FOK!forum / Culinesse ą gogo / Waarom mag mijn staaf niet in de magnetron?
#ANONIEMdonderdag 17 november 2005 @ 20:58
Net een amandelstaaf gekocht. Staat als serveertip op om 'm op te warmen in de oven, maar nooit in de magnetron.

Nou heb ik dat net lekker tóch gedaan. Puh!

En ik merk niks raars.

Dusse...
Tha_Erikdonderdag 17 november 2005 @ 21:02
Hehe, die TT.

Ik heb vaak zat een amandelstaaf inde magnetron gedaan, lekker toch?
Quispidonderdag 17 november 2005 @ 21:04
Dan wordt ie zacht...
BloodhoundFromHelldonderdag 17 november 2005 @ 21:12
dan wordt het een vieze deegklont culinair barbaar!!!!
rucksichlosdonderdag 17 november 2005 @ 21:18
dan wordt ie van binnen bloedverziekend heet terwijl hij aan de buitenkant gewoon warm aanvoelt.
Resultaat als je een hap neemt is dat je een aantal flinke blaren kan oplopen.

En het wordt natuurlijk een vies zompig geval.
#ANONIEMdonderdag 17 november 2005 @ 21:21
Hmm, ik stop 'm er maar kort in, op laag vermogen, zodat ie gewoon lekker warm is en verder niks.
Mirjamdonderdag 17 november 2005 @ 21:22
ik deed dat ook wel eens hoor, heel erg kort in de magnetron, is ie lekker warm, en niet zompig, lekker
Adelantedonderdag 17 november 2005 @ 21:23
die horen gewoon in de oven opgewarmd te worden
Dennisskyscrapersdonderdag 17 november 2005 @ 21:25
Edit: Dit is geen ONZ

[ Bericht 79% gewijzigd door Martijn_77 op 17-11-2005 21:50:56 ]
BloodhoundFromHelldonderdag 17 november 2005 @ 21:29
mensen die een banketstaaf in de magnetron stoppen zouden moeten worden geband van CUL
#ANONIEMdonderdag 17 november 2005 @ 21:31
quote:
Op donderdag 17 november 2005 21:29 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
mensen die een banketstaaf in de magnetron stoppen zouden moeten worden geband van CUL
Ik leef op magnetronmaaltijden...
TrenTsdonderdag 17 november 2005 @ 21:31
quote:
Op donderdag 17 november 2005 21:29 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
mensen die een banketstaaf in de magnetron stoppen zouden moeten worden geband van CUL
Nigga please. Iemand met jouw dieptrieste staat van dienst moet čcht z'n naad houden over bans.
BaBy-Gdonderdag 17 november 2005 @ 21:31
Edit: Al opgelost

[ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 17-11-2005 21:52:09 ]
Its-Jojo-4youdonderdag 17 november 2005 @ 21:33
Edit: Dit is geen ONZ

[ Bericht 87% gewijzigd door Martijn_77 op 17-11-2005 21:54:39 ]
Mirjamdonderdag 17 november 2005 @ 21:33
Edit: Al opgelost

[ Bericht 92% gewijzigd door Martijn_77 op 17-11-2005 21:57:42 ]
longinusdonderdag 17 november 2005 @ 21:43
Ik dacht eerst aan iets anders...

Ik doe altijd 10% magnetron + 180 graden hete lucht, dat is het voordeel van een combimagnetron.
joshus_catdonderdag 17 november 2005 @ 21:50
quote:
Op donderdag 17 november 2005 21:18 schreef rucksichlos het volgende:

En het wordt natuurlijk een vies zompig geval.
Zompig is lekker.

iemand nog een stukje natte cake?
Martijn_77donderdag 17 november 2005 @ 22:01
quote:
Op donderdag 17 november 2005 21:29 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
mensen die een banketstaaf in de magnetron stoppen zouden moeten worden geband van CUL
Nee, hoor dat hoeft helemaal niet.

De domste vraag is een niet gesteld vraag!

Ik denk dat een banketstaaf niet in de magnetron mag omdat deze van binnen uit verwarmd en het spijs dat te waar wordt en de buitenkant te zacht.
DaBuzzzzzdonderdag 17 november 2005 @ 22:04
staven!
Mirjamvrijdag 25 november 2005 @ 01:37
quote:
Op donderdag 17 november 2005 22:01 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Nee, hoor dat hoeft helemaal niet.

De domste vraag is een niet gesteld vraag!

Ik denk dat een banketstaaf niet in de magnetron mag omdat deze van binnen uit verwarmd en het spijs dat te waar wordt en de buitenkant te zacht.
ze worden inderdaad rete heet als je ze in de magnetron [te lang] opwarmt
maar ik heb eigenlijk nooit zompige staven gehad [ ]
WeirdMickyvrijdag 25 november 2005 @ 02:00
in de magnetron is het prima
NT-T.BartManmaandag 28 november 2005 @ 10:11
quote:
Op vrijdag 25 november 2005 02:00 schreef WeirdMicky het volgende:
in de magnetron is het prima
De vulling bevat veel suiker en vet. Deze stoffen zijn (veel) gevoeliger voor mangetronstraling dan water. Het is me (letterlijk!) een keer overkomen dat de staaf van binnen zwartgeblakerd was terwijl de buitenkant niet eens warm was. (* NT-T.BartMan is eigenwijs en probeerde het ondanks de waarschuwingen tóch...)

Gewoon in de oven dus!
Mirjammaandag 28 november 2005 @ 10:36
je moet 'm dan ook echt seconden in de magnetron doen, geen minuten
Charmianmaandag 28 november 2005 @ 18:23
Er mag zoveel niet en er moet zoveel.
Als jij je staaf in de magnetron opwarmt moet je dat zelf weten, het gaat toch goed.
Net zoals ik me ook niet altijd hou aan spelregels als voorverwarmen, een bepaalde temperatuur, het aantal minuten. Kwestie van uitproberen.
joshus_catmaandag 28 november 2005 @ 21:23
Edit: Even serieus graag

[ Bericht 95% gewijzigd door Martijn_77 op 28-11-2005 22:53:39 ]
Charmianmaandag 28 november 2005 @ 21:31
Edit: Even serieus graag

[ Bericht 95% gewijzigd door Martijn_77 op 28-11-2005 22:56:07 ]
WeirdMickydinsdag 29 november 2005 @ 02:23
quote:
Op maandag 28 november 2005 10:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
je moet 'm dan ook echt seconden in de magnetron doen, geen minuten
Precies. Beetje opgewarmd is het prima.