abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 september 2005 @ 16:20:37 #1
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_30486976
Design is het creatiefste forum van FOK!. Wij vinden dat FOK! moet barsten van de creativiteit tussen de users! Het gaat hier om designen in de breedste zin van het woord. Van photoshop en webdesign tot aan drukkerij, van stoepkrijt tot kledingdesign. Vul zelf maar in .


De regels

Uiteraard geldt hier ook de algemene FAQ/Policy van FOK! Gedraag je gewoon, en ga niet schelden. Als je kritiek geeft op andermans werk, doe dit dan opbouwend, en niet afkrakend. Iedereen moet het leren.

Daarnaast mogen we ook enige zelf-kritiek van de gebruikers verwachten. Hiermee bedoel ik dat je voor je iets van jezelf post, er zelf een kritische blik op werpt. Het niveau van elke user is verschillend, maar verlaag je eigen niveau niet met werk dat je geen moeite kost. Ben jij een held in Photoshop? Kom dan 'pimpen' met iets dat voor zelfs voor jou nog moeilijk was, hou je eigen niveau hoog. Post dus geen plaatjes waar je even een paar photoshop filters op hebt losgelaten als je nieuwe meesterwerk. Vragen erover staat natuurlijk altijd vrij.


Do's & Don'ts bij het posten

Dit is een forum wat bol zal staan van de plaatjes. Dan is het wenselijk dat de laad-tijd zo veel mogelijk beperkt wordt. Als je een plaatje post, denk er dan aan dat je 'm eerst resized naar een maximale breedte van 550px. Dit kleinere plaatje kun je dan wel linken naar de grote versie door middel van:
1
2
[url=http://www.website.nl/grotefoto.jpg]
[img]http://www.website.nl/kleineversie.jpg[/img][/url]

(haal wel de enters eruit! Alles op één rij!)

Dat betekent inderdaad, dat je twee versies van je plaatje moet maken. Een grote die mensen zien als ze klikken, en de kleine als thumbnail om op te klikken.

Geef bij het openen van een nieuw topic aan in de topictitel (indien nodig) om welk vlak van designen het gaat. Als je een vraag hebt over b.v. Maya, geef dit dan ook mee aan de topictitel, zodat je sneller en makkelijker geholpen kunt worden.

En verder

Maak er een leuk en gezellig forum van. We zullen gaandeweg de FAQ blijven updaten, en we hopen dat het design-forum een succes zal worden .

Tot slot kun je ons (de moderators) bereiken op de volgende adressen:



Design-ze!

[ Bericht 4% gewijzigd door Sander op 18-09-2005 18:25:59 ]
  zondag 25 september 2005 @ 22:19:41 #2
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_30928986
Waarom moet ik resizen?

Netflier schreef hierover het volgende:

Er zijn hier op dit forum mensen die het leuk vinden om in één post zo'n 50 foto's te plaatsen, en die foto's zijn dan elk heel groot. En vaak blijft het dan niet bij één post. Het gevolg is dat men nadat hij/zij de topic bezoekt nogal een tijd moet wachten eer al die afbeeldingen zijn gedownload, en al helemaal voor de mensen die (om wat voor reden dan ook) een dial-in modem hebben. Of een datalimiet hebben. Het heeft ook geen zin om zulke grote foto's te plaatsen, want ze worden toch kleiner afgebeeld omdat ze anders niet op het beeldscherm passen, maar de downloadtijd wordt er niet minder op. Bovendien raak je met zoveel van die foto's gauw het overzicht kwijt.

Ik kan begrijpen dat mensen in hun enthousiasme een foto willen laten zien van zo'n goede kwaliteit. Maar ik neem aan dat ze de topic vaak nog een keer bezoeken nadat ze al die foto's hebben gepost. Gaat ze dan geen lichtje branden dat het voor de anderen vervelend is als ze zolang moeten wachten eer al die afbeeldingen gedownload zijn? Is dit onwetendheid (of domheid) of een soort van trollgedrag?

Er is genoeg gratis software om afbeeldingen te verkleinen. Het programma ImageForge Basic is daar één van. Het is geen Photoshop, maar toch biedt het een aantal handige en interessante functies:
- Als je de afbeelding als jpg wilt opslaan kan je van tevoren de compressiewaarden instellen en ook kan je bepalen of je de afbeelding zachter wilt maken (wat minder jpg-junks oplevert) en tevens daarvan kan je de waarde instellen. Er is een preview-functie zodat je kunt bekijken hoe de afbeelding er met die waarden uit zal zien, en onderaan staat dan vermeld hoe groot het bestand dan zal zijn. Heel handig.
- Met ImageForge kan je ook slide-shows maken. Hierbij kun je heel veel zelf bepalen. Je bepaalt bijvoorbeeld hoeveel seconden de afbeelding op het scherm vertoond moet worden alsook hoeveel seconden de overgang naar de volgende afbeelding moet duren. Je hebt keuze uit zo'n 50 tot 100 overgangseffecten, heel veel dus. Als je een slideshow wilt maken met heel veel afbeeldingen zal dat uiteraard wat tijd kosten, helemaal als je op je gemakje wilt bepalen welke overgangseffecten je gaat gebruiken en waar je ze wilt hebben. Gelukkig hoef je niet alles in één keer te doen. Je kan het project opslaan en later wijzigingen aanbrengen. Als het project af is heb je twee opties om de slide-show te maken: een screensaver of een slide-show als exe-bestand. Bij die laatste kan je bepalen of de afbeeldingen van de slide-show als bestand geëxporteerd kunnen worden alsook of ze uitgeprint kunnen worden.

Als je de grootte van een afbeelding wilt veranderen is de resample-optie de beste, want omdat je daar keuze hebt uit meerdere resample-methoden kan je bepalen hoeveel en welke beelddetails de verkleinde/vergrootte afbeelding moet hebben ten opzichte van het origineel. De Lanczos3-methode behoudt de meeste beelddetails en geeft in de meeste gevallen het beste resultaat. Nog één tip. Om nog meer beelddetails zichtbaar te maken kan je de afbeelding verscherpen voordat je de grootte wijzigt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')