abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29383217
Ik vroeg me af of er hier ook mensen zijn die ervaring hebben met het maken van kaas. Op internet zijn ontzettend veel recepten en handleidingen te vinden maar ik vroeg me af waar je hier de ingrediënten vandaan kan halen.Op deze site: Dairy Connection zijn deze ingrediënten online te kopen. Nou zullen er in Nederland toch ongetwijfeld ook verkooppunten zijn. Wie kan mij hier meer over vertellen?
Oh, and that's a bad miss!
pi_29383323
http://www.vinimare.nl/ die verkopen spullen om kaas te maken
pi_29383400
Kijk, zoiets zocht ik! Ik zal die site eens even doorspitten.
Oh, and that's a bad miss!
pi_29395681
misschien wordt het tijd voor een kaasmaakmachine a la broodbakmachine
  woensdag 3 augustus 2005 @ 18:59:55 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29400379
Heee, geweldige site!
Hebben ook alles voor één van mijn hobby´s, azijnmaken.

[ Bericht 61% gewijzigd door Pietverdriet op 03-08-2005 19:10:10 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29403484
azijn maken? ik zie daar geen info over?
idd wel leuke site trouwens
  woensdag 3 augustus 2005 @ 20:41:40 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29403784
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 20:33 schreef brrrrrrt het volgende:
azijn maken? ik zie daar geen info over?
idd wel leuke site trouwens
Lijkt me ook interessant maar zou dit dan wel in een apart topic kunnen? Want azijn en kaas zijn toch twee aparte zaken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 3 augustus 2005 @ 21:18:15 #8
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29405013
Recept voor kaas

rauwe melk of slagroom (geen idee hoeveel)
2 theelepels stremsel

Verwarm rauwe melk tot 37°, doe er 2 theel. stremsel bij en laat 1-2 uur staan. Voor roomkaas slagroom gebruiken.
Laat een nacht uitlekken (de uitgelekte wei is ook lekker), eventueel als de wrongel te vochtig is 1-2 uur verzwaren met een bord.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 3 augustus 2005 @ 21:20:28 #9
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29405107
Geitenkaas (Bron: Tonny Leeflang)
½ liter verse geitenmelk
het sap van ½ citroen
verse kruiden naar smaak, gewassen, gedroogd en fijngesneden
zeezout, verse peper
Verwarm de geitenmelk zachtjes tot lauwwarm.
Voeg het citroensap toe en wacht tot de melk gaat schiften.
Leg een passeerdoek in een vergiet en schenk de melk hierin.
Laat op een koele plaats uitlekken tot de kaas de gewenste dikte heeft (dit duurt ± 1½ uur).
Voeg peper, zout en kruiden toe.
Serveer met bruin brood en radijs.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_29405482
Ik heb hier nog wat tenenkaas voor je.
pi_29405522
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 20:41 schreef Martijn_77 het volgende:
Lijkt me ook interessant maar zou dit dan wel in een apart topic kunnen? Want azijn en kaas zijn toch twee aparte zaken
goed dat je het zegt ik denk vanochtend al wat smaakt mijn boterham zuur
  woensdag 3 augustus 2005 @ 21:35:53 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29405642
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 20:41 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Lijkt me ook interessant maar zou dit dan wel in een apart topic kunnen? Want azijn en kaas zijn toch twee aparte zaken
Heb er eentje aangemaakt
Zelf azijn maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29407417
Hey, geen azijn in mijn topic he

Bedankt voor de reacties! Dutch mama, leuke recepten! Maar heb jij zelf ook ervaring met het maken van deze kazen?
Oh, and that's a bad miss!
  woensdag 3 augustus 2005 @ 22:34:32 #14
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29407793
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 22:24 schreef Brentmeister het volgende:
Hey, geen azijn in mijn topic he

Bedankt voor de reacties! Dutch mama, leuke recepten! Maar heb jij zelf ook ervaring met het maken van deze kazen?
Nee... Maar ik heb ergens... Wacht even... ik ben zo terug!

edit: ik dacht dat ik iets van een vriendin had... Niet, dus... Excuses voor deze dode mug...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 3 augustus 2005 @ 22:37:50 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29407933
Je kan trouwens bij gebrek aan laab ook verse kaas maken met azijn. Melk warm maken en zoveel azijn toevoegen tot de melk stolt. laten staan en dan verder zoals je kaas maakt. Het zuur van de azijn doet ook de eiwitten van de melk binden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 augustus 2005 @ 22:40:20 #16
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29408019
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan trouwens bij gebrek aan laab ook verse kaas maken met azijn. Melk warm maken en zoveel azijn toevoegen tot de melk stolt. laten staan en dan verder zoals je kaas maakt. Het zuur van de azijn doet ook de eiwitten van de melk binden.
Ik heb bij wijze van experiment wel eens citroensap bij melk gedaan. Begon prompt te schiften. Zou je vanuit die startpositie ook kaas kunnen maken?

* dutch-mamma ruikt mogelijkheden voor homemade cottage cheese!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_29418448
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 22:40 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Ik heb bij wijze van experiment wel eens citroensap bij melk gedaan. Begon prompt te schiften. Zou je vanuit die startpositie ook kaas kunnen maken?

* dutch-mamma ruikt mogelijkheden voor homemade cottage cheese!
yoghurt kan ook, mijn ouders maakte vroegah altijd Panir van rauwe melk en yoghurt. Heb nu alleen problemen om aan Rauwe melk te komen.
  donderdag 4 augustus 2005 @ 10:47:28 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29419323
Panir is toch gewoon indiaas voor wrongel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29424161
Zeer jonge kaas, het is wel de naam van het eind product.
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 10:49:46 #20
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_29441230
Ik heb een keer een boeren kaasje gemaakt (Tijdens een excursie op kamp van school)
Maar dat is zo lang geleden dat ik het me echt niet meer goed voor de geest kan halen.
Wel leuk topic!!
Positive thinking, my way of thinking!
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 11:06:38 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29441537
Voor de mensen die de Duitse taal machtig zijn. Hobbythek, het zelfmaak programma van de WDR was onverslaanbaar als het gaat om zelf maken van spullen.
Kaas:
http://www.hobbythek.de/archiv/285/
http://www.hobbythek.de/dyn/4691.phtml
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29444198
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 22:40 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Ik heb bij wijze van experiment wel eens citroensap bij melk gedaan. Begon prompt te schiften. Zou je vanuit die startpositie ook kaas kunnen maken?

* dutch-mamma ruikt mogelijkheden voor homemade cottage cheese!
Ehm, wordt dat niet gedaan in het recept wat je eerder in dit topic gaf
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 21:20 schreef dutch-mamma het volgende:
Geitenkaas (Bron: Tonny Leeflang)
½ liter verse geitenmelk
het sap van ½ citroen
verse kruiden naar smaak, gewassen, gedroogd en fijngesneden
zeezout, verse peper
Verwarm de geitenmelk zachtjes tot lauwwarm.
Voeg het citroensap toe en wacht tot de melk gaat schiften.
Leg een passeerdoek in een vergiet en schenk de melk hierin.
Laat op een koele plaats uitlekken tot de kaas de gewenste dikte heeft (dit duurt ± 1½ uur).
Voeg peper, zout en kruiden toe.
Serveer met bruin brood en radijs.
Oh, and that's a bad miss!
pi_37628723
Ik maakte vroeger vaak paneer, Indiase verse kaas (die niet smelt als je 'm frituurt). Verse melk (zo van de koe, niet uit een pak) aan de kook brengen, citroensap of yoghurt toevoegen totdat er schifting optreedt en dan het hele zootje door een kaasdoek (of theedoek) gieten. Dan een poosje laten hangen of persen tot het de gewenste hardheid heeft bereikt. Je kunt ook kruiden e.d. toevoegen. Als je het in blokjes snijdt en frituurt, is het een lekkere 'vleesvervanger'.
  maandag 8 mei 2006 @ 21:44:14 #24
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_37672049
Hmmm...verse wei!
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
pi_37676500
Van verse wei kun je ook lekkere dranken maken. Koken met verse munt en wat suiker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')