Lempicka | maandag 15 augustus 2005 @ 10:10 |
Voor mijn moeder (die kok is) ben ik op zoek naar Zuid-Afrikaanse recepten. Een beetje authentiek en goed te maken voor grote groepen.. alhoewel het in een grote professionele keuken natuurlijk al snel makkelijker is dan thuis. Wie weet een lekker gerecht (en nu niet aankomen met de Bobotti van de Knorr) en wil het recept met mij delen? | |
michiel_merk | maandag 15 augustus 2005 @ 10:11 |
http://www.tastyweb.nl/de(...)asp%3FintLandID%3D16 http://www.xs4all.nl/~westher/thema's/Zuid-Afrika.htm ff googelen ![]() | |
Developersrus | maandag 15 augustus 2005 @ 10:58 |
Ok, bo... * sorry, maar dit is trouwens best te eten! | |
Muck | maandag 15 augustus 2005 @ 12:45 |
ik heb wel een recept voor bobotie, maar das een eigen recept, en niet van knorr, is dat wat? | |
skiczukie | maandag 15 augustus 2005 @ 12:50 |
Een grote pan rijst. | |
skiczukie | maandag 15 augustus 2005 @ 12:52 |
Met stukken biltong. | |
Lempicka | maandag 15 augustus 2005 @ 16:25 |
Wat een inspiratie!!! ![]() Maar een eigen recept voor Bobotti dat kan natuurlijk altijd. | |
zoalshetis | maandag 15 augustus 2005 @ 16:42 |
op de utrechtse straat in amsterdam zit een zuid-afrikaans restaurant, wellicht dat je daar wat authetieks kan lospeuteren? | |
travelman | maandag 15 augustus 2005 @ 18:57 |
Bij Oil & Vinegar hebben ze o.a. Zuid-Afrikaanse artikelen en 'Het Zuid-Afrikaanse Kookboek' (wat nog ongebruikt in de kast staat)... | |
Jett | maandag 15 augustus 2005 @ 18:58 |
is al een topic over. | |
Martijn_77 | maandag 15 augustus 2005 @ 20:12 |
quote:Nee, er is dit jaar nog geen topic over geopend. En even een receptje voor dit topic quote: | |
skiczukie | maandag 15 augustus 2005 @ 20:34 |
quote:Geef de link eens? | |
skiczukie | maandag 15 augustus 2005 @ 20:36 |
quote:Okee, en wat heb je nog meer? Ik zal een vriend van me die uit Nmibië komt eens vragen voor recepten, zijn moeder komt uit Z-A. | |
Martijn_77 | maandag 15 augustus 2005 @ 20:46 |
quote:Als je een beetje Z-A kent is dit een leuke link http://www.resepte.za.cx | |
skiczukie | maandag 15 augustus 2005 @ 20:51 |
quote:Okee dan. Eens even kijken of er wat makkelijks bijstaat. ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 16 augustus 2005 @ 01:11 |
Een braai is echt (Zuid) Afrikaans, en ook nog "potsjie" ofzo, een vriendin van me heeft een half jaar in ZA gewoond en vertelde mij dit ![]() Ook maakt ze weleens "koeksisters", een soort koekjes ofzo. Ik zag trouwens vanmiddag krokodillensteak liggen in de diepvries bij de supermarkt hier ![]() | |
Muck | dinsdag 16 augustus 2005 @ 09:10 |
quote:ik zal binnenkort (ik denk) morgen mijn recept wel even posten. Het recept staat namelijk nog bij mijn ouders op de computer, en laat ik daar nou net vanmiddag naar toe gaan. "mijn" recept is een stuk eenvoudiger, maar wel ongelofelijk lekker ![]() | |
Muck | dinsdag 16 augustus 2005 @ 13:04 |
Bobotie Voor 4 personen Bereidingstijd: 20-30 minuten Ingrediënten: - 750 gram minikrieltjes, voorgekookt - 400 gram rundergehakt - Massala kruiden - circa 200/250 ml Volle Yoghurt - 2 appels klein - blikje perzikschijfjes of 1 verse perzik - klontjes boter - wat geraspte kaas Hulpmiddelen: wok of koekenpan met anti-aanbak, ruime ovenschaal Voorbereiding: 15 a 20 minuten Bereidingswijze: voorgekookte krieltjes in een grote kom doen. Gehakt rullen in een wok of koekenpan(liefst zonder boter/olie). Halverwege het rullen, 2 eetlepels massala toevoegen. Als het gehakt goed vermegd is met de kruiden en gaar is geruld dan het geheel even laten afkoelen alvorens je de yoghurt erdoor mengt. Hoeveelheid van de yoghurt hangt een beetje af van de hoeveelheid vocht/vet die er is ontstaan bij het rullen. Dit moet je dus voor jezelf even uitmaken. Opnieuw goed doorroeren en vervolgens aan de krieltjes toevoegen. Een ovenschaal even goed invetten en de oven alvast voorverwarmen (10mn op 200graden, gasoven 220). Appels schillen en ontdoen van klokhuis. De appels in kleine blokjes snijden en aan het gehakt/kriel mengsel toevoegen, opnieuw even doorroeren. De helft van het mengsel verdelen over de ovenschaal. De schijfjes perzik hierover verdelen en vervolgens de rest van het mengsel erover doen. Wat geraspte kaas en kleine krulletjes boter erover verdelen. De schaal in het midden van de oven plaatsen en afbakken in circa 35/40 minuten. ik maak het trouwens altijd zónder perzik en appel, omdat ik fruit in mijn eten gewoonweg niet lekker vind. | |
skiczukie | dinsdag 16 augustus 2005 @ 13:10 |
quote:Bobotie met banaan is erg lekker vind ik. |