Mja, ik heb een meisje bij mij op de studie zitten die uit Canada komt. Die leent maximaal en eindigt naar verwachting dan ook met een schuld van 30 tot 40.000 euro. Maar ze lacht zich daar suf om omdat ze dat helemaal niks vindt. Ze vertelde dat haar vader inderdaad 30.000 euro per jaar leende voor zijn studie en nu (+-20 jaar later) nog steeds aan het aflossen is. Dus zij heeft nu een riant appartement gehuurd in Amsterdam met een vriendin en heeft zoiets van ach, liever nu goed leven en straks een (naar haar maatstaven) kleine studieschuld aflossen dan vier jaar lang op een houtje bijten.quote:Op zondag 24 juli 2005 15:08 schreef Dementor het volgende:
Ik heb ook het gevoel alsof de studenten van nu de eerste leengeneratie worden wat na zoveel jaar is komen overwaaien uit amerika...
'Beter maximaal geleend dan minimaal geleefd.' Ken inderdaad veel mensen die zo denken.quote:Op zondag 24 juli 2005 15:51 schreef QyRoZ het volgende:
Leef/leen nu, denk later. Mijn motto, werkt al heel lang prima.
Ja dat is nu ook weer de trend om heel hard te roepen dat lenen dom is maar wel zelf voor een paar euro per uur ( waarin je ook een boek had kunnen open slaan) gaan staan vakkenvullen.quote:Op zondag 24 juli 2005 16:21 schreef ethiraseth het volgende:
Had het ook liever niet gedaan. Maargoed, het kon niet anders en ik ga niet uit leningsangst maar niet studeren en mijn hele leven baantjes proberen te vinden met mijn havo-diploma.![]()
Ik vind 40.000 euro aan studieschuld wel de investering waard...mits er dan ook echt wat van gemaakt wordt natuurlijk. Een dergelijk bedrag en dan filosofie o.i.d. gaan doen of meer met het student zijn bezig zijn dan met daadwerkelijk studeren is dan weggegooid geld natuurlijk.quote:Op zondag 24 juli 2005 15:54 schreef Dementor het volgende:
Ik ben blij dat er serieus gereageerd wordt in dit topic want er wordt vaak genoeg lacherig over gedaan.
30 tot 40.000 euro vind ik echt teveel geld om als studieschuld op te bouwen eerlijk gezegd.
Stop dat in je hypotheek en je bent al een heel stuk verder.
De reden waarom ik dit topic open is omdat ik graag voor mijn nieuwe studie een laptop aan wil schaffen zodat ik niet gebonden ben aan het nogal steriele leercentrum maar gewoon lekker in de lunchroom kan gaan zitten.quote:Op zondag 24 juli 2005 16:26 schreef Vitalogy het volgende:
[..]
Ik vind 40.000 euro aan studieschuld wel de investering waard...mits er dan ook echt wat van gemaakt wordt natuurlijk. Een dergelijk bedrag en dan filosofie o.i.d. gaan doen of meer met het student zijn bezig zijn dan met daadwerkelijk studeren is dan weggegooid geld natuurlijk.
Zeker. Onder de 10.000 euro zou ik me totaal niet druk maken om een ib-groep lening, zelfs niet als je filosofie studeert.quote:Op zondag 24 juli 2005 16:33 schreef Dementor het volgende:
[..]
De reden waarom ik dit topic open is omdat ik graag voor mijn nieuwe studie een laptop aan wil schaffen zodat ik niet gebonden ben aan het nogal steriele leercentrum maar gewoon lekker in de lunchroom kan gaan zitten.
Zoiets als een laptop is de investering wel waard toch?
Aangezien ik nogal wat moet programmeren etc..
Als jij dat voor jezelf de investering waard vind moet je het doen. Lekker kunnen werken en goed materiaal om mee te werken is ook belangrijk.quote:Op zondag 24 juli 2005 16:33 schreef Dementor het volgende:
[..]
De reden waarom ik dit topic open is omdat ik graag voor mijn nieuwe studie een laptop aan wil schaffen zodat ik niet gebonden ben aan het nogal steriele leercentrum maar gewoon lekker in de lunchroom kan gaan zitten.
Zoiets als een laptop is de investering wel waard toch?
Aangezien ik nogal wat moet programmeren etc..
Geloof me ik vind het fijnerquote:Op zondag 24 juli 2005 17:41 schreef Vitalogy het volgende:
[..]
Als jij dat voor jezelf de investering waard vind moet je het doen. Lekker kunnen werken en goed materiaal om mee te werken is ook belangrijk.
Aan de andere kant zie ik persoonlijk niet in hoe je in een lunchroom beter kan werken, laat staan dat een laptop handig is voor programmeren. Lijkt me dat dit echt een flutuitgave is.
Sorry hoor, maar je krijgt "alleen" onderdak en voedsel van je ouders? Weet je hoeveel dat is?! En dan heb je waarschijnlijk ook nog eens stufi met een hoge aanvullende beurs, want van 220 euro per maand kan een mens geen collegegeld, boeken en studiemateriaal betalen.quote:Op zondag 24 juli 2005 19:57 schreef Muchacha20 het volgende:
Ik snap niet waarom mensen zo'n enorm bedrag moeten lenen. Ik krijg studiefinanciering, betaal daar zelf mijn collegegeld, boeken en alle andere zooi van die ik nodig heb voor mijn studie. Daarnaast gaat mijn geld op aan ziektekosten verzekering, internet, telefoonrekening, auto, kleding, stappen en ook ik heb een laptop gekocht. Krijg van mijn ouders alleen onderdak en voedsel. De rest financieer ik geheel zelf. Maar ik moet dan wel werken naast mijn studie, wat ik als ontspanning ervaar (horeca).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |