FOK!forum / Culinesse à gogo / Gehakt rauw in de oven??
drdolittlevrijdag 23 september 2005 @ 17:24
Hoi ..

Ik was zoujuist met het gehakt bezig en had niet zo'n zin om er ballen van te draaien en ze te braden.

Nu heb ik het rauwe gehakt (ongeveer 500 gram) als 1 klomp gehakt in een oveschaal gedaan in een Combi-oven op 225 graden.
Hoelang zal het ongeveer duren voordat het gehakt klaar is.. Een minuutje of dertig???
Faceoffvrijdag 23 september 2005 @ 17:28
ik denk dat je hem iig te hoog hebt en de buitenkant verbrand voor de binnenkant gaar is.

maar ergens op 180 een half uur lijkt me genoeg

kwestie van goed kijken en ff paar keer prikken
drdolittlevrijdag 23 september 2005 @ 17:29
bedankt..

Ik zal gelijk te temp wat lager zetten
Mirjamvrijdag 23 september 2005 @ 17:29
halfuurtje op 180 lijkt mezat ja. evenin de gaten houden en goed kijken.
lijkt me wel saaie droge meuk worden dan zo, maargoed.
drdolittlevrijdag 23 september 2005 @ 17:31
ohw. ja daar had ik natuurlijk niet aan gedacht..
Ik ben ook niet zo'n ster in koken...

Ik eet er sla en gekookte aardappels bij.. dat is inderdaad wel een beetje droog zo..zonder jus enzo..
Mirjamvrijdag 23 september 2005 @ 17:32
ja, lijkt me wel. zo een moeite is ballen draaien niet lekker wat kruiden en een gesnipperd uitje erdoor, en lekker aanbraden
drdolittlevrijdag 23 september 2005 @ 17:33
Het is geen moeite. maar ik had er geen zin in.....
normaal maak ik ze ook gewoon lekker
#ANONIEMvrijdag 23 september 2005 @ 17:34
Een halve kilo gehakt zonder wat dan ook in een ovenschaal ? Ten eerste smaakt het nergens naar en ten tweede wordt het idd een droge hap.
drdolittlevrijdag 23 september 2005 @ 17:37
Hmm Ik kan beter naar de patatzaak gaan dus!!
#ANONIEMvrijdag 23 september 2005 @ 17:42
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 17:37 schreef drdolittle het volgende:
Hmm Ik kan beter naar de patatzaak gaan dus!!
Je hebt geen kruiden ? Gehakt heb je zo klaar in de koekepan.
#ANONIEMvrijdag 23 september 2005 @ 17:45
Aardappels er doorheen bakken, eventueel een uitje.
drdolittlevrijdag 23 september 2005 @ 17:46
Tuurlijk heb ik kruiden..

Ik heb de gehakt ook al gemengd met beschuit, ei, gehaktkruiden en een beetje ketjap. en toen in de oven gedaan. er zit dus wel smaak aan. maaar zoals Mirjam al aangeeft wordt het waarschijnlijk erg droog
Mirjamvrijdag 23 september 2005 @ 17:47
dan had je er net zo goed ballen mee kunnen braden..
maargoed.
zie maarw athet wordt.. ik ben benieuwd.
jpzegthallovrijdag 23 september 2005 @ 17:49
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 17:46 schreef drdolittle het volgende:
Tuurlijk heb ik kruiden..

Ik heb de gehakt ook al gemengd met beschuit, ei, gehaktkruiden en een beetje ketjap. en toen in de oven gedaan. er zit dus wel smaak aan. maaar zoals Mirjam al aangeeft wordt het waarschijnlijk erg droog
Zo'n hoop kun je dan ook zonder er ballen van te draaien in de pan klatsen hoor. Werkt best en is nog lekker ook
Karinavrijdag 23 september 2005 @ 18:09
Wat jij maakt is volgens mij gewoon een soort meatloaf (gehaktbrood).
recept:
quote:
Ingrediënten (voor 4 porties):
- 450 gram rundergehakt
- 1 eierdooier
- 2 eetl. fijngehakte peterselie
- 1 eetl. zachte boter
- 1 eetl. paneermeel
- 1 tl. citroensap
- 1 tl. zout
- 1/4 tl. peper
- 1/2 theelepel "onion juice"
Bereiding:
Meng alle ingredienten lichtjes door elkaar. Doe het mengsel dan in een
ingevette pan of ovenvorm/-schaal. Eventueel kun je 0,14 liter (1/2 kop)
ketchup over de bodem gieten voordat je het vlees erin doet. Ook kun je
halverwege de baktijd 2 eetlepels chili-saus over het vlees gieten.
Strijk het vlees regelmatig in met een mengsel van 0,14 liter bouillon of
0,14 liter kokend water met 1/4 pakje gedroogde soepmix.
Je kunt het gehaktbrood met een stuk aluminiumfolie bedekken, maar
verwijder dit het laatste kwartier van de baktijd.
Bak het brood 3 kwartier in een oven op 175 graden Celcius. Bak het echter
niet te lang: het brood moet stevig, maar niet droog zijn.
Martijn_77vrijdag 23 september 2005 @ 20:00
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 18:09 schreef Karina het volgende:
Wat jij maakt is volgens mij gewoon een soort meatloaf (gehaktbrood).
recept:
[..]
Wat moet ik mij bij onion juice voorstellen? Een soort uien sap?
drdolittlevrijdag 23 september 2005 @ 21:27
Ohw. ff ter info.. ik heb het zo'n 35 minuten in de oven gehad..

Het Gehaktbrood was een klein beetje vohtig van binnen maar wel gaar.. ik had het beter moeten kruiden, dan was het lekkerder geweest. Al met al was het best te pruimen. Helemaal met een saus naar eigen smaak, curry ofzo.

Bijkomend voordeel is dat ik geen boter ofzo heb gebruikt. dus het is een stuk minder vet dan gehaktballen met jus.

ik ga het zeker nog eens proberen maar dan meer volgens het recept van Karina.