abonnement bol.com Coolblue
pi_33145543
Zoals de titel aangeeft, wie heeft er ervaring mee?
Met de bedrijven die zoeken via site's als monsterboard en vacaturesite.

Ik heb uit nieuwschierigheid / intresse laatst een keer een cv op monsterboard gezet en krijg nu een beetje de indruk dat ik gestalkt word door gladde verkopers van uitzendbureau's.

De eerste dagen belden er elke dag wel 2 bureau's die maar al te graag een afspraak maken, nu 2 maanden na mijn aanmelding belt er nog wel elke dag een bureau.
Het vreemde is dat ik mijn cv al vrij snel weer verborgen had, dus waarschijnlijk zwerft ie nu een beetje door uitzendland.

Bij 2 (projecten)bureau's, heb ik me ingeschreven omdat deze de meest professionele indruk maakten en geen uitzend/detacherings bureau's waren. Heb al diverse banen aangeboden gekregen maar wel allemaal een beetje veel van hetzelfde. (technische sector) .

Maar is er via monsterboard een fatsoenlijke baan te krijgen of is het alllemaal brandhout en willen allerlei bedrijven gewoon scoren door uit te zenden?
pi_33146699
Ik heb ook het idee dat er veel detacherings en recruiteringsbureau's op reageren. Zelfs als je expliciet op je CV aangeeft dat je niet benaderd wenst te worden door dergelijke bureau's. Evenwel helpt dat wel een beetje om een schifting te maken.

Er zijn echter ook 'normale' bedrijven die via Monsterboard proberen om aan personeel te komen. Deze bedrijven zijn echter wel in de minderheid. Je moet even goed (laten) zoeken. En soms is het helemaal geen schande om via een recruiteringsbureau aan de slag te gaan. Je moet echter gaan oppassen als het een bureau is dat voor een ander bureau dat voor een ander bureau een vacature probeert te vervullen (real life example).

Soms kun je door handig googelen ook de echte vacature vinden achter een vacature van een recruiteringsbureau. Tip!
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:17:15 #3
20741 generalist
Watch me do it!
pi_33146819
"Verse CV's" worden er direct afgeripped en binnen 'het bestand' verdeeld. Tevens worden ze in een database gezet en met de gegevens die ze daar hebben wordt je benaderd.

Ik heb 8 jaar geleden een account aangemaakt, dat email adres is vervolgens weer uit mijn domain verwijderd. Nu, 6 jaar na verwijderen heb ik het 3 maanden geleden weer in gebruik genomen en ... hoppa, ik kreeg meteen weer aanbiedingen op dat adres!
Nou vraag ik je ....
Above all things, never be afraid. The enemy who forces you to retreat is himself afraid of you at that very moment.[br]Andre Maurois (1885 - 1967)
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:18:49 #4
20741 generalist
Watch me do it!
pi_33146866
Oh, ontopic, mijn ervaringen met de aanbiedingen

Men is alleen voor de sale, het gaat er voor de verkopers om dat je aangesmeerd wordt bij de klant, hij / zijn doet de beloften waar jij pas later van te horen krijgt en tevens op wordt afgerekend. Op korte termijn is het dus gemakkelijk, maar ik zou liever gebruik maken van professionele tussenpersonen, selectief zijn dus
Above all things, never be afraid. The enemy who forces you to retreat is himself afraid of you at that very moment.[br]Andre Maurois (1885 - 1967)
pi_33147437
Hm okay..zo komt het ook op mij over..veel haaibaaien en als ik het goed begrijp zou mijn cv dus best wel eens bij mijn huidige werkgever terecht kunnen komen omdat die nog een (vergelijkbare) vacature heeft lopen en ook weleens hulp inroept van dergelijke bureau's.
pi_33148541
Ik heb mijn CV er laatst op gezet (als bijna afgestudeerde ICTer) maar heb die verplichte invoerveldjes erg chaotisch ingevuld. Heb afgelopen paar dagen wat rommel binnen gekregen & aan de telefoon gehad maar ook een afspraak bij Accenture geregeld. Ik laat over 2 weken horen wat ze bij Accenture van me willen . Maar dat kwam bij mij in ieder geval wel positief over.
pi_33148893
Ok, je wordt vooral (veel) benaderd door recruiters, detacheerders en uitzendbureaus, maar toen ik zelf ging zoeken heb ik er 3 leuke vacatures gevonden, waar ik op heb gereageerd, alledrie op gesprek en bij 1 van de bedrijven werk ik nu al weer ruim een half jaar.

Ik ben tevreden over Monsterboard
pi_33149541
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 22:36 schreef Wojworshebn het volgende:
Hm okay..zo komt het ook op mij over..veel haaibaaien en als ik het goed begrijp zou mijn cv dus best wel eens bij mijn huidige werkgever terecht kunnen komen omdat die nog een (vergelijkbare) vacature heeft lopen en ook weleens hulp inroept van dergelijke bureau's.
Ik heb wel eens meegemaakt dat ze mijn huidige werkgever gingen bellen(!) omdat ik, naar hun zin, niet snel genoeg reageerde op een e-mailtje. Ook niet echt iets om erg vrolijk van te worden.
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_33150189
Wat is er op tegen wanneer een detacheringsbureau of een uitzendbureau contact met je opneemt? Vanwaar een negatief beeld hierover?

Ik werk ook voor een dergelijk organisatie en ook ik zoek actief op monsterboard naar geschikte cv's. Ik plaats een hoop mensen in de financile wereld en dan voornamelijk bij verzekeraars en banken. Bij goed functioneren krijgen mensen na een bepaalde uitzendperiode een contract bij het bedrijf. Of meteen maar dan spreek je over directe plaatsing.

Al deze mensen zijn blij met een dergelijk contract. Wanneer je eerst een bepaalde periode via een uitzendbureau werkt hoeft dit helemaal niet zo'n ramp te zijn toch?
Our business in the field of fight, Is not to question, but to prove our might.
[TK] enkele Blu-ray films (in seal)
pi_33150539
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 00:10 schreef Sharpdressedman het volgende:
Wat is er op tegen wanneer een detacheringsbureau of een uitzendbureau contact met je opneemt? Vanwaar een negatief beeld hierover?
Omdat 't vaak tijdverspilling is. De paar keer dat ik 'geheadhunt' was, werd al snel duidelijk dat 't bedrijf waar ik misschien geplaatst zou worden duidelijk op zoek was naar een ander soort mensen dan ik. Ondertussen ben je wel tijd en reiskosten kwijt voor een intake-interview, en een sollicitatie die niet had gehoeven. Reiskostenvergoeding kreeg ik sowieso niet omdat ik allang blij mocht zijn dat ze voor me aan het werk ging. ja, je bent jong, naief en vreselijk werkloos anno 2001

Ik heb me laten vertellen dat zo'n selectiebureau niet alleen per gelukte match wordt betaald, maar ook per geleverde kandidaat (maar dan natuurlijk wel minder). Dus 't is altijd scoren voor die lui.
pi_33151028
Zal ik mijn zeer beperkte ervaring met een 2tal dergelijke clubs delen?
De eerste: Ik werd opgebeld door een dame uit de randstad welke mijn CV gevonden had op Monsterboard. Ze zocht iemand die PC inelkaar wilde schroeven, testen & evt. problemen oplossen met dergelijke systemen hier in de regio. Het was een fulltime baan en het haast want het was nodig voor volgende week.

Mijn situatie: Mijn begin April beschikbaar als HBO It-er en zoek iets in de software hoek. Ik heb absoluut NIETS met hardware en *klinkt bot, niet per se zo bedoeld* een dergelijke baan klinkt me tikkeltje MBO in de oren. Paar jaar geleden kwam je er mee weg als je daar een HBOer voor contacteerde maar tegenwoordig is dat een tikkeltje, tja.... dom .

tweede geval... Een mailtje van een headhunter.
Mag ik officieel niet posten, doe ik toch:
quote:
Hello,

I am currently recruiting for a Junior Java Developer on behalf of a major International client, based in Amsterdam

This is a real chance to become involved in ICT projects at their inception, and to play a pivotal role in their Development team. This job is ‘in-house’ i.e. not being sent out to end clients; as such you will be the nucleus of their operation. You will be working in an experienced but relatively small Java team, and be working on a variety of projects such as J2EE Application Development for specialist ICT products; Intranet/Extranet; Java Web Applications.

This is an entry-level position. Ideally, you should have around 6 months – 1 year Java experience (can be commercial or academic). However, as we are more interested in your potential to develop into a Java Developer/Consultant over time, we may be prepared to consider you if you show that you are highly-motivated and a fast learner. Besides, TRAINING WILL BE PROVIDED.

In order to apply for this opportunity, please send in your CV in MS Word format by return (can be in Dutch and/or English), together with your required salary and availability to start work. It is also useful to mention what is motivating you to apply for this role.

Should you have any questions, please do not hesitate to contact me.

Kind Regards,

Tom Cherry

Recruitment Consultant

Imperial IT Ltd.

Gsm. +31 (0) 6 *****
Komt bij mij tikkeltje shabby over. En waarom wil hij mijn CV als die op Monsterboard staat. En waarom weet hij mijn naam niet . Beetje vaag .
pi_33154441
Het heeft heel weinig zin. Ik heb mijn CV er weleens opgezet en meteen bellen de headhunters, uitzendbureaus en detacheringsbureaus je plat met de mooiste verhalen. Ik geloof er allemaal vrij weinig van.

Ze bellen wat ze kunnen bellen, of iemand geschikt is en of de baan geschikt is voor je is vaak 'n tweede.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazn Alianza Lima Corazn para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  zaterdag 17 december 2005 @ 08:48:05 #13
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_33155074
Ik had binnen een maand nadat ik was gaan zoeken via monsterboard een baan. Wel via een detacheringbureau, dat wel. Ik heb zelf op de advertentie gereageerd, ze hebben me niet gebeld. Misschien is dat het verschil?
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_33156493
Wat er mis is met die headhunters? Sommige hebben hun administratie niet helemaal op orde Mijn vriend heeft zijn CV misschien een week op monsterboard gehad en hij is serieus 3 weken lang elke dag een paar keer (!!) gebeld door hetzelfde bedrijf, wel steeds een ander persoon. Na drie keer was hij het wel zat en vroeg verwijderd te worden uit het bestand per telefoon en mail, maar na een paar weken kwam dat dus pas over.. En voor de gelegenheid begonnen ze ook maar even naar de vaste telefoon te bellen (naar mij dus) ' want zijn mobiel staat uit' Ja, gek he

Maar als je via slim googlen inderdaad op de vacature achter de headhunter kan komen, werkt monsterboard prima
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_33156912
Headhunters zijn meestal vrij irritant. Ze bellen maar wat raak, vaak mensen van hetzelfde bedrijf en meestal hebben ze weinig te bieden.
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazn Alianza Lima Corazn para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_33157152
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 11:17 schreef nectarientje het volgende:
En voor de gelegenheid begonnen ze ook maar even naar de vaste telefoon te bellen (naar mij dus) ' want zijn mobiel staat uit' Ja, gek he
Je mobiel wel opnemen en zeggen dat je ze doorverbindt met de politie omdat ze aan het stalken zijn doet 't ook goed
pi_33173493
Ik ben wel tevreden met Monsterboard.
Werkgevers kunnen het word cv er niet afhalen. Vandaar dat ze er vaak om vragen. Alleen de cv die er al staat is lastig te editen voor ze.
Als je dingen wijzigt krijg je erna vaak reacties.
Veel headhunters maar die doen vaak een eerste selectie. Sommige bedrijven hebben dat namelijk uitbesteed. Uiteindelijk krijg je wel een gesprek met het bedrijf zelf.
Lang niet alles zijn detachering baantjes.

Dus Monsterboard is heel nuttig. (vind ik)
In a world without fences, who needs Windows and Gates!
pi_33175231
Ik snap even het gedeelte van "men belt mij enzo" niet geheel. Waarom zet je dan je telefoonnummer in je cv die je op internet gooit. Op monsterboard kunnen dat de bedrijven prima per email reageren.

Ook laat ik -altijd- de naam van de huidige werkgever weg. Wel alle relevante werkervaring er bij. Maar niet de naam. Ik zet er gewoon bij "Op aanvraag". Werkt prima.

Verder 2x een baan via Monsterboard gescoord en heb totaal geen problemen met hardnekkige sales/headhunters of whatever. Hooguit dat ik nog steeds wel emails krijg met 'job offers'. Magoed, daar is het spamfilter weer voor
pi_33623061
Even een reactie op bericht over Imperial IT van 17 december j.l.
Het bedrijf heeft geen vast adres en is niet bekend bij de KvK. Nooit een goede indicatie. Verder zijn alle postings bij een banensite in de UK niet meer actief. Inderdaad een CV-schuiver cq. verzamelaar waar er nog wat van ronddwalen in Monsterboardland en aanverwanten sites.
pi_33624303
Ik heb mijn CV er inmiddels al een tijdje op staan. Mijn ervaringen zijn overwegend positief. Het zijn echt niet alleen headhunters, detacheerders etc... Ook grote gerenomeerde organisaties als KPMG maken hier gebruik van...
"Do unto others as you would have others do unto you."
pi_33624484
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:03 schreef timmie76 het volgende:
Ik heb mijn CV er inmiddels al een tijdje op staan. Mijn ervaringen zijn overwegend positief. Het zijn echt niet alleen headhunters, detacheerders etc... Ook grote gerenomeerde organisaties als KPMG maken hier gebruik van...
Domme vraag: Laten we nou eens aannemen dat je geen headhunter bent. En dat wat jij zegt klopt. Dan moet je toch allang een baan hebben? Het gaat toch niet om 'sollicitaties' en 'assesments', het gaat toch om een baan? Verkloot je al die sollicitatiegesprekken, weten die bedrijven niet wi ze willen?

...en als je eenmaal zo'n functie hebt, dan hoef je toch niet je CV d'r op te laten staan? Zeker als je eenmaal bij een bedrijf zit wat je detacheert, dan heb je toch een vast dienstverband bij die detacheerder..
pi_33624902
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:08 schreef joshus_cat het volgende:

[..]

Domme vraag: Laten we nou eens aannemen dat je geen headhunter bent. En dat wat jij zegt klopt. Dan moet je toch allang een baan hebben? Het gaat toch niet om 'sollicitaties' en 'assesments', het gaat toch om een baan? Verkloot je al die sollicitatiegesprekken, weten die bedrijven niet wi ze willen?

...en als je eenmaal zo'n functie hebt, dan hoef je toch niet je CV d'r op te laten staan? Zeker als je eenmaal bij een bedrijf zit wat je detacheert, dan heb je toch een vast dienstverband bij die detacheerder..
Ik weet niet hoe jouw CV er uitziet, maar een academische titel is tegenwoordig geen garantie voor een baan. Zeker als je afgestudeerd bent in de "alfa"-hoek.
"Do unto others as you would have others do unto you."
pi_33627196
quote:
Op maandag 2 januari 2006 14:21 schreef timmie76 het volgende:

Ik weet niet hoe jouw CV er uitziet, maar een academische titel is tegenwoordig geen garantie voor een baan. Zeker als je afgestudeerd bent in de "alfa"-hoek.
Begrijpend lezen is zeker te hoog gegrepen?
  maandag 2 januari 2006 @ 15:35:28 #24
30733 horney_dorney
Illiud Latine dici non potest
pi_33627457
dus misschien is het advies om alleen maar te zoeken op vacatures bij monsterboard en je CV selectief (direct) uit te delen aan gerennomeerde werving- en selectiebureau's?
Jesus loves you...everyone else thinks you're an asshole
http://www.evertdoorn.nl
http://www.evertdoorn.nl/blog
pi_33628410
Heb het mijne er een maand of zo geleden op gepleurd en een reactie ontvangen van n bedrijf. Vacature pastte wel goed maar vond het te ver weg. Op zich wel aardig; heb echter wel het idee dat ik meer spam ontvang sindsdien.
I don't know what's gonna happen but I'm gonna get my kicks before the whole shithouse blows up in flames! All right!
pi_33628549
Het bedrijf waar ik werk maakt ook gebruik van monsterboard om te adverteren (ICT uiteraard) Zover ik weet werkt het prima en krijgen we vaak goed geschoolde mensen er voor terug en voor ons is het voordeliger om dit via monsterboard te doen dan een bureau in te huren. Dus ja er zijn ook normale serieuze bedrijven actief.

Maar aan de andere kant zijn er op dit moment ook wel erg veel headhunters op monsterboard....
Bloed, zweet en tranen!
  maandag 2 januari 2006 @ 17:12:50 #27
32846 WaSTeiL
geele sneeuw....
pi_33630580
Je moet gewoon een goede schifting maken tussen de verschillende headhunters. Vraag naar informatie zoals een website zodat je iig met de gegevens die daar staan al een beetje een beeld kan krijgen.
Er zijn gewoon een hoop bij die echt als een idioot mailings de deur uit doen zonder te weten naar wie ze het echt mailen of bellen. Vraag dan ook flink door tijdens een telefoongesprek naar informatie wat jij geplaatst heb in je c.v. en de verwachtingen die ze hebben aan de hand van je c.v.

En uit die schifting houd je mogelijk een aantal over waar je mogelijk een gesprek mee kan gaan plannen. Bevalt het gesprek niet dan is het heel simpel: op naar de volgende!
Groepssex is eigenlijk gewoon time-management!
Drugs are only for losers and sex maniacs!
pi_33630960
Een tijd geleden (2 jaar ofzo) ook mijn CV online gezet bij monsterboard.nl kwamen ook erg veel reacties op, volgens mij doen de uitzendbureaus die eraan doen vooral acquisitiewerk. Erg irritant.
pi_33632384
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 22:41 schreef _Arthur het volgende:
Ik snap even het gedeelte van "men belt mij enzo" niet geheel.
'Men' is vernuftig en probeert zelfs je huidige werkgever te bellen als men te lui is om er een e(-)mail aan te wagen. Ja, dat was me nog eens wat.

Dus tip: bij Monsterboard kun je aangeven dat de naam van de huidige werkgever verborgen moet worden.
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_33646573
Ik werd ook platgebeld door uitzendbureaus (vooral Content is een hle hardnekkige, die hebben me van augustus tot december gestalkt, ondanks vele klachtenmails van mijn kant), recruiters en headhunters. Omdat ik onlangs een baan heb gevonden heb ik gisteren besloten mijn CV op vertrouwelijk te zetten zodat werkgevers (lees: recruiters) het niet meer in kunnen kijken. En ja hoor, wat gebeurt me vandaag? Wr een headhunter aan de telefoon die "een fantastische functie" voor me heeft. Hoe kan dat nou???
pi_33646763
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 00:55 schreef Vogue het volgende:
Hoe kan dat nou???
Je CV is gewoon al eerder opgevraagd door de betreffende headhunter.
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_33646823
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 01:00 schreef rekenwonder het volgende:

[..]

Je CV is gewoon al eerder opgevraagd door de betreffende headhunter.
Het telefoonnummer wat in mijn CV stond klopte al 3 weken niet meer. Gisteren heb ik het even bijgewerkt en vervolgens in vertrouwelijke modus opgeslagen. dus blijkbaar is hij er op n of andere manier wel doorheen gekomen.
pi_33646878
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 01:00 schreef rekenwonder het volgende:

Je CV is gewoon al eerder opgevraagd door de betreffende headhunter.
Wat is waarschijnlijker: een headhunter die CV's bewaart, ipv van het net aftrekt, of een commerciele website die je privacy respecteert?
pi_33647129
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 01:05 schreef joshus_cat het volgende:

[..]

Wat is waarschijnlijker: een headhunter die CV's bewaart, ipv van het net aftrekt, of een commerciele website die je privacy respecteert?
Beide even onwaarschijnlijk. Excuseert u mijn fout.
Tegenwoordig moet je Dr. Ir. zijn om een beetje correct Nederlands te kunnen neerpleuren.
Abusing semicolons since 1987.
pi_33663385
Heb nu ook weer een mooie vacature binnengekregen via een ander board. Feit is dat ik niet zo van weving en slektiebureaus houd, "het zijn net mensenhandelaren en ze verdienen grof aan je". Ik weet hun opdrachtgever. Hoe kijken jullie ertegen aan om het tussenbureau maar te vergeten en zelf contact te zoeken met het bedrijf die de vacature aanbiedt? ('niet waar ik heb zelf de vacature gevonden maar die mail heb ik nooit van jullie ontvangen want ik check nooit mail').
I don't know what's gonna happen but I'm gonna get my kicks before the whole shithouse blows up in flames! All right!
  dinsdag 3 januari 2006 @ 17:02:42 #36
32846 WaSTeiL
geele sneeuw....
pi_33664480
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 16:32 schreef BartvdBk het volgende:
Heb nu ook weer een mooie vacature binnengekregen via een ander board. Feit is dat ik niet zo van weving en slektiebureaus houd, "het zijn net mensenhandelaren en ze verdienen grof aan je". Ik weet hun opdrachtgever. Hoe kijken jullie ertegen aan om het tussenbureau maar te vergeten en zelf contact te zoeken met het bedrijf die de vacature aanbiedt? ('niet waar ik heb zelf de vacature gevonden maar die mail heb ik nooit van jullie ontvangen want ik check nooit mail').
Een headhunter verdient eraan aangezien deze voor de betreffende vacature is ingeschakeld door de opdrachtgever. Dat scheelt voor de betreffende opdrachtgever zelf die kosten maken voor werving & selectie. Eigenlijk niets raars aan.

De meeste headhunters geven in het beginstadia geen gegevens over het betreffende bedrijf. Direct contact opnemen heeft dus ook geen zin omdat je in dat stadia meestal nog weinig weet. Daarnaast als je het in een later stadia toch doet dan is er ook nog altijd zoiets als een contract tussen opdrachtgever en headhunter waarin zulke zaken zeker wel besproken staan.

Overigens weet ik ook van een vriendin dat headhunters ook kunnen helpen met salarisbesprekingen. Jij geeft dan aan welk salaris je wilt hebben en zij gaan dan onderhandelen voor je.
Groepssex is eigenlijk gewoon time-management!
Drugs are only for losers and sex maniacs!
pi_33702302
quote:
Op maandag 2 januari 2006 18:14 schreef rekenwonder het volgende:

[..]

'Men' is vernuftig en probeert zelfs je huidige werkgever te bellen als men te lui is om er een e(-)mail aan te wagen. Ja, dat was me nog eens wat.

Dus tip: bij Monsterboard kun je aangeven dat de naam van de huidige werkgever verborgen moet worden.
Bij mij Monsterboard CV stond:
- geen eigen email en/of enig ander persoonlijk gegeven
- zeker geen gsm nummer
- al helemaal niet 'een' naam van 1 welke werkgever dan ook (puur alleem omschrijving). Ook alles wat indirect wel op een werkgever zou kunnen wijzen stond niet in een omschrijving.

En toch tot 2 maal toe een prima baan via Monsterboard gevonden.

Men kontakteerd je dan via een anoniem 'emailtje' die naar jou prive email adres wordt door gestuud. Hierna is het aan jou om wel/niet te reageren.

Dus mij bellen omdat puur en alleen mn cv op monsterboard staat zit er echt niet in
  woensdag 4 januari 2006 @ 23:00:11 #38
83828 RelaxedM
Beetje jammer!
pi_33711313
Hier dan even een reactie van een recruiter/headhunter Ten eerste headhunten staat niet voor CV's van vacaturesites halen, maar staat voor brutaal bellen naar bedrijven en dan proberen de juiste man/vrouw aan de lijn te krijgen en ze dan te overtuigen dat jij een betere baan voor ze hebt dan waar ze nu werken.
Ik gebruik vacaturesites zoals Monsterboard, Stepstone en Nationale Vacaturebank niet om onze database te vullen of voor een tijdelijk uitzendbaantje. Maar ik zoek gericht voor onze klanten (De bekende ICT multinationals en grote Finance instellingen) naar kandidaten voor fulltime banen. En geen tijdelijke banen maar vaste betrekkingen. Voorbeelden van banen waar ik kandidaten via de jobsites voor zoek zijn: Account Managers, Line Managers of Sales Managers.

Om even in te gaan op het verhaal over Monsterboard van het anonieme CV. Bij Monsterboard is een optie om je Word CV aan je Monsterboard CV te koppelen. Veel mensen vergeten dan dat op het Word CV wel alle informatie staat. En daardoor kunnen zij toch gebeld worden.

Anonieme CV's stuur ik altijd een benadermailtje. Hebben ze interesse, dan hoor ik het wel.

Direct contact opnemen met bedrijven is een optie. Maar sommige bedrijven werken uitsluitend via werving/selectiebureaus en verwijzen je dan ook naar die bureaus. Een meerwaarde om je te laten introduceren via een werving/selectiebureau kan de persoonlijke begeleiding zijn. Je krijgt advies over de sollicitatieprocedure, uitgebreide kennis van het bedrijf en alles wordt voor je geregeld qua afspraken e.d.

Dus met andere woorden, je CV op Monsterboard zetten kan wellicht dus toch interessant zijn.
pi_33770897
Je CV op Monsterboard kan zker interessant zijn Mijn vorige baan heb ik ook gevonden via Monsterboard, en die was echt niet verkeerd (hoewel ik het werk persoonlijk gewoon niet zo leuk vond).

Ik heb gisteren een mail gestuurd naar Monsterboard, omdat ik wr was benaderd door een recruiter. Heb ze gevraagd hoe dat mogelijk was. Wat blijkt nou, ik moet mijn CV niet op vertrouwelijk instellen maar op "laten verlopen" . Zeer correcte afhandeling trouwens, binnen een uur had ik antwoord op mijn mail.
pi_66313789
Is monsterboard.nl momenteel down? Heel Nederland op zaterdagmiddag op zoek naar werk?
pi_66314257
Hier doet ie het gewoon hoor.
pi_66314615
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 14:42 schreef happyme28 het volgende:
Hier doet ie het gewoon hoor.
Vreemd, kan je ook inloggen?
  zaterdag 21 februari 2009 @ 15:23:11 #43
115121 Arizona
Eet geen appels. En geen Oreo&
pi_66315265
Vanmorgen was hij wel down, kreeg een melding dat de door mij gevraagde actie niet uitgevoerd kon worden (het zoeken naar vacatures ). Maar nu doet hij het wel weer .
Twente O+
The sun always shines on TV
Het was nooit zo donker of het werd wel weer licht
pi_66316145
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 21:26 schreef Wojworshebn het volgende:
Zoals de titel aangeeft, wie heeft er ervaring mee?
Met de bedrijven die zoeken via site's als monsterboard en vacaturesite.

Ik heb uit nieuwschierigheid / intresse laatst een keer een cv op monsterboard gezet en krijg nu een beetje de indruk dat ik gestalkt word door gladde verkopers van uitzendbureau's.

De eerste dagen belden er elke dag wel 2 bureau's die maar al te graag een afspraak maken, nu 2 maanden na mijn aanmelding belt er nog wel elke dag een bureau.
Het vreemde is dat ik mijn cv al vrij snel weer verborgen had, dus waarschijnlijk zwerft ie nu een beetje door uitzendland.

Bij 2 (projecten)bureau's, heb ik me ingeschreven omdat deze de meest professionele indruk maakten en geen uitzend/detacherings bureau's waren. Heb al diverse banen aangeboden gekregen maar wel allemaal een beetje veel van hetzelfde. (technische sector) .

Maar is er via monsterboard een fatsoenlijke baan te krijgen of is het alllemaal brandhout en willen allerlei bedrijven gewoon scoren door uit te zenden?
Ik ben geneigd om mee te gaan in jouw conclusie.

Ook ik dacht eens: "Ha, leuk. Veel banen, bla, bla". Heb me dus laten verleiden om eens een profiel aan te maken en wat rond te gaan zoeken.

De advertenties zijn vaak allemaal gezet door (vage) uitzend- of detacheringsbureau. Vaak is een normale reactie geven op een vraag al teveel gevraagd.

Verder werd ik op de meest rare tijdstippen gebeld door allerlei figuren die zogenaamd geweldige banen voor me hadden. Dit waren wederom allemaal prutsers die op provisiebasis werken voor een detacheringsbureau.

Ik heb m'n CV maar verwijderd en mijn contactgegevens maar gedelete van Monsterboard.
pi_66316640
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 15:57 schreef Halcon het volgende:

[..]

Ik ben geneigd om mee te gaan in jouw conclusie.

Ook ik dacht eens: "Ha, leuk. Veel banen, bla, bla". Heb me dus laten verleiden om eens een profiel aan te maken en wat rond te gaan zoeken.

De advertenties zijn vaak allemaal gezet door (vage) uitzend- of detacheringsbureau. Vaak is een normale reactie geven op een vraag al teveel gevraagd.

Verder werd ik op de meest rare tijdstippen gebeld door allerlei figuren die zogenaamd geweldige banen voor me hadden. Dit waren wederom allemaal prutsers die op provisiebasis werken voor een detacheringsbureau.

Ik heb m'n CV maar verwijderd en mijn contactgegevens maar gedelete van Monsterboard.
Dus 4 jaar later is er nog niks veranderd
  zaterdag 21 februari 2009 @ 18:28:01 #46
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_66319961
tvp..... iemand wel eens internationaal een baan gevonden?
Hyper-Intelligent Genetically Enriched Cyborg
  zondag 22 februari 2009 @ 02:42:31 #47
239053 trifko
One Minute!
pi_66332368
tvp
The greatest trick Trifko ever pulled was convincing the world he doesn't exist...
pi_66334266
quote:
Op zaterdag 21 februari 2009 18:28 schreef RobertoCarlos het volgende:
tvp..... iemand wel eens internationaal een baan gevonden?
Zie mijn post, die is ook van toepassing op internationale banen.
  zondag 22 februari 2009 @ 10:28:22 #49
124676 RobertoCarlos
Zit je nou naar me te loeruh?
pi_66334394
quote:
Op zondag 22 februari 2009 10:16 schreef Halcon het volgende:

[..]

Zie mijn post, die is ook van toepassing op internationale banen.
Maar: zelf ervaring daarmee?
Hyper-Intelligent Genetically Enriched Cyborg
pi_66334413
quote:
Op zondag 22 februari 2009 10:28 schreef RobertoCarlos het volgende:

[..]

Maar: zelf ervaring daarmee?
Ja, paar keer dat ze me hebben gemaild of gebeld voor een buitenlandse baan en ik heb zelf ook een aantal keren gereageerd.

Vaak was het dan wederom op detacheringsbasis of echt een heel vaag verhaal. Je kunt er allemaal vrij weinig mee.

Wat je wel kunt doen is aan de hand van de advertentie wat zoeken en dan via de website van de opdrachtgever van het detacheringsbureau solliciteren.
  zondag 22 februari 2009 @ 10:39:11 #51
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_66334510
Ik heb er (als werkgever) twee vacatures op gezet en kreeg alleen maar bakken met telefoontjes van headhunters en af en toe kandidaten die totaal niet geschikt waren. Geen opleiding, geen ervaring, etc.

Als je zelf in de CV database gaat zoeken krijg je allemaal mensen die te lui zijn om actief te reageren of al een baan hebben

Vorige maand kreeg ik een brief dat wegens een security lek onze gegevens op straat lagen.

Wat een kansloze kutsite voor losers. Ik verspil er geen minuut meer aan. Vacatures in je netwerk uitzetten 4 live.

Maar goed, als je omhoog zit als werkzoekende moet je wat natuurlijk. Dan grijp je elk kansje aan.

[ Bericht 1% gewijzigd door eleusis op 22-02-2009 10:55:43 ]
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intutief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 22 februari 2009 @ 10:43:10 #52
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_66334554
Tegenwoordig wordt je continue gestalkt door werving & selectie die zelf inhoudelijk geen ruk weten van de vacature die ze proberen te vervullen en daarom op basis van wat steekwoorden lukraak mensen gaan benaderen. Zeker in de ICT levert dat vaak gewoon compleet verkeerde matches op. En ALS ze dan al eens een goede match maken, gaat vervolgens de 'intake' van start waarin, wederom door een volledig gebrek aan inhoudelijke kennis, voornamelijk geselecteerd wordt op oppervlakkigheden.

Schuim der natie, zorg dat je ver van werving en selectie blijft als je enige competentie in je vakgebied hebt. En dat geldt ook voor werkgevers.
pi_66335970
Die detachering-en uitzendnureau's maken je inderdaad helemaal horendol zodra je op een site als MonsterBoard je profiel zet. Ook het vacature aanbod laat te wensen over, gezien het grootste aantal vacatures erg geautomatiseerd en standaard overkomt. Ik heb er ook ooit een paar weken een profiel op gehad. Nooit meer dus. Vooral in de ICT en dan vooral weer als webdevver, vond ik veel meer daadwerkelijke en goede vacatures door zelf op zoek te gaan en naar het vacature aanbod van bedrijven zelf te kijken.
pi_66337253
Mijn broer heeft een tijdje terug zijn CV erop gezet en is zodoende aan een nieuwe baan gekomen. Ik heb mijn CV er ook een tijdje op gehad, en kreeg vooral veel mails van detachering- en uitzendbureaus die vaak, zoals Swetsenegger al zegt, geen ruk weten van de vacature die ze aanbieden.
Inderdaad gaat de waarde die wij aan de mening van anderen hechten (...) in de regel bijna elke redelijke bedoeling te boven, zodat het als een soort algemeen verbreide of veeleer aangeboren manie kan worden beschouwd - Schopenhauer
pi_66337909
Ik werd door een bureau serieus meer dan 200x gebeld, zonder dat ze ooit een voicemail inspraken of een email stuurden aan me.
pi_66338456
Overigens is het ook zo dat als je je CV update, je hoeft niet eens wat te veranderen, je weer een stroom reacties krijgt. Je wordt dan ws. bovenaan gezet met je trefwoorden ofzo. Na een tijdje hoor je niet zoveel meer, doe je weer een update, en hatsee, mailbox zit weer vol.
Inderdaad gaat de waarde die wij aan de mening van anderen hechten (...) in de regel bijna elke redelijke bedoeling te boven, zodat het als een soort algemeen verbreide of veeleer aangeboren manie kan worden beschouwd - Schopenhauer
  dinsdag 24 februari 2009 @ 12:03:51 #57
213932 siface
zorgenkind des levens
pi_66403471
Heb mijn baan gevonden via MB. Mijn baas hing ineens aan de email:"goh, wil je bij ons komen werken". Maar ja dat is dan ook wel een unicum.

Ik denk dat Tuvai.net wel gelijk heeft dat je vaak beter zelf kunt gaan zoeken. Die wekelijkse jobaanbiedingen gingen echt nergen over. Administratief bediende, vertegenwoordiger, blablabla.

Ik heb nooit echt veel problemen gehad met headhunters enzo. Op een gegeven moment had ik 2 aanbiedingen op hetzelfde moment en precies die functies die ik wilde (luxeprobleem!).

Kwestie van stom geluk denk ik.
I'm a soprano. I have resonance where my brains ought to be.
64= Monoton + Minimal
pi_66412553
Mijn persoonlijke ervaringen met Monsterboard zijn dat je vooral doodgegooid wordt met mail van recruiters die vacatures aanbieden die niet bij het profiel passen. Ik heb afgelopen weekend voor de grap mijn profiel maar weer eens online gezet, maar waarom denken recruiters dat ik interesse heb in MBO banen met een salaris wat nogal ruim onder mijn huidige salaris ligt, wat ik bij mijn profiel heb gezet? Er staat toch echt dat ik twee HBO opleidingen gedaan heb en wat voor werk ik NU doe. Ik kan misschien duidelijker zijn in wat ik zoek, maar waar halen zij vandaan dat ik een stap terug zou willen doen?

Sommige recruiters zijn overigens wel goed in het vinden van passende banen, maar sommige ga ik echt met een grote boog omheen.
Democracy is the theory that the common people know what they want, and deserve to get it good and hard. - H.L. Mencken
  dinsdag 24 februari 2009 @ 17:04:10 #59
115121 Arizona
Eet geen appels. En geen Oreo&
pi_66414201
Ik ben vanmorgen gebeld door een W&S bureau dat mijn cv op Monsterboard had gezien. Zij kwamen met een functie die heel goed bij mijn werkervaring zou passen; alleen zoekt de opdrachtgever een fulltimer en ik ben parttime beschikbaar. Maar ze gaan het toch proberen bij de opdrachtgever. De vacature staat al heel lang open dus misschien nemen ze ook met een parttimer wel genoegen.

Overigens vorige week een totaal niet passende vacature gemaild gekregen van een ander W&S bureau. Het lk er niet op .
Twente O+
The sun always shines on TV
Het was nooit zo donker of het werd wel weer licht
pi_66415334
Ik gebruik monsterboard alleen als honeypot. Mooi fake profieltje erop gezet waarin ik de ideale kandidaat speel (bereid om over te werken, wil verhuizen voor mijn baas) met allemaal mooie opleidingen en certificeringen en nog eens 10 jaar ervaring erbovenop. Gewoon om die reacties eens binnen te krijgen. Soms kan je daar echt enorm om lachen.

En soms kan ik met een beetje googelen ook zo de vacature van een headhunter eruit halen, zodat ik zelf bij dat bedrijf kan solliciteren. Niks solliciteren bij de headhunters, cut out the middlemen zeg maar.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 18:14:29 #61
97186 Rosbief
Gezond en mals
pi_66416364
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 17:40 schreef hara_kiwi het volgende:
Gewoon om die reacties eens binnen te krijgen. Soms kan je daar echt enorm om lachen.
Posten maar
Leer werkwoorden vervoegen, vlerk!
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')