abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29721699
Hoelang moeten grote loepia's in de oven en bij welke temperatuur
Vrijheid kun je niet eisen of afdwingen,
maar op basis van vertrouwen kun je heel vrij zijn.
pi_29721736
Staat dat niet op de verpakking? .
pi_29721737
Staat op het doosje
Heads I win, tails you lose
Out of my way, I'm coming through
  Admin woensdag 17 augustus 2005 @ 15:59:36 #4
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_29721787
Oven??/?
Worden ze zompig van
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  woensdag 17 augustus 2005 @ 16:00:02 #5
47047 Herkauwer
een dag niet gehuppeld .......
pi_29721808
Ze moeten 15 minuten op 180 graden in het frituur toch?
Zonnepanelen 28 * 290 = 8120 Wp - W - 11° hellingshoek
  woensdag 17 augustus 2005 @ 16:05:18 #6
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_29721973
Als het écht niet anders kan: (op mijn gevoel)

- Oven flink heet zetten (200-220'C)
- Loempia's op het rooster
- Bakplaat er onder tegen de druip
- Na een minuut of 10-15 gaan kijken, op kleur beoordelen. (zal mss nog iets langer moeten)
pi_29722386
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 16:05 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Als het écht niet anders kan: (op mijn gevoel)

- Na een minuut of 10-15 gaan kijken, op kleur beoordelen. (zal mss nog iets langer moeten)
Dat was idd ook mijn gevoel!
Hete Lucht oven op 225 en ze zitten er nu 15 minuten in (Nog héél even denk ik)
Vrijheid kun je niet eisen of afdwingen,
maar op basis van vertrouwen kun je heel vrij zijn.
pi_29722395
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 16:14 schreef indahnesia.com het volgende:
Gatverdamme.. Loempia's in de oven..
Pizza's worden ook knapperig in de oven (en daarnaast loopt dat ranzige vet er nu mooi uit)
Vrijheid kun je niet eisen of afdwingen,
maar op basis van vertrouwen kun je heel vrij zijn.
  woensdag 17 augustus 2005 @ 16:20:08 #10
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29722419
Bij de Plus hebben ze verse loempia's uit de koeling die in de oven bereid moeten worden, die worden echt heerlijk.
Alleen... ik weet natuurlijk niet of TS ook Plus-loempia's heeft of die diepvriesdingen, die natuurlijk gewoon in de frituurpan moeten.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_29723734
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 15:57 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Staat dat niet op de verpakking? .
Neen, daar stond alleen hoe je die dingen moet frituren.
Vrijheid kun je niet eisen of afdwingen,
maar op basis van vertrouwen kun je heel vrij zijn.
pi_29723779
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 16:20 schreef BBQ-kip het volgende:
die diepvriesdingen, die natuurlijk gewoon in de frituurpan moeten.
Ze zijn gelukt in de hete lucht oven.
Eerst ontdooien in de ontdooistand van de magnetron, vervolgens in de oven, tussen de 15 en 20 minuten bij 225 graden.

En ze waren NIET zompig Yvonne, hij heeft ze allevier opgegeten.
Vrijheid kun je niet eisen of afdwingen,
maar op basis van vertrouwen kun je heel vrij zijn.
pi_29723832
Nu dit is gelukt kan ik wel ff verder over loempia's
Welke groentes/vlees/kruiden combinatie is het allerlekkerste om verse loempia's te maken?
(Hoeveelheden/verhoudingen?)
Vrijheid kun je niet eisen of afdwingen,
maar op basis van vertrouwen kun je heel vrij zijn.
  woensdag 17 augustus 2005 @ 20:20:23 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29729380
Even de TT aangepast.

heeft er nog iemand het recept voor Vietnamese Loempias?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 17 augustus 2005 @ 20:56:09 #15
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29730576
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 20:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Even de TT aangepast.

heeft er nog iemand het recept voor Vietnamese Loempias?
Ja, ik! Maar ik ben pas na het weekend weer thuis... Help je me dan nog even herinneren?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_29730630
Ik heb d'r ook een
Moet ik wel even zoeken btw.
(Un)masking for the greater good.
pi_29730637
Loempia's in de oven is een grooooteee NO-NO. Daar worden ze niet lekker crunchy van!!
And we like the CRUNCH.
Jij? Ja ik!
pi_29732621
Vietnamese Loempia

Benodigdheden:
 60 gr. transparante mie ( so-oen )
 2 eetlp gedroogde kleine boomoren (zijn gedroogde paddestoelen)
 125 gr. wortel
 ½ thl. zout
 1 grote ui
 4 sjalotten
 4 tenen knoflook
 60 gr. tauge
 1 eetlp. vietnamese visaus
 1 thl. versgemalen peper
 500 gr. kip of varkensgehakt
 40 loempia velletjes
 arachideolie (om te frituren)

Bereiding:
 Rasp de wortel en snij in reepjes, hak de ui, knoflook en sjalotjes fijn.
 Laat voor de loempia's de mie en boomoren in aparte kommen in ruim heet water 30 minuten weken tot ze zacht zijn.
 Doe de reepjes wortel in een vergiet , bestrooi met zout en laat 10 minuten trekken en uitlekken. knijp daarna zorgvuldig uit.
 Laat de mie uitlekken en snijd in stukken van 5 cm. Spoel de boomoren goed , knijp ze uit en hak ze grof. Vermeng in een grote kom de wortel met de mie, boomoren, ui, sjalot, knoflook, tauge, vissaus, peper en gehakt.
 Kneed het geheel voorzichtig met de handen.
 Maak een schone theedoeken vochtig met water en leg de vellen er op.
 Vorm per loempia van 2 eetl. vulling aan de onderkant van het vel en maak een compact rolletje van 3 cm doorsne en 7 cm lang.


 Vouw de onderkant eromheen, sla de buitenkant naar binnen en rol het geheel stijf op.
 Herhaal met de rest van de rondjes en vulling.
 Verhit de frituurpan op 180 C.
 Laat per keer enkele loempia's met eetstokjes of keukentang in de olie zakken; laat voldoende tussenruimte. Bak ze geregeld draaiend , in ± 5 min. goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met een dipsaus.
Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds
pi_29732687
Loempia’s

Benodigdheden:
 500 gr. gehakt ( of kipfilet, rund- of varkensvlees)
 1 klein blikje rebung ( bambu-spruiten)
 1 tahu
 200 gr. taugé
 ½ steeltje prei
 4 teentjes knoflook
 1 ½ bouillonblok
 ½ thl peper
 ½ thl suiker
 ½ thl zout
 ½ vet-sin
 1 pak bevroren loempiavellen

Bereiding:
 Rebung fijn snijden en even in water zetten, wordt de smaak iets minder.
 Tahu 9plakken van 1 ½ cm. dik) voorbakken en daarna fijn snijden.
 Knoflook eerst pletten daarna fijnsnijden.
 Prei fijn sneden, bak in de olie de knoflook en de prei.
 Voeg het gehakt ( vlees) toe en laat dit nog even doorbakken.
 Maak het op smaak met peper, suiker, zout, vet-sin en het bouillonblokje.
 Voeg de goed uitgelekte groenten (rebung + taugé) erbij.
 Doe als laatste de fijn gesneden tahu erbij en laat dit alles ca. 5 min.
 bakken.
 Laat deze vulling uitlekken en afkoelen in een zeef of vergiet.


Het vouwen en rollen van de loempia:
 De loempia vellen zijn inmiddels ontdooid.
 Maak van twee opgeklopte eieren en 1 eetlp koud water een plakmiddel
 voor het dichtplakken van de loempia.
 Leg de loempia-vel met de punt naar je toe op het aanrecht.
 Doe bijna in het midden van het vel 2 eetlp vulling.
 Vouw de punt ( die naar je toe ligt) over de vulling heen en trek het ietsje terug voor een stevige rol.
 Daarna vouw je rechterpunt naar links over de vulling.
 En ook de linkerpunt naar rechts over de vulling heen.
 Plak eventueel de zijkantjes vast met het eimengsel.
 Rol het geheel nu voorzichtig op en plak het laatste puntje vast met het eimengsel.
 Leg de loempia in de hete olie en bak ze lichtbruin en knapperig.

Heel lekker erbij is een eigen gemaakt sambalsausje van :
4 eetlp tomatenketchup, 1 eetlp (of meer) sambal en 1 eetlp suiker.

Beide recepten heb ik van indische kooklessen.
Ik houd van mijzelf... en dat is wederzijds
pi_29734233
m'n moeder maakte vroeger de loempiavelletjes zelf. Een beslag van water en rijstemeel, een koekepan op het gas, met een stuk spek het pannetje invetten, dan met een grote kwast wat beslag op de koekepan strijken. Dammnnn, moeders loempia's
Ze vond het toch wel veel werk en toen die diepvriesvelletjes werden verkocht stapte ze snel daar op over...
  woensdag 17 augustus 2005 @ 22:41:58 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29735158
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 21:47 schreef onderdekoffer het volgende:
Heel lekker erbij is een eigen gemaakt sambalsausje van :
4 eetlp tomatenketchup, 1 eetlp (of meer) sambal en 1 eetlp suiker.

Beide recepten heb ik van indische kooklessen.
heb je ook het recept voor die zoet zure saus die je bij de loempia kraam kunt krijgen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 17 augustus 2005 @ 22:44:11 #22
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29735266
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 21:45 schreef onderdekoffer het volgende:
Vietnamese Loempia

Benodigdheden:
 60 gr. transparante mie ( so-oen )
 2 eetlp gedroogde kleine boomoren (zijn gedroogde paddestoelen)
 125 gr. wortel
 ½ thl. zout
 1 grote ui
 4 sjalotten
 4 tenen knoflook
 60 gr. tauge
 1 eetlp. vietnamese visaus
 1 thl. versgemalen peper
 500 gr. kip of varkensgehakt
 40 loempia velletjes
 arachideolie (om te frituren)
Ja, dat is 'm!!!

Schrik niet van de soe-oen als ingrediënt, die is in steeds meer supermarkten (en zeker elke toko)te koop. De witte slierten zijn in rauwe toestand niet te breken, hou daar rekening mee...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 17 augustus 2005 @ 22:45:20 #23
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29735316
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 22:41 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

heb je ook het recept voor die zoet zure saus die je bij de loempia kraam kunt krijgen?
Daar kan je die basissaus die ik bij FOKradio maakte voor gebruiken, denk ik...

100 ml azijn
500 ml water
100 gr suiker (ongeveer
1 klein blikje tomatenpuree, eetlepel tomatenketchup
maïzena
peper en zout.

Water, azijn en suiker aan de kook brengen (suiker oplossen), tom.puree en ketchup erdoor, binden met maizena, evt op smaak met peper en zout.

Dit is een vrij grote hoeveelheid, het is in te vriezen, maar dan moet je het misschien weer met maïzena aanlengen...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_29736224
Komt al aardig in de buurt

Zielig om te zien hoe de doorsnee soms die troep van de markt vreet
  woensdag 17 augustus 2005 @ 23:42:54 #25
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29737667
quote:
Op woensdag 17 augustus 2005 23:07 schreef Nam het volgende:
Komt al aardig in de buurt

Zielig om te zien hoe de doorsnee soms die troep van de markt vreet
Nou... dat is toch vaak van de Vietnamesen zelf? Volgens een Vietnamese collega die ik vroeger had, zijn die behoorlijk authentiek...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')