FOK!forum / Culinesse à gogo / Stamppot andijvie
Zwaffelmaandag 2 januari 2006 @ 14:47
Oi! Ik ben een kneus met wat betreft dingen koken die ik nog niet heb gegeten.

Ik heb dus nog nooit stampot andijvie gegeten...

Nu heb ik andijvie,stampot jus,aardappelen,en spekjes.

Moet ik nu alleen de aardappelen koken,de andijvie wassen en snijden,en vervolgens als de aardappelen klaar zijn er door heen stampen,of moet ik netzoals met stampot boerenkool,de andijvie meekoken?

Wat is lekkerder?
Mirjammaandag 2 januari 2006 @ 14:51
ik denk dat stamppot rauwe andijvie lekkerder is
Lucillemaandag 2 januari 2006 @ 14:54
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:51 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik denk dat stamppot rauwe andijvie lekkerder is
Exactemundo
Mirjammaandag 2 januari 2006 @ 14:55
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:54 schreef Lucille het volgende:

[..]

Exactemundo
beste wensen nog
[/offtopic]
Lucillemaandag 2 januari 2006 @ 14:57
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:55 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

beste wensen nog
[/offtopic]
Jij ook

* Lucille heeft best trek in stampot andijvie
Rewimomaandag 2 januari 2006 @ 14:59
De andijvie even kort koken - met een bouillionblokje - is ook lekker (en wordt hier door kindlief beter gewaardeerd)
MissHobjemaandag 2 januari 2006 @ 15:01
Je kunt er ook extra.. mocht je dat in huis hebben, nog wat augurk door snijden.. schep mosterd toevoegen en beetje creme fraiche ( en de ingredienten die je hebt uiteraard)
Andijvie niet koken.. met stampot.. het wordt al iets zachter als je het door de warme aardappels stampt.
Smullen maar
Lucillemaandag 2 januari 2006 @ 15:03
quote:
Op maandag 2 januari 2006 15:01 schreef MissHobje het volgende:
Je kunt er ook extra.. mocht je dat in huis hebben, nog wat augurk door snijden.. schep mosterd toevoegen en beetje creme fraiche ( en de ingredienten die je hebt uiteraard)
Andijvie niet koken.. met stampot.. het wordt al iets zachter als je het door de warme aardappels stampt.
Smullen maar
Ja hallo, nu krijg ik er nog meer trek in.
timmeeehmaandag 2 januari 2006 @ 15:04
je bedoelt 'andijvie stamppot' neem ik aan .
kareltje_de_grotemaandag 2 januari 2006 @ 15:05
De andijvie niet koken, hij moet wel lekker kraken/knappen tussen je tanden (nee niet het zand)

Kaas erbij is ook lekker.
du_kemaandag 2 januari 2006 @ 15:05
Met kaas . maar inderdaad rauwe andijvie .
Lucillemaandag 2 januari 2006 @ 15:06
Boursin door de stamppot doen is ook erg lekker. En een balletje gehakt.
Rewimomaandag 2 januari 2006 @ 15:19
Wie plakt er even een p tussen in de TT?
Bluesmaandag 2 januari 2006 @ 16:41
Ik

Boursin door de stamppot?
Hmm, lekker idee
En spekjes is een must
Mirjammaandag 2 januari 2006 @ 16:41
ik lust geen andijvie
stamppot rauwe andijvie is nog net te doen, maar dan wel met veel franse mosterd en spekjes enzo
cerrormaandag 2 januari 2006 @ 16:42
Waar is buup?
-beyond-maandag 2 januari 2006 @ 16:44
quote:
Op maandag 2 januari 2006 15:05 schreef kareltje_de_grote het volgende:
De andijvie niet koken, hij moet wel lekker kraken/knappen tussen je tanden (nee niet het zand)

Kaas erbij is ook lekker.

Gekookte andijvie is niks Het moet lekker knasperig zijn!
Als je jus maakt kun je ook eerst uiringen snijden en bakken. Vervolgens maak je in dezelfde pan je jus klaar met de uitjes erdoorheen.

Wat wij altijd doen is de rookworst de laatste 15 minuten in het water van de aardappelen leggen indien we geen kookpit meer overhebben.
Zwaffelmaandag 2 januari 2006 @ 16:45
moet er melk door? dat zegt mn moeder maar die kan dan ook niet koken

er moest melk door om het smeuiger te maken
Mirjammaandag 2 januari 2006 @ 16:46
lijkt me wel handiger, om de aardappels te stampen
of een klontje boter, of allebei
Mirjammaandag 2 januari 2006 @ 16:46
anders heb je droge aardappelprut
-beyond-maandag 2 januari 2006 @ 16:47
quote:
Op maandag 2 januari 2006 16:45 schreef Zwaffel het volgende:
moet er melk door? dat zegt mn moeder maar die kan dan ook niet koken

er moest melk door om het smeuiger te maken
Ja zeker.
Het beste is een klein beetje melk en een klein beetje room door elkaar mengen en dat over de aardappels gieten als je deze aan het stampen bent.

Je moet elke keer een klein beetje erbij doen, zodat het niet te waterig gaat worden.
Jojogirlmaandag 2 januari 2006 @ 17:12
quote:
Op maandag 2 januari 2006 15:03 schreef Lucille het volgende:

[..]

Ja hallo, nu krijg ik er nog meer trek in.
* Jojogirl ook en de andijvie was op bij de super.
Zwaffelmaandag 2 januari 2006 @ 17:20
okidoki do. Aardappelen koken,andijvie is gesneden en gewassen,klein pakje melk bij de onder buurvrouw gehaald,nu nog e just straks maken,en stampen maar!
rucksichlosmaandag 2 januari 2006 @ 17:22
quote:
Op maandag 2 januari 2006 16:45 schreef Zwaffel het volgende:
moet er melk door? dat zegt mn moeder maar die kan dan ook niet koken

er moest melk door om het smeuiger te maken
Ik eet andijvie stamppot altijd met een gehaktballetje, de jus gebruik ik dan om het smeuïger te maken.
Bupatihmaandag 2 januari 2006 @ 17:26
Andijvie.
Charmianmaandag 2 januari 2006 @ 17:33
Lekker, hier staat toevallig ook stamppot (rauwe) andijvie op het menu met een schnitzel
Bluesmaandag 2 januari 2006 @ 18:12
quote:
Op maandag 2 januari 2006 17:26 schreef Bupatih het volgende:
Andijvie.
Heb je hier ook nog wat aan toe te voegen?
Bupatihmaandag 2 januari 2006 @ 18:16
quote:
Op maandag 2 januari 2006 18:12 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Heb je hier ook nog wat aan toe te voegen?
Hé, d'r stonden eerst twee andere zinnetjes bij. ?

Euh...Ik post wel vaker (lichtelijk offtopic) 'Andijvie' in topics.

Maar ik wil er wel bij zeggen dat andijviestamppot deksels lekker is. !
Bluesmaandag 2 januari 2006 @ 18:19
quote:
Op maandag 2 januari 2006 18:16 schreef Bupatih het volgende:


Hé, d'r stonden eerst twee andere zinnetjes bij. ?
Ja, overbodig, was al eerder genoemd

Gebruiken jullie stronkandijvie, of doen jullie net als ik gesneden/gewassen uit zakken? :2
Martijn_77maandag 2 januari 2006 @ 18:44
Ik zou de rauwe andijvie als laaste er aan toevoegen. Maar wat ook lekker is is kaas door de aardappels mixen!
rucksichlosmaandag 2 januari 2006 @ 18:59
quote:
Op maandag 2 januari 2006 18:19 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ja, overbodig, was al eerder genoemd

Gebruiken jullie stronkandijvie, of doen jullie net als ik gesneden/gewassen uit zakken? :2
Bijna altijd gesneden, kost ongeveer hetzelfde en is veel makkelijker.
Zwaffelmaandag 2 januari 2006 @ 21:55
gegeten,en ik vind andijvie niet lekker. Vriendlief wel.Hij wou geen spekjes,dus die heb ik door de mijne gedaan. Uiteindelijk heb ik alleen de spekjes opgegeten
prupkemaandag 2 januari 2006 @ 22:50
ik eet altijd andijvie stamp (of te wel stimp stamp) met zure haring erbij
Veel nootmuskaat en peper door de stamp samen met boter en melk en rauwe andijvie

ook lekker is idd spekreepjes er door heen maar dan wel uitgebakken gerookte spekreepjes:)
FloggingMollymaandag 2 januari 2006 @ 23:03
Ipv melk kan je er ook slasaus door doen (gewoon die witte). Erg lekker.
Cyanmaandag 2 januari 2006 @ 23:17
Je kan, zoals al genoemd is, kleine blokjes kaas door de andijvie mixen. En ken je die kleine knakworstjes? Die kan je er ook bij doen! Heerlijk! !
Chielusmaandag 2 januari 2006 @ 23:56
beetje vreemd misschien maar ik gooi er wel eens stukjes chorizo doorheen, geeft een lekkere bite aan het geheel. (de spanjaarden die het ooit bedacht hebben zullen zich wel in zn graf omdraaien, maar goed)
NIels25dinsdag 3 januari 2006 @ 07:24
Ik gooi er zelf altijd een paar hard gekoote eieren door heen! Beetje gekookte melk anders is de boel te snel koud!
Atnukwoensdag 4 januari 2006 @ 15:44
wat ik lekker vind is heel even de andyvie bij de uitgebakken spekjes heel even smoren met wat azijn..... dan tussen de puree.... mengen, en klaar

Serindedonderdag 5 januari 2006 @ 16:10
quote:
Op maandag 2 januari 2006 16:44 schreef -beyond- het volgende:

[..]


Gekookte andijvie is niks Het moet lekker knasperig zijn!
Als je jus maakt kun je ook eerst uiringen snijden en bakken. Vervolgens maak je in dezelfde pan je jus klaar met de uitjes erdoorheen.

Wat wij altijd doen is de rookworst de laatste 15 minuten in het water van de aardappelen leggen indien we geen kookpit meer overhebben.
Ik doe de rookworst altijd op de aardappelen, scheelt afwas, moeite én energie

Stamppot rauwe andijvie met rookworst en geraspte kaas
Lekker 'ouderwets' aardappelen koken, melk, boter, peper en zout erdoor en stampen maar
spookvrouwdonderdag 5 januari 2006 @ 16:19
in plaats van spekjes shoarma erdoor doen
Innocencedonderdag 5 januari 2006 @ 19:40
Geen jus of melk. Alleen het spekvet en veel kleine blokjes kaas erdoor, wordt het smeuiig genoeg van.
Inderdaad wel met rauwe andijvie en dan niet te lang laten staan voordat je het gaat eten.