FOK!forum / Culinesse à gogo / Houdbaarheid vlees in diepvries
joris007donderdag 11 augustus 2005 @ 16:00
niet echt heel culinair, maar hier zitten de kenners neem ik aan;

hoe lang zou je vlees, gehakt, kip etc. in de diepvries kunnen bewaren?? als het al sinds juni ingevroren ligt, zou je het dan nu nog kunnen eten (zonder er ziek van te worden)??

iemand enig idee?
Gerard25donderdag 11 augustus 2005 @ 16:44
Vers vlees wat je invriest kan je +-3 maanden bewaren in de vriezer, daarna is het niet meer aan te raden om het nog op te eten. Ik kan het weten heb in een slagerij gewerkt,
-roys-donderdag 11 augustus 2005 @ 16:45
het zal op een gegeven moment wel droogvriezen denk ik, het zal dan niet echt meer lekker zijn. Ziek ervan worden doe je dan nog niet
timmeeehdonderdag 11 augustus 2005 @ 16:47
diepvries betekent dus -18 graden Celcius of kouder. boven die temperatuur heeft het weer een kortere houdbaarheid.
Gerard25donderdag 11 augustus 2005 @ 16:48
Als je het te lang in de vriezer bewaard krijg je vriesbrand op je vlees, dit is een soort aanslag wat je op het vlees te zien krijgt, je zou het kunnen vergelijken met schimmel
timmeeehdonderdag 11 augustus 2005 @ 17:04
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 16:48 schreef Gerard25 het volgende:
Als je het te lang in de vriezer bewaard krijg je vriesbrand op je vlees, dit is een soort aanslag wat je op het vlees te zien krijgt, je zou het kunnen vergelijken met schimmel
een goede luchtdichte verpakking helpt dit ook voorkomen/vetragen!!
joris007donderdag 11 augustus 2005 @ 17:33
hmm, mijn vriesvakje staat op -10 ongeveer geloof ik, maar het vlees ziet er niet echt slecht uit (was niet speciaal verpakt...)

ga het er gewoon op wagen, als het verkeerd gaat zal ik het, als ik weer beter ben, nog wel even posten ;-)

bedankt voor de reacties iig!
Lucilledonderdag 11 augustus 2005 @ 17:38
Volgens mij kan je vlees in een 4 sterrenvrieskist wel 9 tot 12 maanden goedhouden. Mits je het vlees natuurlijk niet tussen het moment van kopen en invriezen eerst 3 uur in een bloedhete auto heb laten liggen terwijl je nog ff ging winkelen na het doen van de boodschappen.
longinusdonderdag 11 augustus 2005 @ 17:46
Gehakt van de AH kan wel 2 jaar in een vriescel gelegen hebben, kijk maar eens bij keuringsdienst van Waarde.
Pietverdrietdonderdag 11 augustus 2005 @ 18:22
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 17:46 schreef longinus het volgende:
Gehakt van de AH kan wel 2 jaar in een vriescel gelegen hebben, kijk maar eens bij keuringsdienst van Waarde.
Klopt, maar ook bij lagere temperatuur dan in een huishoud vriezertje
Martijn_77donderdag 11 augustus 2005 @ 19:09
Hierbij nog wat info over de steren op je vriezer:
quote:
De sterren op de vriezer
In het kort
De sterren op de vriezer
De temperatuur van het vriesvak of het vriesgedeelte wordt aangegeven met sterren. Hoe meer sterren, hoe lager de temperatuur en hoe langer de ingevroren producten goed blijven. Zelf invriezen kan alleen met vier sterren.

Wat betekenen de sterren?

* -6°C
Geschikt voor het maken van ijsblokjes en het bewaren van diepvriesproducten gedurende enkele dagen.
** -12°C
Geschikt voor het bewaren van diepvriesprodukten gedurende een of twee weken, roomijs maximaal een dag.
*** -18°C
Bewaren van diepvriesprodukten tot drie maanden, roomijs een maand.
**** -24 tot -40°C
Zelf invriezen mogelijk. De vriescapaciteit is afhankelijk van de inhoud van de vriesruimte en de haalbare invriestemperatuur.

Bij een koel/vrieskombinatie zeggen de sterren niets over de temperatuur van het koelgedeelte. De temperatuur in het koelgedeelte is zelf in te stellen en hoort tussen de 0 en de 7°C te zijn, waarbij de ideale temperatuur 4°C is.
Bron (Hier staat ook nog meer info over het bewaren van je voedsel)