abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 11 maart 2009 @ 17:52:28 #157
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_66942380
Heb vanmiddag 2 bakjes creme brulee bij de Aldi gekocht. Weet iemand of die een beetje te eten is of kan ik het net zo goed gelijk in de kliko gooien??
  woensdag 11 maart 2009 @ 18:32:07 #158
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_66943708
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 17:52 schreef Superrnova het volgende:
Heb vanmiddag 2 bakjes creme brulee bij de Aldi gekocht. Weet iemand of die een beetje te eten is of kan ik het net zo goed gelijk in de kliko gooien??
ehh...aangezien je ze al gekocht hebt kan je ze ook gewoon proberen??
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 11 maart 2009 @ 18:48:10 #159
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_66944312
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 18:32 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ehh...aangezien je ze al gekocht hebt kan je ze ook gewoon proberen??
slim idee zeg!
pi_73733279
Skupje!

Wij hadden vandaag die creme brulee van de aldi..
Maar hoe werkt dat eigenlijk? Die koude bereiding?
Vond het een beetje dubieus overkomen....
  maandag 7 december 2009 @ 15:40:05 #161
3185 Adelante
To let it go now
pi_75374273


Zag dat de Bonne Mamman weer in de Bonus is bij AH.

(en ergens dacht ik een ander topic gezien te hebben hierover )
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_75404990
die van de AH(bon maman) is erg lekker, alleen is de suiker wat bitter, maar dat geeft niet zo veel.......
pi_76150156
Afgelopen kerst weer eens een veel te slappe crème gemaakt; hoe voorkom ik nou dat het allemaal te waterig wordt/blijft? Wat is nou echt een goede basisverhouding room/eigeel/suiker?
  maandag 15 februari 2010 @ 15:36:20 #164
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78020546
gister voor het eerst zelf gemaakt. Redelijk gelukt, maar pudding was toch net even te slap.

Iemand dus een antwoord op de vraag hierboven?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78020696
Ik heb deze gebruikt:

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=424716&rq=creme+brulee

Maar dan zet ik wel de oven zachter (100 ongeveer, want anders gaat het koken) en zet ik het er wat langer in..
Tot het nog wel wat flubby is, maar niet meer vloeibaar..
En dan in de koelkast.. Wordt ie bij mij perfect!


Trouwens! paar eetlepels flink sterke koffie erdoor
pi_78021673
quote:
Op maandag 28 december 2009 18:39 schreef Rory78 het volgende:
Afgelopen kerst weer eens een veel te slappe crème gemaakt; hoe voorkom ik nou dat het allemaal te waterig wordt/blijft? Wat is nou echt een goede basisverhouding room/eigeel/suiker?
In tegenstelling tot de meeste recepten laat ik de custard heel zachtjes in de pan gaarkoken, totdat deze zo dik is dat ie aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken...kost wel wat meer aandacht omdat je vaak moet roeren, maar ik heb nog nooit problemen gehad met slappe creme brulee......
Quinn Dexter
pi_78533629
Argh !! Ik word gek!! Het lukt me maar steeds niet! De Brulee blijft "soep" en ik heb geen flauw idee wat ik verkeerd doe.

Wat ik gedaan heb;

25 dl Melk
25 dl Room
65 gram suiker
1 vanille stokje (merg + stokje zelf)
4 eierdooiers

Als eerst de melk, room en vanille stokje + merg in een pan en warm laten worden (niet dat het gaat koken)

In een schaal de eierdooiers met suiker roeren (zachtjes spatelen zodat er geen zuurstof bij komt). Dan een klein beetje het melk etc mengels bijvoegen, totdat het "went" en daarna de rest. Ik had een paar luchtbelletjes en die heb ik met de gasbrander verwijderd (1sec).

Dan het mengsel voorzichtig in schaaltjes (had kersen erin gedaan voor de smaak) gieten en in ovenschaal doen met water (helaas vergeten kokend te maken). Oven voorverwarmen (200 graden) en 35 minuten erin.

Daarna op kamertemperatuur laten rusen en in de koelkast gedaan 2.5 uur) Suiker erover gedaan (was nog steeds niet dik) en paar druppels grand marnier en dan de vlam erin.

resultaat: het was alsof je soep op zat te slurken.

Poging 2: Zelfde als boven (ik had nog mengsel over), maar nu geen kersen erin gedaan en dit keer wel met kokend water. Oven op 190 graden / 35 minuten erin gedaan. Weer stolt het niet. Temperatuur opgekrikt naar 125 graden.

Ik heb het om 18.15 uur erin gezet en nu net 5 minuten geleden eruit gehaald. dus 2.5 uur in de oven gezeten!!

Resultaat: SOEP!! snap er echt niets van. Ik had ene filmpje gezien van gordon Ramsay en daar was het dik (kon je zo het schaaltje onderste boven zetten en bleef erin zitten)

Ik doe het dadelijk maar in de koelkast wie weet wordt het dan stijf na een nachtje..

Maar wie weet raad..?
pi_78534226
Het draait vooral om de verhouding ten opzichte van de eidooiers: hoe meer dooiers je gebruikt, des te steviger het resultaat. Als je minder melk of slagroom gebruikt dan zit er natuurlijk ook relatief meer eidooier in. Ik neem aan dat je 2,5 dl bedoelt en niet 25 dl trouwens? En ik gebruik4 eidooiers op 200 ml room (en dus geen melk) dus ik denk dat dat een beetje het probleem is...
quote:
Voor 4 personen

* 4 eierdooiers
* 15 gram suiker
* half vanillestokje
* 200 ml gezoete room
* rietsuiker

1. Snijd het vanillestokje in de lengte open
2. Breng de slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan.
3. Haal van het vuur en laat 15 minuten intrekken
4. Verwijder het stokje uit de room
5. Verwarm de oven op 180°C
6. Meng de 15 gram suiker met de eierdooiers
7. Meng de room door de eierdooiers
8. Verdeel de room over vier bakjes
9. Zet de bakjes in een ovenschaal, en zorg dat ze half onder water staan (au bain marie)
10. Laat dit 20-25 minuten in de oven staan
11. Drie uur laten opstijven in de koelkast
12. Dun laagje suiker op de crème, met de brander karamelliseren
13. Direct serveren
pi_78794110
Ik gebruik 500ml slagroom, 500ml volle melk 200 gram suiker en 10 eierdooiers voor 6 man... en oja, een vanillestokje...

Bakjes met een deksel vind ik voor in de over trouwens retehandig... Is wel niet zo klassiek als ramekins, maargoed... ENnuh, rietsuiker gebruiken voor het suikerdekseltje! Nog lekkerder!
Whatever...
pi_78821122
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 21:49 schreef Spanky78 het volgende:
Ik gebruik 500ml slagroom, 500ml volle melk 200 gram suiker en 10 eierdooiers voor 6 man... en oja, een vanillestokje...

Bakjes met een deksel vind ik voor in de over trouwens retehandig... Is wel niet zo klassiek als ramekins, maargoed... ENnuh, rietsuiker gebruiken voor het suikerdekseltje! Nog lekkerder!
Ik heb voor mijn cremmetjes alle suiker vervangen door rietsuiker, ik laat nog wel weten of het een succes is. Ze staan nu in de oven, nog een dagje geduld dus
  zaterdag 6 maart 2010 @ 19:45:19 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78824210
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:18 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik heb voor mijn cremmetjes alle suiker vervangen door rietsuiker, ik laat nog wel weten of het een succes is. Ze staan nu in de oven, nog een dagje geduld dus
vind rietsuiker teveel melasse smaak meebrengen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 maart 2010 @ 20:06:03 #172
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_78824850
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 19:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

vind rietsuiker teveel melasse smaak meebrengen.
yep, me too. Dan proef je je eitjes en room niet meer zo goed en wordt het te weeïg. Net als honing soms kan zijn in zaken waar het niet in thuis hoort of bij past. Honing in cappuccino bijvoorbeeld, brrrr
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_78859283
De rietsuiker doe ik alleen in het suikerdekseltje. HEt verdiept de caramelsmaak. Als je het niet in de creme doet proef je nog steeds vanille, room en ei.

Wil je een sterkere caramelsmaak kun je ook basterdsuiker nemen, daarin zitten nog wat reducerende suikers (fructose, glucose) dus dat bruleert wat makkelijker. In donkere basterd zit al caramel, dus dan gaat het nog harder.
Whatever...
pi_78885012
De rietsuiker-creme brulées (cremes brulee?) waren best aardig, maar inderdaad, niet zo lekker als met gewone suiker.

Och, dat weten we dan ook weer.
  maandag 8 maart 2010 @ 12:50:35 #175
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78885097
gister in een restaurant gegeten. Nou dan maak ik het (die ene keer dat ik het gedaan heb) dan toch een stuk beter
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Redactie Games maandag 17 mei 2010 @ 15:19:11 #177
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_81536046
Vandaag weer gemaakt
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')