abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33392875
Ik deed gistermiddag even gezellig een borreltje zoals altijd na het jagen, toen een discussie ontstond met mijn maat over biefstuk... Het ging er over, hoeveel biefstuk kan je nou van een koe snijden?
Ik ga over een tijdje in een slachthuis werken, dus misschien nog nuttige info voor mij.
En ik dacht, er zijn op een groot forum als FOK altijd wel mensen die een antwoord weten op mijn vraag. Hoeveel (echte) biefstuk haal je van een gemiddelde koe?
pi_33393096
1 hele grote
Gewoon, omdat het kan.
pi_33394807
http://www.kanenpieper.be/basis100/vlees.htm

Hier staat wel wat info... er kunnen als ik het zo lees 2 tot 3 personen van eten.
* Bluezz neemt het topic even mee naar CUL omdat het over eten van een beest gaat
pi_33409125
Van 1 koe komt een heleboel biefstuk als je wilt. We kennen dus al 2 soorten biefstuk nl. kogel en haas. Kogel biefstuk snijd men dus van het stuk dat onder de bil zit. Verder de haas. Een koe heeft er 2. Alleen van een ossenhaas kan je al een 15 biefstukken snijden. Dit is onbetwist de beste bietfstuk. Vaak snijd men de haas in iets dikkere stukken en dan heet het tournedos.
Democratie is niks meer dan een dictatuur met een meerderheid
  maandag 26 december 2005 @ 10:26:46 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33409424
quote:
Als je dat zo leest valt de koe toch wel uit een in heel veel losse producten.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33413647
quote:
Op maandag 26 december 2005 09:52 schreef Phineas het volgende:
Van 1 koe komt een heleboel biefstuk als je wilt. We kennen dus al 2 soorten biefstuk nl. kogel en haas. Kogel biefstuk snijd men dus van het stuk dat onder de bil zit. Verder de haas. Een koe heeft er 2. Alleen van een ossenhaas kan je al een 15 biefstukken snijden. Dit is onbetwist de beste bietfstuk. Vaak snijd men de haas in iets dikkere stukken en dan heet het tournedos.
Ooohhh das veel meer dan ik dacht.
Goeie info dit

Ben je slager/kok of zo?
  maandag 26 december 2005 @ 19:13:35 #7
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_33419734
quote:
Op maandag 26 december 2005 09:52 schreef Phineas het volgende:
Van 1 koe komt een heleboel biefstuk als je wilt. We kennen dus al 2 soorten biefstuk nl. kogel en haas. Kogel biefstuk snijd men dus van het stuk dat onder de bil zit. Verder de haas. Een koe heeft er 2. Alleen van een ossenhaas kan je al een 15 biefstukken snijden. Dit is onbetwist de beste bietfstuk. Vaak snijd men de haas in iets dikkere stukken en dan heet het tournedos.
en een dubbele is een chateau briand ofzo )
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  dinsdag 27 december 2005 @ 09:40:47 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33432572


1 - baklapjes
2 - biefstuk
3 - braadvlees
4 - entrecôte
5 - gehakt
6 - haas, tournedos
7 - hacheevlees
7 - hamburger
8 - klapstuk
8 - lendebiefstuk
9 - lever
10 - ossestaart
11 - poulet
12 - rollade
12 - filet, lende
13 - rosbief
14 - schenkel
15 - soepvlees
16 - staartstuk
17 - stooflappen
17 - doorregen lappen
17 - riblappen
17 - magere runderlap
17 - sukadelappen
17 - T-bone
18 - tartaar
19 - tong
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2005 @ 09:44:21 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33432618
In frankrijk wordt anders gesneden




1 - Collier. 7 - Gîte.
2 - Basses Côtes. 8 - Aiguillette Baronne / Onglet / Hampe / Bavette d'Aloyau / Bavette de Flanchet / Flanchet.
3 - Côte / Entrecôte. 9 - Plat de Côtes / Tendron / Milieu de Poitrine.
4 - Faux-Filet / Filet / Rumsteack / Queue. 10 - Macreuse à bifteck / Paleron / Macreuse à pot-au-feu / Jumeau de bifteck / Jumeau à pot-au-feu.
5 - Rond de Gîte. 11 - Gros bout de poitrine.
6 - Tendre de tranche / Poire / Merlan / Gîte à la noix / Araignée / Plat de tranche / Rond de tranche / Mouvant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 december 2005 @ 09:49:19 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33432680
En in Duitsland ook weer anders,
Ik post ook Deze maar, zodat je kan zien wat wat is in verschillende landen




1.Hals

2.Nacken

3.Hohe Rippe

4.Dicker Bug

5a.Schulterblatt

5b. Schulterspitze

6.Brustspitze

7.Brustkern

8.Mittelbrust

9. Querrippe

10. Bauchlappen

11a. Filet

11b. Lende

12a.Blume

12b.Runde Nuß

13a.Kugel

13b.Bürgermeisterstück

14.Schwanzstück

14a. Tafelspitz

14b.Schwanzrolle

15. Oberschale

16a.Hesse

16b.Beinscheiben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33432823
En van de rug komen ook nog de entrecotes, rumpsteaks en T-bone steaks.
Al met al haal je enorm veel biefstuk van een koe.
  dinsdag 27 december 2005 @ 10:47:39 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33433569
quote:
Op dinsdag 27 december 2005 10:00 schreef klaarover het volgende:

Al met al haal je enorm veel biefstuk van een koe.
is maar net wat je als biefstuk definieert.
De vaderlandse slager noemt de doorsnee baklap al biefstuk, maar een goede malse biefstuk is een waarlijke witte raaf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33433897
quote:
Op maandag 26 december 2005 14:02 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ooohhh das veel meer dan ik dacht.
Goeie info dit

Ben je slager/kok of zo?
Jep, Ik ben kok/chef. Vind het wel leuk om mensen op weg te helpen op dit gebied

[ Bericht 6% gewijzigd door Phineas op 27-12-2005 12:40:47 ]
Democratie is niks meer dan een dictatuur met een meerderheid
pi_33455374
Phineas: Een eenspersoons biefstuk van de haas heet over het algemeen een tournedos, een grotere een chateau-briand.
Het verhaal zal vast niet waar zijn, maar ik vind het leuk. Volgens de legende schaamde een ober zich zo om zo'n klein biefstukje te serveren, dat hij het achter z'n rug stiekem op tafel zette.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 27 december 2005 @ 22:53:46 #15
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_33455698
een dubbele is chateau-briand, niet een grotere.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_33456490
Ik was even voorzichtig.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 27 december 2005 @ 23:36:19 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33457003
quote:
Op dinsdag 27 december 2005 11:04 schreef Phineas het volgende:


Jep, Ik ben kok/chef. Vind het wel leuk om mensen op weg te helpen op dit gebied

Toevallig in een expressobar in Utrecht?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 28 december 2005 @ 13:53:31 #18
128807 Rinze007
Black Cherry's
pi_33469059
zucht... waarom vind ik het toch zielig dat dieren worden gefokt om geslacht te worden???
is een dierenleven minder/niets waard?
Great minds think like me...
pi_33469125
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:53 schreef Rinze007 het volgende:
zucht... waarom vind ik het toch zielig dat dieren worden gefokt om geslacht te worden???
is een dierenleven minder/niets waard?
mensen worden ook overal ter wereld afgeslacht hoor en jij gaat lopen huilen over diertjes?
Gewoon, omdat het kan.
  woensdag 28 december 2005 @ 13:55:45 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33469133
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:53 schreef Rinze007 het volgende:
zucht... waarom vind ik het toch zielig dat dieren worden gefokt om geslacht te worden???
is een dierenleven minder/niets waard?
Wild is niet zielig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2005 @ 14:03:06 #21
128807 Rinze007
Black Cherry's
pi_33469340
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:55 schreef -AnneX- het volgende:

[..]

mensen worden ook overal ter wereld afgeslacht hoor en jij gaat lopen huilen over diertjes?
Dit is (bijna) de meest idiote opmerking van 2005... Wie kan het beter???
Great minds think like me...
  woensdag 28 december 2005 @ 14:03:40 #22
128807 Rinze007
Black Cherry's
pi_33469353
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wild is niet zielig?
Tuurlijk wel.
Great minds think like me...
pi_33493884
quote:
Op zondag 25 december 2005 14:39 schreef Bluezz het volgende:
http://www.kanenpieper.be/basis100/vlees.htm

Hier staat wel wat info... er kunnen als ik het zo lees 2 tot 3 personen van eten.
* Bluezz neemt het topic even mee naar CUL omdat het over eten van een beest gaat
Wat ik heel bizar vind is dat je in deze link zonder blikken of blozen kan lezen dat kalveren "in een beperkte ruimte" (= dus vastgebonden in een kist, zonder daglicht) worden gefokt, en dat ze een speciaal soort voedingsstoffenarm dieet krijgen zodat ze expres bloedarmoede krijgen.

Dat is toch gewoon NIET OKEE?

Ik heb me laten vertellen dat de enige reden dat dit zo gedaan wordt, is dat kalveren zo wit vlees krijgen.
En de enige reden dat dat belangrijk is, is dat de mensen gewend zijn dat kalfsvlees wit is, terwijl het gezond, rood, niet bloedarmoedig en wel onder daglicht opgegroeid, hetzelfde zou smaken.

Als dat zo is vind ik het een misdaad dat kalveren zo worden gefokt als nu. Anders ook trouwens, en dat terwijl ik toch echt wel fanatiek voor mijn lekkere stukje vlees ben, vegetarisch eten zul je op mijn bord niet vinden.
pi_33496762
Maak er een topic over zou ik zeggen.. en kijk vooral niet naar animal planet, waar dieren nog leven terwijl hun achterlijf al opgevreten is, waar ze uit elkaar worden gescheurd door leeuwen e.d. Maar dit is echt niet de plek om die discussie te gaan voeren.

Ik krijg trouwens het gevoel dat tegenwoordig veel van het vlees wat eigenlijk ergens anders voor bestemd is uiteindelijk in de gehakt terecht komt, omdat er gewoon weinig vraag naar is. Daarbij denk ik aan schenkels en lappen enz. enz. Klopt dat vermoeden?
Their eyes opaque.
  donderdag 29 december 2005 @ 09:57:50 #25
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_33497111
zouden ze mooi gek zijn, gehakt verkoop je voor t minste geld, gooi je eigenlijk alleen stukken vlees in die overblijven... zoals bij het snijden van een lende bijv. 100 gram na het portioneren...en runderlappen etc worden heus wel verkocht.. waar denk jij dat je goulash etc van gemaakt wordt?;)
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')