drdolittle | vrijdag 23 september 2005 @ 17:24 |
Hoi .. Ik was zoujuist met het gehakt bezig en had niet zo'n zin om er ballen van te draaien en ze te braden. Nu heb ik het rauwe gehakt (ongeveer 500 gram) als 1 klomp gehakt in een oveschaal gedaan in een Combi-oven op 225 graden. Hoelang zal het ongeveer duren voordat het gehakt klaar is.. Een minuutje of dertig??? | |
Faceoff | vrijdag 23 september 2005 @ 17:28 |
ik denk dat je hem iig te hoog hebt en de buitenkant verbrand voor de binnenkant gaar is. maar ergens op 180 een half uur lijkt me genoeg kwestie van goed kijken en ff paar keer prikken | |
drdolittle | vrijdag 23 september 2005 @ 17:29 |
bedankt.. Ik zal gelijk te temp wat lager zetten | |
Mirjam | vrijdag 23 september 2005 @ 17:29 |
halfuurtje op 180 lijkt mezat ja. evenin de gaten houden en goed kijken. lijkt me wel saaie droge meuk worden dan zo, maargoed. | |
drdolittle | vrijdag 23 september 2005 @ 17:31 |
ohw. ja daar had ik natuurlijk niet aan gedacht.. Ik ben ook niet zo'n ster in koken... ![]() Ik eet er sla en gekookte aardappels bij.. dat is inderdaad wel een beetje droog zo..zonder jus enzo.. | |
Mirjam | vrijdag 23 september 2005 @ 17:32 |
ja, lijkt me wel. zo een moeite is ballen draaien niet ![]() ![]() | |
drdolittle | vrijdag 23 september 2005 @ 17:33 |
Het is geen moeite. maar ik had er geen zin in..... normaal maak ik ze ook gewoon lekker | |
#ANONIEM | vrijdag 23 september 2005 @ 17:34 |
Een halve kilo gehakt zonder wat dan ook in een ovenschaal ? Ten eerste smaakt het nergens naar en ten tweede wordt het idd een droge hap. | |
drdolittle | vrijdag 23 september 2005 @ 17:37 |
Hmm Ik kan beter naar de patatzaak gaan dus!! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 23 september 2005 @ 17:42 |
quote:Je hebt geen kruiden ? Gehakt heb je zo klaar in de koekepan. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 september 2005 @ 17:45 |
Aardappels er doorheen bakken, eventueel een uitje. | |
drdolittle | vrijdag 23 september 2005 @ 17:46 |
Tuurlijk heb ik kruiden.. Ik heb de gehakt ook al gemengd met beschuit, ei, gehaktkruiden en een beetje ketjap. en toen in de oven gedaan. er zit dus wel smaak aan. maaar zoals Mirjam al aangeeft wordt het waarschijnlijk erg droog | |
Mirjam | vrijdag 23 september 2005 @ 17:47 |
dan had je er net zo goed ballen mee kunnen braden.. ![]() maargoed. zie maarw athet wordt.. ik ben benieuwd. ![]() | |
jpzegthallo | vrijdag 23 september 2005 @ 17:49 |
quote:Zo'n hoop kun je dan ook zonder er ballen van te draaien in de pan klatsen hoor. Werkt best en is nog lekker ook ![]() | |
Karina | vrijdag 23 september 2005 @ 18:09 |
Wat jij maakt is volgens mij gewoon een soort meatloaf (gehaktbrood). recept: quote: | |
Martijn_77 | vrijdag 23 september 2005 @ 20:00 |
quote:Wat moet ik mij bij onion juice voorstellen? Een soort uien sap? ![]() | |
drdolittle | vrijdag 23 september 2005 @ 21:27 |
Ohw. ff ter info.. ik heb het zo'n 35 minuten in de oven gehad.. Het Gehaktbrood was een klein beetje vohtig van binnen maar wel gaar.. ik had het beter moeten kruiden, dan was het lekkerder geweest. Al met al was het best te pruimen. Helemaal met een saus naar eigen smaak, curry ofzo. Bijkomend voordeel is dat ik geen boter ofzo heb gebruikt. dus het is een stuk minder vet dan gehaktballen met jus. ![]() ik ga het zeker nog eens proberen maar dan meer volgens het recept van Karina. |