FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat is de beste manier om bierglazen schoon te maken?
HMaster-IIdinsdag 26 juli 2005 @ 20:19
Het gaat dus om het schoonmaken van bierglazen, zadat het bier niet doodslaat.

Ik heb wat specialere bierglazen, die ik niet teveel wil beschadigen. Maar met normaal water krijg je die glazen niet goed schoeen en met afwasmiddel, slaat het bier ook meteen dood. Hoe kan ik de glazen goed schoonkrijgen zodat ingeschonken bier ook er netjes uit blijft zien?

Want in de Horeca, geruiken ze ook gewoon spoelwater en een borstel. Wat doe ik fout en wat is de beste methode?
Kaboutertje_Xdinsdag 26 juli 2005 @ 20:22
* Natmaken voor t tappen/inschenken
* Je heb er speciaal schoonmaar spul voor
longinusdinsdag 26 juli 2005 @ 20:22
Ik heb alleen verstand van de temperatuur
http://home.tiscali.be/joke1/Neju4/colder%20beer.jpg

Ik zie net dat ik in Culinesse zit.
tuut84dinsdag 26 juli 2005 @ 20:23
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 20:22 schreef longinus het volgende:
Ik heb alleen verstand van de temperatuur
[afbeelding]
Diamantgirldinsdag 26 juli 2005 @ 20:25
ja zo'n borstel is goed maar je hebt bierglazen schoonmaak middel gebruiken we op mijn werk ook en gewoon met zo'n glazen borstel..en koud water. het bier is nog nooit plat geslagen
paarse_paashaasdinsdag 26 juli 2005 @ 20:27
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 20:19 schreef HMaster-II het volgende:


Want in de Horeca, geruiken ze ook gewoon spoelwater en een borstel. Wat doe ik fout en wat is de beste methode?
dat spoelwater gooien ze af en toe ook wat schoonmaakzooi bij in, geen idee wat, trouwens.
timmeeehdinsdag 26 juli 2005 @ 20:32
je hebt daar tabletten voor die je in de spoelbak moet gooien
dat heet gewoon glazenspoelmiddel
even halen bij de speciaalzaak
HMaster-IIdinsdag 26 juli 2005 @ 20:46
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 20:32 schreef timmeeeh het volgende:
je hebt daar tabletten voor die je in de spoelbak moet gooien
dat heet gewoon glazenspoelmiddel
even halen bij de speciaalzaak
Moet je daar speciaal voor naar de groothandel als een Sligro of Makro??
HMaster-IIdinsdag 26 juli 2005 @ 20:46
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 20:25 schreef Diamantgirl het volgende:
ja zo'n borstel is goed maar je hebt bierglazen schoonmaak middel gebruiken we op mijn werk ook en gewoon met zo'n glazen borstel..en koud water. het bier is nog nooit plat geslagen
Waar haal je dat spul en welk merk is dat??
Martijn_77dinsdag 26 juli 2005 @ 22:46
In de horeca gebruiken ze speciaal spul wat ze toevoegen aan het water. Als je een tap huurt bij de slijter krijg je ze er soms bij.
babsjuhdinsdag 26 juli 2005 @ 23:04
Klinkt waarschijnlijk ontzettend goor, maarre... sigarettenas! Beetje as op de punt van een (thee)doek en glas van binnen en van buiten opwrijven/schoonpoetsen. Daarna heel goed uitspoelen ofcourse, maar die as ontvet waanzinnig goed. Geleerd van een oude kasteleinse. Kennelijk was dit dè manier van werken in de pre-glazenspoelspul-tijd.
AKnynkewoensdag 27 juli 2005 @ 00:11
in onze spoelbak op het werk gebruiken wij speciaal bierglazenafwasmiddel. (3x woordwaarde en 2x letterwaarde). Volgens mij is het van calgonit. En verder idd voordat je een biertje tapt het glas even natmaken.
Tha_Butchawoensdag 27 juli 2005 @ 01:43
calgonit bij ons ook idd, veel horeca zaken imo. verder een keer in de zoveel tijd met soda
NT-T.BartManwoensdag 27 juli 2005 @ 12:50
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 20:19 schreef HMaster-II het volgende:

Want in de Horeca, geruiken ze ook gewoon spoelwater en een borstel. Wat doe ik fout en wat is de beste methode?
Er gaat een speciaal middeltje in het spoelwater. Heb zelf glazen gespoeld, het was groen spul, weet helaas niet meer hoe het heet.
Chieluswoensdag 27 juli 2005 @ 14:56
Idd, met dt calgonite bierglazen spoelmiddel, is volgens mij zelfs te verkrijgen bij de grotere drogist. Wel maar een heel klein beetje van gebruiken want het schuimt nogal. Het is een ontvetter, na een dagje spoelen zijn je handen geheel uitgedroogd.
Chieluswoensdag 27 juli 2005 @ 14:57
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 23:04 schreef babsjuh het volgende:
Klinkt waarschijnlijk ontzettend goor, maarre... sigarettenas! Beetje as op de punt van een (thee)doek en glas van binnen en van buiten opwrijven/schoonpoetsen. Daarna heel goed uitspoelen ofcourse, maar die as ontvet waanzinnig goed. Geleerd van een oude kasteleinse. Kennelijk was dit dè manier van werken in de pre-glazenspoelspul-tijd.
en in het pre-keurigsdienst van waaren tijdperk waarschijnlijk.
HMaster-IIwoensdag 27 juli 2005 @ 15:24
quote:
Op woensdag 27 juli 2005 14:56 schreef Chielus het volgende:
Idd, met dt calgonite bierglazen spoelmiddel, is volgens mij zelfs te verkrijgen bij de grotere drogist. Wel maar een heel klein beetje van gebruiken want het schuimt nogal. Het is een ontvetter, na een dagje spoelen zijn je handen geheel uitgedroogd.
Ik zal daar een snaar kijken.. De glazen zijn dus nog te vet, als ik het begrijp?
Chieluswoensdag 27 juli 2005 @ 15:32
vaak wel, maar als je gewoon zeepsop gebruikt is dat helemaal funest voor het bier