Onderverhuur bestaat volgens het Wetboek wel.quote:Op woensdag 28 december 2005 18:48 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Contracten voor onderhuur in dit geval stellen niks voor omdat onderhuur niet is toegestaan. Er is dus niks te contracten.
Achter elke zin gebruik je een uitroekteken!!quote:
Bij onderduur ligt 95% van de problemen bij de (illegale) verhuurder, niet bij de onderhuurder!quote:Op woensdag 28 december 2005 18:19 schreef Luizao het volgende:...Maar als ik het goed begrijp dan mag het contract wat zij met de medebewoners heeft dus niet, want dan is er sprake van onderhuur en uiteraard de problemen met de huurstichting en de huurbescherming!??...
Yep, je vriendinnetje zit fout, en de woningbouw kan haar d'r uit mikken als ze hun best doenquote:Maar in deze situatie kan ze dus nooit zeggen ik heb genoeg van de mensen die in mijn flat wonen dus ik zet ze eruit?
Zoals ik al eerder zei: het opnemen van een einddatum in een huurcontract heeft geen zin. Dat contract loopt na de einddatum gewoon door.quote:Op woensdag 28 december 2005 18:46 schreef Luizao het volgende:
nee dat zeg ik niet.. op dit moment is er alleen een sprake van een zogenaamd 'onderhuurcontract' dat loopt tot 31/12/2005! Daarom is mijn vraag ook als er dan geen nieuw contract word opgesteld er dan nog sprake is van onderhuur voor de komende tijd dat er geen contract meer is tussen mijn vriendin en de medebewoners?
Of is het dus zo dat er nu sprake is van onderhuur en ze daardoor niet kan zeggen dat ze geen nieuw onderhuurcontract opstelt maar zelf de huur gaat betalen?
Jouw vriendin heeft een probleem als ze de huur opzegt, en er daarna nog mensen inzitten die huurbescherming genieten!quote:Op woensdag 28 december 2005 21:48 schreef Luizao het volgende:
Ja das duidelijk.. met dat contract valt niets te doen! Dus daar kan ze niets mee.. maar nu is wel de vraag dat als mijn vriendin de huur op zou zeggen dan ook de onderhuurders de woning moeten verlaten?
http://www.wonen.amsterda(...)_situaties/onderhuurquote:Wat kan mij als illegale onderhuurder gebeuren?
Als illegale onderhuurder bouwt u geen woonrecht op. Onrechtmatige bewoning kan ertoe leiden dat uw huurovereenkomst wordt ontbonden. Ook kan de woning ontruimd worden.
Ja ik vond sommige dingen ook maar raar inderdaad. Uiteraard begrijp ik dat ze niet zomaar mensen op straat kan gooien en dat die enige bescherming hebben, maar toch klopt er een en ander niet aan het verhaal!quote:Op donderdag 29 december 2005 00:48 schreef American_Nightmare het volgende:
Ik vraag me af of hier sprake is van onderhuur. En als de woningbouwvereniging het al verbiedt dan bedoelen ze er vast niet deze situatie mee. Ik ken geen enkele woningbouwvereniging die er problemen mee heeft dat je met meerdere mensen in een huis gaat zitten. En als je vriendin met de medebewoners een tijdelijk contract heeft dan kunnen ze daarna gewoon vertrekken volgens mij.
Als ik je vriendin was zou ik gewoon eens contact zoeken met de woningbouwvereniging en kijken hoe dit probleem op te lossen.
Tjee. Eerst zeggen dat niemand hier weet hoe het zit en dan zelf met dit op de proppen komen...quote:Op donderdag 29 december 2005 22:42 schreef gottegottegott het volgende:
Als huurder van een kamer geniet je volgens mij geen wettelijke huurdersbescherming maar je bent ook niet helemaal zonder rechten, als je een huurcontract voor onbepaalde tijd hebt van een kamer kun je niet zomaar als verhuurder iemand wegsturen als deze dat niet wil, de verhuurder moet dan in ieder geval een (schade)vergoeding betalen. Als het huurcontract van de kamer voor bepaalde tijd is geldt volgens mij gewoon de einddatum van het contract en dus geen huurbescherming zoals die geldt voor huurders van zelfstandige woonruimtes.
Nee, zo raar is dat niet. Dan zou je bijvoorbeeld niets aan onderhoud kunnen doen en als de huurders gaan zeuren, kick je ze eruit. Als je geen gezeur wil, moet je gewoon je appartement niet verhuren, die mensen hebben ook recht op normaal wonen.quote:Op donderdag 29 december 2005 22:42 schreef gottegottegott het volgende:
Volgens mij zit je vriendin dus gewoon goed, het zou toch raar zijn als je niet meer mag beslissen wat je met je eigen appartement mag doen als je toevallig tijdelijk een paar kamers hebt verhuurd.
Fout. Onderverhuur is ook het verhuren van één kamer. Hiervan behoor je de verhuurder op de hoogte te brengen, doe je dat niet, dan is er sprake van illegale onderverhuur.quote:Op donderdag 29 december 2005 22:42 schreef gottegottegott het volgende:
Als ik die reacties hier lees weet ik zeker dat niemand precies weet hoe het zit, op basis van ervaring of kennis van de regels van het huurrecht. Iedereen roept maar wat. Het eerste advies is dus om te stoppen met lezen hier en om zelf even naar die rechtswinkel te kuieren om te vragen.
Hierna komt dan mijn advies, en ook ik ben geen specialist in huurrecht maar toch denk ook ik er iets van te weten
Het verhuren van een of meerdere kamers in je appartement is meestal niet tegen de regels van de woningstichting, zolang je er zelf ook gewoon woont. Het geheel onderverhuren van de woonruimte terwijl je zelf ergens anders woont wel, dat is wat wordt bedoeld met 'illegale onderverhuur'.
Op onderverhuur zijn exact dezelfde regels van toepassing als op verhuur. En voor een vastgestelde periode kan alleen als er sprake is van een volledig gestoffeerde of gemeubileerde ruimte, anders is het contract in principe onbeperkt (al kan het zijn dat er een uitzondering is voor contracten die voor de duur van een jaar zijn aangegaan)quote:Als huurder van een kamer geniet je volgens mij geen wettelijke huurdersbescherming maar je bent ook niet helemaal zonder rechten, als je een huurcontract voor onbepaalde tijd hebt van een kamer kun je niet zomaar als verhuurder iemand wegsturen als deze dat niet wil, de verhuurder moet dan in ieder geval een (schade)vergoeding betalen. Als het huurcontract van de kamer voor bepaalde tijd is geldt volgens mij gewoon de einddatum van het contract en dus geen huurbescherming zoals die geldt voor huurders van zelfstandige woonruimtes.
En toch is dat zo. De enige uitzondering die ik ken (en ik weet niet eens of die nog geldig is) is als je de woning voor eigen gebruik nodig hebt. In dat geval mocht je de huurder (mits met redelijke opzegtermijn) de huur opzeggen.quote:Volgens mij zit je vriendin dus gewoon goed, het zou toch raar zijn als je niet meer mag beslissen wat je met je eigen appartement mag doen als je toevallig tijdelijk een paar kamers hebt verhuurd.
Lekkere jongen ben jij.quote:Op dinsdag 3 januari 2006 09:39 schreef bxie het volgende:
dus wegpesten lijkt me het beste.
Nee hoor. Er zijn bepaalde voorwaarden voor een contract met einddatum, maar het hoeft niet waardeloos te zijn. Maar dat had je ook kunnen weten als je het topic doorgelezen had.quote:Op dinsdag 3 januari 2006 13:43 schreef Gompy58 het volgende:
Elk huurcontract met einddatum is idd waardeloos.
Nonsens, dat maakt echt geen ene zier uit.quote:Is het huurcontract tussen je vriendin en die gasten een kaalhuurcontract of is het als gemeubileerd/gestoffeerd verhuurd.
Is het een kamerbewoner, zelfstandig of onzelfstandige woonruimte.
Juridisch zitten hier namelijk nog wat verschillen in en maakthet bij opzeggen een groot verschil.
En nog meer onzin, tenzij je het over een hospita hebt, die in de eerste 9 maanden iemand eruit mag zetten als het niet botert. Huisbazen zijn meestal niet echt een betrouwbare bron voor informatie.quote:Een kamerbewoner eruit zetten is eenvoudiger dan iemand eruit zetten die een onvrije zelfstandige woonruimte huurt. ( geloof me ik kan het weten, vraag maar aan m'n huisbaas)
Omdat dat aantrekkelijk is voor zowel bewoners als verhuurder. Bewoner omdat ie niets zelf hoeft te kopen, verhuurder omdat ie nog geld voor zijn oude rotzooi krijgt. Voor de huurbescherming maakt het niet uit.quote:Kaal is moeilijker dan gestoffeerd. Waarom denk je dat er vaak gestoffeerd wordt aangeboden ?
quote:Wil je dit soort problemen in de toekomst voorkomen... Doe dan als volgt...
Stel ene huurcontract op conform de normale normen wat huur betreft. Neem daar echter in op dat per die en die datum ( minimaal 4 maanden later) de huur verdubbeld.
Tot 3 maandne kan men in protest gaan tegen de geldende huur gemeten van aanvang huurcontract. Nadat die verdubbeling is ingegaan kan men er dus niets tegen doen en moet er betaald worden. Kunnen ze dat niet, tsja dan moeten ze vertrekken. Kunnen ze hetwel en doen ze het ook, ook goed, lekker vangen....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |