Leipo666 | donderdag 6 oktober 2005 @ 11:22 |
ik frituur altijd mijn gepaneerde schnitzels: de buitenlaag wordt heerlijk krokant en het vlees zelf smaakt ook heerlijk. toch hebben veel mensen nog nooit van deze bereidingswijze gehoord en als ze het eenmaal geprobeerd hebben willen ze niet anders meer ![]() wij hebben dit trouwens opgepikt uit oostenrijk waar men in een restaurant de schnitzels dus frituurden ![]() wie doet dit ook? of juist niet? ![]() | |
Ilsjuhh | donderdag 6 oktober 2005 @ 11:23 |
in de snackbar doen ze dat meestal ook! je frituurpan word er alleen zo snel smerig van door de paneermeel enzo... | |
Leipo666 | donderdag 6 oktober 2005 @ 11:24 |
een goede frituurpan met koudezone heeft daar eigenlijk helemaal geen last van. ook helpt het om de schnitzel een beetje uit te kloppen als het ware om het meeste loszittende paneer er af te krijgen voordat je hem in het mandje legt ![]() | |
Reya | donderdag 6 oktober 2005 @ 11:26 |
quote:Het lijkt me absoluut niet lekker...maar ik ben sowieso geen fan van vlees. Alhoewel een echt goede schnitzel uit de pan best lekker kan zijn ![]() | |
Leipo666 | donderdag 6 oktober 2005 @ 11:29 |
als je schnitzel uit de pan lekker vind dan zul je dit zeker weten lekker vinden: het vlees smaakt eigenlijk hetzelfde maar de krokante korst maakt het geheel een stuk lekkerder ![]() ook is het vlees niet doordrenkt met vet/boter zoals vaak het geval is bij in een pan gebakken schnitzels... | |
Reya | donderdag 6 oktober 2005 @ 11:31 |
quote:Een goede schnitzel uit de pan...die zijn juist heel droog en bevatten zeker niet een hele homp vlees. Maar goed, op een dergelijke manier worden schnitzels zelden geserveerd. | |
Leipo666 | donderdag 6 oktober 2005 @ 11:35 |
en bij het frituren kan het niet mis gaan: 3 a 4 minuten in 180graden frituurvet ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 6 oktober 2005 @ 12:22 |
Ik heb dit een keer in een restaurant/eetcafé gehad. Op zich was hij inderdaad wel knapperig en zo maar het was zó ongelofelijk vet, bah. ![]() | |
Leipo666 | donderdag 6 oktober 2005 @ 12:40 |
quote:daar heb ik nou eigenlijk nooit last van, eerder omgekeerd ![]() | |
Conflict | donderdag 6 oktober 2005 @ 12:47 |
quote:Oud frituurvet of een verkeerde temperatuur. | |
dutchdevil | donderdag 6 oktober 2005 @ 16:37 |
Gefrituurde schnitzel is lekker ! Heb het nog maar 1 keer gehad bij m'n tante maar was wel erg lekker. Thuis maken we het altijd gewoon klaar in de pan. Wel altijd zigeunerschitzel. En dan lekker eten met curry erbij. Heerlijk ![]() | |
Quispi | donderdag 6 oktober 2005 @ 17:16 |
Sate-schnitzels en kip cordonblue zijn beide erg lekker uit de frituur. | |
klaarover | donderdag 6 oktober 2005 @ 22:55 |
Een echte Wiener Schnitzel mag alleen maar Wiener Schnitzel heten, als 'ie in de pan gebakken is. De puristen zullen dus kiezen voor de pan. Nou doe mij maar frituren, voor een mooi resultaat op een gemakkelijke manier. |