yvonne | zondag 25 december 2005 @ 14:51 |
Je kent het wel, voor dat ene recept heb je een enkel ( vers) ingredient nodig. Bij mij moest dat peterselie zijn, en ja, alleen vers ( diepvries was op) en slechts enkele takjes. Waar oh waar prop ik ooit nog peterselie ( en dan niet als garnering) bij? Of lusten konijnen dat? ![]() | |
FlamejoB | zondag 25 december 2005 @ 15:01 |
eiersalade | |
Blues | zondag 25 december 2005 @ 15:07 |
Je kan peterselie ook goed invriezen, of bewaar het in een glas water op de vensterbank. Verder kan je het nog gebruiken in : sauzen, soepen, bij rauwkost, aardappelen, vis, vlees, eieren, kaas, kruidenboter en in vinaigrettes. In warme recepten mag je de peterselie pas op het einde van de kooktijd toevoegen. Hele takjes krulpeterselie kan je ook frituren en als garnering bij kaas- of garnaalkroketjes serveren. In combinatie met laurier en tijm vormt peterselie het klassieke 'bouquet garni'. ![]() Konijnen mogen ook peterselie lees ik : quote: | |
neo2000 | zondag 25 december 2005 @ 15:17 |
Oeh, oeh.. Terugvindpost voor deze culinaire stumpert..! Kruiden invriezen of zelf frituren, waerlyck geniaal! | |
yvonne | zondag 25 december 2005 @ 15:20 |
Invriezen? Het hele bosje in de vriezer kiepen? De soep en de eiergerechten zijn al klaar namelijk. | |
Blues | zondag 25 december 2005 @ 15:25 |
Ik zou het in kleine porties invriezen. Anders zit je next time weer met alles over, en dan kan je het meteen wegkiepen.... of aan Nijn geven ![]() | |
yvonne | zondag 25 december 2005 @ 15:32 |
Thanks, een jarenlang probleem opgelost ![]() | |
Mirjam | zondag 25 december 2005 @ 15:48 |
volgens mij moet je hetw el in water inrviezen | |
yvonne | zondag 25 december 2005 @ 15:49 |
quote:Come again? | |
neo2000 | zondag 25 december 2005 @ 16:21 |
In een zakje water, kruiden erbij en invriezen..? ![]() | |
Blues | zondag 25 december 2005 @ 16:29 |
Informatief linkje over kruiden, hoe te bewaren, waar in te gebruiken : http://tipculinair.vrouwonline.nl/index.jsp?pijler=83&page=143 En : quote: | |
yvonne | zondag 25 december 2005 @ 16:44 |
Verveel jij je ook zo Bluezz? ![]() Ik vind Kerst niet leuk meer ![]() | |
neo2000 | zondag 25 december 2005 @ 16:46 |
Wat ik niet begrijp, ik zie wel vaker lavendel staan als kruid, maar vraag mijzelf af of dit qua smaak ook iets toe voegt, of alleen qua geur..? Zie het namelijk wel vaker staan, maar kom het nooit tegen als ingredient in een recept.. Bluezz, thnx voor de tip.. ![]() | |
rashudo | zondag 25 december 2005 @ 16:51 |
Peterselie kan je echt overal indonderen.. dus ik zou er nooit teveel van hebben. | |
SiGNe | zondag 25 december 2005 @ 16:52 |
quote:Ik snij de kruiden vaak eerst helemaal en wat ik over hou doe ik in een diepvrieszakje en gaat de vriezer in. Peterselie gebruik ik best vaak, dus dan is het ideaal als je alleen het zakje hoeft te openen en je kan het meteen in het gerecht gooien. Gesnipperde uitjes vries ik ook vaak in trouwens. | |
piepster | zondag 25 december 2005 @ 17:01 |
Ik heb ooit geleerd dat je verse kruiden met water in zo'n diepvriesblokjesvorm moet doen. Als je dan kruiden nodig hebt, kan je heel makkelijk 1 blokje uit de vorm halen. | |
Blues | zondag 25 december 2005 @ 18:30 |
quote:Ik vind het al jaren niet leuk ![]() Wat denk je dat ik thuis doe... lekker fokken, uitslapen, DVD kijken, mama bellen, lezen, badderen... dat is kerst voor mij. En straks lekker eten ![]() | |
Blues | zondag 25 december 2005 @ 18:32 |
quote:Ik denk qua geur meer dan qua smaak. quote:Ik heb het nog nooit gebruikt eigenlijk. Behalve om in de kast te hangen in een zakkie ![]() | |
Mirjam | zondag 25 december 2005 @ 21:36 |
quote:]dat bedoelde ik dus ![]() | |
krakkemieke | maandag 26 december 2005 @ 01:53 |
Groene kruiden die je niet goed kan drogen, kan je prima invriezen zonder water. Als het nodig is, was de kruiden en droog ze goed. Knip ze fijn en doe ze in een diepvries bestendig bakje. Doe ze in de diepvries. Joh, zo kan je die kruiden KOPEN uit de diepvries..... | |
MouseOver | maandag 26 december 2005 @ 01:58 |
quote:Klinkt handig. Het was eigenlijk nooit in me opgekomen dat je ze in zou kunnen vriezen. | |
Martijn_77 | maandag 26 december 2005 @ 10:38 |
Petersellie kauwen helpt ook heel goed tegen knoflookgeur als je veel knoflook gegeten hebt | |
BBQ-kip | maandag 26 december 2005 @ 22:57 |
Ik vries peterselie altijd gewoon zo als bos in verpakt in een plastic zakje. Als ik het dan nodig heb knijp ik even in het gevroren zakje, open het en neem er met ene lepel uit wat ik nodig heb. Zakje weer dicht en volgende keer hetzelfde ritueel ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 27 december 2005 @ 09:34 |
quote:Gooi het in de Soep? | |
Martijn_77 | dinsdag 27 december 2005 @ 10:14 |
quote: | |
boyv | dinsdag 27 december 2005 @ 10:16 |
Bij m'n oom kerst gehad en die zit nu dus nog opgescheept met een week lang kerstvreten. Hele stukken kalkoen, meloen, salades, puree, verschillende groenten, garnalen, croissants en tutti frutti, als je dat uberhaupt al kunt bewaren... verder nog toostjes, brie, camembert, crabsalade, zalm, allerlei sauzen en zulke dingen. Opzich is dit allemaal wel los te eten, maar ik ga dat wat we nog hebben gewoon proberen te combineren denk ik. | |
boyv | dinsdag 27 december 2005 @ 10:16 |
En nog wat halveliterblikken Duits bier ![]() | |
yvonne | dinsdag 27 december 2005 @ 10:20 |
quote:Handig, ligt in de vriezer nu! | |
yvonne | dinsdag 27 december 2005 @ 10:22 |
quote:Ja, sowieso deze dagen mager eten, en "ontvlezen"verbazingwekkend wat kinderen ( 14 en 21) aan vlees wegstouwen. | |
Pietverdriet | dinsdag 27 december 2005 @ 10:22 |
Resten vlees en groente kan je altijd nog een smakelijk soepje van trekken Lekker een dag of wat laten pruttelen en dan alleen de boullion, lekker licht zo na de dagen van zwaar eten. | |
inkie1010 | zaterdag 7 januari 2006 @ 23:52 |
Ik geef het aan de cavia's ![]() Er zit veel vitamine C in peterselie en het is dus best gezond voor de diertjes. Alleen niet teveel geven, is dan weer slecht voor de niertjes ![]() | |
Mirjam | zaterdag 25 februari 2006 @ 16:21 |
i heb vandaag basilicum, munt en tijm gekocht op de markt. de beste man zei me, dat als ik het in wilde vriezen, ik het heel eventjes moest blancheren, en dan kun je het zo in een diepvrieszakje invriezen. meer mensen die dat volgens deze methode doen? |