abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_72184492
Incantrix, ik heb ook wat TB fluffles en TB bamboo AIO's en die bevallen ook harstikke goed. Zeker de bamboo's, die zijn heel dun, ze ziet nauwelijk dat het een wasbare luier is.
All in all heb ik denk ik op de verschillende fora iets meer positieve verhalen over bumgenius gehoord dan over TB maar dat zal ook komen doordat BG een groter, Amerikaans merk is.
Ik denk dat het beide luiers zijn waar je eigenlijk weinig fouts mee kan doen. Beide zijn met klittenband te verstellen, ze zijn van een stevige kwaliteit zonder stug te zijn en ze zijn eventueel aan te vullen met extra inleggers voor de nacht of als je een grote plasser ( ) hebt.

Ik heb vorige maand nog met succes TB's bij Twinkle besteld, volgens mij zijn ze vooral streng als het gaat om de motherease luiers.
  woensdag 26 augustus 2009 @ 22:02:02 #277
95408 Incantrix
0118 999 88199 9119 725....
pi_72184496
Wat cool, leuk om iemand bekend te kunnen maken met de wasnoten, wij hebben gewoon een pakje gekocht om het te proberen en zijn er eigenlijk best wel van onder de indruk

[edit]Ah, dank je wel Owlet, dat is erg duidelijk! Wat grappig dat ze dan m.b.t. dat ene merk zo veel strenger zijn! Ik heb overigens een tijdje terug al gemaild met een andere site uit de UK en die wilden me niets opsturen tenzij ik via een UK-bankrekening betaalde n een UK-adres opgaf, maar dat verschilt dus erg per site, blijkt nu. Heel erg dank je wel! Wat mij overigens fijn leek aan de Easyfits was dat de droogtijd redelijk snel is, ervaar jij dat ook zo?[/edit]
3!
pi_72184596
Een kennis van me doet haar baby ook op het potje en die zegt dat ze alleen in het begin heel goed op hem heeft gelet maar dat het nu als vanzelf gaat. Ze is er ook niet zo heel strikt in, ze gebruikt wel een luier. Maar op vaste momenten (na de voeding en na het wakker worden geloof ik) houdt ze hem boven het potje en inmiddels doet hij dan negen van de tien keer wat
pi_72184680
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 22:02 schreef Incantrix het volgende:
Wat mij overigens fijn leek aan de Easyfits was dat de droogtijd redelijk snel is, ervaar jij dat ook zo?[/edit]
Ik vind ze wel sneller droger dan de meeste AIO's, omdat de vulling er helemaal uit klapt. Ze zijn ongeveer even snel droog als een pocketluier. De fluffles (microvezel) hang ik in de ochtend op en in de avond zijn ze droog. De bamboe luier doet er wat langer over, die is de volgende dag droog.
pi_72184708
Serpente, ik kan hier wel al zien wanneer Ko moet poepen en ik begrijp ook wel wat ze bedoelen. In zoveel landen hebben ze geen luiers en daar gaat het waarschijnlijk zo, maar toch.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  woensdag 26 augustus 2009 @ 22:15:53 #281
95408 Incantrix
0118 999 88199 9119 725....
pi_72184914
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 22:08 schreef owlet het volgende:
Ik vind ze wel sneller droger dan de meeste AIO's, omdat de vulling er helemaal uit klapt. Ze zijn ongeveer even snel droog als een pocketluier. De fluffles (microvezel) hang ik in de ochtend op en in de avond zijn ze droog. De bamboe luier doet er wat langer over, die is de volgende dag droog.
Oh, wat super zeg, fijn om iemand te spreken die ervaring heeft met meerdere luiers! Ik vind het toch wel wat om dan uit te zoeken wlke luiers je wil, de keuze om geen wegwerp te gaan gebruiken was bij ons eigenlijk helemaal geen issue, maar hier worstelen we al een paar maanden mee Thnx! En qua droogtijd kunnen we inderdaad wel hebben denk ik.. We hebben niet extreem veel droog-gelegenheid, maar ik denk dat we met een extra droogrekje al een heel eind komen, zeker als we niet wachten tot we een luierwas vol hebben maar telkens een beetje meewassen met de rest (of zou dat niet handig zijn?)

Nouja, je hebt ons in elk geval enorm geholpen!
3!
pi_72184952
Ieder z'n ding. Het lijkt mij wel leuk om er straks mee te experimenteren. Wat Owlet vertelt bijvoorbeeld.
pi_72185161
Het is zo gek, eigenlijk vind ik dat heel tof, maar ergens is er ook iets van niet. En ik weet niet wat of waarom. Raar he?
Ik wil wel graag snel het potje introduceren, ik heb ergens gelezen dat er rond anderhalf dacht ik een periode komt dat ze er erg voor open staan en dan pas weer rond 3 ofzo. Dus daar wil ik wel vroeg mee beginnen.
Nouja ieder zijn ding inderdaad.

Fijn al die kennis van jou, Owlet!
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_72185374
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 22:15 schreef Incantrix het volgende:
We hebben niet extreem veel droog-gelegenheid, maar ik denk dat we met een extra droogrekje al een heel eind komen, zeker als we niet wachten tot we een luierwas vol hebben maar telkens een beetje meewassen met de rest (of zou dat niet handig zijn?)
Lijkt me wel handig Er zijn natuurlijk mensen die gruwelen van luierwas bij de gewone was, maar tot nu toe komt alles schoon uit de machine dus ik was het lekker samen. Gaat prima en dan heb je altijd wel schone luiers bij de hand. Ze nemen ook niet zo veel plek in om te drogen, mijn mini ikearekje voldoet nog steeds

Potjes voor baby's is ook niks voor mij, ik ben er veels te chaotisch voor geloof ik en ik heb ook helemaal geen zin om er steeds op te letten
  woensdag 26 augustus 2009 @ 23:13:05 #285
95408 Incantrix
0118 999 88199 9119 725....
pi_72186839
Owlet, kijk, zoiets dacht ik ook al.. Ik was met regelmaat (per ongeluk) labello's mee en ondanks dat de stift er dan altijd uitgesmolten of gespoeld is heb ik er nog nooit vlekken van gehad, dus het leek me dat die luiers dan ook niet veel problemen zouden geven Ik denk dat we binnenkort gewoon gaan bestellen, misschien toch via die strenge site als het via via kan, die hebben summer sale en zijn nu extreem goedkoop ( 255,- voor 20 stuks incl. een rol inlegdoekjes). Ik ben er nu al helemaal blij mee gewoon

Oeke, ik vind al die luchtjes inderdaad erg stinken, en ze zijn vooral ook zo heel erg aanwzig, zeg maar.. Ik ben geloof ik ook de enige aardbewoner die niet gecharmeerd is van Zwitsal, ook zulk heftig geur-spul. Een baby ruikt veel lekkerder als al dat soort meuk
3!
pi_72187753
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 23:13 schreef Incantrix het volgende:
...Zwitsal...


Een vertegenwoordiger van Zwitsal wist nog doodleuk op een infoavond voor kraamverzorgsters te vertellen dat Zwitsal zo goed is omdat het ongeparfumeerd is

Ik ga trouwens wat luiers verkopen omdat ik nog wat ittibitti's wil kunnen financieren.
waarschijnlijk
Prorap All In One Large (wit)
Fuzzi Bunz One Size Rood
Stuffables One Size popper Pink Gingham
Stuffables One Size Popper Jeans
Happy Heiny's Large Pink Camouflage
Bumkins AIO XL

Als ik ze morgen op de foto heb gezet en er een prijs voor heb bedacht zet ik ze voor het nette in V&A en dan zal ik hier ook even linken.
pi_72188287
Zwitsal vind ik ook bah. En nadat onze verlos zei dat je moest wachten met het te gebruiken vanwege evt allergische reacties ben ik er helemaal klaar mee. Babyzweetjes

Ik ben benieuwd naar je verkoop, Owlet.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_72241779
Woepla! De bestelling is geplaatst!

Als alles goed gaat worden ze bezorgd bij mijn lieftallig broertje die ze dan de 8ste meeneemt naar Nederland.
Ik heb uiteindelijk 6 Bumgenius, 5 Tots Bots, en 5 Itti Bitti's gekocht. En een rol inlegvellen en een extra set inleggers voor de Itti Bititi's.

Ik heb er helemaal zin in! En ik vind het ook een beetje spannend.

Mooie dingen heb je daar te koop trouwens Owlet, maar die gaan allemaal op maat he? Dat wil ik een beetje vermijden, behalve dan bij die Itti Bitti's. Dus ik kwam er niet helemaal uit.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_72241904
Wow, wat een mooie bestelling! Variatie, maar alleen maar kwalitatief goede merken en voldoende van elk om ze goed te kunnen ervaren. En slim, zo'n extra set inleggers voor de itti bitti's, dan kan je er dubbel zo lang mee doen
Welke maat ittibitti's heb je genomen? Ik vond dat zo lastig, omdat ze vrij klein vallen.

De luiers die ik verkoop zijn idd bijna allemaal op maat, de twee one-size die ik te koop had zijn geannuleerd en dus weer beschikbaar maar die zijn wel weer errug roze
pi_72242120
Ja, dat had ik gezien! errug roze. Ik twijfelde nog een beetje over de jeans luier.

Ik heb maat M genomen, Ko is over de 6 kilo en ze gaan tot 12 kilo, volgens het verhaaltje, dus ik hoop daarmee safe te zitten. Wel veel en best ook duur he? Maar ik wil er echt voor gaan en teveel variatie leek me ook te verwarrend in de kast dus gewoon een beetje variatie maar wel hetzelfde principe.

Ik begreep dat je de inlegger ook uit de Itti Bitti kan doen als het een klein plasje is en dan een schone er terug in. Doe je dat weleens?

Wat trouwens raar is, is dat er helemaal geen verzendkosten zijn als je ze in Engeland zelf verzend. Echt nul.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_72244274
Ja, dat zou ik ook doen idd, medium nemen. Denk dat je daar wel een paar maanden mee kan doen, afhankelijk van de hoeveelheid spek die hij kweekt

Ik gebruik mijn itti bitti's zeker vaker, maar Avalon poept heel weinig. Als je een beetje oplet kan je idd gewoon het inleggertje verschonen en dat kan je zo lang volhouden als het lukt.

Met alle inleggers er in is het best een dik pak maar als de inleggers eenmaal een keer of tien gewassen zijn zijn ze z absorberend dat je makkelijk n van de twee inleggers er in kan doen.
Wat dat betreft heb je dus best veel luier voor je geld

Ik vond ze trouwens in het begin echt %^&. Ze leken niet goed te passen en ze lekten. Tot ik de tip kreeg om eerst de inleggers vaak te wassen en om niet alletwee de inleggers te gebruiken. En toen ging het goed.

Inlegvellen zijn trouwens met BVpoep niet altijd handig/nodig, maar je zal snel genoeg merken wat voor jullie werkt
pi_72305230
Zo gister weer terug van vakantie.

3 weken camping en bijna 3 weken in katoen. We zijn 1 dag naar Monaco geweest en ik dacht even handig wegwerp te doen, maar na 1 dag in wegwerp had Jen last van 2 dagen uitslag..

Alleen de laatste dag was wat minder, 4 zure poepluiers en ik kreeg echt de lucht er niet meer uit. Dus thuis even door de wasmachine op wat meer graden.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 31 augustus 2009 @ 12:08:32 #294
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_72305658
Ik heb gisteren 18 hydrofiel luiers en 36 oogjesluiers gewassen
Zag er zo gezellig uit, al die luiers aan de waslijn.
Ik moet alleen kijken waar ik tzt inlegluiers en strikslips vandaag haal. Ik heb er wel wat, maar vooral inlegluiers zal ik tzt bij moeten halen...
pi_72307289
Stoer hoor, Tico, wasbaar op vakantie! Dat durfde ik niet aan (met luieruitslag als gevolg )

Wat heerlijk, Asyniur!
Inlegluiers zijn bij de verschillende luierwinkels te koop (twinkleontheweb, babykind en nog meer engelse webwinkels. Stormopzolder, kaatjekatoen en nog meer Nederlandse webwinkels). Hennep en bamboe absorberen beter dan katoen en als je een beetje handig bent (en daar hoef je echt maar een minibeetje handig voor te zijn) dan kan je bij stormopzolder hennepjersey kopen en daar zelf inleggers van maken.

Vier tot zes laagjes op elkaar, omlocken of zig-zaggen, klaar. Je kan de laagjes ook als een boekje maar aan n kant vast zetten of als een heel lange lap die je moet vouwen.
Zo is het nog sneller droog.

Strikslips zijn echt nauwelijks nog te krijgen, zijn wasbare overbroekjes misschien iets voor je? Die hoef je niet elke keer bij het verschonen te wisselen en je kan ze gewoon mee wassen als ze vies zijn.
Bij bovengenoemde winkels kan je ze kopen, van heel veel verschillende merken. Van wit tot gekleurd, glad tot fluweel, fleece, wol, noem maar op
pi_72307392
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 13:18 schreef owlet het volgende:
Stoer hoor, Tico, wasbaar op vakantie! Dat durfde ik niet aan (met luieruitslag als gevolg )


Haha, er was zelfs 1 vrouw die ook echt kwam kijken bij mn was en vroeg of het pour la baby was. Haar gezicht sprak boekdelen.

Het was heel goed te doen. Ik heb steeds meteen gespoeld na de poep, dat kwam er meteen goed uit. Eigenlijk viel het wassen ook heel erg mee. Behalve dat ik ze heel heet moest wassen met de hand en veel spoelen zodat alle sop eruit was. Maar in die hete temperaturen had ik echt geroken als ze niet schoon waren, en ze roken heerlijk fris op de waslijn.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 31 augustus 2009 @ 13:31:05 #297
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_72307633
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 13:18 schreef owlet het volgende:
Stoer hoor, Tico, wasbaar op vakantie! Dat durfde ik niet aan (met luieruitslag als gevolg )

Wat heerlijk, Asyniur!
Inlegluiers zijn bij de verschillende luierwinkels te koop (twinkleontheweb, babykind en nog meer engelse webwinkels. Stormopzolder, kaatjekatoen en nog meer Nederlandse webwinkels). Hennep en bamboe absorberen beter dan katoen en als je een beetje handig bent (en daar hoef je echt maar een minibeetje handig voor te zijn) dan kan je bij stormopzolder hennepjersey kopen en daar zelf inleggers van maken.

Vier tot zes laagjes op elkaar, omlocken of zig-zaggen, klaar. Je kan de laagjes ook als een boekje maar aan n kant vast zetten of als een heel lange lap die je moet vouwen.
Zo is het nog sneller droog.

Strikslips zijn echt nauwelijks nog te krijgen, zijn wasbare overbroekjes misschien iets voor je? Die hoef je niet elke keer bij het verschonen te wisselen en je kan ze gewoon mee wassen als ze vies zijn.
Bij bovengenoemde winkels kan je ze kopen, van heel veel verschillende merken. Van wit tot gekleurd, glad tot fluweel, fleece, wol, noem maar op
Ik heb nog ongeveer 3,5 doos van die papieren inlegluiers. Mijn moeder waste die ook altijd mee, dan kunnen ze nog 1 keertje mee. Strikslips waste mijn moeder ook altijd gewoon mee met de luiers (en wisselde ze niet bij elke verschoonbeurt). Die gaan 'oneindig' mee, tenzij je er een 'armpje' aftrekt. Ik heb er voorlopig wel genoeg en anders moet ik tzt inderdaad kijken voor overbroekjes. Komt wel goed zeker met een topic als dit onder handbereik
pi_72307757
Oh je bedoelt van die inlegvelletje! Die zijn o.a. bij kaatjekatoen te koop Meegewassen billendoekjes doen het ook goed!
  maandag 31 augustus 2009 @ 13:40:54 #299
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_72307909
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 13:35 schreef owlet het volgende:
Oh je bedoelt van die inlegvelletje! Die zijn o.a. bij kaatjekatoen te koop Meegewassen billendoekjes doen het ook goed!
Hahaha, 'vroegah' noemde mijn moeder die inlegluiers
Oke, even onthouden: kaatjekatoen...
edit: babywalz heeft ze ook zie ik net bij mijn favorieten . Daar zijn ze per doos goedkoper (zelfde merk) en verzendkosten zijn hetzelfde. Scheelt bijna 1 euro per doos! Zelfs bij afname van 8 dozen, is babywalz goedkoper...

[ Bericht 9% gewijzigd door Asyniur op 31-08-2009 13:48:23 ]
pi_72332104


Op de camping.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')