Mensen die op dit moment een master studie op de universiteit doen krijgen ook geen Doctorandus titel meer, zij krijgen bijvoorbeeld Master of Arts, of Master of Science. Doctorandus is een academische titel, dus ik zie niet in waarom iemand uit het hogerberoeps onderwijs zo'n titel zou kunnen bemachtigen. Tevens staat de titel voor "zij die doctor worden moet", waarbij doctor ook een academische graad betreft.quote:Op vrijdag 9 september 2005 19:41 schreef Billy_Mack het volgende:
TS Begint: als je een HBO master heb volbracht, ben je dan WEL of NIET een drs. ?
Ja je loopt zwaar achterquote:Op vrijdag 9 september 2005 23:55 schreef Andoire het volgende:
Volgens mij loop ik zwaar achter... maar op het HBO kan je toch alleen een Bachelor halen?
Wtf..quote:
quote:Op zaterdag 10 september 2005 13:06 schreef Singa het volgende:
maar als het aan Wouter Bos ligt bestaat het verschil tussen HBO en WO straks niet meer :S
Ja...quote:
Ik weet het niet precies. Mijn hogeschool (Hogeschool Drenthe) doet dat ook, zichzelf vaak university noemen. Dat doen ze volgens mij vanwege hun grote internationale contacten. Vorige week op de intro sprak ik met een aantal Duitse studenten en vertelde hun dat wij hbo niet als university zien. Voor hun was het wel een university ofzo... (gezien dus vanuit Duitsland). Ik snapte het ook niet helemaal, had ook niet veel zin om er helemaal op door te gaan. Wat ik er dus van begreep is dat zij het wel zien als university en het dat ook voor hun is en het voor ons dus niet is (omdat wij hier nog de echte university hebben). Maar dat zal wel niet helemaal kloppen, lijkt me vrij sterk namelijk. Dan zouden ze in Duitsland nog wat boven de university moeten hebben, of zou hbo daar het hoogste zijnquote:Op zaterdag 10 september 2005 14:59 schreef kwakveense het volgende:
ach, de haagse hogeschool noemt zich internationaal ook "The Hague University"
linkje
het zou verboden moeten worden....interantionaal ben je ook alleen een university als je een academische master aanbiedt volgens mij hoor...bah!
Nee, een HBO mag alleen een M titel verlenen en niet de voor universiteiten gereserveerde MA of MSc titels. Voor zover ik weet mag de titel drs. (of ir. of mr.) altijd nog gebruikt worden door mensen die op universitair niveau een master hebben gehaald.quote:Op zondag 11 september 2005 00:19 schreef var.fok het volgende:
Of je je Drs. of MSc/MA mag noemen hangt volgens mij af van de accreditatie die het opleidingsinstituut krijgt. Als je een HBO Master gaat volgen, dan zal die m.i. alleen geaccrediteerd zijn om de MSc/MA titel te verlenen; dan ben je dus niet Drs..
De Drs. titel mag verder volgens mij vanaf 2007 niet meer verleend worden, maar qua niveau staat een Drs. titel gelijk aan een universitaire Master-opleiding (en dus niet een HBO Master).
Verder is het in de engelstalige wereld gebruikelijk dat een opleiding die Bachelor-opleidingen verzorgt zich University noemt. Die trend wordt blijkbaar gewoon in Nederland doorgezet.
Ja inderdaad, vaak in samenwerking met een buitenlandse universiteit (merkte ik op).quote:Op zondag 11 september 2005 00:40 schreef Neuralnet het volgende:
Helaas zijn er een aantal uitzonderingen. HBO's werken samen met universiteiten en bieden in extreme gevallen zelfs 1 jarige Master of Science opleidingen aan na een HBO-bachelor.
Maar dat kon altijd al volgens mij, is iig. niet iets wat met het BaMa-stelsel is gekomen.quote:Dat laatste is mogelijk omdat de wet voorschrijft dat iedereen die een studie in het Hoger Onderwijs heeft afgerond met een studielast van 240 ects in principe mag promoveren.
Waarom is hij een malloot? Het is juist goed dat het verschil verdwijnt. Mensen die hun Bachelors-diploma via de HBO hebben gehaald, worden tegenwoordig nog steeds als minderwaardige Bachelors-diploma beschouwd. HBO is een redelijk hoog niveau, je hebt er 4 jaar voor moeten studeren, en dan krijg je niet eens een volwaardige waardering voor je kennis.quote:
Zullen we MBO er dan ook meteen bij nemen?quote:Op zondag 11 september 2005 01:31 schreef Phoenixjuh het volgende:
Waarom is hij een malloot? Het is juist goed dat het verschil verdwijnt. Mensen die hun Bachelors-diploma via de HBO hebben gehaald, worden tegenwoordig nog steeds als minderwaardige Bachelors-diploma beschouwd. HBO is een redelijk hoog niveau, je hebt er 4 jaar voor moeten studeren, en dan krijg je niet eens een volwaardige waardering voor je kennis.
Daarnaast las ik nog wat het verschil is tussen de Bachelor via HBO en via Universiteit. HBO is meer praktijk gericht en Universitair is meer theorie gericht.
Het heeft niets te maken met kiezen, ongeacht wat er op je bul (MA of MSc tegenwoordig dus) staat mag je altijd nog drs, ir of mr voeren.quote:Dan nog de drs.-titel en de master-titel. Studenten die volgens het 60EC-systeem werken krijgen na het afstuderen de master-titel, zij kunnen niet kiezen. Momenteel zitten we nog in een soort overgangsfase. Er zijn nog mensen die hun eerste jaar geen 60EC-systeem hebben gehad, die mogen kiezen tussen drs- of een mastertitel (richting even buiten gelaten, andere richting andere titel, waaronder ir en mr).
Wat een argument. Ik heb 8 jaar op de basisschool gezeten. Een redelijk niveau. En ik krijg verdomme niet eens de waardering die een professor verdient terwijl zijn promotie hooguit 4 jaar duurde. Of te wel: de duur van je opleiding maakt niks uit. 4 jaar studeren op lager niveau verdient niet dezelfde waardering als 3 jaar studeren op hoger niveau.quote:HBO is een redelijk hoog niveau, je hebt er 4 jaar voor moeten studeren, en dan krijg je niet eens een volwaardige waardering voor je kennis.
Wat een gelul. Je weet geen sodemieter. Het ects-systeem heeft niks te maken met de titels. Ik heb net nog een drs. gehaald terwijl studiepunten al jaren in ects worden uitgedrukt. Ik mag me ook MSc noemen.quote:Dan nog de drs.-titel en de master-titel. Studenten die volgens het 60EC-systeem werken krijgen na het afstuderen de master-titel, zij kunnen niet kiezen.
Goede argumentatie zeg.quote:Neuralnet, zo te zien weet jij er geen flikker van. Je moet je huiswerk beter doen!
Precies, het HBO is praktisch en verre van wetenschappelijk. De toevoegingen "of Arts" en "of Science" zijn daarom volstrekt ongepast. Verder kun je niet kiezen tussen een doctorandus- of mastertitel, je mag gewoon beiden voeren.quote:Op zondag 11 september 2005 01:31 schreef Phoenixjuh het volgende:
[..]
Waarom is hij een malloot? Het is juist goed dat het verschil verdwijnt. Mensen die hun Bachelors-diploma via de HBO hebben gehaald, worden tegenwoordig nog steeds als minderwaardige Bachelors-diploma beschouwd. HBO is een redelijk hoog niveau, je hebt er 4 jaar voor moeten studeren, en dan krijg je niet eens een volwaardige waardering voor je kennis.
Daarnaast las ik nog wat het verschil is tussen de Bachelor via HBO en via Universiteit. HBO is meer praktijk gericht en Universitair is meer theorie gericht.
En dit is ook een lachwekkend argument. Het feit dat je vier jaar een opleiding gedaan hebt is volstrekt irrelevant. Als je de volledige waardering voor opgedane academische kennis wilt verkrijgen moet je naar de universiteit gaan, doe je dat niet dan heb je ook geen recht op de bijbehorende titel.quote:Op zondag 11 september 2005 01:31 schreef Phoenixjuh het volgende:
HBO is een redelijk hoog niveau, je hebt er 4 jaar voor moeten studeren, en dan krijg je niet eens een volwaardige waardering voor je kennis.
True. Maar dat zou geen reden moeten zijn dat je er geen master kunt doen. Waarom zou er zowel een praktisch als een wetenschappelijk voortraject zijn, maar zou je alleen een wetenschappelijk vervolg daaraan kunnen geven?quote:Op zondag 11 september 2005 15:34 schreef Plato1980 het volgende:
Precies, het HBO is praktisch en verre van wetenschappelijk.
Omdat een master geacht wordt over bepaalde kennis te beschikken waar een HBO'er + 1 jaar "master" niet over beschikt. Om dezelfde reden kan je na de HAVO ook niet met alleen een examen op VWO-niveau komen. Het is gewoon niet gelijkwaardig en daarom vind ik dat het niet beiden "master" kan heten. We hebben posthbo studies en dat vind ik voldoende.quote:True. Maar dat zou geen reden moeten zijn dat je er geen master kunt doen.
quote:Op zondag 11 september 2005 15:34 schreef Plato1980 het volgende:
Precies, het HBO is praktisch en verre van wetenschappelijk.
Laat de lijst van HBO-opleidingen die volgens jou wetenschappelijk zijn dan maar zien!quote:Op zondag 11 september 2005 20:45 schreef Ixnay het volgende:
[..]Als jij alleen maar opleidingen kent waar dat het geval is, wil dat niet zeggen dat ze niet bestaan.
Welja, en voeg meteen even VMBO-HAVO-VWO samen.quote:Op zondag 11 september 2005 20:53 schreef tsjimp het volgende:
Schaf gewoon het HBO af en voeg het allemaal maar toe bij het MBO.
VMBO en HAVO zouden makkelijk bij elkaar gevoegd kunnen worden ja. Dan heb je niet meer van die irritante HAVOers die denken dat ze slim zijn; VMBOers weten ten minste dat ze niet slim zijnquote:Op zondag 11 september 2005 21:00 schreef JDude het volgende:
[..]
Welja, en voeg meteen even VMBO-HAVO-VWO samen.
HTS Technische Natuurkundequote:Op zondag 11 september 2005 20:48 schreef Plato1980 het volgende:
[..]
Laat de lijst van HBO-opleidingen die volgens jou wetenschappelijk zijn dan maar zien!![]()
Posthbo. De naam is er dus al.quote:Ze moeten gewoon een andere term verzinnen voor HBO-masters.
Als jij verder was gekomen dan de eerste klas van het VMBO dan had je geweten dat de HAVO een hoger niveau kent en dat dat dus niet kan.quote:VMBO en HAVO zouden makkelijk bij elkaar gevoegd kunnen worden ja. Dan heb je niet meer van die irritante HAVOers die denken dat ze slim zijn; VMBOers weten ten minste dat ze niet slim zijn
Je kan alles wetenschappelijk noemen, maar er bestaat ook nog zoiets als het academisch niveau. Face it: dat haalt een HBO opleiding gewoon niet omdat het er ook niet voor bedoeld is. Op het VMBO krijg je ook geen opgaven die op de HAVO thuishoren.quote:HTS Technische Natuurkunde
HTS Werktuigbouwkunde
HTS Civiele Techniek
HTS Chemische Technologie
etc.
Wat een onzin. Havo is gewoon hoger niveau dan vmbo. Net zoals HBO stuk hoger is dan MBO (gees, mbo en hbo bij elkaar stoppen is een haast nog dommere opmerking dan vmbo en havo bij elkaar stoppen). Het bij elkaar stoppen van vbo en mavo was ook een domme fout. Ten eerste snappen mensen er niets meer van en nu heb je in het vmbo ook nog allerlei verschillende stromingen die weer overeenkomen met het oude vbo/mavo.quote:Op zondag 11 september 2005 21:02 schreef tsjimp het volgende:
[..]
VMBO en HAVO zouden makkelijk bij elkaar gevoegd kunnen worden ja. Dan heb je niet meer van die irritante HAVOers die denken dat ze slim zijn; VMBOers weten ten minste dat ze niet slim zijn
Dat zijn misschien relatief moeilijke HBO-opleidingen, maar het ls lachwekkend om deze opleidingen wetenschappelijk te noemen.quote:Op zondag 11 september 2005 21:42 schreef Ixnay het volgende:
[..]
HTS Technische Natuurkunde
HTS Werktuigbouwkunde
HTS Civiele Techniek
HTS Chemische Technologie
Kom maar eens een dagje meedoen, dan ben jij lachwekkend.quote:Op maandag 12 september 2005 17:48 schreef Plato1980 het volgende:
[..]
Dat zijn misschien relatief moeilijke HBO-opleidingen, maar het ls lachwekkend om deze opleidingen wetenschappelijk te noemen.
Stop: ik zeg niet dat die opleidingen geen niveau hebben. Ik wil best aannemen dat het zware opleidingen zijn maar dat wil niet zeggen dat ze wetenschappelijk zijn. Het zijn praktische beroepsopleidingen, zeer nuttig, maar niet wetenschappelijk.quote:Op maandag 12 september 2005 18:30 schreef Ixnay het volgende:
[..]
Kom maar eens een dagje meedoen, dan ben jij lachwekkend.
We krijgen ook wetenschappelijke zaken, bij een vak als mechanica, hydraulica of geologie kom je niet ver zonder de wetenschappelijke beginselen. Vooral wanneer je het echt gaat toepassen, heb je een behoorlijke portie wetenschappelijke kennis nodig.quote:Op maandag 12 september 2005 19:02 schreef Plato1980 het volgende:
[..]
Stop: ik zeg niet dat die opleidingen geen niveau hebben. Ik wil best aannemen dat het zware opleidingen zijn maar dat wil niet zeggen dat ze wetenschappelijk zijn. Het zijn praktische beroepsopleidingen, zeer nuttig, maar niet wetenschappelijk.
Nee hoor, een HTS-opleiding heeft absoluut geen hoger niveau dan de meeste studies. Het is anders en niet echt vergelijkbaar, maar ik weet zeker dat de meerderheid van de HTS'ers het echt niet zou redden bij de overgrote meerderheid van de wetenschappelijke opleidingen.quote:Op maandag 12 september 2005 19:34 schreef Ixnay het volgende:
.
Maar een HTS opleiding blijkt hoger niveau te zijn dan de meeste universitaire opleidingen en dat geloof ik best.
Havo (B level) --> college, undergraduatesquote:Op zondag 11 september 2005 13:27 schreef Phoenixjuh het volgende:
Neuralnet, zo te zien weet jij er geen flikker van. Je moet je huiswerk beter doen!
Vertaling: rechtaan toepassen van bekende vergelijkingen. Komop zeg, ik heb 3 jaar TN gedaan, zo wetenschappelijk was dat niet.quote:Op maandag 12 september 2005 19:34 schreef Ixnay het volgende:
We krijgen ook wetenschappelijke zaken, bij een vak als mechanica, hydraulica of geologie kom je niet ver zonder de wetenschappelijke beginselen. Vooral wanneer je het echt gaat toepassen, heb je een behoorlijke portie wetenschappelijke kennis nodig.
HTS luchtvaarttechnologie moest begin jaren '90 het niveau naar beneden aanpassen omdat het teveel het universitaire niveau van de TUD L&R benaderde en dus veel andere WO's voorbijstreefde, ook nu zal het veel WO's voorbijstreven in moeilijkheidsgraad.quote:Op maandag 12 september 2005 19:37 schreef Plato1980 het volgende:
[..]
Nee hoor, een HTS-opleiding heeft absoluut geen hoger niveau dan de meeste studies. Het is anders en niet echt vergelijkbaar, maar ik weet zeker dat de meerderheid van de HTS'ers het echt niet zou redden bij de overgrote meerderheid van de wetenschappelijke opleidingen.
1) College of Universityquote:
Ontopic: als er echt verschil zit tussen een hbo master en een uni master (ben er nog niet zo in thuis) dan is het imo verstandig om daar ook verschillende titels aan te hangen en niet alles maar zomaar master te noemen. Verschil in levels moet wel duidelijk zichtbaar zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |