Brentmeister | woensdag 3 augustus 2005 @ 08:38 |
Ik vroeg me af of er hier ook mensen zijn die ervaring hebben met het maken van kaas. Op internet zijn ontzettend veel recepten en handleidingen te vinden maar ik vroeg me af waar je hier de ingrediënten vandaan kan halen.Op deze site: Dairy Connection zijn deze ingrediënten online te kopen. Nou zullen er in Nederland toch ongetwijfeld ook verkooppunten zijn. Wie kan mij hier meer over vertellen? | |
Binkster | woensdag 3 augustus 2005 @ 08:50 |
http://www.vinimare.nl/ die verkopen spullen om kaas te maken | |
Brentmeister | woensdag 3 augustus 2005 @ 08:56 |
Kijk, zoiets zocht ik! Ik zal die site eens even doorspitten. | |
brrrrrrt | woensdag 3 augustus 2005 @ 16:24 |
misschien wordt het tijd voor een kaasmaakmachine a la broodbakmachine | |
Pietverdriet | woensdag 3 augustus 2005 @ 18:59 |
Heee, geweldige site! Hebben ook alles voor één van mijn hobby´s, azijnmaken. [ Bericht 61% gewijzigd door Pietverdriet op 03-08-2005 19:10:10 ] | |
brrrrrrt | woensdag 3 augustus 2005 @ 20:33 |
azijn maken? ik zie daar geen info over? idd wel leuke site trouwens | |
Martijn_77 | woensdag 3 augustus 2005 @ 20:41 |
quote:Lijkt me ook interessant maar zou dit dan wel in een apart topic kunnen? Want azijn en kaas zijn toch twee aparte zaken | |
dutch-mamma | woensdag 3 augustus 2005 @ 21:18 |
Recept voor kaas rauwe melk of slagroom (geen idee hoeveel) 2 theelepels stremsel Verwarm rauwe melk tot 37°, doe er 2 theel. stremsel bij en laat 1-2 uur staan. Voor roomkaas slagroom gebruiken. Laat een nacht uitlekken (de uitgelekte wei is ook lekker), eventueel als de wrongel te vochtig is 1-2 uur verzwaren met een bord. | |
dutch-mamma | woensdag 3 augustus 2005 @ 21:20 |
Geitenkaas (Bron: Tonny Leeflang) ½ liter verse geitenmelk het sap van ½ citroen verse kruiden naar smaak, gewassen, gedroogd en fijngesneden zeezout, verse peper Verwarm de geitenmelk zachtjes tot lauwwarm. Voeg het citroensap toe en wacht tot de melk gaat schiften. Leg een passeerdoek in een vergiet en schenk de melk hierin. Laat op een koele plaats uitlekken tot de kaas de gewenste dikte heeft (dit duurt ± 1½ uur). Voeg peper, zout en kruiden toe. Serveer met bruin brood en radijs. | |
PDOA | woensdag 3 augustus 2005 @ 21:31 |
Ik heb hier nog wat tenenkaas voor je. ![]() | |
brrrrrrt | woensdag 3 augustus 2005 @ 21:32 |
quote:goed dat je het zegt ik denk vanochtend al wat smaakt mijn boterham zuur | |
Pietverdriet | woensdag 3 augustus 2005 @ 21:35 |
quote:Heb er eentje aangemaakt Zelf azijn maken | |
Brentmeister | woensdag 3 augustus 2005 @ 22:24 |
Hey, geen azijn in mijn topic he ![]() Bedankt voor de reacties! Dutch mama, leuke recepten! Maar heb jij zelf ook ervaring met het maken van deze kazen? | |
dutch-mamma | woensdag 3 augustus 2005 @ 22:34 |
quote:Nee... Maar ik heb ergens... Wacht even... ik ben zo terug! edit: ik dacht dat ik iets van een vriendin had... Niet, dus... Excuses voor deze dode mug... ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 3 augustus 2005 @ 22:37 |
Je kan trouwens bij gebrek aan laab ook verse kaas maken met azijn. Melk warm maken en zoveel azijn toevoegen tot de melk stolt. laten staan en dan verder zoals je kaas maakt. Het zuur van de azijn doet ook de eiwitten van de melk binden. | |
dutch-mamma | woensdag 3 augustus 2005 @ 22:40 |
quote:Ik heb bij wijze van experiment wel eens citroensap bij melk gedaan. Begon prompt te schiften. Zou je vanuit die startpositie ook kaas kunnen maken? * dutch-mamma ruikt mogelijkheden voor homemade cottage cheese! | |
Binkster | donderdag 4 augustus 2005 @ 10:02 |
quote:yoghurt kan ook, mijn ouders maakte vroegah altijd Panir van rauwe melk en yoghurt. Heb nu alleen problemen om aan Rauwe melk te komen. | |
Pietverdriet | donderdag 4 augustus 2005 @ 10:47 |
Panir is toch gewoon indiaas voor wrongel? | |
Binkster | donderdag 4 augustus 2005 @ 15:22 |
Zeer jonge kaas, het is wel de naam van het eind product. | |
Annemiek78 | vrijdag 5 augustus 2005 @ 10:49 |
Ik heb een keer een boeren kaasje gemaakt (Tijdens een excursie op kamp van school) Maar dat is zo lang geleden dat ik het me echt niet meer goed voor de geest kan halen. Wel leuk topic!! | |
Pietverdriet | vrijdag 5 augustus 2005 @ 11:06 |
Voor de mensen die de Duitse taal machtig zijn. Hobbythek, het zelfmaak programma van de WDR was onverslaanbaar als het gaat om zelf maken van spullen. Kaas: http://www.hobbythek.de/archiv/285/ http://www.hobbythek.de/dyn/4691.phtml | |
Brentmeister | vrijdag 5 augustus 2005 @ 14:08 |
quote:Ehm, wordt dat niet gedaan in het recept wat je eerder in dit topic gaf ![]() quote: | |
Isegrim | zondag 7 mei 2006 @ 15:10 |
Ik maakte vroeger vaak paneer, Indiase verse kaas (die niet smelt als je 'm frituurt). Verse melk (zo van de koe, niet uit een pak) aan de kook brengen, citroensap of yoghurt toevoegen totdat er schifting optreedt en dan het hele zootje door een kaasdoek (of theedoek) gieten. Dan een poosje laten hangen of persen tot het de gewenste hardheid heeft bereikt. Je kunt ook kruiden e.d. toevoegen. Als je het in blokjes snijdt en frituurt, is het een lekkere 'vleesvervanger'. | |
Spacehamster | maandag 8 mei 2006 @ 21:44 |
Hmmm...verse wei! ![]() | |
Isegrim | maandag 8 mei 2006 @ 23:31 |
Van verse wei kun je ook lekkere dranken maken. Koken met verse munt en wat suiker. ![]() | |
Aenarion | maandag 8 mei 2006 @ 23:42 |
Rivella... (is heel smerig) | |
brrrrrrt | dinsdag 9 mei 2006 @ 00:12 |
taksi | |
brrrrrrt | dinsdag 9 mei 2006 @ 00:12 |
je krijgt er van die slijmdraden van in je mond, getver | |
Martijn_77 | dinsdag 9 mei 2006 @ 09:53 |
Volgens mij gaat het hier over kaas maken en niet of de bijproducten smerig zijn |