goddess-in-heaven | maandag 12 december 2005 @ 16:32 |
Deze kerst wordt voor mij heel bijzonder. Ik ga nl met kerst het huis uit en wil mijn ouders de eerste avond uitnodigen voor een uitgebreid kerstdiner. Ik wil meerdere (5) gangen doen. Welke volgorde moet ik dan aanhouden? en welk soort gerechten moet ik dan doen? (wanneer komt de soep, wanneer een koude salade) Als er iemand ook nog tips heeft voor een goed menu (lekkere gerechten) dan mag ie dat ook meteen melden. Mijn voorkeur gaat uit naar de franse keuken ![]() | |
snoekiesnoek | maandag 12 december 2005 @ 16:41 |
begrijp ik het goed dat je met kerst op kamers gaat en gelijk een 5 gangen diner wil koken ![]() Heb je uberhaupt weleens gekookt? Een kerstdiner met 5 gangen is niet iets wat je zomaar doet namelijk. Ik zou zeggen: koop een boekje of leen het in de bieb over kerstdiners, zijn er veel en dan heb je kant en klare lijsten zodat alles ook op elkaar aansluit. | |
Rens_Wilders | maandag 12 december 2005 @ 16:42 |
Voorgerecht, soep, tussengerecht, hoofdgerecht, dessert en koffie. | |
goddess-in-heaven | maandag 12 december 2005 @ 16:44 |
Of ik uberhaupt weleens heb gekookt.... Ik kook bijna dagelijks! Het liefst zo uitgebreid mogelijk met alles erop en eraan... Ik heb al een flinke verzameling kookboeken, maar kan de gebruikelijke volgorde niet vinden. En ik ga niet op kamers, maar in een huis met een mooie grote nieuwe keuken die graag gebruikt wil worden | |
goddess-in-heaven | maandag 12 december 2005 @ 16:45 |
quote:voorgerecht en tussengerecht, zijn die warm of koud? of maakt dat niet uit? | |
abraham | maandag 12 december 2005 @ 16:52 |
Warm of koud maakt niet uit. Ik ga altijd voor makkelijk en doe voor en tussengerecht koud. Scheelt twee keer stress en je kunt de boel makkelijker voorbereid klaar zetten. 5 gangen is al een uitdaging. Als je alle gangen dan ook nog a-la minuut volledig moet maken heb je geen rust om zelf ook van het eten te genieten Veel kookplezier! | |
I_m_m_0 | maandag 12 december 2005 @ 16:52 |
Voorgerecht meestal koud, lekkere salade bijvoorbeeld, of koude salade met wat warme geitenkaas ofzo... tussengerecht is meestal warm. Je kan ook de soep als tussen gerecht aanhouden... | |
Duderinnetje | maandag 12 december 2005 @ 17:14 |
Wanneer serveer je officieel eigenlijk een kaasplankje? Is dat nou direct na het hoofdgerecht? Of na het dessert? ![]() | |
Rens_Wilders | maandag 12 december 2005 @ 17:15 |
Na het hoofdgerecht. | |
Duderinnetje | maandag 12 december 2005 @ 17:18 |
quote:Thanks. Komt daar dan ook nog een toetje na? | |
Vloris | maandag 12 december 2005 @ 17:23 |
Volgens het foldertje van de C1000: - koud voorgerecht - soep - warm voorgerecht - hoofdmaaltijd - kaasplankje - nagerecht (zoiets was het, er stond nog meer eventueel tussen, maar heb 'm bij m'n ouders gelezen gisteren en dit is wat ik me herinner dat erop stond) | |
Posdnous | maandag 12 december 2005 @ 17:24 |
quote:Nee, dat is dan al geweest. | |
Rens_Wilders | maandag 12 december 2005 @ 18:08 |
Nee, het toetje komt na de kaas. | |
BBQ-kip | maandag 12 december 2005 @ 18:57 |
Over de volgorde kaasplankje-dessert is geen duidelijkheid, de een zegt kaas-dessert, de ander dessert-kaas. Ikzelf vind dessert-kaas lekkerder, dan kun je lekker door borrelen met portjes enzo erbij als de kaas op is. Maar met zachte, subtiele kaasjes zou ik het liever voor het dessert doen, omdat anders de smaken van het zoete dessert zo overpowering zijn, dat je de kaas niet meer proeft. Maar goed, het mag dus allebei. | |
Martijn_77 | maandag 12 december 2005 @ 19:06 |
Volgens deze site is de volgordequote: | |
snoekiesnoek | maandag 12 december 2005 @ 19:13 |
quote:Excuus, ik dacht dat je net 18 was geworden , op kamers ging en gelijk flink wilde uitpakken. Ik dacht: ik moet je familie even in bescherming nemen ![]() | |
Euc- | maandag 12 december 2005 @ 19:41 |
Ik meende dat ik daar al eens een info topic over had geopend, was ff zoeken maar uiteindelijk gevonden: Menuleer! | |
Posdnous | maandag 12 december 2005 @ 19:56 |
quote:Raar, daar heb ik nog nooit van gehoord. eerst toetje, daarna kaas en borrels ![]() Ik ga na de borrels echt geen toetje meer eten ![]() | |
aidyl | maandag 12 december 2005 @ 20:22 |
Gewoon geen kaas.... kaas is goor (behalve jong(belegen) goudse kaas) | |
Euc- | maandag 12 december 2005 @ 20:54 |
quote:Als je niets nuttigs te melden hebt zeg dan aub niks Kaas voor of na het dessert is een beetje een discussiepunt, de ene vind het ervoor lekkerder, de andere erna. Ligt net aan je eigen wensen. | |
krakkemieke | maandag 12 december 2005 @ 22:31 |
Eerst kaas, dan kan je de wijn opmaken, van het hoofdgerecht. (Krakje opent bij de kaas meestal nog een fles, zo gezellig.... ![]() En je kan na de kaas toch zoveel port drinken als je wilt? | |
Martijn_77 | maandag 12 december 2005 @ 23:02 |
quote:Niet alleen na de kaas. Ik drink meestal bij het kaasplankje al een portje | |
krakkemieke | maandag 12 december 2005 @ 23:10 |
Hehehe, tuurlijk, maar ons gezin houdt van cotes du rhone..... ![]() | |
goddess-in-heaven | dinsdag 13 december 2005 @ 09:45 |
quote:ok, dat is dus echt een beetje té uitgebreid ![]() Mijn idee was om een paar gerechten te maken die makkelijk vantevoren klaar te maken waren. Ik heb de week voor kerst al vrij en ik moet die natuurlijk ook opvullen ![]() Maar thanks allemaal! | |
Martijn_77 | dinsdag 13 december 2005 @ 10:03 |
quote:Maar je hoeft ze ook niet allemaal te maken ![]() | |
Goipie2 | dinsdag 13 december 2005 @ 13:46 |
Wij eten meestal, als we mee gangen hebben dan 'normaal': koud voorgerecht een lichte soep (als je gebonden soep hebt vult het teveel) hoofdgerecht toetjes (wij doen meestal combi van warm koud. appel met ijs etc) koffie met likeur en chocolaatje ![]() en daarna lekker na borrelen en uitbuiken |