abonnement Unibet Coolblue
pi_31587323
Maandag 17-10

Vandaag ga ik met m’n ma een paar daagjes ertussenuit. Het is herfstvakantie en we hadden 2 daagjes Terschelling geboekt. De eerste dag bestond nog niet uit Terschelling, maar uit het rustig erheen rijden en onderweg wat leuke dingetjes aandoen. De avond zou eindigen in Harlingen waar we sliepen in een hotelletje bij de veerpont naar Terschelling. Om iets over 12en vertrokken we richting Harlingen. Onderweg hebben we besloten om naar Marken en Volendam te gaan. Voor ons beide onbekend terrein, maar een oerhollandsche attractie.
Als eerste naar Marken. Daar auto geparkeerd en een wandeling doorgemaakt. Marken is een dorp wat nog in de oerhollandsche traditie is blijven hangen. Houten huisjes, mensen in traditionele kledij en een lekker rustig sfeertje. Er was de mogelijkheid om een huis van binnen te bekijken wat we hebben gedaan. Huis van binnen van hout, bedstee en alles ouderwets. Leuk om is gezien te hebben!

Na Marken richting Volendam. Geparkeerd bij het pittoreske haventje. Rondgelopen door het Volendamse leventje. Veel toeristen. Er liep een Italiaan rond met een shirt, broek en muts vol getekend met Wietplanten, was wel grappig om te zien. Als een japannertje fotografeerde hij alles wat los en vast zat. natuurlijk ook gestopt bij de plek waar de cafébrand was. Wel apart om te zien. In de kledingzaak ernaast nog wat kleding gekocht. Werd geholpen door een dame van rond de 20 die één van de slachtoffers was bij die fatale avond. Haar handen waren lelijk verbrand… Heel triest.
Ondertussen was het alweer 4 uur in de middag. Mooie tijd om naar Harlingen te gaan. Aangekomen auto geparkeerd bij de vertrek haven. 30 meter verderop was het hotelletje. Perfect dus. Kaartjes gekocht voor de overtocht en daarna Harlingen ingegaan om ergens wat te eten. Daarna bedtijd in hotel zeezicht.!

Dinsdag 18-10
Om 09.45u vertrok onze boot om ons twee uur later op Terschelling af te zetten. Het waaide ontzettend hard en het was ijskoud aan dek. Lekker lang binnen gezeten om te PSP’en.
Aangekomen per bus naar ons hotel Schylge gebracht. Spullen in kamer gedropped en fietsen gehuurd. Eerst het dorpje West-Terschelling in. Wat doorheen gelopen en rondgekeken. Natuurlijk ff naar de beroemde vuurtoren ‘Brandaris’ geweest. Na wat gekaand te hebben op de fiets gegaan en een tochtje gemaakt. Het waaide nog steeds ontzetten hard. Oosten wind windkracht 7-8. Heerlijk fietsweer! . Die dag hebben we rond de 25km gefietst. Met die wind was dat behoorlijk pittig. Het fietspad leidde ons door de uitgestrekte duinen en bossen, waarna we terug gingen door een aantal dorpjes langs de polders. Onderweg genoeg foto’s gemaakt. In de avond onwijs lekker gegeten in de dorpje bij een Portugese tent. Na het eten het einde van Ajax gekeken waarna ik de binnenkant van m’n ogen ben gaan bekijken. Ow ja, nog één ding. Wilde kersenbier van Terschelling is geweldig goed. 8 flesjes mee naar huis genomen.


Fietsroute

Woensdag 19-10
Het weer was zwaar bewolkt en de wind was aangewakkerd. Slechte zaak… Eerst in het dorpje wat gewinkeld (kersenbier kopen!). Vandaag wilde we een flink rondje op de fiets doen, als het weer meewerkte. We hadden wind redelijk in de rug en dat scheelt. Onderweg bepaalt hoe we gingen fietsen. Zie kaart hieronder wat we wilde doen. Op de route lag een wrakkenmuseum en een cranberry brouwerij. Toeristisch genot voor ons beide. Eenmaal bij het wrakkenmuseum (plaatsje midsland) aangekomen vielen de eerste druppels. De fietsen geparkeerd bij camping Appelhof die bij het museum lag. Deze camping is net als Renesse bekend bij de jongeren. Na een uur het museum besnuffeld te hebben met mooie bodemvondsten wilde naar buiten gaan om onze fietsen te pakken. Ondertussen regende het pijpenstelen. Na een half uur gewacht te hebben toch maar naar buiten gegaan. Wat wil je, harde wind, waterkou én regen. Hollandscher kan niet! De cranberry boerderij die dicht bij het museum moest zijn was voor ons onvindbaar. De fiets tocht moesten we halverwege de middag helaas staken. Alhoewel, we moesten nog 8km terug. Doorweekt terug in het hotel aangekomen. Tot diep in de avond hard doorgeregend/ gestormd. Balen! De rest van de dag naar de harde regen/ wind gekeken vanuit de lounge. Ach, lekker PSP’en onder het genot van warme chocomel én een openhaard is ook vakantie .
Al vind ik het wel jammer dat de ‘hoofd’dag van de vakantie flink in het water is gelopen…of is weggewaaid.
Morgen alweer naar huis.


Fietsroute

Donderdag 20-10
Om acht uur in de ochtend de wekker. We namen de snelboot terug. De trip duurt dan maar driekwartier. Helaas moesten we deze boor zo vroeg nemen, omdat ik in de middag in het ziekenhuis moest zijn voor controle van de wond waar eerst m’n verstandskiezen zaten (was overigens piekobello in orde). Anders moesten we een boot van rond 13.00u nemen en dat zou krap worden. Voorspoedige terugreis gehad. Ondanks dat het weer niet meewerkte op Terschelling heb ik een leuke tijd gehad. Ach, het gaat om de herinneringen en de plezierige tijd die ik hebt gehad met m’n ma en dat telt. Het was toppie!

Foto's van deze trip vind je hier
pi_31600815
Het was heel tof mensen! Foto's en alles is ook online
pi_31600879
K zal de foto's even kijken, voor de moeite
bol·le·tje (het ~, ~s)
1 rond broodje, van onderen plat, van boven bol
  Moderator vrijdag 21 oktober 2005 @ 13:03:39 #4
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_31602856
Weer een verslag van renz0r.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_31603426
quote:
Op vrijdag 21 oktober 2005 13:03 schreef UIO_AMS het volgende:
Weer een verslag van renz0r.
Jep, ik hou van reizen. Iedere schoolvakantie ben ik weg. Binnen of buitenland.
Vakanties alweer geboekt voor de kerst en voorjaarsvakantie
  Moderator vrijdag 21 oktober 2005 @ 16:27:17 #6
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_31606812
Dat plaatje met "Hier gestaakt wegens hard regen, terug gegaan." ook.

Waar voeren de komende reizen je naar toe?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_31607253
quote:
Op vrijdag 21 oktober 2005 16:27 schreef UIO_AMS het volgende:
Dat plaatje met "Hier gestaakt wegens hard regen, terug gegaan." ook.

Waar voeren de komende reizen je naar toe?
hardE regen moest het zijn, fout was al bekend

OT:
Kerstvakantie: Safari in Zuid Afrika. Na de kerst weg en rond 6 januari weer terug.
Voorjaarsvakantie: Wintersport Ellmau in Oostenrijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')