prijs is zelfs inclusief Ortofon element.quote:Op zondag 25 september 2005 01:03 schreef grif het volgende:
De Project DEBUT MKIII draaitafel is wellicht een esthetisch en betaalbaar (279 euro) alternatief. Inclusief phono voorversterker en een prachtig design (in meerdere kleuren verkrijgbaar)
Het apparaat heeft geen stofkap. Wordt het geen stofnest zo?quote:Op zondag 25 september 2005 01:03 schreef grif het volgende:
De Project DEBUT MKIII draaitafel is wellicht een esthetisch en betaalbaar (279 euro) alternatief. Inclusief phono voorversterker en een prachtig design (in meerdere kleuren verkrijgbaar)
Er zit wel standaard een stofkap opquote:Op zondag 25 september 2005 13:46 schreef Johnny_Footballhero het volgende:
[..]
Het apparaat heeft geen stofkap. Wordt het geen stofnest zo?
quote:Ik begonnen met een Rega P25 met de RB600 arm en een Sumiko Blue Point Special vd Hul editie (dat is nog eens een naam voor een element!) Ik denk dat dit voor een instapper op analoog gebied een paar jaar geleden geen slechte set was. Ik heb toen ook een Acoustic Signature Samba beluisterd, een Transrotor Leonardo en een Clearaudio Champion. Muziek moet leven en de P25 klonk het meest levendig.
Op mijn setje met de onvolprezen Creek 4330mkII versterker klonk het ook goed, echter met wat ingrepen wist ik de CD speler op een beter niveau te krijgen. Dat veranderde toen ik mijn dure element een rotschop gaf en een Grado Prestige Green kocht. Nu klonken de LP's opener en dynamischer dan de CD's, alleen was de CD wel iets beter qua detail. Daarna heb ik een paar dingen gedaan die vinylweergave echt een grote sprong voorwaarts lieten maken. Ik kocht een Sonneteer Sedley, waarmee het nog veel dynamischer en vooral detailrijker werd. Om e.e.a. budgetneutraal te houden verkocht ik een paar week later de P25 en kocht een goedkope tweedehands Thorens TD125, weer dynamischer, een veel groter podium en ook iets meer detail waren de verschillen. Ook heb ik toen iets later het Green element ingeruild voor een Gold. Met hetzelfde geld had ik ineens een veel betere vinyweergave, op een niveau waar je, als je om je heen kijkt, vrijwel geen CD speler meer ziet.
Maar het kon nog beter. Enthousiast als ik was over de TD125 heb ik er nog een gekocht en deze stond al een tijdje werkeloos. Ik kocht een Hadcock uni-pivot arm voor deze draaitafel en ben echt versteld geweest van het verschil! Deze arm was haalde zoveel meer detail uit het element. Ik vond de TP16 arm al beter dan de Rega's, maar dit was echt een superstap vooruit.
Geinspireerd door een tweaker van oude Lenco discotafels verkocht ik de TD125 / TP16 en kocht voor ¤ 20,- een Lenco L76. Zo van zolder, met Lenco arm en Lenco element kon je al horen dat dit bijzonder was. Qua dynamiek was het direct nog beter dan de TD125, en ook hier zorgden de Hadcock arm en Grado element voor dezelfde stappen vooruit als eerder. Er wordt van die spelers wel eens gezegd dat ze last hebben van rumble, alleen dan deugt er al iets niet meer aan het tussenwiel. Ik heb een heel erg stille en zeer dynamische en ruimtelijke weergave met de L76. Inmiddels heb ik ook een veel duurder element van Grado, deze is beter, echter de conclusies gemaakt met de Gold blijven staan.
Ik heb voor mezelf het volgende uit mijn draaitafelgeschiedenis geleerd:
- Het loopwerk is verschrikkelijk belangerijk, je hoort het overal tussenuit. Mijn idee is dat hedendaagse budget loopwerken het niet halen bij de killers van vroeger.
- Arm-element combinatie zeer belangerijk en m.n. bepalend voor detail en kleuring.
- Phonoversterking kan de hele presentatie maken of breken, ik denk dat detail en gain essentieel zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |