the_disheaver | woensdag 3 augustus 2005 @ 19:44 |
Titel zegt lijkt me genoeg! Wie heeft recepten van kaneelbollen/rollen/enzo? Iets dus met Deeg en Kaneel. Dank! [ Bericht 15% gewijzigd door the_disheaver op 03-08-2005 19:52:29 ] | |
Klonk | woensdag 3 augustus 2005 @ 20:00 |
heeft niet veel met brood te maken, wel met deeg ik doe altijd flink wat kaneel door pannenkoekendeeg ![]() | |
Lienekien | woensdag 3 augustus 2005 @ 20:11 |
quote:Dat is geen deeg, dat is beslag. ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 3 augustus 2005 @ 20:11 |
Even de TT verduidelijkt. | |
Lienekien | woensdag 3 augustus 2005 @ 20:15 |
Recept voor zeeuwse bolussen: http://www.zeeuwsebolus.nl/bolus/recept.html | |
the_disheaver | woensdag 3 augustus 2005 @ 22:00 |
quote:[flauw] Brood is deeg wat gekneed gerezen en gebakken is. En ongerezen en gebakken brood met kaneel lijkt me niet heeel smaakvol ![]() (vandale: brood (het ~, broden, broden) 1 voedsel bestaande uit gekneed, gerezen en gebakken deeg [/flauw] | |
Mr-Z | zondag 7 augustus 2005 @ 20:47 |
Simpel Suikerbrood Ingrediënten: 1 pak witbroodmix suikerklontjes kaneel Bereiding: Maak het brooddeeg volgens aanwijzingen op de verpakking. Na de eerste rijzing het deeg zo plat mogelijk uitdrukken tot een enigszins rechthoekige lap. Verspreid op de lap een flinke hoeveelheid gebroken suikerklontjes. (Breken met een hamer of met je handen). Druk de klontjes in het deeg. Naar smaak kaneel erover. Deeglap zo strak mogelijk oprollen (probeer zo min mogelijk luchtbellen te laten zitten) en in de ingevette vorm leggen. Deeg voor de tweede keer laten rijzen. Afbakken volgens recept op de doos. | |
IJzercookie | dinsdag 9 augustus 2005 @ 11:56 |
Ik heb laatst gewoon een flinke snuf kaneel aan mijn brooddeeg toegevoegd. Welliswaar aan speltbrood, maar het is heeeeeeeerlijk. |