zhe-devilll | woensdag 9 november 2005 @ 21:15 |
VWA: bijna een derde in fout met voedselveiligheid 09 november 2005, 20:11:17 DEN HAAG (ANP) - In winkels, restaurants en zorginstellingen lag vorig jaar te veel voedsel dat niet op de juiste temperatuur werd bewaard of niet met genoeg verhitting was klaargemaakt. De VWA maakte dat woensdag bekend. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) constateerde bij ruim 70.000 inspecties dat bij 32 procent van de bedrijven niet voldaan werd aan de regels voor voedselveiligheid. Omdat de foute manier van bewaren en bereiden van voedsel voor het ,,overgrote deel'' van de jaarlijkse voedselinfecties in Nederland zorgt, controleert de inspectiedienst hier vaak op. Daarbij bezoeken de inspecteurs horecabedrijven, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen en andere detailhandelaren. Horeca Bij de controles is 2004 kwam de horeca als slechtste uit de bus: twee op de vijf bezochte bedrijven verhitten het voedsel niet genoeg, aldus de VWA. In 29 procent van de gevallen bewaarden de koks de etenswaar ook niet op de juiste temperatuur. Ook andere sectoren kunnen nog een hoop verbeteren. In ruim een vijfde van de bakkerijen bleek het in het algemeen niet schoon genoeg. Een kwart van de melkboeren en vishandelaren bewaarde hun producten niet koud genoeg. De ijscowinkels brachten het er bij de inspecties het best vanaf. In slechts 11 procent van de bezochte zaken moesten de VWA-inspecteurs een schriftelijke waarschuwing of boete uitdelen. Hmmmmmmm Lekker..Halfbedorven biefstukjes voor opa en oma.. Yummm ![]() | |
Re | woensdag 9 november 2005 @ 21:17 |
een kennis werkt daar inderdaad, weet je ook gelijk welk restaurant je moet vermijden, wel makkelijk | |
Ludwig | woensdag 9 november 2005 @ 21:21 |
Ja en de gemiddelde huisvrouw ook niet ![]() ![]() ![]() | |
Foo_niks | woensdag 9 november 2005 @ 21:28 |
Moet je eens in psychiatrische inrichtingen gaan kijken. Ala je nog niet gek ben word je het daar wel van het vuil ![]() [mompelt iets van bloedvlekken in de isoleer] | |
JohnDope | woensdag 9 november 2005 @ 22:39 |
Inderdaad je moet tegenwoordig wel heel dronken zijn om een broodje bij de snakbar te halen..... | |
DionysuZ | donderdag 10 november 2005 @ 00:16 |
ach als het lekker is ![]() ![]() | |
speedfreakssj | donderdag 10 november 2005 @ 00:36 |
als ze die informatie nu eens openbaar makten ofzo want zo maat het niet uit, boete betalen en verder gaan met je dekmantel als snackbar. | |
zhe-devilll | donderdag 10 november 2005 @ 12:23 |
quote: ![]() | |
Lonewolf2003 | donderdag 10 november 2005 @ 16:03 |
En hoe erg zijn die overtredingen dan. Heb namelijk het gevoel dat er onwijs gemierenneukt wordt die inspectie. "O'nee die koelkast is wel 2 graden boven de wettelijk toegestane temperatuur, wat een ramp voor de nationale gezondheid." Zo gaat het volgens mij. ![]() | |
nummer_zoveel | donderdag 10 november 2005 @ 16:07 |
quote:Inderdaad. Oh nee, er staat hier een pak lang houdbare melk in de koelkast dat al een dag open is! En dan krijgt een instelling weer een boete die oploopt in de duizenden euro's van die schijtinspectie. En ondertussen wordt vanalles wat nog prima in orde is in de vuilnisbak gegooid. ![]() |