quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 10:52 schreef DjDev het volgende:
FiPo
Typische HBO-oplossing. We kunnen er niets aan doen, dus laten we het maar zo. Echter, als ik minister-president word, komt hier verandering in!quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 11:05 schreef Dr._Death het volgende:
Realiteit. Leer er mee leven.
Natuurlijk is het hypocriet, natuurlijk is het erg. Maar dat zal de wereld geen ene sodeflikker bommen.
Wat is er gewoon aan rechts stemmen?quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 10:51 schreef Dirktator het volgende:
En nee, ik draag geen geitenwollensokken...ik stem gewoon rechts hoor. Marktwerking hoezee!![]()
Ga je mij nou uitschelden voor HBOer?quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 11:19 schreef Dirktator het volgende:
[..]
Typische HBO-oplossing. We kunnen er niets aan doen, dus laten we het maar zo. Echter, als ik minister-president word, komt hier verandering in!![]()
Ja, en die lelijke boze mensen bepalen natuurlijk precies hoeveel geld jij en ik overmaken voor Pakistan. Ze hebben er ook voor gezorgd dat er totaal geen aandacht wordt besteedt aan Pakistan in de media. (oh nee, daar hebben ze toch even een foutje gemaakt, want de aardbeving is toch overal in het nieuws. Waar ik woon wel in ieder geval). Makkelijk zeg, om vage groepjes de schuld van alles te kunnen geven. Argumenten zijn niet nodig, want je noemt iedereen die het niet met je eens is gewoon naïef. Natuurlijk ben je zelf als student met je enorme levenservaring nooit naïef.quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 11:32 schreef Dr._Death het volgende:
[..]
Ga je mij nou uitschelden voor HBOer?
Het is geen oplossing. Het is puur realisme. Op een gegeven moment zal je als het goed is inzien dat je ongelofelijk naïef bent. Democratie is een fabeltje. De wereld wordt geregeerd door een kleine groep mensen met belachelijk veel geld en macht. En zij beslissen wat groot nieuws wordt en wat belangrijk is en wat niet.
Dat was ter indekking voordat ik weer werd uitgemaakt voor linkse geitenwollensokkendrager. Ieder zijn overtuiging, maar late het duidelijk zijn dat ik tot de "(sociaal-economische) rechtse" club van Nederland hoor.quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 11:50 schreef rustig het volgende:
even een opmerking 'aside'... : jij stemt gewoon rechts?
voor mij en vele anderen niet gewoon. ieder zijn ding, dan maar?
snap ik. ieder zijn mening enzo.quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 11:53 schreef Dirktator het volgende:
[..]
Dat was ter indekking voordat ik weer werd uitgemaakt voor linkse geitenwollensokkendrager. Ieder zijn overtuiging, maar late het duidelijk zijn dat ik tot de "(sociaal-economische) rechtse" club van Nederland hoor.
Het idee achter dat argument is dat het nogal wat geld kost om jezelf met kernwapens bezig te houden. Geld dat ze beter aan de eigen bevolking kunnen besteden dat normaal gesproken al in grote armoede leeft, en nu helemaal een probleem heeft.quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 10:51 schreef Dirktator het volgende:
Een non-argument is het feit dat Pakistan zich nog steeds bezig houdt met kernwapens. Ten eerste weet iedereen dat de Verenigde Staten zelf ook kernwapens bezitten, wat gedoogd wordt door het International Atoom Agentschap, en ten tweede staan de slachtoffers van de ramp geheel los van de politiek die Pakistan bedrijft. Zij hebben hulp nodig, zo snel mogelijk.
Yeah right.quote:
Inzameling Pakistan blijft achter bij tsunami
Gepubliceerd op vrijdag 21 oktober 2005
UTRECHT (ANP) - De opbrengst van de geldinzameling voor noodhulp aan Pakistan blijft achter in vergelijking met de hoeveelheid geld die is binnengehaald voor de slachtoffers van de tsunami. Dat beaamde W. Brouwer van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) vrijdag.
Op tweede kerstdag werden bekende toeristische gebieden getroffen en daar waren ook Nederlanders bij betrokken, aldus Brouwer. Volgens hem speelde het ook mee dat de ramp in Azië zo uitzonderlijk was. ,,We hadden nog nooit van een tsunami gehoord.'' Bovendien kwamen wereldwijd amateurbeelden van de vloedgolf op televisie. Dat sprak tot de verbeelding.
Maar volgens Brouwer begint de gigantische ramp in Pakistan wel steeds meer te leven bij de Nederlandse bevolking. Op gironummer 800800 is bijna 5 miljoen euro binnengekomen. ,,Er zijn steeds meer lokale initiatieven en de media besteden er ook meer aandacht aan.'' In vergelijking met de aardbeving in de Iraanse stad Bam in 2003 gaat de inzameling voor Pakistan ,,best goed''.
Bush is veruit de minst populaire amerikaanse president sinds tijden in Nederland (en veel landen buiten de VS). De Nederlanders (en andere westerlingen) zitten echt niet te wachten op een oproep van Bush om geld over te maken. Sterker nog, het zou nog wel eens zo kunnen zijn dat een oproep van Bush eerder averechts zou werken.quote:Dit is nu uitgebleven en dat verwijt ik vooral de heer Bush en zijn regering. Als er een olieveld gelegen zou hebben, was de noodkreet voor hulp zeker geslaakt door Bush en de zijnen, ga daar maar vanuit.
Het geefgedrag van de mensen in Nederland wordt dus in grote mate beinvloed door de mate van aandacht die dit probleem krijgt. Kofi Annan kan dit niet alleen en is ook afhankelijk van steun van "de machtigste man op aarde". Die steun zoals gezegd blijft uit, en daarom wordt er minder gedoneerd
Ik kan je uit ervaring vertellen dat de gemiddelde Amerikaan hele dikke schijt heeft aan Pakistan. De beelden van zenders zoals FOX laten altijd alleen maar radicale moslims zien die Amerikaanse vlaggen lopen te verbranden, geloof jij dan dat de Amerikanen staan te trappelen om geld te geven zodra daar een ramp gebeurt ? Vergeet het maar. Ik zal het je nog sterker vertellen, ze vinden dit zelfs gerechtigheid, een straf van god.quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 11:51 schreef Dirktator het volgende:
Mijn punt:
Het is nu eenmaal zo dat de grotere landen (waaronder de Verenigde Staten, maar ook China) beter in staat zijn de hulpgoederenstroom te organiseren en hun invloed is ook groter om andere landen aan te sporen ook grootschaals te doneren. De Verenigde Staten zouden aan deze ramp, die nog groter geacht wordt dan de tsunami, relatief meer aandacht moeten besteden. Maar omdat het nu niet de Amerikanen of belangen van de Amerikanen betreft, blijft echte hulp en aansporing tot hulp uit. Soms moeten politieke individuën zich sterk maken op mondiaal niveau om hulp van andere landen te stimuleren. Dit is nu uitgebleven en dat verwijt ik vooral de heer Bush en zijn regering. Als er een olieveld gelegen zou hebben, was de noodkreet voor hulp zeker geslaakt door Bush en de zijnen, ga daar maar vanuit.
Het geefgedrag van de mensen in Nederland wordt dus in grote mate beinvloed door de mate van aandacht die dit probleem krijgt. Kofi Annan kan dit niet alleen en is ook afhankelijk van steun van "de machtigste man op aarde". Die steun zoals gezegd blijft uit, en daarom wordt er minder gedoneerd.
Het is natuurlijk waar dat we de laatste tijd overspoeld worden met hulpverzoeken, maar daar moet men naar mijn mening een wijze les uit trekken: het klimaat verandert, laten we allemaal rond de tafel zitten om te kijken hoe we misschien deze rampen kunnen voorkomen in plaats van steeds maar weer steun te moeten uittrekken.
Het gaat hier niet zo zeer om het volk zelf, maar de leiders van het volk. Als ministeries van BZ van de V.S. en Nederland op lager niveau contact met elkaar hebben over deze hulpverlening, worden Balkie en Bot in actie gezet om het volk aan te sporen om meer te doneren (door bijvoorbeeld benefietshows te laten organizeren, hulplijnen op touw te zetten etcetera).quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 12:10 schreef ericeric het volgende:
[..]
Bush is veruit de minst populaire amerikaanse president sinds tijden in Nederland (en veel landen buiten de VS). De Nederlanders (en andere westerlingen) zitten echt niet te wachten op een oproep van Bush om geld over te maken. Sterker nog, het zou nog wel eens zo kunnen zijn dat een oproep van Bush eerder averechts zou werken.
Dat er minder gegeven wordt voor Pakistan is gewoon de keuze van de individuele donors. Daar kan je niemand anders de schuld van geven.
Nogmaals, de gemiddelde donateur heeft echt geen oproep van Balkenende, Bush of wie dan ook nodig om geld te geven. Deze aardbeving is in mijn beleving ongeveer even veel in het nieuws (in ieder geval waar ik woon). Bij de tsunami was er al veel meer gegeven dan nu bij deze aardbeving voordat er ook maar sprake was van benefietshows. Bovendien worden benefietshows niet georganiseerd door de overheid. Het zijn gewoon de mensen zoals jij en ik die minder geven dan bij de tsunami. Dat is hun eigen keuze en verantwoordelijkheid. Niet die van hun overheden. En de verklaringen? Tsunami was misschien spectaculairder? In een gebied waar veel mensen zelf zijn geweest? Pakistan minder populair? Vinden mensen dat ze al genoeg hebben gegeven voor de tsunami? Wie zal het zeggen? Misschien kan je het best naar je eigen gedrag kijken. Hoeveel heb je voor de tsunami gegeven en hoeveel nu? Minder, meer of evenveel? En wat was je overweging? En die van je vrienden en kenissen?quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 12:13 schreef Dirktator het volgende:
[..]
Het gaat hier niet zo zeer om het volk zelf, maar de leiders van het volk. Als ministeries van BZ van de V.S. en Nederland op lager niveau contact met elkaar hebben over deze hulpverlening, worden Balkie en Bot in actie gezet om het volk aan te sporen om meer te doneren (door bijvoorbeeld benefietshows te laten organizeren, hulplijnen op touw te zetten etcetera).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |