FOK!forum / Culinesse à gogo / Toetjes met koekjes enz.
allsystemshaltzaterdag 29 oktober 2005 @ 19:51
Hoi,

nav het toetje wat ik net op heb doe ik een poging om meer van dat soort toetjes te weten te komen.

TS kicked af.

Net dus Vanillevla met Kruidnoten op

[ Bericht 3% gewijzigd door allsystemshalt op 31-10-2005 09:13:57 ]
allsystemshaltzaterdag 29 oktober 2005 @ 19:52
sjit zpelvoudt in de tt
BIGGIzaterdag 29 oktober 2005 @ 19:59
3 bolletjes vanilleijs vermengen met verkruimelde bitterkoekjes en een halve banaan in stukjes. Eventueel achteraf weer bolletjes van maken. Daar bovenop verse slagroom met chocoladesaus.
Ancientzaterdag 29 oktober 2005 @ 20:05
Tiramisu (Met lange vingers)

Benodigdheden voor 4 personen
2 eetlepels suiker
2 eieren
een paar druppels vanille-essence
250 gram mascarpone
scheutje melk
20 lange vingers
1.8 deciliter sterke espressokoffie
4 eetlepels marsala
½ eetlepel cacaopoeder

Splits de eieren en klop de dooiers los met suiker en de vanille-essence. Doe er de mascarpone bij en roer alles tot een romig mengsel. Voeg wat melk toe als het mengsel te dik is. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel ze door het mascarponemengsel. Doop de lange vingers in een mengsel van de koffie en de marsala. Beleg de bodem van 4 schaaltjes met de lange vingers, schep er het mascarponemengsel over en zet de schaaltjes een uur in de koelkast. Bestuif ze voor het opdienen met cacaopoeder.
mstxzaterdag 29 oktober 2005 @ 20:10
Bitterkoekjes
rvrbzondag 30 oktober 2005 @ 08:54
Een koekjeskoek (zo noemen wij het ding toch)

Je hebt nodig: een pak petit beurre koekjes, crème au beurre (gemaakt van roomboter en poedersuiker), hagelslag, een klein beetje koffie.

Je dopt elk petit beurre koekje even in een schaaltje koffie (echt maar heel eventjes dippen), en dan leg je een rechthoek/vierkant met een aantal koekjes, op deze koekjes smeer je een laagje crème au beurre, hierop weer een laag koekjes, laagje crème au beurre... En zo tot je een laagje of 6 hebt gemaakt... Dan smeer je de zijkanten ook in met crème au beurre en die versier je met hagelslag (de hele zijkant bedekken met hagelslag), waarna je ook de bovenzijde besmeert met crème au beurre... Het hele ding een paar uurtjes de koelkast in en klaar...
maple-leafzondag 30 oktober 2005 @ 08:56
gewoon vanillevla met hagelslag erin
Martijn_77zondag 30 oktober 2005 @ 18:47
quote:
Op zaterdag 29 oktober 2005 19:52 schreef allsystemshalt het volgende:
sjit zpelvoudt in de tt
Opgelost!!
allsystemshaltmaandag 31 oktober 2005 @ 09:11
Thanks
Adelantemaandag 31 oktober 2005 @ 09:14
friesche vlag kwarkyoghurt met appeltaart

allsystemshaltmaandag 31 oktober 2005 @ 09:14
Heb ook wel eens lange vingers met kaneel op door de boeren yoghurt

Met flink veel honing erdoor voor de zoetigheid
allsystemshaltmaandag 31 oktober 2005 @ 09:18
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 09:14 schreef Adelante het volgende:
friesche vlag kwarkyoghurt met appeltaart

[afbeelding]
Oehhh waar koop je dat ?? wil ik wel testen
Adelantemaandag 31 oktober 2005 @ 09:21
Coop o.a.
allsystemshaltmaandag 31 oktober 2005 @ 09:22
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 09:21 schreef Adelante het volgende:
Coop o.a.
Ehh ok ik ga eens zoeken
scrub_nursezondag 13 november 2005 @ 20:24
neem n grote ronde taartvorm met afneembare rand
leg op de bodem beschuiten of lange vingers
smeer je favo jam op de beschuiten
maak een lekkere smaak kookpudding bv vanille en wanneer deze nog warm is bedek je de beschuiten/lange vingers met n dikke laag (+/- 2-3 cm) pudding
leg er weer n laag beschuiten/lange vingerssmeer weer n laag jam
maak nog n smaak kookpudding en wanneer deze nog warm is bedek je de beschuiten/lange vingers met een laag
leg bovenop de pudding wat vruchtjes of hagelslag.
goed laten afkoelen, rand van de taartvorm verwijderen
de beschuiten/lange vingers zijn helemaal zompig geworden en weer afgekoeld......mmmmmm
dit maakte mijn oma vroeger altijd
wackey_screamzondag 13 november 2005 @ 20:28
Ben and Jerry's Cookie Dough......ijs met koekjesdeeg
Rewimomaandag 14 november 2005 @ 21:56
Boer'nvla met bitterkoekjes
Giemmaandag 14 november 2005 @ 22:11
quote:
Op maandag 14 november 2005 21:56 schreef Rewimo het volgende:
Boer'nvla met bitterkoekjes
Dat zou ik net zeggen, die is erg lekker
Bismarckmaandag 14 november 2005 @ 22:29

Lijkt me dat je niet verder hoeft te zoeken.


Ben & Jerry's ijs is subliem.
Giemmaandag 14 november 2005 @ 22:43
quote:
Is dat niet heel erg zwaar.
Muckmaandag 14 november 2005 @ 22:47
langevingerpudding

men neme: lange vingers en custard
custard maken zoals op het pakje staat
lange vingers rondom de puddingvorm zetten
custard erin gieten
wachten (duurt altijd veel te lang )

DrXLTroublemaandag 14 november 2005 @ 22:48
quote:
Op maandag 14 november 2005 22:43 schreef Giem het volgende:

[..]

Is dat niet heel erg zwaar.
Nee hoor, nog geen 500 gram
Mini_rulezmaandag 14 november 2005 @ 23:42
quote:
Op zondag 30 oktober 2005 08:54 schreef rvrb het volgende:
Een koekjeskoek (zo noemen wij het ding toch)

Je hebt nodig: een pak petit beurre koekjes, crème au beurre (gemaakt van roomboter en poedersuiker), hagelslag, een klein beetje koffie.

Je dopt elk petit beurre koekje even in een schaaltje koffie (echt maar heel eventjes dippen), en dan leg je een rechthoek/vierkant met een aantal koekjes, op deze koekjes smeer je een laagje crème au beurre, hierop weer een laag koekjes, laagje crème au beurre... En zo tot je een laagje of 6 hebt gemaakt... Dan smeer je de zijkanten ook in met crème au beurre en die versier je met hagelslag (de hele zijkant bedekken met hagelslag), waarna je ook de bovenzijde besmeert met crème au beurre... Het hele ding een paar uurtjes de koelkast in en klaar...
Jaa...!

Anders natuurlijk kwarktaart met koekjesbodem.
Troeldinsdag 15 november 2005 @ 12:44
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 09:14 schreef Adelante het volgende:
friesche vlag kwarkyoghurt met appeltaart

[afbeelding]
ik vind hem vies.