FOK!forum / Culinesse à gogo / Kaneel deeg of brood recepten
the_disheaverwoensdag 3 augustus 2005 @ 19:44
Titel zegt lijkt me genoeg!

Wie heeft recepten van kaneelbollen/rollen/enzo? Iets dus met Deeg en Kaneel.

Dank!

[ Bericht 15% gewijzigd door the_disheaver op 03-08-2005 19:52:29 ]
Klonkwoensdag 3 augustus 2005 @ 20:00
heeft niet veel met brood te maken, wel met deeg

ik doe altijd flink wat kaneel door pannenkoekendeeg
Lienekienwoensdag 3 augustus 2005 @ 20:11
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 20:00 schreef Klonk het volgende:
heeft niet veel met brood te maken, wel met deeg

ik doe altijd flink wat kaneel door pannenkoekendeeg
Dat is geen deeg, dat is beslag.
Martijn_77woensdag 3 augustus 2005 @ 20:11
Even de TT verduidelijkt.
Lienekienwoensdag 3 augustus 2005 @ 20:15
Recept voor zeeuwse bolussen: http://www.zeeuwsebolus.nl/bolus/recept.html
the_disheaverwoensdag 3 augustus 2005 @ 22:00
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 20:00 schreef Klonk het volgende:
heeft niet veel met brood te maken, wel met deeg

ik doe altijd flink wat kaneel door pannenkoekendeeg
[flauw]
Brood is deeg wat gekneed gerezen en gebakken is. En ongerezen en gebakken brood met kaneel lijkt me niet heeel smaakvol
(vandale: brood (het ~, broden, broden)
1 voedsel bestaande uit gekneed, gerezen en gebakken deeg
[/flauw]
Mr-Zzondag 7 augustus 2005 @ 20:47
Simpel Suikerbrood
Ingrediënten:
1 pak witbroodmix
suikerklontjes
kaneel

Bereiding:
Maak het brooddeeg volgens aanwijzingen op de verpakking.
Na de eerste rijzing het deeg zo plat mogelijk uitdrukken tot een enigszins
rechthoekige lap. Verspreid op de lap een flinke hoeveelheid gebroken
suikerklontjes. (Breken met een hamer of met je handen). Druk de klontjes
in het deeg. Naar smaak kaneel erover.
Deeglap zo strak mogelijk oprollen (probeer zo min mogelijk luchtbellen te
laten zitten) en in de ingevette vorm leggen.
Deeg voor de tweede keer laten rijzen.
Afbakken volgens recept op de doos.
IJzercookiedinsdag 9 augustus 2005 @ 11:56
Ik heb laatst gewoon een flinke snuf kaneel aan mijn brooddeeg toegevoegd. Welliswaar aan speltbrood, maar het is heeeeeeeerlijk.