FOK!forum / Lifestyle / Eet aub. nooit meer eendenvlees.
pberendszaterdag 30 juli 2005 @ 22:33


Daarom .
kLowJowzaterdag 30 juli 2005 @ 22:34
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 22:33 schreef pberends het volgende:
[afbeelding]

Daarom .
Lief
maar wel lekker
mrSPLIFFYzaterdag 30 juli 2005 @ 22:35
aaaaah ok ik zal t nooooit meer doen.....

hijs echt lief
Molluckzaterdag 30 juli 2005 @ 22:35
van de week nog gedaan, heerlijk van de barbecue in een Spaanse restaurant
SunChaserzaterdag 30 juli 2005 @ 22:36


klik

[ Bericht 11% gewijzigd door DarkElf op 31-07-2005 01:47:25 ]
Cheesecakezaterdag 30 juli 2005 @ 22:36
Nog nooit gehad. En ga ik ook niet doen ook.
Klonkzaterdag 30 juli 2005 @ 22:37
kleine lammetjes zijn ook lief, lamskotelet is lekker
kleine eendjes zijn ook lief, pekingeend is lekker
Cheesecakezaterdag 30 juli 2005 @ 22:37
JIJ, JIJ, JIJ..........GEMENERD!
pberendszaterdag 30 juli 2005 @ 22:38
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 22:36 schreef SunChaser het volgende:


[afbeelding]
.

Holocaust is nog niet voorbij.
Priorzaterdag 30 juli 2005 @ 22:39
Het zijn maar dieren
paarse_paashaaszaterdag 30 juli 2005 @ 22:39
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 22:36 schreef SunChaser het volgende:


[afbeelding]
SunChaserzaterdag 30 juli 2005 @ 22:39
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 22:38 schreef pberends het volgende:

Holocaust is nog niet voorbij.
Deze eend is geroosterd, niet vergast.
pberendszaterdag 30 juli 2005 @ 22:39
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 22:39 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Deze eend is geroosterd, niet vergast.
Nee, dat scheelt.
wonkozaterdag 30 juli 2005 @ 23:23
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 22:36 schreef SunChaser het volgende:


[afbeelding]
wanna!!
Bigszaterdag 30 juli 2005 @ 23:24
Ik eend geen eet meer. Niet omdat het zielig is, maar omdat ik eend gewoon niet erg lekker vind
knox_zaterdag 30 juli 2005 @ 23:25
Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de eend in kleine stukken en wrijf hem in met peper en zout. Laat hem zo een kwartier staan. Fruit intussen de uien in de boter en doe er zout, peper, nootmuskaat, suiker, kaneel en kruidnagelen bij.Roer dit goed door elkaar. Doe de eend in de pan en wentel de stukken goed door het kruidenmengsel.

Bak de stukken op hoog vuur gedurende 2 minuten. Zet nu het vuur lager en smoor de eend met het deksel op de pan. Zo nu en dan moet u even roeren. Voeg, als de eend gaar is, de azijn en druiven toe en laat die even meekoken. Leg de stukken eend op een schaal, bind de bouillon met bloem en water en giet het mengsel over de eend. Garneer het gerecht met perzik of ananas.
Ablazezaterdag 30 juli 2005 @ 23:25
Waarom geen eend meer en nog wel koe of varken?

Dat vind ik hypocriet. Daarom: eet gewoon alles
MasterMidozaterdag 30 juli 2005 @ 23:28
Ik ben dit jaar naar China geweest op vakantie.
Daar heb ik Peking eend gegeten.
Een echte aanrader is dat.
Martijn_77zaterdag 30 juli 2005 @ 23:35
Dan kun je beter ook geen schaap, koe, varken etc meer eten.
Thisbezaterdag 30 juli 2005 @ 23:40
Een biggetje is veel liever!
Daarom eet ik nooit varkensvlees, varkens moet je knuffelen,niet opeten
Wuderzaterdag 30 juli 2005 @ 23:41
Eenden zijn echt vet lekker! Veel lekkerder dan kippen, vol met hormonen..
Bennie_Kzaterdag 30 juli 2005 @ 23:42
eendenvlees is zowiezo niet lekker
Sjakie01zaterdag 30 juli 2005 @ 23:45
Eendenlever lijkt op een keutel.

Eitje op Zondag is daarentegen niks mis mee
knox_zaterdag 30 juli 2005 @ 23:46
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 23:45 schreef Sjakie01 het volgende:
Eendenlever lijkt op een keutel.

Eitje op Zondag is daarentegen niks mis mee
Een eendenei
-erwin-zaterdag 30 juli 2005 @ 23:48
ik geloof niet dat ik ooit eend gehad heb
ABCTzaterdag 30 juli 2005 @ 23:52
Het is maar waarmee je opgroeit: in Westerse landen kijkt men graag naar de aaibaarheid van dieren naar mijn mening. Daarom vindt men het ook zielig dat er in Aziatische landen honden worden gegeten. Een kwestie van gewenning gaat hiermee gepaard.

Omdat kleine lammetjes, kalfjes of eendjes er lief uitzien is het ineens zielig maar ook die dieren worden groter en een koe, stier of schaap is ineens niet meer zo schattig.
p-etr-azondag 31 juli 2005 @ 00:04
De enige dieren die ik niet lief vind, en daarom zonder problemen eet, zijn kippen.

Bij de rest vind ik het goed zolang als het onherkenbaar is (zoals dus inderdaad de peking-eend (al doet de naam dit gerecht geen goed)). Of hamburgers, gehakt, kroketten, dat soort rommel. Herken je toch niet meer.
MaRySezondag 31 juli 2005 @ 00:04
Dat is juist heel lekker
TheVotaryzondag 31 juli 2005 @ 01:00
Krijg er spontaan honger van...
Zouden de eendjes bij de vijver al slapen
-erwin-zondag 31 juli 2005 @ 01:31
pberends is liev voor eenden
HeyFreakzondag 31 juli 2005 @ 01:35
wat dacht je dan van het meest veelzijdige stukje vlees



TheVotaryzondag 31 juli 2005 @ 01:39


HeyFreakzondag 31 juli 2005 @ 01:42
zoek de verschillen:



DarkElfzondag 31 juli 2005 @ 01:48
sowieso is het meer een cul onderwerp vind ik maar goed, verder heeft dit topic weinig om handen meer. slotje. serieuze discussies over wat je eet en waarom iets wel en niet kunnen in cul.