Pikkebaas | maandag 31 oktober 2005 @ 11:29 |
Soms krijg je op zo'n italiaans bolletje zo'n lekkere groene peper erop. Die zien eruit of ze heel zijn ingemaakt. Hoe kan ik dat zelf ook doen ?? Ik heb nu wat pepers in de koelkast liggen met zout en suiker om ze in te maken maar er gebeurt nog weinig. Ook zijn de pepers bij de italiaan niet zo heet, moet je daar nog iets voor doen of ligt dat gewoon aan de pepers ? | |
Lucille | maandag 31 oktober 2005 @ 11:35 |
Vogens mij zijn de zaadlobben er dan al uit. Zo ken ik ze in ieder geval met rode pepers. Via een snede aan 1 kant is de binnenkant dan al schoongemaakt. Wat betreft de heetheid, dat is denk ik de soort peper die gebruikt wordt. Wat je wel kan doen is de peper in olie bewaren, de hete stof van pepers, capsisine, lost niet op in water, maar wel in vet, zodat de stof uit de peper komt als je het in olie bewaard. | |
Pikkebaas | maandag 31 oktober 2005 @ 11:48 |
quote:Volgens mij zijn ze bij de italiaan wel nog heel. Maar als ik ze dus halveer, leegmaak en in de olie bewaar dan kan ik ze gebruiken voor op brood. | |
Lucille | maandag 31 oktober 2005 @ 11:50 |
quote:Dat lijkt mij een lekkere maaltijd. ![]() | |
Rio | maandag 31 oktober 2005 @ 11:58 |
Jalapenos kun je kant en klaar uit een pot/blik kopen. Gewoon in de supermarkt. Wat nog lekkerder is: pili pili (gedroogde kleine pepertjes) in een fles olijfolie doen, twee weken of langer wachten en dat over bijvoorbeeld je pizza of je pasta gooien. Hoe langer het staat hoe heter de olie wordt. | |
Pikkebaas | maandag 31 oktober 2005 @ 12:00 |
quote:Zekers, lekker met italiaanse worst en kaas ! | |
Pikkebaas | maandag 31 oktober 2005 @ 12:08 |
quote:Ja, maar da's niet leuk !! | |
Roonaan | maandag 31 oktober 2005 @ 12:09 |
pepers of peperoni? -r- | |
Pietverdriet | maandag 31 oktober 2005 @ 12:46 |
Je hebt ze van uiterst mild tot heet, en zoals gezegt gewoon in pot te koop. Het zelf inmaken ervan zal ik vanavond ff naar kijken of ik daar een recept voor heb. | |
Oblivion | maandag 31 oktober 2005 @ 14:14 |
Als je die grote groene (lichte) wil hebben voor het inmaken, kan je het best even langs een turkse winkel gaan. ![]() Heerlijk! | |
Martijn_77 | maandag 31 oktober 2005 @ 19:27 |
Misschien dat hier nog wat handige tips in staan: Inmaken augurken Het grote tafelzuur topic | |
Pikkebaas | maandag 31 oktober 2005 @ 19:52 |
quote:Pietverdriet ![]() ![]() De pepers in schijfjes inmaken is prima gelukt. Die staan nu op water en azijn. Is ook heerlijk geworden. Maar of dat ook voor hele pepers werkt... | |
Pietverdriet | maandag 31 oktober 2005 @ 20:35 |
* Pietverdriet kan zijn inmaak boek niet vinden, komt nog | |
Brentmeister | dinsdag 1 november 2005 @ 00:11 |
Hier ben ik ook wel benieuwd naar ![]() | |
Nembrionic | dinsdag 1 november 2005 @ 04:21 |
quote:Dat boek ligt zeker heeeeel ver weg Piet? ![]() |