abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 25 januari 2006 @ 20:00:21 #226
521 ruby
Hell yeah!
pi_34457820
Ja, ik heb er ook last van. De ene dag wat meer dan de ander. Vandaag gelukkig niet.
M'n vriend zei nog dat ie gedrag herkende dat ik ook had toen ik de pil slikte.
Ik hoop dat dat op een gegeven moment wel ophoudt of ik zal wat meer tot 10 moeten leren tellen. Maar ja, je hebt het niet altijd in de hand helaas.

De tijd zal het leren... Stomme hormonen ook altijd.

[ Bericht 6% gewijzigd door ruby op 25-01-2006 20:22:44 ]
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_34458391
ben 2 weken geleden met de ring gestopt omdat ik last heb van een allergische reactie van het sperma van mijn vriend.
de huisarts weet absoluut niet wat het is en nu moet ik om het uit te sluiten dat het aan de ring ligt een maand aan de pil. maar ik was te laat dus slik deze maand even niks.
maar ik en mijn vriend merken nu dat ik heel veel minder slechte zin heb, en zeker niet zomaar uit het niets meer omsla. Daar had ik heel erge last van, uit het niets kon ik opeens slechte zin hebben. Wanneer ik nu merk dat ik slechte zin heb, is het weer snel goed.
Het is alleen jammer dat je niet 100% zeker weet of het aan de hormonen ligt. Het kan ook zijn omdat ik nu ook net mijn stage ben begonnen en dat lekker loopt, of omdat ik er een gesprek over heb gehad met m'n vriend over de stemmingswisselingen. Of omdat ik denk dat het aan de hormonen ligt en nu ik weet dat ik ze niet meer krijg dat ik er geen last van heb ( soort van omgekeerde placebo effect)

het is zo jammer dat er eigenlijk geen andere oplossing is dan hormonen...
een mannenpil zou echt ideaal zijn

ik hoop ook echt dat de allergische reactie niet aan de ring ligt, want ik vind de nuvaring is buiten het neven effect van de hormonen echt ideaal!
Even voor de duidelijkheid voor mensen die aan de ring willen beginnen: er is nog geen enkel geval bekend van iemand die een allergische reactie van de ring kreeg. dus niet dat dat iemand door mijn verhaal zich laat weerhouden van de ring, want verder vind ik het een ideale vorm van anticonceptie.
  donderdag 2 februari 2006 @ 22:55:57 #228
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_34723805
En hoe lang heb je 'm gebruikt blue cloud?

HeeeeeL soms zijn er vrouwen die, als er iets in het lichaam gestopt wordt ( tampon, nuvaring ), het lichaam afstootverschijnselen gaat geven. Dat kan.
Het valt altijd nog te proberen op een later tijd stip natuurlijk.... Hopelijk lukt het dan wel!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_34724244
Ik heb gisteren de controle van het plaatsen van mijn spiraaltje gehad. Ik heb 6 weken geleden een Mirenaspiraaltje laten plaatsen. Wat ik even de moeite van het vermelden waard vond is dat ik de afgelopen maand 5 kilo ben afgevallen. Dat kan eigenlijk alleen door het stoppen met de pil/ring komen. De afgelopen drie jaar ben ik non-stop aan de hormonale anticonceptie geweest, en nu ik daar dus mee gestopt ben ben ik dus VIJF HELE KILO's afgevallen.

Ik was echt stomverbaasd.
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_34726248
Dat is mooi nieuws! En ik heb er gelijk een smoesje bij als mensen vragen of ik dikker ben geworden
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 4 februari 2006 @ 14:50:02 #231
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_34729949
Het is indd. zo dat verschillende hormonen vloeistof-vetten vasthouden. 5 kg meer in gewicht is niet te zien als je gewoon aangekleed bent. Je zou het in je gezicht kunnen zien maar dan moet een flink gedeelte van die kg's ook daar gaan zitten. Dan zou je het als smoesje kunnen gebruiken indd.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
  zaterdag 4 februari 2006 @ 16:41:39 #232
521 ruby
Hell yeah!
pi_34732615
Gelukkig ben ik nog niets aangekomen van de Nuvaring en dat wil ik graag zo houden uiteraard.
Tevens is m'n humeur ook prima de laatste weken dus er is hoop.
M'n laatste Nuvaring (van de drie die ik gekregen had van de apotheek) gaat er volgende week weer in en daarna op naar de volgende bestelling.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_34781821
ik moest ook weer nuvaringen hebben na een overstap van huisarts/apotheek. De eerste keer dat ik belde kreeg ik 1 nuvaring mee (dat bedenkt die computer daar, omdat het de eerste keer is dat ik er daar een haal) en daarna voor een herhalingsrecept gebeld. Je spreekt daar dus een bandje in en dan ligt het die middag klaar bij de apotheek.

maar nu krijg ik verdorie alsnog een rekening voor het aanvragen van het herhalingsrecept voor het inspreken van een bandje verdomme

volgende keer bel ik gewoon naar die apotheek (dat kon bij mijn vorige apotheek ook de laatste tijd) en dan bestellen ze maar gewoon die zooi.

ik ben trouwens benieuwd of mijn nieuwe verzekering (achmea zilver kruis beter af polis met * ster)
de nuvaring vergoed
  maandag 6 februari 2006 @ 10:04:47 #234
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_34786758
http://www.uaf.nl/assets/(...)%20versie%2020.0.doc

Daar staat alles. Overigens let wel. Dit is een pdf bestand

Oja, Dat van dat bellen vind ik wel zo'n achterlijke regeling. Begrijp niet dat je daar apart voor moet betalen. Volgens mij hoef ik dat echt niet.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_34793486
ik heb ook het mirena spiraaltje gehad maar die is bij mij verkeerd geplaatst want ze konden hem bij mij niet goed in brengen omdat ik niet ontspannen kon want ik was erg bang hiervoor en voor de pijn die ik na die tijd zou hebben en ze hebben mij absoluut niet met respect behandeld...
na 4 weken moest ik op controle komen en bleek dat ze het spriaaltje niet meer konden vinden en moest er maar een kjik operatie volgen om te kijken of hij er nog goed in zat en wat bleek na de operatie: ze hebben hem verwijderd...alle pijn voor niks geweest.
dus ik bgin hier niet weer aan maar de nuvaring mag ik ook niet weer gebruiken vanwege mijn stemmingswisselingen...en datwil ik nietweer.
  maandag 6 februari 2006 @ 14:51:50 #236
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_34794580
Ik vind stemmingswisselingen zo'n groot woord!
De eerste 2 maanden heb ik ook soms eens een huilbuitje gehad. Per slot van rekening moet je lichaam even wennen aan 'iets nieuws' in je lichaam. Heel normaar hoor! de een reageert daar natuurlijk heftiger op als de ander. Heb je er dan echt een half jaar last van gehad en gingen die stemmingswisselingen dan niet over? Kan het me haast niet voorstellen eigenlijk.

In ieder geval sterkte met het zoeken naar een a.c. die wel bij je past.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_34825934
Hallo allemaal,
Ik ben 3 wk geleden gestart met Nuvaring na 5 jr fantastische Mirena gehad te hebben. Ivm kinderwens binnen 5 jr hebben WE besloten dat ik nog eventjes aan de Nuvaring ga omdat ik een zeer onregelmatig leven leid met dag en nachtdiensten enzo.
Ik heb de eerste week met de armen wijd gelopen omdat mijn borsten zo'n pijn deden. Tevens gingen ze in cupmaat van B naar flinke C. Leuk? Nou mijn vriend moest ik er niet aanhebben; veel te pijnlijk! Ik heb veel minder tot geen zin in sex. En als we sexen heb ik nadien een branderig gevoel in de vagina.
In 3 weken tijd ben ik 3 kilo aangekomen bij een normaal eetpatroon. Heb ik 3x diarrhee gehad. Voorheen echt nooooooit. Ik ben ontzettend sjag. Heb ineens mega puisten in de T-zone (voorhoofd, wenkbrauwen, kin) en bij hals en zijkant wangen.
Nu in de laatste week krijg ik last van mijn rechter borst. Hij is gespannen en er zitten pijnlijke harde plekken in. Gisteravond heb ik de Nuvaring verwijderd. Moest eigenlijk vanochtend maar ik trok het echt niet meer.
Ik stop ermee. Dit voelt zo slecht voor mijn lichaam...
Iemand anders ook deze ervaringen?
Weet iemand waar ik deze bijwerkingen kan rapporteren?

Gr. Sanne
pi_34836801
Heej Sannedepanne! Wat rot voor je! Als je de oudere topics terugleest, zijn er idd vrouwen met de Nuvaring gestopt vanwege bijwerkingen als meer acne, verminderd libido of chagrijnigheid. Ben je al eerder aan de pil of een ander hormonaal voorbehoedsmiddel geweest en had je er toen ook zo'n last van? In de bijsluiter staat trouwens een overzicht met mogelijke bijwerkingen; echt nieuw zijn die van jou denk ik niet, maar daardoor niet minder vervelend natuurlijk. Mocht je ze willen rapporteren dan zou ik je aanraden op de website van Nuvaring te kijken, daar zal vast wel een contactmogelijkheid staan.

Ik ben zelf nu met mn 4e ring bezig en het bevalt prima! Eerste maand voelde ik me af en toe overdreven emotioneel worden, vooral 's ochtends (k slikte vroeger 's ochtends de pil- k bedenk nu pas dat er een samenhang zou kunnen zijn!), maar dat is nu helemaal bijgetrokken. Echte veranderingen tov de pil zijn er niet bij mij geloof ik , maar het voelt fijner om niet meer elke dag te slikken
pi_34857313
Hoi ervaren nuvaring gebruikers,
ik heb vandaag voor het eerst een nuvaring geprobeert, maar weet niet of hij juist zit
hij zit helemaal niet diep (nog geen twee cm) op de tekening ziet het eruit alsof hij veel dieper moet zitten, maar dat lukt me dus niet.
ben een beetje ongerust...
pi_34859131
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 10:57 schreef veep het volgende:
Hoi ervaren nuvaring gebruikers,
ik heb vandaag voor het eerst een nuvaring geprobeert, maar weet niet of hij juist zit
hij zit helemaal niet diep (nog geen twee cm) op de tekening ziet het eruit alsof hij veel dieper moet zitten, maar dat lukt me dus niet.
ben een beetje ongerust...
Ah, ik weet precies wat je bedoelt. Had ik de eerste dagen ook. Ik een vriendin bellen die ook zo'n ding heeft die toen toevallig net in de supermarkt stond en dus toen maar fluisterend in een hoekje bij de waspoeder ging staan om mij uit te leggen dat daar echt niks mee aan de hand was.

Maak je absoluut geen zorgen, hij zit prima. Je voelt m zo zitten omdat het allemaal nieuw is, en daardoor maak je je er zo'n zorgen over. Maar, het is echt zoals het hoort, en met een weekje ofzo ben je wel gewend. .
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_34861578
Bij mij zit hij ook altijd heel erg laag, soms heb ik het idee dat hij er bijna uit gaat, maar hij blijft echt wel op zijn plek. Bij seksuele opwinding wordt je vagina wat dieper en zul je zien dat de ring ook wat verder weg gaat zitten, maar in normale toestand zit het bij de meeste hier vrij ondiep, tot zover ik begrepen had Dus geen zorgen, zolang hij maar in de vagina zit kan hij hormonen afgeven en is het dus ok!
I had a signature once. It was awful.
pi_34869812
dankje voor de snelle reactie, dat is echt net wat ik moest horen...
ik hoop dat ik er veel plezier aan ga beleven, want een pil nemen, was echt niets voor mij.
(ben blij dat ik daar vanaf ben! )
pi_34872568
Veel succes! Het kan even wennen zijn, ik had er zelf niet zo heel erg veel last van, maar sommigen in dit topic hebben de eerste maanden echt flink geworsteld met de reacties op de nuvaring, maar bij de meesten is dat na verloop van tijd goed gekomen... Hopelijk gaat het jou ook goed bevallen!
I had a signature once. It was awful.
pi_34895574
Gebruik nu de nuvaring ongeveer 2 weken. Voel hem totaal niet zitten, alleen bij de eerste keer sex voelde ik me niet zo prettig (was sinds een paar uur niet meer ongesteld dus kan er mee te maken hebben). Sex deed toen zo gruwelijk pijn dat ik het sindsdien niet meer heb durven te proberen
pi_34899135
Je mag de ring voor de seks gewoon uithalen, hij mag maximaal 3 uur uit de vagina zijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_34900587
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 13:59 schreef zoeperzazke het volgende:
Je mag de ring voor de seks gewoon uithalen, hij mag maximaal 3 uur uit de vagina zijn.
Weet ik, maar zodra ik hem eruit haal is het daar zo gevoelig dat de zin in sex snel verdwenen is.. Overigens is het erin doen ook niet erg prettig..
pi_35090601
ik heb de nuvaring nu sinds 2 weken, heb daarvoor mirena gehad, die heb ik laten verwijderen, heb 4 uur daarvoor sex gehad en begon me toch wat zorgen te maken.
4 dagen daarna nuvaring geplaatst.
heb op de voor het plaasten bloeding gehad en de dag daarna een heel klein beetje, maar dat was ineens weg.
verder pijn in borsten, opgezette buik, erg misselijk, een slecht humeur..pff.
dus ik voelde me echt zwanger.
heb een test gehaald, in het begin kwam er echt heeeel licht een rose streepje, maar die was al gauw verdwenen.
maar nu nog steeds klachten, ik denk zelf dat het aan de nuvaring licht.
maar ik vraag me ook af of zoiets wel echt betrouwbaar is, ik had met de mirena ook gewoon een eisprong en wat als er toch wat sperma langs de ring gaat??
QD
pi_35094484
Sperma gaat gewoon langs de ring, de ring houdt het niet tegen ofzo. De ring geeft enkel hormonen af via de vagina in plaats van via de mond (bij de gewone pil). Bij correct gebruik is hij even betrouwbaar als de pil, dus maak je geen zorgen. Er zijn veel mensen die bij het overschakelen van anticonceptie zulke klachten ervaren.
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 15 februari 2006 @ 19:47:47 #249
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_35124915
100% betrouwbaar.
En als je zwanger raakt bij gebruik van de ring, dan heb je zelf iets verkeerd gedaan.
klinkt hard maar is wel zo!

Sperma gaat niet langs de ring en dood is het! Zo werkt het niet. het werkt hetzelfde als bij gebruik van de pil echter, de hoogte van doseren van de nuvaring hoeft maar heel laag te zijn in verhouding met de pil wat ook logisch is. De ring zit op de directe plek, de pil gaat via de mond en moet nogal wat wegen af leggen om effect te geven.
Het verschilt per persoon hoe en welke klachten er ontstaan bij een nieuw te starten anti conceptie. Jouw klachten QD123 zijn vrij normaal bij een hormoonverandering in je lichaam.
Is het niet zo dat een test uitwijst of je zwanger bent ja/ of nee ...Ik weet verder niet hoe zo'n test werkt maar een beetje zwanger aangeven middels rose of blauw lijkt mij niet kunnen.
Verder nemen de klachten in de loop van de nuvaring gebruik ook weer af.
Tuurlijk heb je met de Mirena gewoon een eisprong. Vrouwen hebben elke maand een eisprong!! Ongeacht wat je gebruikt. Alleen tja, door gebruik van a.c. kan het eitje niet meer bevrucht worden omdat deze daardoor onvruchtbaar is gemaakt. Of je moet gesterilliseerd zijn, dan komen er geen eitjes meer.
Don't worry! Het zal allemaal wel loslopen als je zelf 'echt' geen fouten hebt gemaakt!

[ Bericht 5% gewijzigd door Pearly op 15-02-2006 19:53:06 ]
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_35134354
Nee tijdens de ring periode heb ik geen fouten gemaakt, ik zat/ zit alleen ff met die periode van t verwijderen..
De test gaf idd eerst een heel licht rose streepje aan, maar dat ging al gauw weg.
Ik heb ook geen ervaring met testjes en ook niet met de Nuva, maar las laatst dat er iemand toch zwanger van was geworden ondanks juist gebruik vandaar mijn vraag..
Ik heb nog steeds de klachten, maar het zal idd wel loslopen..
Nieuwe ervaring dus dan vind ik de ervaringen van anderen altijd wel intressant!
bedankt voor je reactie!
QD
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')