel
500 g lamsgehakt
1 ei
10 g merg
ghee of olie
Maak een pasta van 2 theel. ketumbar, 1 theel. kardamom, 1 theel. karwijzaad, 2 kruidnagels, nootmuskaat, 6 peperkorrels, 1 Spaanse pepertje, sap van ½ citroen, zout, 1 lepel water en eventueel 2 theel. granaatappelpitjes.
Meng dit met 500 g lamsgehakt, 1 ei en 10 g merg en vorm er vrij platte ballen van.
Braad hoogstens een kwartier in ghee of olie.

Consommé de boeuf aux quenelles de moelle (Elzas)
150 g rundermerg
2 eieren
100 g broodkruim
20 g bloem
35 g gehakte kervel
35 g gehakte peterselie
zout
peper
nootmuskaat
100 g vermicelli
1.2 l runderbouillon
Klop merg, ei, broodkruim, bloem, kervel en peterselie, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rol er kleine balletjes van.
Kook de vermicelli al dente in gezouten water.
Breng de bouillon aan de kook. Pocheer de mergballetjes 10 minuten in de sudderende bouillon.
Doe de vermicelli erin en dien heet op.

Consommé double au poireau à la moelle
1 l dubbele bouillon
3 mergpijpjes
1 prei
Druk het merg voorzichtig uit de pijpjes.
Snij met een warm mes in plakjes.
Maak de prei schoon en snij het wit in zeer dunne ringetjes.
Vereel de schijfjes rauwe merg over de borden.
Schep er wat rauwe prei op.
Schenk er de hete bouillon over.

Côte de boeuf au Fleurie
800 gram fijne rib - 100 gram boter - 2 dl bouillon - 150 gram rundermerg - 2 dl Beaujolais (Fleurie) - 2 sjalotjes - zout, peper
Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Reduceer de bouillon tot 2 eetlepels. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin snel het vlees aan alle kanten bruin. Laat het beide kanten 12 minuten sauteren. Haal het dan uit de pan geef er zout en peper over en houd het warm. Sauteer in de braadboter de sjalotjes glazig. Voeg er dan de Beaujolais bij en de ingekookte bouillon. Reduceer tot de helft en monteer met de rest van de boter. Pocheer ondertussen het merg enkele minuten in heet water. Maak de saus af met zout en peper, Schenk ze over het vlees en leg er schijven merg op.

Entrecôte à la Bordelaise
125 g rundermerg
4 gehakte sjalotjes
4 entrecotes
Blancheer 125 g rundermerg in plakjes in heet water voor 2-3 minuten.
Meng dit met 4 gehakte sjalotjes en peterselie.
Grill 4 entrecôtes 8 minuten, draai om, smeer het mergmengsel erover en grill nog 7 minuten.

ander recept hiervan:
4 entrecotes a 250 g
2 lepels olie
zout
peper
125 g rundermerg in plakjes
1 bosje waterkers
80 g boter
5 gehakte sjalotjes
2,5 dl rode bordeaux
zout
peper
tijm
nootmuskaat
2,5 dl bouillon
Smelt voor de saus 1 lepel boter en bak daarin de sjalotjes.
Doe de wijn en de kruiden erin en kook voor de helft in.
Doe de bouillon erbij en kook weer voor de helft in.
Marineer het vlees even in olie met peper.
Pocheer de merg 2-3 minuten in kokend water.
Grill de entrecôtes 8 minuten aan de ene en 7 minuten aan de andere kant.
Breng de saus aan de kook, haal van het vuur en roer beetje bij beetje de rest van de boter erdoor.
Roer het merg erdoor.
Snij het vlees in repen, giet de saus erover en serveer met waterkers.

Escargots à la Dijonnaise
24 slakken
100 g rundermerg
2 teentjes knoflook
10 g gehakte truffel
100 g boter
4 sjalotjes
zout
peper
bouillonblokje
2 dl witte wijn
Hak de sjalotjes zeer fijn.
Stamp de knoflook fijn in een vijzel.
Roer de boter zacht.
Pocheer het rundermerg even in wat bouillon van een blokje.
Druk door een zeef.
Maak een kruidenboter van de zachtgeroerde boter, knoflook, zout, peper, rundermerg en truffel.
Voeg ½ dl van de bouillon bij de wijn.
Voeg de sjalotjes toe en kook dit in tot 2 cl.
Doe dit ingekookte mengsel op de bodem van de slakkenhuizen en leg er een slak in.
Vul op met kruidenboter.
Zet de slakken in een oven van 160º tot ze goed doorgewarmd zijn.
Serveer met vers stokbrood.

Escargots en os à la moelle aux pétales d'ail et sel (Bourgogne)
12 mergpijpen van 6 cm
500 g sjalotten
1 bol knoflook
1 fles rode bourgogne
zout
peper
40 g boter
48 slakken wijngaard-
grof zeezout
gladde peterselie
Week de mergpijp 3 uur in koud water om de blederige delen te verwijderen. Druk het merg eruit en leg in water met een scheutje azijn.
Pers de knoflook, snij sjalotten in ringen, doe met de wijn in een pan, voeg zout en peper toe en laat 1.5 uur koken. Dan pureren, de boter erdoor roeren en op smaak brengen.
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Zet op 4 vuurvaste borden elk 3 mergpijpjes. Vul elk pijpje met de puree, leg er 4 slakken en een dikke plak merg op. Strooi er zeezout en peper over en zet 10 minuten in de oven.
Garneer met peterselie en serveer direct.

Gartinure à la marquise
4 deegbakjes
8 asperges, geschild
2 dl parisiennesaus
4 mergpijpjes
2 truffels
20 g kreefteboter
zout
Pocheer de mergpijpjes enkele minuten in heet water.
Snij het merg in blokjes.
Kook de asperges in gezouten water in 20 minuten gaar.
Snij in stukjes van 2 cm lengte.
Snij de truffels in blokjes.
Maak de saus af met de kreefteboter.
Meng de ingredienten door de saus en vul er de warme deegbakjes mee.
Gebruiksadvies: lekker bij tournedos, kalfslapjes en gevogelte.

Omelette à la moelle
8 eieren
75 g boter
2 eetlepels room
peterselie
250 g merg
1 sjalot
zout
peper
Snij een avond van te voren de merg in schijfjes.
Laat 1 nacht in koud water weken.
Schil de sjalot en hak ze fijn.
Was wat peterselie en hak ze fijn.
Doe de schijfje merg in een pannetje met wat water en pocheer ze 3 minuten.
Breek de eieren in een kom.
Klop ze snel met een vork los.
Laat het niet schuimen.
Voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
Smelt de boter in een grote pan.
Schenk de helft van het eimengsel in de pan en laat ze op een hoog vuur bakken.
Schud af en toe zodat zoveel mogelijk ei met de bodem in aanraking komt.
Strooi er de sjalot, peterselie en merg op.
Laat de bovenkant niet helemaal droog worden.
Schuif een spatel onder de eimassa.
Klap eenderde deel om en schuif de spatel onder de andere kant en klap weer eenderde deel om.
Bak op dzelfde wijze een tweede omelet.
Schuif ze in een oven van 220ºC.
Laat ze daar tot ze gaan kleuren en serveer direct.

Romig paddestoelentaartje
1 bosje peterselie
2 sjalotten
2 teentjes look
8 taartjes van boter
750 gr gemengde paddestoelen (bvb kampernoelies, stekelzwam, eikezwam)
boter
100 gr rundermerg
het sap van 1/2 citroen
1 dl room
15 druppels tabasco
1 el bloem
peper en zout
Was de peterselie en hak ze fijn. Pel de sjalotten en de teentjes look en snipper ze fijn.
Verwarm de taartjes ca 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Maak de verschillende paddestoelen zorgvuldig schoon.
Smelt een nootje boter en bak er de paddestoelen kort maar hevig in.
Giet ze vervolgens door een zeef en bewaar het vocht.
Schep de paddestoelen opnieuw in de pan en roerbak ze, samen met de sjalot- en looksnippers en het rundermerg, verder gaar. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Voeg de room bij het kookvocht van de champignons en roer er de tabasco onder. Breng aan de kook en kruid met wat zout.
Vermeng 1 eetlepel boter met de bloem en roer dit, van het vuur af, onder de roombereiding. Voeg er vervolgens de paddestoelen aan toe en laat even warmen. Meng er tenslotte de gehakte peterselie onder en schep de vulling in de taartjes.

Pot au feu
1,5 kg schenkel
1 kg riblap
1 ui
2 kruidnagels
bouquet garni
10 peperkorrels
1 stengel bleekselderij
1 kaneelstokje
1 kg mergpijpen
750 g wortel
1 kg prei
500 g meiknolletjes
brood
augurkjes
mosterd
Doe 1½ kg schenkel en 1 kg riblap met 5 l water in een pan, breng aan de kook, doe er 1 ui & 2 kruidnagels, bouquet garni, 10 peperkorrels, een stengel bleekselderij en een pijp kaneel in.
Doe er na 1½ uur 1 kg mergpijpen in een doek bij, na 30 minuten 750 g wortel, 1 kg prei en 500 g meiknolletjes, trek nog ±1 uur.
Smeer gebakken brood in met het merg en giet de bouillon erover.
Serveer het vlees met augurkjes en mosterd.

Risotto alla Milanese
1 fijngehakt uitje
het merg uit een stukje runder- of kalfsmergpijp
50 gr boter
1 liter vlees- of kippenbouillon
1/8 liter droge witte of rode wijn
275 gr arboriorijst
zout
1/2 theelepel saffraandraadjes of 1/4 theelepel saffraanpoeder
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Fruit het uitje en het merg in een grote pan in de helft van de boter tot het uitje glazig ziet.
Verwarm de bouillon in en aparte pan.
Giet de wijn over het gefruite uitje en laat hem bijna geheel inkoken.
Voeg de rijst en wat zout toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de bouillon in gedeelten toe en blijf roeren tot elke toevoeging door de rijst is opgenomen.
Meng de saffraan met een lepel bouillon en voeg dit na ± 17 minuten aan de rijst toe.
Als de rijst gaar is, moet er voldoende vocht in de pan blijven, zodat de risotto er romig uitziet, maar de korrels moeten nog steeds stevig zijn.
Roer er tot slot de rest van de boter en de Parmezaanse kaas door.

Sauce Bordelaise
3 dl rode wijn
1 dl Spaanse saus
tijm
¼ citroen
2 sjalotjes, fijngehakt
50 g rundermerg
laurier
Kook de wijn met de sjalotjes, wat tijm en een half blaadje laurier tot 2 dl.
Voeg er de Spaanse saus bij en laat het kwartiertje zachtjes koken.
Voeg er dan het sap van ¼ citroen bij.
Zeef de saus door een doek.
Pocheer het merg even in heet water.
Snij in stukjes en voeg bij de saus.
Serveer de saus bij gebraden of gegrild rood vlees.

Wildemanseten
2 rundermergpijpen van het achterbeen
grof zeezout
tijm
peper
brood
Bestel 2 rundermergpijpen van het achterbeen, overlangs doorgezaagd. De afgeplatte kanten moeten boven en onder zijn. Week de pijpen 2 dagen in ruim koud water met wat zout. Verschoon het water regelmatig.

Pocheer de mergpijpen 15 minuten in zachtkokend en gezouten water. Koel af en schraap de buitenkant zoveel mogelijk schoon.
Maak een mengsel van grofgemalen zeezout, gedroogde tijm en grofgemalen peper.
Leg de mergpijpen 3 minuten op 225° en 1 minuut onder de grill.
Serveer de pijpen met veel geroosterd brood. Haal het merg met een theelepeltje uit het been, smeer over de toast en bestrooi met het zoutmengsel.

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_33692944
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 08:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja, is erg lekker, wordt hier in Duitsland veel gegeten
[..]

Je drukt de rauwe merg uit de pijp en snijdt daar plakjes van die je in de hete boullion doet. Door de hitte van de boullion is dan de merg ook niet rauw meer. Overginds is er met verse rauwe merg niets mis, waarom denk je dat dit ongezond zou zijn?


*****

recept verhoudingen trouwens
2 Mergpijpen
1 Ei
Paneermeel of broodkruim, zout, peper, beetje gemalen foelie.
Eet mezelf er rond van in Oostenrijk, merg knödels, of met spek, kaas, griesmeel, ga maar door... Heb weer een lading van de Knorr daar meegenomen, maar maak ze liever zelf op broodbasis!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 4 januari 2006 @ 13:54:14 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33693176
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 13:48 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Eet mezelf er rond van in Oostenrijk, merg knödels, of met spek, kaas, griesmeel, ga maar door... Heb weer een lading van de Knorr daar meegenomen, maar maak ze liever zelf op broodbasis!
knödels zijn wat anders dan ik bedoel, ik had over Markklößchen, zijn balletjes voor in de soep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 14:05:06 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_33693510
ik dacht dat het over die koekjes ging
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 4 januari 2006 @ 16:57:57 #25
83951 rashudo
project 2501
pi_33699347
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 14:05 schreef Muck het volgende:
ik dacht dat het over die koekjes ging
[afbeelding]
Die zijn ook erg lekker
Their eyes opaque.
pi_33700310
Gewoon net zo lang koken totdat het lekker in de bouillon zit, en je dus schone botte er uit haalt. Als ik bouillon maak neem ik meestal flink wat schenkel, en dit laat ik dan 1 of 2 dagen trekken, zelf vind ik het vlees en merg dan niet echt lekker meer, smaak is er wel zo'n beetje uit. Maar lekker plukken en fijn hakken, en dan wat brood en/of smeerworst er doorheen, dit alles in de cutter, krijg je een soort dun deeg, dit stop je terug in het botje. Honden hier zijn er gek op.
  woensdag 4 januari 2006 @ 21:50:50 #27
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33708520
Mijn vader eet het ook altijd op door zijn groentensoep. Heb het in het verleden ooit ook geprobeerd maar vind het niet lekker.

Maar zijn er meer dieren waarvan je het merg op een soortegelijke wijze kunt eten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33709211
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

knödels zijn wat anders dan ik bedoel, ik had over Markklößchen, zijn balletjes voor in de soep
Sorry, je hebt gelijk. Maar er zijn ook merg knödels toch? Die heb ik vorige week nog lekker zitten weg eten met mijn runderbouillonetje...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_33719150
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 06:22 schreef MOD het volgende:
Menig mens gebruikt dit om de soep extra smaak te geven.
Mijn moeke doet dit altijd, dan koopt ze 2 mergpijpjes en doet die in een pan met water en nog wat zooi (boullion ed..)
Na een uurtje of 3/4 trekken mag de mergpijp er uit.
Nou vraag ik me af: Wie smijt dit goedje in de vuilnisbak?
Dat is namelijk heel zonde
Op een bordje, zonder bot, maar met zout en peper is deze snot-a-like goed te eten en het smaakt echt verukkelijk. Je hoeft niet te kauwen, alleen met je tong door je mondholte roeren om de glibberige massa nog vloeibaarder maken en doorslikken. Extase

Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb:
dude wtf
  donderdag 19 juli 2007 @ 09:13:35 #30
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51618313
jeetje wat een berg mergrecepten van dm

dit wordt een vette tvp voor mij
  donderdag 19 juli 2007 @ 13:48:43 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_51625657
*ril
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 19 juli 2007 @ 14:00:30 #32
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51626068
mensen zijn tegenwoordig veel te bang voor orgaanvlees. Orgaanvlees (mits vers en goed bereid) is lekker en goed voor je! niet zo bangig doen.
  donderdag 19 juli 2007 @ 17:29:32 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_51632338
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 14:00 schreef Leef het volgende:
mensen zijn tegenwoordig veel te bang voor orgaanvlees. Orgaanvlees (mits vers en goed bereid) is lekker en goed voor je! niet zo bangig doen.
welnee, ik ben dol op lever!
vooral op brood
maar merg, nee dank je, het is mij te vet en te glibberig. Ik vind het gewoon echt niet lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_51633014
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 14:00 schreef Leef het volgende:
mensen zijn tegenwoordig veel te bang voor orgaanvlees.
Helemaal mee eens!
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 14:00 schreef Leef het volgende:
Orgaanvlees (mits vers en goed bereid) is lekker
Ligt er een beetje aan wat het is, maar het kan wel lekker zijn vind ik. Niertjes vind ik niet zo, maar zwezerik bijvoorbeeld kan soms wel lekker zijn. Ben er niet echt een hele grote fan van overigens.
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 14:00 schreef Leef het volgende:
en goed voor je!
Dat is niet echt waar. Het zit bomvol met cholesterol en is beslist niet goed voor je.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  donderdag 19 juli 2007 @ 18:09:17 #35
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51633372
de meeste soorten orgaanvlees zitten ook vol met calorieen, vet, mineralen, eiwitten, vitaminen

dat is goed voor je!

(ok veel calorieen en vet is voor sommige mensen niet goed maar voor mij (ondergewicht) wel!)
  donderdag 19 juli 2007 @ 19:43:00 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_51636178
lever zit bijvoorbeeld vol ijzer, wat erg goed is voor je

okee, voor mij niet, maar ik ben gewoon een raar geval
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 22 juli 2007 @ 14:18:41 #37
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_51717311
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 14:05 schreef Muck het volgende:
ik dacht dat het over die koekjes ging
[afbeelding]
idd, die zijn tenminste lekker!
pi_51792136
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 14:05 schreef Muck het volgende:
ik dacht dat het over die koekjes ging
[afbeelding]
Ik ook
pi_51792837
Dat zou ik nou nooit opeten Mergpijpjes, de koekjes wel
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_51797348
mijn vader zuigt ze altijd uit, als ze uit de soep komen. ik moet kokhalzen als ik hem dat zie doen. weet eigenlijk niet waarom ik het zo'n ranzig idee vind, ik ben op zich wel iemand die graag veel uitprobeert.
  dinsdag 24 juli 2007 @ 21:31:50 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_51797426
de koekjes vind ik ook lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 25 juli 2007 @ 01:53:41 #42
25878 MOD
Hee!! Bob is aan het kotsen!!
pi_51805868
Haha, mn topic hij leeft

Tis al weer veel te lang geleden, moeke moet maar weer eens soep gaan maken vind ik.
Trouwens, je moet er maar van houden hoor, mn pa gaf het al aan me toen ik klein was dus voor mij ist normaal. Net zo normaal als de mensen in Oeroeboeroe die op levende rupsen kauwen.
Met het zelfde gemak, woon je in de afvalbak!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')