Ik kon dat niet vinden in mijn akte!quote:Op dinsdag 20 september 2005 16:56 schreef nerd4sale het volgende:
De bank kan je huis niet zomaar verkopen, maar ze kan wel de hypotheek eenzijdig beeindigen. Dat betekent dat je op korte termijn de volledige hypotheek moet terugbetalen. Als het goed is, staat dat allemaal in de hypotheek-akte.
En dat kan dus niet zomaar, wat jij zwart op wit zet met een huurder, dat wordt 'overruled' door de Huurwet.quote:Op dinsdag 20 september 2005 17:16 schreef 777bas777 het volgende:
Je expliciet stellen dat het voor een bepaalde tijd is. Maar geen huurder is geintresseerd als de opzegtermijn 3 maanden is ofzo natuurlijk.
Illegaal verhuren van koopwoning mag sowieso niet van de bank. Er zijn dan dus ook geen voorwaarden. Gemeubileerd of niet is in dezen niet relevant...quote:Je kan je huis ook altijd in onderhuur zetten, dan woon je er zelf ook nog officieel. Dan zijn de voorwaarde geloof ik iets soepeler.
Ook als je het gemeubileerd verhuurt dan zijn de voorwaarden heel anders.
Ben eigenlijk vooral geinteresseerd in de kant van de hypotheekbank.quote:Op dinsdag 20 september 2005 17:43 schreef lost95 het volgende:
Als je het nog niet gedaan hebt, kijk eens bij VROM, dossier huurovereenkomst (bijvoorbeeld: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=7001#110)
Je geeft zelf het antwoord al. Jij houd je niet aan de gemaakte afspraken en maakt je dus schuldig aan contractbreuk, het hypotheek bedrag is dan direct opeisbaar.quote:Op dinsdag 20 september 2005 16:57 schreef cinnamongirl het volgende:
[..]
Ik las alleen dat toestemming moet worden gevraagd voor verhuur van het onderpand (het huurbeding).
Er staat echter niks over de gevolgen voor mijn hypotheekovereenkomst bij 'ontdekking'.
Het lijkt mij stug dat ze zomaar eenzijdig de hypotheek kunnen ontbinden?!
Eens:een verhuurd pand heeft een veel lagere verkoopprijs dan een leeg op te leveren pand.quote:Op dinsdag 20 september 2005 18:38 schreef _Arthur het volgende:
[..]
Je geeft zelf het antwoord al. Jij houd je niet aan de gemaakte afspraken en maakt je dus schuldig aan contractbreuk, het hypotheek bedrag is dan direct opeisbaar.
Bronquote:Kan ik huisbewaring aanvragen als ik ga samenwonen?
Er loopt tot eind 2005 een pilot huisbewaring i.v.m. samenwonen.
Huisbewaring bij (voorgenomen) samenwoning is bedoeld voor iemand die gaat (proef) samenwonen met iemand die al over een zelfstandige woning beschikt. Door te gaan samenwonen wordt je nog niet direct medehuurder of mede-eigenaar van de woning van de partner.
Huisbewaring i.v.m. samenwonen kan niet worden toegestaan als:
* de partners gehuwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben'
* de partners beiden verhuizen naar een andere huurwoning en die samen gaan huren.
* de partners beiden verhuizen naar een koopwoning die op beider naam staat
Huisbewaring kan wel worden toegestaan als iemand gaat inwonen bij een ander (het onderscheid of het wel of niet een partner is, is vooraf namelijk niet te maken).
Voorwaarden:
* De toegestane periode is maximaal één jaar en kan niet worden verlengd.
* Er wordt een schriftelijke huuropzegging gevraagd, gedateerd op een maand voor het einde van de huisbewaring en ingaande op de datum einde huisbewaring
* Als de huisbewaring is toegestaan, moet de inbewaringgever zich beschrijven bij de partner (verplicht). Het is niet de bedoeling dat iemand z'n oude woning aanhoudt i.v.m. huursubsidie of een uitkering.
Hoe stel je je dat voor dan? Ga je er een kantoorfunctie in onderbrengen of zoiets?quote:Op dinsdag 20 september 2005 18:04 schreef sanger het volgende:
Al gedacht aan verhuur aan een bedrijf?
Waar is het? en wat wil je ongeveer aan huur ontvangen? Misschien interesse.
Dat vindt de gemeente leuk.....quote:Op dinsdag 20 september 2005 19:50 schreef k_man het volgende:
[..]
Hoe stel je je dat voor dan? Ga je er een kantoorfunctie in onderbrengen of zoiets?
Is dat zo? Ik vind echt nergens bronnen hiervoor.quote:Op dinsdag 20 september 2005 18:38 schreef _Arthur het volgende:
[..]
Je geeft zelf het antwoord al. Jij houd je niet aan de gemaakte afspraken en maakt je dus schuldig aan contractbreuk, het hypotheek bedrag is dan direct opeisbaar.
Deze bron is je hypotheek contract. Lees het eens door. Er staat vast iets in van "bij contract breuk blabla dan is het gehele hypotheekbedrag ineens opeisbaar".quote:Op dinsdag 20 september 2005 20:01 schreef cinnamongirl het volgende:
[..]
Is dat zo? Ik vind echt nergens bronnen hiervoor.
Mischien hebben die wel iets geregeld met hun bank. Alle andere constructies zijn contractbreuk, wat hierna geschied ligt in handen van de bank. In eerste instantie zullen ze natuurlijk moeilijk doen aangezien jij geen enkele onderhandelingspositie meer hebt. Naderhand is er mischien nog een regeling te treffen. Maar dat is echt koffiedik kijken nu.quote:Er moeten toch duizenden mensen zijn die hun koopwoning verhuren...ik geloof niet dat die allemaal toestemming hebben gevraagd aan de bank, hetzij uit onwetendheid (redenering: 'ik mag toch doen met mijn eigen huis wat ik wil?') en/of om de hypotheekrenteaftrek niet te verliezen.
Tja, dat je er nooit iets overhoord is natuurlijk niet een reden 'om het ook maar te doen'.quote:Ik heb echter nog nooit gehoord/gelezen over een geval waarin de hypotheekbank de hypotheek eenzijdig beeindigt zodat het restbedrag direct opeisbaar wordt (openbare verkoop bij wanbetaling wel, maar da's wat anders).
Nee, buitenlandse werknemers. Op het moment huren we al een kleine 60 woningen door heel nederland om werknemers onder te brengen.quote:Op dinsdag 20 september 2005 19:50 schreef k_man het volgende:
[..]
Hoe stel je je dat voor dan? Ga je er een kantoorfunctie in onderbrengen of zoiets?
Het is in Amsterdam binnen de ring.quote:Op dinsdag 20 september 2005 18:04 schreef sanger het volgende:
Al gedacht aan verhuur aan een bedrijf?
Waar is het? en wat wil je ongeveer aan huur ontvangen? Misschien interesse.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |