flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 14:21 |
De bewoners leven momenteel op rantsoen, ze hebben uien, pindakaas, brood en water. Ik zit mezelf af te vragen wát ze daar in hemelsnaam mee kunnen fabriceren. Ik kom buiten uiensoep niet erg ver. Ik heb echter al meerdere suggesties gezien in de diverse topics hier... Misschien wel leuk om deze eens te clusteren. Dus wat kan er volgens jou gemaakt worden met de beschikbare middelen? (het is niet duidelijk of er ook kruiden in het huis zijn, maar we gaan er vanuit van wel) Handig zou zijn om ook het recept te posten, wil deze week wel eens een BB dagje uitproberen... | |
APK | vrijdag 23 september 2005 @ 14:23 |
![]() Goed topic! ![]() | |
Igraine | vrijdag 23 september 2005 @ 14:24 |
Brood met pindasaus, lekker, makkelijk en voedzaam. Oke, de pindasaus zal iets minder smakelijk worden dan dat je alle benodigde ingredienten hebt, maar je kan een heel eind komen. Waar is jouw recept voor uiensoep dan? ![]() | |
Anne | vrijdag 23 september 2005 @ 14:24 |
Ehh, toast? | |
Tinkerbell | vrijdag 23 september 2005 @ 14:25 |
Brood met gebakken uienringen ![]() Met een beetje geluk hebben ze nog wat pizzakruiden in huis ook. | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 14:25 |
quote:uiensoep was het enige dat ik kon verzinnen, maar ik heb geen flauw idee hoe je verse maakt... (ze hebben bij de appie van die handige flesjes en die hebben de bewoners dus niet...) edit: ff wat opgezocht en aangepast. Flugels uitgeklede uiensoep voor 4 personen Ingrediënten: 400 gr. ui, gesneden 8 sneetjes brood 2 el. boter bereiding: Om de soep pikanter te maken kunt u een mespuntje cayenne gebruiken. Voor meer smaak kunt u bij de ui ook wat knoflookpoeder meebakken. Naar keuze kan ook nog wat tijm worden toegevoegd (jaren '60 soep). Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de plakken ui hierin glazig en zacht. Giet hier 1 liter water over. Kook 20 minuten zachtjes onder deksel. Breng een grill tot gloeien. Rooster het brood aan weerszijden. Schep de soep in de koppen. Leg het stokbrood erin. Smakelijk eten! | |
Igraine | vrijdag 23 september 2005 @ 14:28 |
Uitjes bakken, kruiden en water erbij (scheutje witte wijn) en daar is je soepie... Pindasaus: Pannetje water, suiker, snufje zout, citroensap, ketjap aan de kook brengen, pindakaas er door roeren..klaar is je pindasaus... Oh en je kan er ook een fijngesneden gebakken uitje doorheen doen... [ Bericht 13% gewijzigd door Igraine op 23-09-2005 14:43:30 ] | |
Day | vrijdag 23 september 2005 @ 14:30 |
Pindasaoep: kunnen ze de pindakaas en uien voor gebruiken. Wat kruiden erbij, dan is het best te doen. | |
anneja | vrijdag 23 september 2005 @ 14:30 |
quote:Uien in ringen snijden, aanfruiten, beetje laten caramelliseren, bouillon bijgieten (of water met zout. Of water met pindakaas.) en half uurtje laten koken. Croutons bij maken van je twee boterhammen. | |
Sanne | vrijdag 23 september 2005 @ 14:39 |
Leuk topic! | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 14:45 |
Flugeltje's uienpizza Ingrediënten: Brooddeeg Uien Pindakaas Kruiden bereiding: Warm de pindakaas met een scheutje water erbij op in een steelpannetje. Voeg wat sambal en andere kruiden naar smaak toe. Maak van het brooddeeg een pizzabodem en smeer er de pindakaassaus op. Leg er daarna de helft van de rauwe uien op. Bak in een pan met olie de rest van de uiringen knapperig en leg deze bovenop de rauwe uien. Bestrooi met kruiden naar smaak. Zet het geheel een minuut of 10 in een voorverwarmde oven. smakelijk!! | |
Falco | vrijdag 23 september 2005 @ 14:46 |
Brood mèt pindakaas en mèt uienringen. Hiermee maak je toch nog een beetje een feestje van je ontbijt ![]() | |
CartWOman | vrijdag 23 september 2005 @ 14:49 |
quote:Dat maakte Dido gisteravond al, met gebakken uienringen, en ze vond het heerlijk. ![]() Ze mochten trouwens alleen peper en zout houden. ![]() | |
melonovy | vrijdag 23 september 2005 @ 14:50 |
Pindakaassoep met stukjes ui en oudbroodcroutons. ![]() ![]() | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 14:50 |
Pindakaasballetjes Ingrediënten Oud brood Pindakaas Uien Bereiding: Verkruimel het oude brood en meng dit met de inhoud van een pot pindakaas zodat je een stevige massa krijgt. Draai balletjes van deze massa (wél eerst de handen ff nat maken anders blijft het plakken) Bak de balletjes in een koekenpan rondom bruin. Bak in een separate koekenpan uienringen op totdat ze licht gecarameliseerd zijn. Serveer de balletjes met daaroverheen de uien en een geroosterde boterham ernaast. | |
Falco | vrijdag 23 september 2005 @ 14:53 |
Ik zou dus trouwens echt wel prima een week kunnen leven van gewoon brood met pindakaas, maar ik houd dan ook wel van pindakaas. Dr zitten toch ook heel veel calorieën in die pindakaas? Dus dan blijf je wel enigszins energiek ook. | |
cevece | vrijdag 23 september 2005 @ 14:54 |
quote:Als ik dit zo lees zou ik aan 2 sneetjes brood niet genoeg hebben ! Lekkere varianten op een boodschappenmand waarvan ik dacht "ik zou gek worden als ik dat moest eten" 1 voordeel van de pindakaas is trouwens wel dat je na 1 lepel het wel de hele dag blijft eten ![]() ![]() | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 15:10 |
Op de één of andere manier, lukt het me nu ineens dus wel om dingen te verzinnen... Gevulde tappenade-uien Ingrediënten Uien Beetje pindakaas Olie Zout/Peper Brood bereiding: Snij de uien in tweën en hol ze uit zodat er 'bakjes' onstaan. Snij de overgebleven ui samen met nog een aantal uien in blokjes. Laat de keukenmachine draaien en stop de blokjes ui samen met de peper, 't zout en de peper in de keukenmachine... Laat dit flink draaien. Voeg in een dun straaltje zoveel olie toe dat er een smeuige massa onstaat. Warm de oven voor. Schep de tappenade in de uienbakjes en laat deze zo'n 20 minuten in de oven opwarmen. Schep de overgebleven tappenade in een apart bakje. Serveer met stukjes hardgebakken brood die je ook in de losse tappenade kunt "dippen" | |
CartWOman | vrijdag 23 september 2005 @ 15:14 |
Flugel, ik kom morgen bij je eten. | |
DikkeSmikkel | vrijdag 23 september 2005 @ 15:19 |
Kunnen ze niet een mede bewoner slachten ofzo? Dan hebben ze voorlopig weer even genoeg vlees. En naar het schijnt smaakt het toch naar kip. ![]() | |
cevece | vrijdag 23 september 2005 @ 15:20 |
![]() ![]() Ben benieuwd of ze in het huis net zo creatief zijn als Flügel | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 15:20 |
quote: ![]() Toch begin ik nu min of meer opgedroogd te raken. Als er nu ook nog aardappelen waren was het makkelijker geweest. Overigens ben ik zelf niet zo'n fan van uienrecepten. Dan zit ik de halve nacht op de wc... | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 15:29 |
O jee, zit ik op de wc komt er weer een receptje naar boven... En in tegenstelling tot de andere recepten, lijkt me dit wél heel erg lekker ![]() Feestje?? Ingrediënten: Ui Meel Zout/Peper Brood Pindakaas. Bereiding: Warm op het gas een pan op met daarin een laagje van zo'n 5 cm olie. Snij een aantal uien in flinterdunne plakjes en haal deze door een tempurabeslag van een wat meel met ijskoud water. Bak de uien in de olie tot ze boven komen drijven. Schep ze uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken. Maak een beslag van de pindakaas en het brood zoals eerder beschreven in het recept van de pindakaasballetjes. Als het beslag klaar is draai je hier hele kleine balletjes van (en denk aan de vochtige handen!) Bak de balletjes in de olie net zolang tot ze knapperig zijn en boven komen drijven. Schep ze daarna op een keukenpapiertje om uit te lekken. Laat de uienchips en de borrelballetjes afkoelen. Kook een aantal uien en pureer ze daarna in de keukenmachine met wat zout en peper. Zet de chips en de ballen op tafel en gebruik de uienpuree als dipsaus.... ![]() (aanbevolen recept bij obstipatieproblemen ![]() | |
Maurisico | vrijdag 23 september 2005 @ 16:30 |
Heb laatst een kookboek cadeau gekregen... het grote uienkookboek! zouden ze nu in huis ook moeten hebben.. Hebben ze misschien nog sambal? Een boterham met pindakaas en sambal is ook erg lekker.... | |
Blue Thunder | vrijdag 23 september 2005 @ 17:06 |
Hebben ze van BB stiekum geen kruiden in de tuin geplant waar ze nog niet achter zijn? Dat zou wel handig zijn.. Verder: Petje af flugeltje, voor het verzinnen van de recepten ![]() | |
Herald | vrijdag 23 september 2005 @ 17:09 |
quote:dat vind ik dus een onsmakelijk idee | |
BlaBlub | vrijdag 23 september 2005 @ 17:12 |
Als ik het goed begrepen heb, hebben de bewoners alleen nog peper en zout als kruiden en verder dus alleen pindakaas, bloem, uien, boter en thee. (en water ![]() | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 17:28 |
quote: ![]() Tik eens wat recepten over hier.... | |
FlowKey | vrijdag 23 september 2005 @ 17:30 |
Ik laat het bij een quote van Menno op één van zijn spaarzame humoristische momenten: "snoep verstandig, eet een ui" | |
Falco | vrijdag 23 september 2005 @ 17:39 |
Momenteel probeert Dido mijn tip uit. Ze vindt het wel lekker geloof ik! | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 17:42 |
Kijk, dat vind ik dus niet leuk van BB. Ze hebben m'n idee gejat ![]() Nu weten we inmiddels wel zeker dat ze hier meelezen... quote: | |
Herald | vrijdag 23 september 2005 @ 17:45 |
quote:ik heb je tip niet gelezen en als ik omhoog scroll ben ik bang dat er niet staat "zelfbevredigen met winterpeen" | |
Asskicker14 | vrijdag 23 september 2005 @ 17:50 |
Pindasaus met gebakken uien en geroosterd brood. Uienbrood anders? | |
vw_caddy | vrijdag 23 september 2005 @ 18:30 |
Je topic is gekaapt ![]() http://www.talpa.tv/web/s(...)d=1/typeofpage=47019 | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 18:31 |
quote:Ik had het idd gezien (zie een paar berichten hierboven) Stelletje stommerts ![]() | |
Furby | vrijdag 23 september 2005 @ 18:38 |
Gevulde ui zonder brood en pinda's. Benodigd: Brood,ui,pindakaas,peper en zout. Neem de pinda's uit de kaas en gooi die samen met het brood weg. Hol een ui uit en vul deze met de kaas. 4 minuten in de onverwarmde oven en voeg dan peper en zout naar smaak toe. Nou, smullen maar! Tip! : Je kan er ook ringen van snijden voor een extra feestelijk effect! | |
Furby | vrijdag 23 september 2005 @ 19:41 |
Ok. Ik heb een ui ge-offerd en eens geprobeerd naturel en met peper, zout en met zout en peper. Alleen met zout of naturel is dat nog wel te eten. Ik heb hier geen pindakaas. Jammer. | |
buzzer | vrijdag 23 september 2005 @ 19:52 |
quote:we worden gelezen ![]() | |
buzzer | vrijdag 23 september 2005 @ 19:52 |
quote: ![]() | |
Zw0rld | vrijdag 23 september 2005 @ 20:22 |
Wat zullen die ruften met satèsaus lucht ![]() ![]() ![]() | |
CGJung | vrijdag 23 september 2005 @ 20:26 |
Flugel, Je hebt getuigen genoeg... Talpa is je veel geld schuldig voor je geweldige idee... Ik las net de Allerhande over uien (toeval??) maar zij gebruiken er meer dingen bij. Verder, Hulde Hulde ![]() ![]() ![]() | |
flugeltje | vrijdag 23 september 2005 @ 20:29 |
quote:Hmmm, dan zal ik eens gaan cashen dan, iemand die m'n manager wil worden? ![]() Of misschien wil iemand me nog wel ff aanraken voor ik beroemd ben ![]() | |
newsman | zaterdag 24 september 2005 @ 00:18 |
Brood met ui en ui met brood, trouwens de egyptenaren aten het en bouwden er pyramides mee. ![]() | |
PC eend | zaterdag 24 september 2005 @ 05:50 |
Koi karper met satesaus ![]() | |
socko | zaterdag 24 september 2005 @ 05:55 |
Broodje met ui gevulde muis met pindakaas saus. | |
MissTiger | zaterdag 24 september 2005 @ 13:14 |
quote: ![]() ![]() ![]() |