ik vertrouw rode rakkers niet; desalniettemin, als het echt waar is dan lijkt het me onhaalbaar met een beroep op vrijheid van onderwijs (instellingscollegegeld is voor 75-80% van de studenten niet te betalen), gelijkheidsbeginsel, etc.quote:Op vrijdag 23 januari 2009 22:31 schreef ritissh het volgende:
Hallo, ik heb een vraagje over de kosten van het volgen van 2 studies. Ik las laatst namelijk iets over het veranderen van de regels.
http://rood.sp.nl/nieuws/id/877
Weet iemand hier misschien meer over want ik zou volgend jaar een 2e studie willen doen aan een andere instelling en ik heb begrepen dat je dan maar aan een instelling collegegeld moet betalen.
alvast bedankt!:D
Nee hoor:quote:Op zaterdag 24 januari 2009 00:41 schreef Horloge het volgende:
Ik zie nergens een bron, en op andere sites vind ik er niks van. Stemmingmakerij van Rood?
Lenen bij de IB-Groep, iedere investering in onderwijs is zijn geld dubbel en dwars waard. Dus ik zou er geen seconde over nadenken mocht een tweede studie niet gratis worden om geld te lenen.quote:Op zaterdag 24 januari 2009 23:22 schreef Renesite het volgende:
Dan moet je een enorm grote zak met dukaten hebben...
omg, zie blz. 2 onder b, ze willen zelfs instellingscollegegeld gaan heffen op het volgen van de master ná een door de overheid betaalde bachelor; zijn ze knettergek gewordenquote:Op zondag 25 januari 2009 02:39 schreef RobertoCarlos het volgende:
En zie ook hier:
http://static.ikregeer.nl/pdf/KST124309.pdf
Het idee speelt al langer...
Idd !quote:Op zondag 25 januari 2009 13:26 schreef dr.dunno het volgende:
[..]
omg, zie blz. 2 onder b, ze willen zelfs instellingscollegegeld gaan heffen op het volgen van de master ná een door de overheid betaalde bachelor; zijn ze knettergek geworden
onderwijs- en gezondheidszorg gerelateerde opleidingen uitgezonderd
groot gelijk, maar onder die plannen zou je dus instellingscollegegeld moeten betalenquote:Op zondag 25 januari 2009 17:19 schreef KneiterS het volgende:
Ik studeer zowel rechtsgeleerdheid als fiscaal recht. Volg nu bij beide derdejaarsvakken. Heb zoveel vrijstellingen weten los te peuteren dat het er op neer komt dat in in 3 jaar 225 punten moet halen ipv 180. Zou gek zijn als ik het niet zou doen.
Moet kunnen als de studies elkaar deels overlappen. Het handigst = toch om dit van te voren te checken bij de studieadviseur. Of je doet bijv een iets langere stage of zo..quote:Op donderdag 26 februari 2009 11:59 schreef Matthijs- het volgende:
Hebben enkele mensen op het forum wellicht ook ervaring met het tegelijktijdig volgen van 2 masters? Kan je dan misschien je stage 'in dienst van beide studies stellen' of iets dergelijks?
Ik doe het momenteel, alleen niet aan twee verschillende universiteiten. Het is wel te doen qua colleges volgen, alleen het bijwerken van al het lees- en schrijfwerk is soms problematisch. Het komt er op neer dat het heel veel tijd kost, en dat je weekenden en college-vrije weken opgaan aan het bijlezen enz.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 16:52 schreef Florian_ het volgende:
Even een kickje nog.
Heeft iemand ervaring met een voltijd Bachelor opleiding en een Master - tegelijkertijd - aan twee verschillende universiteiten? Ik ben dit namelijk van plan, maar ik vraag me af of dit (praktisch gezien) wel mogelijk en/of slim is.
Ik heb een korte tijd overwogen om naast geschiedenis (nu bachelor, straks master) ook politicologie aan de UvA te doen. Mij lijkt het echter moeilijk met de tijden. Als je 2 studies in verschillende steden doet, kan je niet om 1045 klaar zijn en om 1100 het volgende college doen.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 16:52 schreef Florian_ het volgende:
Heeft iemand ervaring met een voltijd Bachelor opleiding en een Master - tegelijkertijd - aan twee verschillende universiteiten? Ik ben dit namelijk van plan, maar ik vraag me af of dit (praktisch gezien) wel mogelijk en/of slim is.
Klopt, maar niet alle colleges zijn verplicht/nuttig. Als je een bepaalde docent hebt die alleen maar de droge stof uit een boek bespreekt op college, dan kun je dat vaak net zo goed skippen en de sheets als leidraad bij het leren gebruiken.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 22:15 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Ik heb een korte tijd overwogen om naast geschiedenis (nu bachelor, straks master) ook politicologie aan de UvA te doen. Mij lijkt het echter moeilijk met de tijden. Als je 2 studies in verschillende steden doet, kan je niet om 1045 klaar zijn en om 1100 het volgende college doen.
Ik overweeg om volgend jaar ook te beginnen met twee studies; economie en rechten aan de VU. Mag ik vragen welke twee studies je doet en hoeveel uren je er per week aan kwijt bent? Aan de ene kant hoor ik van velen dat het best te doen moet zijn. Aan de andere kant denk ik zelf dat het behoorlijk wat tijd kan gaan kosten. Heb je niet vaak problemen met roosters etc.?quote:Op dinsdag 17 maart 2009 21:53 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Ik doe het momenteel, alleen niet aan twee verschillende universiteiten. Het is wel te doen qua colleges volgen, alleen het bijwerken van al het lees- en schrijfwerk is soms problematisch. Het komt er op neer dat het heel veel tijd kost, en dat je weekenden en college-vrije weken opgaan aan het bijlezen enz.
Als die universiteiten op een behapbare afstand liggen kan het best, ik zou niet voor Groningen en Maastricht gaan, maar Nijmegen - Utrecht lijkt me goed te doen. Gewoon proberen te voorkomen dat je op één dag op beide locaties moet zijn.
Probleem is echter dat veel eerstejaarsvakken aanwezigheidsplicht hebben.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 23:23 schreef Horloge het volgende:
Klopt, maar niet alle colleges zijn verplicht/nuttig. Als je een bepaalde docent hebt die alleen maar de droge stof uit een boek bespreekt op college, dan kun je dat vaak net zo goed skippen en de sheets als leidraad bij het leren gebruiken.
Dat ligt er helemaal aan of je ook daadwerkelijk aanwezigheidsplicht hebt, anders is het wel te combinerenquote:Op dinsdag 17 maart 2009 23:26 schreef Banaan10 het volgende:
[..]
Ik overweeg om volgend jaar ook te beginnen met twee studies; economie en rechten aan de VU. Mag ik vragen welke twee studies je doet en hoeveel uren je er per week aan kwijt bent? Aan de ene kant hoor ik van velen dat het best te doen moet zijn. Aan de andere kant denk ik zelf dat het behoorlijk wat tijd kan gaan kosten. Heb je niet vaak problemen met roosters etc.?
Tsja, dan houdt het op natuurlijk, of je moet een verzoek bij de Examencommissie indienen/afspraak maken met de docent.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 23:28 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Probleem is echter dat veel eerstejaarsvakken aanwezigheidsplicht hebben.
Ik weet niet waar je dat vandaan haalt, Banaanquote:Op dinsdag 17 maart 2009 23:44 schreef Banaan10 het volgende:
Ik geloof dat de aanwezigheidsplicht bij rechten vrij laag is (een uur of 5) Dan sla je dus de hoorcolleges over. Maar het probleem bij rechten is dat ze een bindend studieadvies hebben.
http://www.law.leidenuniv.nl/studenten/propedeuse.jsp#N1016Fquote:Je wordt geacht bij alle bijeenkomsten van het werkgroeponderwijs en LLP voorbereid aanwezig
te zijn. Het kan natuurlijk gebeuren dat je door overmacht, zoals ziekte, een keer afwezig
bent. Bij meer dan 20% afwezigheid treden sancties in werking. Bij een vak van 10 ECTS
moet je dus minimaal 8 van de 10 werkgroepen aanwezig zijn en bij een vak van 5 ECTS minimaal
4 van de 5 werkgroepen. De sancties hebben ingrijpende gevolgen. Je kunt bijvoorbeeld
worden uitgesloten voor je tentamen.
Ik zal er morgen even op reageren, zit nu krap qua tijd.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 23:26 schreef Banaan10 het volgende:
[..]
Ik overweeg om volgend jaar ook te beginnen met twee studies; economie en rechten aan de VU. Mag ik vragen welke twee studies je doet en hoeveel uren je er per week aan kwijt bent? Aan de ene kant hoor ik van velen dat het best te doen moet zijn. Aan de andere kant denk ik zelf dat het behoorlijk wat tijd kan gaan kosten. Heb je niet vaak problemen met roosters etc.?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |