abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 31 oktober 2005 @ 11:29:41 #1
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_31833230
Soms krijg je op zo'n italiaans bolletje zo'n lekkere groene peper erop. Die zien eruit of ze heel zijn ingemaakt.

Hoe kan ik dat zelf ook doen ?? Ik heb nu wat pepers in de koelkast liggen met zout en suiker om ze in te maken maar er gebeurt nog weinig. Ook zijn de pepers bij de italiaan niet zo heet, moet je daar nog iets voor doen of ligt dat gewoon aan de pepers ?
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_31833373
Vogens mij zijn de zaadlobben er dan al uit. Zo ken ik ze in ieder geval met rode pepers. Via een snede aan 1 kant is de binnenkant dan al schoongemaakt.
Wat betreft de heetheid, dat is denk ik de soort peper die gebruikt wordt. Wat je wel kan doen is de peper in olie bewaren, de hete stof van pepers, capsisine, lost niet op in water, maar wel in vet, zodat de stof uit de peper komt als je het in olie bewaard.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 31 oktober 2005 @ 11:48:02 #3
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_31833677
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 11:35 schreef Lucille het volgende:
Vogens mij zijn de zaadlobben er dan al uit. Zo ken ik ze in ieder geval met rode pepers. Via een snede aan 1 kant is de binnenkant dan al schoongemaakt.
Wat betreft de heetheid, dat is denk ik de soort peper die gebruikt wordt. Wat je wel kan doen is de peper in olie bewaren, de hete stof van pepers, capsisine, lost niet op in water, maar wel in vet, zodat de stof uit de peper komt als je het in olie bewaard.
Volgens mij zijn ze bij de italiaan wel nog heel.
Maar als ik ze dus halveer, leegmaak en in de olie bewaar dan kan ik ze gebruiken voor op brood.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_31833739
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 11:48 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Volgens mij zijn ze bij de italiaan wel nog heel.
Maar als ik ze dus halveer, leegmaak en in de olie bewaar dan kan ik ze gebruiken voor op brood.
Dat lijkt mij een lekkere maaltijd.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 31 oktober 2005 @ 11:58:57 #5
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_31833981
Jalapenos kun je kant en klaar uit een pot/blik kopen. Gewoon in de supermarkt.

Wat nog lekkerder is: pili pili (gedroogde kleine pepertjes) in een fles olijfolie doen, twee weken of langer wachten en dat over bijvoorbeeld je pizza of je pasta gooien. Hoe langer het staat hoe heter de olie wordt.
Ik heb al een boek.
  maandag 31 oktober 2005 @ 12:00:51 #6
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_31834030
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 11:50 schreef Lucille het volgende:

[..]

Dat lijkt mij een lekkere maaltijd.
Zekers, lekker met italiaanse worst en kaas !
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  maandag 31 oktober 2005 @ 12:08:19 #7
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_31834183
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 11:58 schreef Rio het volgende:
Jalapenos kun je kant en klaar uit een pot/blik kopen. Gewoon in de supermarkt.
Ja, maar da's niet leuk !!
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_31834192
pepers of peperoni?

-r-
  maandag 31 oktober 2005 @ 12:46:14 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31834993
Je hebt ze van uiterst mild tot heet, en zoals gezegt gewoon in pot te koop.
Het zelf inmaken ervan zal ik vanavond ff naar kijken of ik daar een recept voor heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31837052
Als je die grote groene (lichte) wil hebben voor het inmaken, kan je het best even langs een turkse winkel gaan.
Heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 31 oktober 2005 @ 19:27:24 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31845827
Misschien dat hier nog wat handige tips in staan:
Inmaken augurken
Het grote tafelzuur topic
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 31 oktober 2005 @ 19:52:02 #12
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_31846650
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 12:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Je hebt ze van uiterst mild tot heet, en zoals gezegt gewoon in pot te koop.
Het zelf inmaken ervan zal ik vanavond ff naar kijken of ik daar een recept voor heb.
Pietverdriet !! Nu komt alles goed

De pepers in schijfjes inmaken is prima gelukt. Die staan nu op water en azijn. Is ook heerlijk geworden. Maar of dat ook voor hele pepers werkt...
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  maandag 31 oktober 2005 @ 20:35:23 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31848038
* Pietverdriet kan zijn inmaak boek niet vinden, komt nog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31855219
Hier ben ik ook wel benieuwd naar
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 1 november 2005 @ 04:21:12 #15
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31857442
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet kan zijn inmaak boek niet vinden, komt nog
Dat boek ligt zeker heeeeel ver weg Piet?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')