abonnement Unibet Coolblue
  maandag 19 januari 2009 @ 11:06:38 #201
80319 seilram
Mijn Sickje!
pi_65200876
Bedankt Macka66

Gisteren nog eens met mijn man besproken en ook met mijn moeder. Ik denk toch dat we toch voor we wegwerp gaan. Ik zou zelf graag de luiers van Kaatje Katoen proberen, maar ik vind het prijzig om te testen en straks vind ik het niets...
Niet mieten! Door gieten!
  maandag 19 januari 2009 @ 11:29:51 #202
151473 Noli.
Hormotioneel...
pi_65201691
Prenatal schijnt dit jaar ook wasbare bamboe luiers te gaan verkopen.
Zie ook hier.
Maxi, Midi & Mini
(My) Timing sucks.... Always.
Al lang niet meer aan het ontzwangeren. En nog steeds NIET voor rede vatbaar!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 19 januari 2009 @ 12:11:33 #203
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_65203071
Bij de Hoogvliet is nu een actie, 4 pakken Pampers voor 25 euro
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_65203242
quote:
Op maandag 19 januari 2009 12:11 schreef Ynske het volgende:
Bij de Hoogvliet is nu een actie, 4 pakken Pampers voor 25 euro
tot Dinsdag (morgen dus!!)
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 19 januari 2009 @ 17:16:35 #205
80319 seilram
Mijn Sickje!
pi_65214676
Ik ben ook wel erg benieuwd naar de luiers van de prental, zal van de week eens kijken of ze gewoon in de winkel liggen of anders de verkoopster ze kan bestellen. Dan kunnen we ze iig voelen, want bij Kaatje Katoen gaat dat niet.
Niet mieten! Door gieten!
pi_65215278
Zit er geen Kaatje Katoen consulente in de buurt? Dan kan je ook voelen
http://www.kaatjekatoen.nl/html/onsnetwerk.html

Ik heb even katoen gebruikt maar ik heb zo'n hekel aan wassen en zo weinig droogmogelijkheden dat ik al vrij snel ben gezwicht voor wegwerp.
  maandag 19 januari 2009 @ 18:36:08 #207
80319 seilram
Mijn Sickje!
pi_65217428
In Eindhoven is de dichtsbijzijnde en ik moet eerlijk zeggen (heb geen auto) dat me dat teveel moeite en tijd kost om er te komen. Ik kan ook niet veel drogen. Op zolder, onze slaapkamer zeg maar, heb ik 1 hang droogrek en daar komt nog 1 sta droogrek bij. Maar als je dadelijk met zijn drieen bent... dan zal het wel voller hangen dan nu
Niet mieten! Door gieten!
  † In Memoriam † maandag 19 januari 2009 @ 18:44:50 #208
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_65217733
Bij Kaatje op de site staat een vergelijking tussen de luiers in absorptievermogen, prijs en droogtijd. De fluffles drogen het snelst (in zes uur), maar het schijnt dat de fabrikant ze niet meer maakt. (Dus als ze uitverkocht zijn zijn ze ook echt op!)
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_65223081
Misschien een tip als je de luiers wat duur vindt:
omdat het pond nu heel laag staan in verhouding tot de euro, kun je ze supervoordelig in engeland bestellen. De fluffle van tots bots kost daar maar 5,50 euro (is uit de lijn van totsbots gehaald trouwens) check bv. babykind.co.uk

ik gebruik wasbare luiers (nu al 20 maanden) en ik vind het super meevallen, hoeveel werk het is. het is echt niet meer zoals vroeger, met voorspoelen en van die plastic strikslips enzo, haha! ik zou vooral naar jezelf luisteren ipv naar je moeder, heel andere tijden nu! wasbare luiers zijn nu toch weer helemaal cool, goed voor het milieu en beter voor de billen van je baby, veeeel minder luieruitslag bij baby's die wasbare luiers hebben (zo ben ik er ooit mee begonnen). Als je een keer investeert in je goede spulletjes heb je er heel lang plezier van.
gewoon 1 x per 3 dagen wassen, ligt er ook aan hoeveel je er hebt.

je kunt ze trouwens ook heel cheap op ebay of marktplaats vinden!
succes ermee!
pi_69505724
*schopje*

Vandaag was ik in een winkel waar ze BambinoMio luiers verkopen en dat zag er erg fijn uit. Toch vind ik het best een moeilijke beslissing. Ik heb dit topic doorgelezen en kom er niet helemaal uit. Wat zijn de redenen om te stoppen met katoenen luiers, de was, de tijdsdruk of algeheel ongemak?

P. en ik willen graag aan het katoen, maar kennen niemand die dat ook gebruikt heeft. We weten gewoon niet zo goed waar te beginnen. Is zo'n starterspakket wat? Of meteen maar een van geboorte tot potje pakket... En is BambinoMio goed, of zijn er andere merken beter?

Zo idioot, we hebben een to-do-lijstje en daar staat al een maand op: beslissing maken over luiers. En het lukt gewoon niet!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  donderdag 28 mei 2009 @ 22:04:55 #211
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_69506715
ik gebruik bamboozles, maar pas vanaf dat jen een jaar was. Waarom ben ik nog overgestapt? Het geeft minder uitslag, ik denk dat het minder broeierig is, ze zijn lekker zacht en het is beter voor het milieu (ik schrok van de hoeveelheid luiers in een week).

Maar het heeft ook wel nadelen. Zo moet je poep uitwassen ( ff in de toilet hangen), jen is al wel eens goed nat geweest en je hebt meer was.

Daarom gebruik ik een combi. Jen gaat in wegwerp tot de poepbroek, daarna gaat ze in katoen.

Ik weet nog wel een forum waar dit onderwerp wordt besproken. Ik kan alleen niet pmmen, ik mag het forum ook niet noemen. Pm webkim of reinhilde even die weten wel waar ik het over heb.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_69506857
Waarom mag je een ander forum niet bespreken hier?
pi_69506923
Dat heb ik wel meer gelezen/gehoord, een combi van alletwee. Klinkt ook heel fijn.
En dat het lekkerder aanvoelt had ik ook. Bamboozies hebben vast een website, ga ik even kijken. Er zijn best veel verschillende merken viel me op.

En dat forum ken ik, heb me er ook aangemeld, maar ik kwam niet door de toelatingsprocedure , denk dat het aan mijn hotmail adres lag.

dankjewel!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  donderdag 28 mei 2009 @ 22:12:46 #214
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_69506993
ik dacht dat je m niet bij naam mocht noemen. Maar oeke, je moet even mailen naar 1 van de beheerders, dan komt het echt wel goed hoor.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_69507746
Dat kan ik eigenlijk wel doen, ja. Maar ik moet zeggen dat ik het forumwereldje best schoorvoetend betreed, en nu even genoeg heb aan FOK.

Bamboozies zien er ook goed uit, lekker zacht denk ik zo. Ik zag net ook Kiddysbibs oid, dat leek me ook wel wat. Leuke zoektocht wel! Nieuwe werelden gaan er voor je open als je mama wordt.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_69515728
Ik zou geen enorm pakket kopen in het begin. Kinderbillen kunnen nogal verschillen net zoals de pasvorm van luiers en het kan altijd zijn dat een bepaald type luier niet bij jullie past. Veel mensen proberen gedurende de jaren steeds wat en kopen wat bij/verkopen wat.

Ken je Twinkle on the web? Da's zeker met de lage pond nu een heel goede plek om luiers te kopen.
Je kan er ook een uitgebreide test doen om te kijken welk type bij jullie past en ze hebben veeeeeeeeeeel verschillende soorten.

Wij zijn er mee gestopt bij Ronja omdat ik het echt niet leuk vond om met een luieremmer en extra was te zitten. Mijn twee zwakste punten zijn dat ik echt een spuughekel heb aan alles rondom de was en dat ik (zeker als ik nog vol hormonen na de bevalling zit) heel naar kan worden van chaos in mijn kleine huisje. Wij kozen dus uiteindelijk voor de oplossing met de minste "rommel" en was.
Maar soms twijfel ik weer of ik niet opnieuw aan de katoen ga. Alleen moet ik dan van alles opnieuw kopen want de luiers zijn weer doorgegeven aan iemand anders....
pi_69516178
Ah Owlet, ik hoopte al een beetje op een reactie van jou!
Dat is wel een goed argument, wij hebben ook een klein huisje en daar ben ik dus ook een beetje bang voor, dat er dan overal luiers te drogen hangen. (want ook geen droger...)

Jammer dat de luiers al weg zijn. maar als het bevalt zoals het nu gaat is het toch goed?

Maar die link is fijn, die ga ik eens even goed door kijken. En dan gewoon wat proberen inderdaad, ik kan soms echt het gevoel hebben dat je het helemaal op orde moet hebben voor de bevalling, maar we hebben iig newborn luiers in huis.
Oeke, relax!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_69516559
Idd, relax! Je hoeft niet meteen vanaf de geboorte aan de katoen en het is ook wel rustig en leuk om als je kindje er eenmaal is en je een beetje in een ritme begint te komen een nieuwe uitdaging aan te gaan in de vorm van het uitzoeken van luiers en die te gaan proberen.
quote:
Jammer dat de luiers al weg zijn. maar als het bevalt zoals het nu gaat is het toch goed?
ja hoor, op zich wel. Maar ze is héél héél gevoelig voor kapotte billen. Binnen no time heeft ze er een schimmelinfectie op en dan staan echt de blaren op haar billen Ze kan tot nu toe alleen maar die Nature babycare luiers van Etos hebben zonder pukkels te krijgen.
'sNachts een katoenen luier wil ik echt niet, ze slaapt bij ons in bed en als ze dan doorlekt is Ronja (die daar ook slaapt) ook meteen wakker en kan ik ook mijn onderlaken verschonen.

Idem voor onderweg, ik vind het wel fijn om een luier gewoon weg te kunnen gooien.
Maar zo voor overdag thuis... Ik denk dat ik een paar luiers ga maken en dan kijk of het bevalt. (wist je dat, je kan ze ook heeeeel makkelijk zelf maken. Zie bijvoorbeeld *hier een yahoogroups met nederlandse luiermaakster* en *hier* een Nederlandse yahoogroup over het breien van anti-lek overbroekjes en andere kinderkleding.)

Oh en hier kan je de pagina van twinkle vinden waar je kan uitzoeken wat voor luier bij je past: http://www.chooseanappy.co.uk
pi_69516777
Dat klinkt echt naar die blaren en pukkels ed. Wat kan zo'n huidje gevoelig zijn he? Mijn nichtje heeft er ook last van.

Ik had trouwens ook in gedachten om dan 's nachts wegwerp en overdag katoen te gebruiken. Volgens mij had ik dat hier ergens gelezen en dat leek me wel een goed systeem. En als je een dagje weg bent ook.
En luiers zelf maken is natuurlijk ook goed, om het te proberen! Fijn die link.

En ik ga proberen te ontspannen en eerst eens te bevallen!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_69629706
Na een financieel meevallertje heb ik net toch de stoute schoenen aan getrokken en wat luiers besteld bij twinkle. Een aantal pocketluiers met losse inleggertjes van verschillende merken en in verschillende kleuren. Ik ben benieuwd hoe dat gaat met de jongste want ze had vanmorgen alwéér uitslag. Dit keer nadat we de luiers van AH eigen merk hebben gekocht.
pi_69635971
Even een soort van TVP, want wij zijn ook behoorlijk aan het twijfelen over katoen of wegwerp. Gelukkig heb ik nog ruim de tijd om die keuze te maken, maar ik vind het maar lastig.
Eigenlijk is het gewoon een stukje gemakzucht dat ik nog aan wegwerp denk, want op iedere straathoek verkrijgbaar en het scheelt natuurlijk was.
De reden dat ik katoen erg interessant vind, is vooral het kostenplaatje. Maar dat is dan ook weer hetgene wat me tegenhoudt, want die eerste aanschaf kost al aardig wat (bij Storm op Zolder zag ik een proefpakket voor ¤40). En om dat uit te geven om 'gewoon even' iets uit te proberen.... moeilijk moeilijk....
pi_69638457
Heeft er iemand ervaring met de training broekjes die her en der verkrijgbaar zijn? Ik zag ze van TotsBots bij Twinkle voor 3,95 pond het stuk. Dat is goed te doen. Ik heb er nu twee van de Hema (katoenen binnenkant, plactic buitenkant), is het daarmee te vergelijken?
Een beetje vreemd, maar wel lekker
pi_69638747
tvp
Ik zit met dezelfde dilemma's, ik heb nu al een berg was liggen die opgevouwen moet worden maar ik ben wel erg voor wasbare luiers...
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_69639467
Ik zou het niet weten, Beefcake. Maar ik gok dat ze wel een beetje vergelijkbaar zijn. PUL (= watervast) buitenkant en een licht absorberend laagje.
Pul broeit volgens mij wel een stuk minder dan de plastic dingen die je vroeger had (geen idee hoe die van de HEMA nu zijn).


Twinlky, ik vind wassen ook echt de grootste horror die je in het huishouden hebt. Maar afgelopen weekend heb ik een tijdje zitten praten met een vriendin die ook katoen gebruikt en zij was dus van mening dat het niet echt te vergelijken is.

Zij heeft een emmer met een luiernet er in in de badkamer staat, daar gaan alle vieze luiers in, als er echt heel veel poep in zit dan leegt ze de luier boven de wc d.m.v. een inlegvelletje*** maar ze spoelt ze niet van te voren.
Eens in de zoveel dagen gaat het met net en al in de wasmachine, daarna met net en al in de droger en dan met net en al in de "schoneluierbak".
Geen gevouw of gestrijk. De droger is natuurlijk niet zo milieutechnisch en financieel verantwoord als buiten hangen maar je zou het net zo kunnen doen als je pet staat. Zo heel veel werk is het ook weer niet om in dit lekkere week een aantal luiers uit te hangen buiten of bij de verwarmingsketel binnen ofzo.

Zij gebruikt pocketluiers en AIO's (all in ones), dus er zijn geen losse overbroekjes nodig. Nadeel is wel dat ze er wat langer over doen om te drogen. Een pocketluier is overigens een luier en overbroekje in een maar dan met een opening waar je de absorberende kern in de vorm van een katoenen/bamboe/hennep/microvezel inlegger in stopt. Die zijn dus wat eerder droog dan AIO's

Ik vond het na de geboorte van de oudste veel meer werk, maar toen spoelde ik ook alles en gebruikte ik luiers met inleggers en losse overbroekjes

***Je kan kant en klare wegwerpvelletjes kopen die je een paar keer kan meewassen met de luiers, je kan ook billendoekjes meewassen en ze daarna als inlegvelletjes gebruiken en je kan ook lapjes fleece knippen. Daar gaat de plas wel door maar de poep niet en zo kan je de poep makkelijk in de wc kiepen.


Ik vond het hele idee dat je niet zoals bij de gewone was hoeft te sorteren, vouwen en wegleggen al een verademing. Een wasje aanzetten lukt me nog wel
En misschien ga ik er toch nog keihaard van terug komen, al ben ik nu een heel stuk minder onder de invloed van vermoeidheid en hormonen dus ik denk dat ik het minder lastig ga vinden dan toen de oudste net geboren was. Zeker omdat het zo vreselijk naar is om elke keer weer die kapotte billen bij de jongste te zien.
en ik heb zulke leuke kleurtjes en printjes besteld

Edit: je kan trouwens prima een paar luiers bestellen en die bijvoorbeeld alleen overdag proberen. Dan kom je er vanzelf achter of je helemaal over gaat of dat je blijft combineren of dat je ze meteen weer door gaat verkopen
pi_69643276
Leuk Owlet, dat je toch weer gaat proberen, als je dat verhaal leest van je vriendin valt er inderdaad heel wat 'moeten' van je schouders...

Hier doe ik even rustig aan, maar wij hebben dezelfde bedenkingen, WupWup. Het is een uitgaaf als je niet weet of het gaat bevallen.

Maar die link van Owlet, Twinky is heel fijn om door te kijken.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')