Limsdealer | maandag 5 december 2005 @ 11:35 |
Eén van mijn uitspattingen wat betreft eetgewoonten is dat ik enorm veel zout gebruik. Onder meer gekookte groenten, soep, vlees en vis eet ik liefst sterk gezouten. Niet dat ik het zonder zout niet te vreten vind, maar ik vind het toch het smakelijkst als er flink wat zout over gestrooid is. ![]() | |
KoudeVrouw | maandag 5 december 2005 @ 11:40 |
Succes met je bloeddruk. | |
KoudeVrouw | maandag 5 december 2005 @ 11:41 |
Ik bedoelde: R.I.P. | |
LudoSanders | maandag 5 december 2005 @ 11:41 |
Probeer het te verhelpen door 3 kilo zout te slikken ![]() | |
clowncloon | maandag 5 december 2005 @ 11:43 |
Ik heb altijd heel erg veel zout gegeten, gewoon om wat meer smaak te krijgen ofzo. Ook zonnepitten heb ik met bakken en bakken gegeten toen ik op de lagere school zat etc... gevolg, een veelste hoge bloeddruk op mijn 26ste, last van mijn borst en nu dus verplicht een zoutarm dieet volgen....KUT! | |
rasor1 | maandag 5 december 2005 @ 11:44 |
beetje zout door je yogurt ben je het zo kwijt ![]() | |
Tha_Butcha | maandag 5 december 2005 @ 11:46 |
te hoge bloeddruk, en aanwerwante ziektes, verder zal het ook wel invloed hebben op je vochthuishouding | |
timmeeeh | maandag 5 december 2005 @ 11:48 |
ik gebruik juist veel peper.. is dat eigenlijk ook ergens slecht voor? | |
steve2003 | maandag 5 december 2005 @ 11:54 |
ik heb hetzelfde, ik gebruik ook veeeeel en veeels te zout... en ook peper en tobasco gebruik ik overmatig veel.... maar problemen die je ervan kan krijgen zijn niet te overzien, mijn oom heeft hetzelfde, in mindere mate als mij, maar die heeft een te hoge bloeddruk en zijn nieren functioneren niet helemaal honderd meer... ik ben dus aan het proberen minder zout te eten, amar het is erg moeilijk ![]() maargoed, als je normaal eet, dan schijnt het dt je al ongezond veel zout eet, zelfs als je niets toevoegd.... fucked up dus.... wa tik je wel aan kan raden, koop van dat Herbamare spul, van docter vogel ofzo.... is zout maker, maar dan van kruiden etc... zit dus veel minder zout in maar geeft wel dezelfde smaak... | |
Damzkieee | maandag 5 december 2005 @ 11:55 |
Ik ben ook helemaal gek op zout ![]() | |
Vampess | maandag 5 december 2005 @ 12:01 |
Ik hou ook van zout ![]() Maar ik eet gewoon veel oude kaas, marmite, zeezout, etc, en natuurlijk alles met mate. Of bevoorbeeld een spekbokking nemen ipv een makreel zouten of iets dergelijks ![]() | |
BertV | maandag 5 december 2005 @ 12:02 |
Ik heb van dat zout met verminderde zoutgehalte gekocht... 66% minder zout... resultaat, je gebruikt 66% meer. ![]() | |
Ultrawuft | maandag 5 december 2005 @ 12:03 |
Ik gebruik ook relatief veel zout.. Toch maar eens een checkup doen want hoge bloedruk en hartkwalen zitten flink in de familie.. | |
Vava | maandag 5 december 2005 @ 12:04 |
quote:Ik vind Marmite erg lekker in plaats van zout, en niet slecht voor je toch? | |
ioko | maandag 5 december 2005 @ 12:07 |
Gebruik liever peper en kruiden om smaak te geven, zout is erg slecht voor je vochthuishouding (en daarmee bloeddruk) | |
PLAE@ | maandag 5 december 2005 @ 12:11 |
Probeer eens een eetlepel zout in 1x Daarna voel je je gegarandeerd beter! ![]() | |
Limsdealer | maandag 5 december 2005 @ 12:20 |
Er zijn dus blijkbaar nog mensen die dit hebben... ik heb de indruk dat het toch vooral jongens vanaf de puberteit zijn die verslaafd zijn aan zout, is het niet? | |
steve2003 | maandag 5 december 2005 @ 12:27 |
quote:bij mij zathet er al erg vroeg in.... nog ruim voor de pubertijd zelfs.... maar het zijn mestal wel mannen ja... | |
Limsdealer | maandag 5 december 2005 @ 12:43 |
Hier een site over zout: http://www.astmacopdnieuw(...)o%20slecht/index.php | |
kikoooooo | maandag 5 december 2005 @ 12:49 |
gadver ![]() mn pa en broertje vreten ook altijd gigantisch veel zout, zit er altijd met walging naar de kijken ![]() | |
Tristessa | maandag 5 december 2005 @ 12:57 |
Is het niet een idee om het zoutgebruik langzaam af te bouwen? Sinds ik op mezelf woon ben ik ook met steeds minder zout gaan koken. Ik gebruik nog wel wat zout maar niet heel erg veel meer. En ik vind mijn eigen eten nog steeds erg lekker ![]() | |
Zwansen | maandag 5 december 2005 @ 12:59 |
quote:Nou dan is het dus nog steeds stukken beter hoor. | |
ioko | maandag 5 december 2005 @ 13:02 |
quote: ![]() | |
Zwansen | maandag 5 december 2005 @ 13:03 |
quote:Iets in me zegt dat je percentages niet mag optellen. ![]() | |
Lexie | maandag 5 december 2005 @ 13:04 |
Ik heb 4,5 jaar met zo'n klein zoutpotje gedaan, dat valt dus wel mee ![]() ![]() | |
Lienekien | maandag 5 december 2005 @ 13:06 |
quote:Die morst natuurlijk regelmatig rode wijn. ![]() | |
Vava | maandag 5 december 2005 @ 13:13 |
quote:Denk niet dat ze dat allemaal op gaat eten hoor ![]() Misschien om haar stoepje te strooien vanwege de gladheid ofzo? | |
JoopK | maandag 5 december 2005 @ 13:25 |
quote:wellicht had het omaatje een paar goudvissen welke huidproblemen hebben ![]() zie o.a. http://www.pondlibrary.co(...)bij-waterplanten.htm | |
Muck | maandag 5 december 2005 @ 13:54 |
of misschien ging ze met haar kleinkinderen van die potjes met gekleurd zout maken ![]() | |
kikoooooo | maandag 5 december 2005 @ 13:58 |
Misschien wil dat omaatje haar stoep wel strooien! | |
Big_Boss_Man | maandag 5 december 2005 @ 14:04 |
Heb je al overwogen aan te nemen dat het betreffende omaatje haar stoep wellicht zou gaan bestrooien? | |
Big_Boss_Man | maandag 5 december 2005 @ 14:05 |
Heb ik dat topic gelezen, nu heb ik een zoute smaak in m'n muil! ![]() Ik ben trouwens geen zoutfreak, op zoute drop na dan. | |
BBQ-kip | maandag 5 december 2005 @ 14:05 |
quote:En een zoutarm dieet helpt amper om je bloeddruk te verlagen, hoe hardnekkig sommige mensen dat nog steeds geloven (en aan andere vertellen... waaronder helaas artsen...) | |
Sessy | maandag 5 december 2005 @ 14:07 |
quote:Als je een alvleesklierontsteking of zo iets hebt mag je geen sterk kruidige dingen eten dacht ik? Maar dat zal je niet hebben. | |
Lienekien | maandag 5 december 2005 @ 14:09 |
quote:Vroeger schreef men inderdaad vrij standaard een zoutarm dieet voor bij hoge bloeddruk. Tegenwoordig weet men dat het alleen effect zal hebben bij mensen die 'zoutgevoelig' zijn. Het verschilt dus van persoon tot persoon. | |
Sessy | maandag 5 december 2005 @ 14:11 |
quote:Ik denk dat ze van die zoutdeegbeeldjes ging maken. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat die oma de oorlog in volle glorie heeft meegemaakt. In Rusland bijv. was zeep en zout ontzettend duur tijdens de tweede wereldoorlog. De mensen die dat destijds hebben meegemaakt hebben nog steeds tientallen kilo's zout en zeep liggen. Laatst overleed een kennis van m'n oma en al haar kennissen werden uitgenodigd om spullen te komen halen (haar dochters leven in een andere stad en wilden alleen de familiesieraden en het geld) en iedereen kreeg een tas zeep mee. | |
teknomist | maandag 5 december 2005 @ 14:29 |
Dit lijkt me niet fijn voor je nieren. Tenzij je veel water erbij drinkt. Misschien moet je eens GHB proberen... ook lekker zoutig. ![]() | |
Limsdealer | maandag 5 december 2005 @ 19:25 |
quote:Ik drink nooit zuiver water, maar wel veel aangelengde grenadinesiroop, fruitsap, frisdrank en bier. Dat alles komt bij elkaar toch op gemiddeld zo'n 4 à 5 liter per dag, dat overigens wel toch voor zo'n 90 % uit water bestaat. | |
Martijn_77 | maandag 5 december 2005 @ 20:13 |
@TS Ben je voor deze zouthonger al een keer naar de dokter geweest want het lijkt mij nu niet echt gezond voor je nieren enzo. | |
Rapaille | maandag 5 december 2005 @ 22:55 |
Mensen die roken gebruiken vaak ook veel meer zout. Het irritante met veel zoutgebruik is dat je er echt aan gaat wennen | |
klaarover | dinsdag 6 december 2005 @ 08:25 |
Overdadige zoutstrooiers en maggi-gieters hebben waarschijnlijk een slecht ontwikkelde smaak. Als ze iets proeven denken ze alleen maar: is het zout genoeg? Voor die mensen: er is meer dan zout! Is het vers, is het aromatisch, is het gekruid, heeft het beet, heeft het een bittertje of een zuurtje of een zoetje, is het sappig, is het rijp, is het vet, wat zit er in? | |
Damzkieee | dinsdag 6 december 2005 @ 08:37 |
In de meeste kruiden zit toch ook zout verwerkt of heb ik dat nu verkeerd? | |
Sessy | dinsdag 6 december 2005 @ 09:02 |
Nee, alleen in pakjes waar "kipkruiden" op staat of zo. Als er gewoon bascillicum of oregano of kummel op staat, zit daar geen zout bij. | |
MouseOver | dinsdag 6 december 2005 @ 09:15 |
Och, als je voor de rest maar redelijk gezond leeft valt het best wel mee oh wacht even... ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 6 december 2005 @ 10:09 |
Als je je zoutcomsumptie wil minderen zou ik eerst beginnen met geen Versteegen-, Knorr- en Honigpakjes meer te gebruiken. Daar zit zo ontiegelijk veel zout in om het "lekker" te maken, dat je bij je zelfbereide voedsel ook bakken zout nodig hebt om het te laten smaken. Gewoon lekker die pakjes skippen en écht gaan proeven, veel leuker natuurlijk. | |
Mexoryl | woensdag 7 december 2005 @ 23:51 |
quote:Dat is nog steeds een reductie. Pas als je 200% meer nodig zou moeten hebben kan je net zo goed standaard zout pakken. ![]() | |
MouseOver | woensdag 7 december 2005 @ 23:56 |
Hoe kan het zoutgehalte uberhaupt minder zijn? Dat poeder bestaat toch uit iets? Of is de samenstelling veranderd en hebben ze een deel van de natrium door iets anders vervangen? | |
Mexoryl | donderdag 8 december 2005 @ 00:22 |
quote:Zeer waarschijnlijk hebben ze het overige deel vervangen door kaliumchloride. | |
BBQ-kip | donderdag 8 december 2005 @ 07:10 |
Dat "zout met minder zout erin" is toch zout aangevuld met kruiden, waardoor het wel pittig smaakt, maar weinig natriumchloride bevat? Of inderdaad dat kaliumchloride-zout, maar echt lekker vind ik dat niet. Vriendin van me heeft altijd van die zoutvervangers e.d. | |
Stansfield | donderdag 8 december 2005 @ 10:09 |
Mijn vader en broertje doen ook altijd super veel zout over hun groenten enz. Zonder dat ze het vooraf geproeft hebben. Mijn ma en ik denken dus ook dat het meer een gewoonte is dan echt voor de smaak maar ja probeer ze dat maar eens aan hun verstand te brengen. | |
BertV | donderdag 8 december 2005 @ 10:22 |
quote:Het werkt iig niet om de simpele reden dat het gewoon minder zout is. Minderen is toch een kwestie van gewenning, net als overmatig suikergebruik. | |
BBQ-kip | donderdag 8 december 2005 @ 10:31 |
quote:Je kunt dan even kwistig als normaal met het zoutpotje strooien, alleen krijg je netto minder natriumchloride binnen en meer kaliumchloride |