abonnement Unibet Coolblue
  maandag 26 september 2005 @ 01:11:18 #26
14795 socko
"Have a nice day"
pi_30933828
quote:
Op maandag 26 september 2005 01:08 schreef APK het volgende:
Als je dat weet blijft het voor sommige mensen leuk om het programma -en vooral de livestreams- te volgen.
Idd ik kijk alleen streams en soms de live uitzending.
  maandag 26 september 2005 @ 02:55:35 #27
3767 Herald
Come get some
pi_30934769
quote:
Op maandag 26 september 2005 01:07 schreef Gert het volgende:
Pff.....
aan je OP is te zien dat je er best wel even over hebt nagedacht, en je best hebt gedaan om een fatsoenlijk topic te starten. Daarom snap ik niet dat het blijkbaar niet in je opkomt dat er al ik weet niet hoeveel topics zijn met een soortgelijke thematiek.

Alleen al vanavond:
Verveling
Ik lees BB.

Heb je überhaupt eerst wel even rondgekeken op het BB-forum, vraag ik me af, of open je gewoon maar een nieuw topic en denk je écht dat je de eerste bent die dit ter sprake brengt?
misschien kunnen ze gemerged worden

Ik weet nu ook niet waar ik mijn reactie in moet posten, dus ik doe het wel in deze omdat de TS direct verwijst naar de eerste editie. Ik kijk nooit livestreams, alleen de uitzendingen op TV. Op de Talpa site bekijk ik het nieuws en als er iets leuks staat ga ik naar het forum om te kijken of daar dan ook over wordt gesproken.

De hype van de eerste serie kan nooit meer overtroffen worden. En laten we eerlijk zijn het was een hype. Waren de bewoners van toen echt zoveel interessanter? Tja Ruud bleek perfect imitatiemateriaal, Bart en Sabine het liefdeskoppel, Willem de backstabber, en een vermeende relatie tussen Karin en Maurice. Bianca kon me niet bekoren en Mona was alleen leuk toen ze op d'r bek ging. Ohja het was leuke emotelevisie als Karin of ruud weer bericht kregen van hun kinderen.
Verder was het vooral in de eerste weken een suffe bedoeling. Lazen ze met zijn allen een boek op de bank. En naarmate de eindstreep naderde begon Bart zich ook steeds meer te vervelen. Als ik terugdenk aan BB1 was het eigenlijk niet boeiender, spannender of leuker dan andere edities. Alleen iets nieuwer. Plus dat elke zender een parodie verzon omdat het zo'n hit was.

Als mensen zeggen dat het saai is kan ik ze geen ongelijk geven. Wat is uberhaupt de lol om de belevenissen van 12 mensen in een huis te volgen? Het enige wat ze (deze editie) doen is hangen, liggen of in bad zitten. En verder over koetjes en kalfjes praten. "ik heb vroeger dit gedaan" "oh ik heb vroeger dat gedaan". Hoe interessant kan dat nou eigenlijk zijn.
Waarom kijk ik dan? Nou ik vind het wel leuk dat ingrid en Menno een koppeltje zijn, en of Menno daar nou serieus in is of toch niet stieken wil teasen met Dido. Of dat Roel zijn best doet bij Dido maar niet vies is om met Lieske te kroelen. Ik vind het leuk als Tanja zeurt. De goedbedoelde gesprekjes van Rob die altijd zegt "jij voelt je zo eh, dat zie ik aan je" boeien me niet. Het is leuk als er spanningen zijn, als ze uitvallen tegen elkaar. Maar dat Ralph en Natalie af en toe iets tegen elkaar zeggen en wordt aangedikt door BB alsof ze nog volop gevoelens voor elkaar hebben kan me dan weer schelen. Afgelopen weekopdracht was leuk, vol frustraties. Dat is beter dan fietsen of lopen. En nu is de weekopdracht niet roken. Maar alleen voor Tanja en Natalie. Ook geen spannende televisie.
Iemand had ooit eens opgemerkt dat Nederlandse BB's altijd veel langer duurde dan de buitenlandse versies. Ze moeten nu nog pakweg 70 dagen in het huis vertoeven, of ik zolang blijf kijken betwijfel ik. Naarmate de groep uitdunt is er nog minder kans op spanningen en irritaties. En wat moet je nou iemand vertellen die al 100 dagen exact hetzelfde meemaakt als jezelf. Bij BB1 haakte ik tegen het einde aan ook af. Keek ik nog alleen de liveshows vanwege de exits.

Ik ken de buitenlandse BB's niet, dus ook geen idee waarom die wel succesvol zijn. Waarom die mensen wél interessant zijn om naar te kijken. In NL hebben ze al verschillende concepten geprobeerd. Deze keer is de gimmick een zwangere in het huis. En dan is de bevalling niet eens hetgene wat dat zo speciaal maakt maar de complotten romdom Tanja. Het is een arme luie zeurende onsympathieke persoon, maar toch kan haar niks gebeuren en worden er steeds uitzonderingen voor haar gemaakt. Dat is eigenlijk veel interessanter dan een bevalling op de buis, wat al 10 jaar eerder is gedaan.

Nou eh waar wilde ik ook alweer heen met mijn verhaal... Ohja dat BB zo interessant is als je het zelf maakt. Als je op een forum er over mee gaat posten maak je het dus sowieso al een stuk interessanter. Omdat je dan alle complottheorieen meeleest, en elke roddel een eigen topique krijgt. Want waar is die beloofde HIV patient nou, en waar is die pornoster? Die zijn er niet, maar we hebben er wel weer over gebabbeld.
En straks als het afgelopen is, dan kijken we terug en blijkt Ralph toch geen tweelingbroer te hebben, heeft Nathalie echt met Joost. Vonden we het toch jammer dat we niet meer over Tanja konden roddelen nadat ze exit ging met haar kind. En alles waar we ooit ophef over hebben gemaakt blijkt over niets te zijn geweest. Maar ach, dan hebben we toch 100 dagen lol gehad niet.
*But in my own way, I am king. Hail to the king baby.*
  maandag 26 september 2005 @ 03:03:34 #28
6941 APK
Factual, I think.
pi_30934818
Zoiets zei ik dus ook, maar dan in 4 zinnetjes.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_30934865
Het houdt mijn aandacht niet vast.. terwijl ik toch altijd een aardige BB kijker was. Kan niet echt benoemen waardoor het komt.
“A good life is when you assume nothing, do more, need less, smile often, dream big, laugh a lot and realize how blessed you are for what you have”
  maandag 26 september 2005 @ 06:12:34 #30
14795 socko
"Have a nice day"
pi_30935348
quote:
Op maandag 26 september 2005 03:15 schreef Brennie het volgende:
Het houdt mijn aandacht niet vast.. terwijl ik toch altijd een aardige BB kijker was. Kan niet echt benoemen waardoor het komt.
Ik gok verzadiging, er zijn zoveel realife programma's, kweet niet of je veel kijkt?
Ik heb bb1 een beetje gevolgd en verder heb ik flitsen gezien van expeditie r.
Ik vind het nu leuk om dat ik het via de streams kan volgen
  maandag 26 september 2005 @ 08:55:13 #31
129751 FlowKey
Living Receiver
pi_30936314
quote:
Op maandag 26 september 2005 00:50 schreef LennyKravitz het volgende:
De doelstelling vanBB5 was volgens mij om na de afgelopen BB's weer terug te gaan naar de set-up van de eerste BB... en daarmee dus het publiek weer "massaal" geïnteresseerd te krijgen voor BB...

(...)

De vraag dus is; in vergelijking met vorige BB's... is het nu echt weer "zo leuk als vroegah bij de eerste BB", of miscchien nog veeel leuker, of ben je meer van mening dat het succes van de eerste serie niet meer gehaald zal worden... en kijk je zelf alleen maar, omdat je er voor de rest toch geen fok! op tv is?
Het succes van de eerste BB kan onmogelijk ooit opnieuw gehaald worden, qua interessantheid niet en qua aandacht (lees: kijkcijfers) al helemaal niet. Hiervoor zijn diverse redenen die allemaal simpelweg neerkomen op het feit dat het concept niet nieuw meer is.

1. De Schokgolf
Na de aankondiging van de eerste BB ging een schokgolf door Nederland. Het werd onderwerp van discussie, van Telegraaf tot NRC, van sportkantine tot universiteit, van call-TV tot Buitenhof. Je moest het gezien hebben, al was het maar om je mening te kunnen onderbouwen.

2. De Spanning
Niemand - producent of kijker - had ook maar een idee van wat er zou gebeuren als je 13 mensen in een huis vol camera's zou opsluiten. De spanning aan het begin was dan ook niet zo zeer wie met wie in bed zou belanden, wie ruzie zouden krijgen etc, maar simpelweg: 'wat zou er gebeuren?' Nu weten we van tevoren dat het niet veel anders zal zijn dan ons eigen echte saaie leventje, met alle ruzietjes en irritatietjes die daarbij horen.

3. Professionalisering
De deelnemers aan BB5 hebben het fenomeen 4 seizoenen lang kunnen bestuderen en hebben dit ook gedaan gezien de vele gesprekken over 'hoe x of y overkomt op TV', hoe iemand 'neergezet' wordt etc. Het semi-bekende-Nederlanderschap dat deelnemers aan vorige edities hebben overgehouden trekt bovendien ander volk naar de inschrijving: in het bijzonder Dido, Nathalie en Menno hebben zich duidelijk ingeschreven in de hoop dat dit het begin van een TV carriere zou zijn. Deze mensen waren anders misschien RTL4 call TV gaan presenteren oid. In vergelijking met de naieve buurmeisjes en brave huisvaders van BB1 zijn zij gehaaide professionals.

4. Naiviteit
Ook het publiek is van zijn naiviteit genezen. Velen dachten ten tijde van BB1 waarschijnlijk nog dat die suggestieve montage die ze in dat halve uurtje TV per dag te zien kregen 'echt' was. Inmiddels realiseert iedereen zich hoe eenvoudig het is een 'verhaal' te fabriceren door een paar goed gekozen shots achter elkaar te monteren. Dit effect wordt nog versterkt doordat vele malen meer mensen breedband internet hebben en e.e.a. via de streams kunnen controleren.

EDIT / PS:
Ik vind dat dit topic absoluut zelfstandig bestaansrecht heeft als discussie over wat BB5 wel of niet interessant maakt. Dat is m.i. iets anders dan de door Gert genoemde wat-is-het-dit-jaar-saai topics
I am a firm believer in the philosophy of a ruling class ... especially since I rule
  † In Memoriam † maandag 26 september 2005 @ 09:55:57 #32
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_30937249
quote:
Op maandag 26 september 2005 02:55 schreef Herald het volgende:
misschien kunnen ze gemerged worden
Gedaan. Er waren inderdaad voldoende topics om bij aan te sluiten. Dit wordt het centrale waarom-kijk-jij-eigenlijk-topic.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_30937604
Ik blijf sowieso kijken... ik ben wel iets minder naar de streams gaan kijken... maar dat komt meer omdat ik wat meer andere dingen te doen had de laatste week....

BB blijft toch interresant voor mij... ook al wordt er volop gespeculeerd over vooropgezet spel etc.... ook al zou dat zo zijn... dan nog blijf ik het kijken... komt door de mensen die erin zitten...
Ik geef echter wel toe dat ik minder ga kijken als Lieske eruit gaat aankomende donderdag... das toch wel de leukste om naar te kijken.... (qua uiterlijk helemaal)
pi_30939076
Kijk nu alleen nog maar op donderdag naar de liveuitzending en het streamen word ook minder omdat er meestal weinig te doen is of ze een of andere onzinnige opdracht hebben.
pi_30939829
Ik lees af en toe de streamverslagen hier op Fok. En ik kijk af en toe een uitzending maar ik vind BB dit jaar een tegenvaller!
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
  † In Memoriam † maandag 26 september 2005 @ 12:14:33 #36
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_30940464
quote:
Op maandag 26 september 2005 11:50 schreef Cyan het volgende:
Ik lees af en toe de streamverslagen hier op Fok. En ik kijk af en toe een uitzending maar ik vind BB dit jaar een tegenvaller!
Wát vind je er aan tegenvallen? Kun je dat ook aangeven? Wil je meer actie? Meer ruzies? Meer opdrachten?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_30941409
Ze zijn zo zoet met elkaar, zo samenhorig. De opdrachten zijn suf, de mensen lui en verwend, het is niet spannend, veelal oppervlakkig. En toch kijk ik wel trouw en volg ik een paar sites dagelijks...
Het voelt goed hè?
A je to!
pi_30943146
Ik heb BB nooit gevolgd, de vorige delen dan. Ben met BB5 maar eens begonnen het bij te houden. Maar ik vind er weinig boeiends aan. Er gebeurd gewoon vrijwel niets daar. Ik kan net zo goed de hele dag kijken of de plant in de hoek nog groeit. Verder vind ik de uitzendingen ook niet representatief in verhouding tot wat ik zie op de streams. De live uitzendingen zijn ronduit knullig en amateuristisch.

Mij interesseert het niet meer.

[ Bericht 0% gewijzigd door Manson op 26-09-2005 14:09:18 (typo) ]
  maandag 26 september 2005 @ 14:20:19 #39
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_30943472
Ze hebben niet echte rebellerende types gecast bij Talpa, waarbij je al bij voorhand kan zeggen: "Dat wordt ruzie " Dat is op zich wel jammer vind ik, want het klopt dat eigenlijk iedereen wel redelijk met elkaar kan omgaan. Uiteraard zijn er wel wat irritaties, maar die hebben nog niet geleid tot felle ruzies, iets waar ik ook wel op zijn tijd kan genieten .
Maar aan de andere kant gebeuren er toch net genoeg dingen, die zorgen dat ik het blijf volgen.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_30944951
quote:
Op maandag 26 september 2005 12:14 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Wát vind je er aan tegenvallen? Kun je dat ook aangeven? Wil je meer actie? Meer ruzies? Meer opdrachten?
Ik vind de actie ver te zoeken. Eens in de zoveel tijd komt er een weekopdracht die niet eens spectaculair is! Ik bedoel, 24 uur per dag fietsen of lopen om een lampje brandend te houden is net zo interessant om te kijken als gras zien groeien.

Ik vind dat er in deze groep geen uitgesproken types zitten. Geen extraverte mensen met boeiende verhalen. Het lijkt wel de grootste familie van NL.

Er word gesproken over geheimen van de bewoners maar er word geen enkel geheim ontrafelt. Big Brother deelt wel geheime missies uit maar het zijn geen missies die de moeite waard zjin om 24 uur per dag te volgen op de streams.

Daarnaast is het overduidelijk dat het concept verwaterd want Tanja heeft een voorkeurspositie in het huis.

De live-uitzendingen zijn ook niet speciaal. Ik vind Ruud en Bridget geen geweldig presentatie-duo en er wordt teveel terug gekeken op de afgelopen week.

Misschien is het nieuwe er ook wel van af. We hebben dit namelijk al 4 keer eerder gezien. Ik vind het concept van The Real World van MTV een stuk leuker! 7 vreemden die in een huis samenwonen en daarnaast ook samenwerken aan 1 grote opdracht.

Ik vond de Meiden van 5 op Net 5 toendertijd ook erg leuk! 5 meiden samen in 1 huis in Amsterdam.
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
pi_30945428
quote:
Op maandag 26 september 2005 01:07 schreef Gert het volgende:
Pff.....
aan je OP is te zien dat je er best wel even over hebt nagedacht, en je best hebt gedaan om een fatsoenlijk topic te starten. Daarom snap ik niet dat het blijkbaar niet in je opkomt dat er al ik weet niet hoeveel topics zijn met een soortgelijke thematiek.

Alleen al vanavond:
http://forum.fok.nl/topic/758944
BB, afhaken of blijven kijken?

Heb je überhaupt eerst wel even rondgekeken op het BB-forum, vraag ik me af, of open je gewoon maar een nieuw topic en denk je écht dat je de eerste bent die dit ter sprake brengt?
Zoals je zei: Soortgelijke thematiek.

Als dat aanleiding is voor het mergen van Topics, hou je er misschien 10 over......

Mijn invalshoek was dat ik BB lees, ipv kijk.

En, sorry, dat ik geen search heb gedaan op...... wat eigenlijk????

Het is toch logisch dat op een SubForum als dit er veel vergelijkbare topics zijn???


Ik zie dat je je best doet je punt te maken, maar ik zie 'm niet......
pi_30945489
Kijkt er nog iemand dan?
The things you own, end up owning you - Tyler Durden
pi_30945592
Vrijdag keken er 481.000(marktaandeel: 9.9 %) mensen naar de reguliere daguitzending en 104.000 naar de herhaling.

Vorige week zakte de reguliere uitzending voor het eerst meermalen onder de half miljoen.
pi_30945689
Ik heb van deze editie nu al meer gezien dan van alle vorige edities bij elkaar .

Maar dat is meer omdat het nu een 'beroepsmatige' interesse is. Als die prikkel er niet was, dan zou ik ook nu weer nauwelijks gekeken hebben.

Ik moet wel zeggen dat als je eenmaal regelmatig kijkt, je het er toch met anderen over gaat hebben over, bijvoorbeel (:P) het ontzettend trieste gedrag van Tanja. Op de één of andere manier wordt je er toch (iets) in meegezogen.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_30947005
quote:
Op maandag 26 september 2005 15:55 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:
Kijkt er nog iemand dan?
Ja
pi_30953441
Ben het helemaal met de TS eens, ik kijk ook geen uitzendingen en maar heel soms streams, maar blijf toch een beetje op de hoogte door het forum te volgen.
pi_30955061
Ik kijk alleen in het Scanman Tietuh Topic!

En ik kijk af en toe een aflevering.
En ik lees het commentaar van Dijkshoorn.
En ik vind het verder wel leuk allemaal, maar omdat ik wegens vakantie een 'gat' heb van 3 weken, ja dan heb je toch een achterstand. En zo leuk, zo nieuw als BB 1 kan het toch niet meer worden. BB3 was ook leuk, maar vooral door het nieuwe concept, de absoluut betere casting, blijf het een geniale combi vinden hoor: een transexueel, een sexverslaafde leraar, een mindfokker, een rode staaf dynamiet, een pot, een kale klootzak met een handlanger, GJ... en vooral de ontzettend leuke tijd toen op Fok. Maar das allemaal voorbij.... dat komt niet meer. Qua types nu in huis lukt dat gewoon niet...
En vast!
  maandag 26 september 2005 @ 22:10:34 #48
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_30955756
Ik ga over een paar weken een weekje naar spanje. Nu hebben we daar wel een schotel maar of ik dan ook de moeite neem om het te kijken... ik ben bang van niet. Zelf denk ik dat het daarna voor mij makkelijker is om niet meer te kijken. Nu kijk ik nog tegen beter weten in met de hoop dat er nog iets gebeurd.

De beste BB was wat mij betreft deel 3. Daar zat alles in.

Wat me tegenstaat is de preutsheid en de weinig sensatiebelustheid van de redaktie.
Tieten, Piemels of expliciete handelingen komen niet in beeld. De weekopdrachten zijn te braaf. Ze hebben wel drie weken een lamp brandend moeten houden. Men begrijot maar steeds niet dat de mens zo krachtig is dat ze ze in deze situatie niet kapot kunnen maken er gaat niemand uit zijn dak daarvoor zijn ze veel te veel belust op het geld en de eeuwige roem.
pi_30955919
quote:
Op maandag 26 september 2005 22:10 schreef marky het volgende:
De beste BB was wat mij betreft deel 3. Daar zat alles in.
Wat me tegenstaat is de preutsheid en de weinig sensatiebelustheid van de redaktie.
Precies... ze liggen gewoon een beetje in de zon te bakken, en ondertussen uien te vreten. Af en toe een gezellig proefje, weekje rantsoen... niets ernstigs... en die nepdingetjes, zo'n rookpolitie... man daar doen ze in groep 3 van de basisschool al niet eens meer aan mee aan dat soort kutspelletjes.

Intriges, verraad, complotten... dát willen we zien! Chantal in de dagboek kamer roepen en zeggen: Rob en Joost vinden jou een kutwijf en zijn van plan je er bij de eerstvolgende nominatie ronde uit te flikkeren.. en zo verder... kijken wat je dan krijgt.
En vast!
  dinsdag 27 september 2005 @ 02:12:46 #50
62913 Blik
The one and Only!
pi_30962226
voorlopig blijf ik het volgen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')