Patserquote:Op zaterdag 24 december 2005 11:09 schreef Black-Hole het volgende:
Hij is net bezorgd en zit nu aan mijn eerste bakkie, echt zo ontzettend lekker
hoe zit dat trouwens, kun je een cup voor zowel een espresso als een gewone filterbak gebruiken? Of heb je dan meer cups nodig?quote:Op dinsdag 20 december 2005 20:24 schreef Remco_h het volgende:
[..]
minimale aantal cups is toch 50
das net genoeg voor een week
Ligt aan de capsule, de drie speciale grand cru's zijn geschikt voor een grotere kop (110 ml). Op de site kan je daar ook gericht op zoeken.quote:Op woensdag 4 januari 2006 20:56 schreef mirugai het volgende:
hoe zit dat trouwens, kun je een cup voor zowel een espresso als een gewone filterbak gebruiken? Of heb je dan meer cups nodig?
dat van dat eerste bakje is mij ook al opgevallen.... denk dat t met t model te maken heeft, veel dingen die moeten opwarmen enzo....quote:Op woensdag 4 januari 2006 20:23 schreef Black-Hole het volgende:
Heb mijn Nespresso apparaat nu twee weken in huis en het valt me op dat het eerste kopje nooit echt warm is. Je kan beter eerst de machine aanzetten zonder een capsule om alles even schoon te spoelen om daarna pas een capsule te gaan gebruiken.
Weet niet welke capsules jullie het lekkest vinden maar doe mij maar de 3 sterkte, die 'slappe' smaakjes ben ik niet echt weg van.
Ook nog een vraagje voor degene die een Nespresso apparaat hebben met een stoompijpje; waarvoor dient dat hulpstukje wat aan het stoompijpje vastzit door midden van een stukje rubber? Echt mooie cappucino kan ik er nog niet mee maken
Koude volle melk in een plastic beker zo heb ik het altijd geleerd toen ik nog werkte in de horeca en toen ging het altijd super. Met mijn apparaat wil het alleen nog niet zo lukken.quote:Op woensdag 4 januari 2006 23:06 schreef Remco_h het volgende:
wat voor melk gebruik je voor de cappucino? ik gebruik volle melk en dat gaat wel oke...nog geen cm dikke kragen maar ik blijf oefenen
Zover ik weet heb je voor een mooie schuimlaag vermogen nodig, een goede stoomnippel en de juiste techniek. Ik vraag me af of die nespresso machines wel voldoende vermogen hebben. Op m'n oude Saeco Aroma zat een bepaalde nippel die toch in staat was redelijke schuim te produceren ook al had dat ding vrij weinig vermogen. Het zou me niks verbazen als de Nespresso apparaten dezelfde orde van stoomcapaciteit hebben. Later had ik een upgrade naar een Rancilio Siliva en dat was een wereld van verschil: microfoam in een paar seconden!quote:Op donderdag 5 januari 2006 10:09 schreef Black-Hole het volgende:
Koude volle melk in een plastic beker zo heb ik het altijd geleerd toen ik nog werkte in de horeca en toen ging het altijd super. Met mijn apparaat wil het alleen nog niet zo lukken.
Bonen blijven langer goed als gemalen koffie.quote:Op vrijdag 27 januari 2006 22:19 schreef groteglibber het volgende:
Die bonen blijven toch niet zo lang goed? Als je weinig koffie verbruikt lijkt me dat niet handig
is t tweede kopje wel warm?quote:Op vrijdag 27 januari 2006 21:23 schreef Creature het volgende:
Ik heb hier een Krups Nespresso apparaat staan, maar vind de temperatuur van de koffie wat aan de lage kant. Ik moet nu zowiezo eerst mn kopje voorverwarmen, wil ik hete koffie krijgen.
Ligt dit aan mijn apparaat, of is dit een bekend probleem?
Ik kan me voorstellen dat verkopers van Nespresso-apparaten dat zeggen, maar die bonen zijn gebrand en zijn gewoon droog.quote:Op vrijdag 27 januari 2006 22:19 schreef groteglibber het volgende:
Die bonen blijven toch niet zo lang goed? Als je weinig koffie verbruikt lijkt me dat niet handig
Herkenbaarquote:Op vrijdag 27 januari 2006 21:23 schreef Creature het volgende:
Ik heb hier een Krups Nespresso apparaat staan, maar vind de temperatuur van de koffie wat aan de lage kant. Ik moet nu zowiezo eerst mn kopje voorverwarmen, wil ik hete koffie krijgen.
Ligt dit aan mijn apparaat, of is dit een bekend probleem?
Die van mij had het al vanaf het eerste kopje, niet dat het lauw is maar je kopje is wel binnen no time koud. Even laten doorstromen en de warmte is perfectquote:Op zaterdag 28 januari 2006 17:01 schreef Jjeroen het volgende:
Als de koffie minder heet wordt als normaal, is het tijd om je machine te ontkalken. Door de kalkafzetting gaat de machine minder efficient om met z'n warmte. Gewoon even een ontkalkingssetje bestellen of ophalen in de boutique (p.c. Hooftstraat in Amsterdam)
Ja, dat heb ik idd ook gelezen ik doe dat daar altijd gewoon een kopje heet water uit het stoompijpje te laten lopenquote:Op zaterdag 4 februari 2006 21:51 schreef wijburg het volgende:
Lezen jullie die gebruiksaanwijzing dan niet ? In die van mijn nieuwe Krups 893 staat heel duidelijk dat je aan het begin van de dag en voor je het apparaat uitzet moet doorspoelen.... Da\\\'s o.a. voor warme koffie !
Dan kun je beter de eerste keer naar het gratis nummer bellen, je kunt dan gewoon op rekening bestellen (je krijgt een acceptgiro bij je bestelling)quote:Op zaterdag 20 mei 2006 16:22 schreef paulnl1 het volgende:
Dit weekend is de magimix m100 bij mediamarkt in Rotterdam met de 50 euro korting voor 49 euro te koop.(alleen de rode)
Ik zie wel wat op tegen dat bestellen via internet,eerste keer alleen met creditkaart betalen?Denk dat ik hem toch maar koop hoewel dat handmatige me ook niet zo bie lijkt....
Vind hem ook wel mooi vormgegeven.En de smaak was prima......
quote:Op zaterdag 20 mei 2006 22:50 schreef Vulkan het volgende:
Sinds kort heb ik, werk voor een marketingbureau, Nespresso als klant gescoord. We hebben aardig wat van die dingen verkocht en mensen vinden het heerlijk! Nu vroeg ik me eigenlijk af: zijn de mensen die zo'n apparaat hebben achteraf er toch nog heel blij mee?
Zelf heb ik er ook een en ben er verslaafd aan
Jammer dat het een beetje te veel geluid maakt. Maar goed, dat doen bijna alle espressomachines...toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |