abonnement Unibet Coolblue
pi_29503808
quote:
Op maandag 8 augustus 2005 14:22 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Ik krijg nu allemaal droge 'puntjes' op mijn handen en armen.
Zijn die puntjes ook rooiig !? Ik heb dat namelijk op mijn onderarmen. Ik heb er nagenoeg geen last van maar volgens mij komt het door het 'muizen' en je armen op het bureaublad. Ik heb het nergens anders.
Government Denies Knowledge.............. trust no-one !!!
pi_29504878
quote:
Op zondag 7 augustus 2005 21:21 schreef subsense het volgende:

Als ik iets gebruik dan gebruik ik de Garnier PureA lijn. De gezichtszeep/gel en de creme. In beide producten zit zink en is speciaal voor "onze" huid. Ik ben er erg tevreden over. De creme gebruik ik alleen als ik merk dat mijn huid echt droog is. Dat is pas het geval sinds ik op 80 mg zit.
Correctie, De facewash is Garnier Pure (zonder A) en de creme is wel PureA.
Ik geloof dat in PureA Facewash scrub zit. Das niet echt aan te raden voor ROA gebruikers.
pi_29505611
quote:
Op maandag 8 augustus 2005 16:15 schreef Earthling het volgende:
Zijn die puntjes ook rooiig !? Ik heb dat namelijk op mijn onderarmen. Ik heb er nagenoeg geen last van maar volgens mij komt het door het 'muizen' en je armen op het bureaublad. Ik heb het nergens anders.
Het kan niet alleen door het muizen komen, want ze zitten ook op de bovenkant van mijn rechterhand. Maar idd beetje roodachtig.
pi_29506014
Ik heb wel van die puntjes. Maar bij mij komt het door eczeem. Op de plekken waar ik eczeem HAD zie je uitgedroogde puntjes. Bah.
Waar mijn huid gezond is, is het absoluut niet droog!
Trouwens ik gebruik sinds vanmiddag Zwitsal zeepvrije gel. Ben benieuwd.
Hornblower 4 life, y'all!
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 09:25:23 #255
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_29516127
ik heb bij het minste geringste last van uitslag, ben heel gevoelig. Onderarmen op bureaublad, maar ook als ik uit mijn duikpak kom, of beetje verfrommeld heb geslapen, pijnlijke groeven...
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 09:26:04 #256
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_29516135
ik gebruik overigens babylotion van ..euh... shit niet zwitsal maar die ander... met aloe vera... prima spul en lekker...
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
pi_29521156
Weet iemand het belang van het afbouwen van de dagelijkse dosis? Of maakt het niet uit of je meteen stopt na 70mg, of bijv. nog twee weken afbouwt met 40mg per dag?
pi_29524108
quote:
Op dinsdag 9 augustus 2005 09:26 schreef scubagirl het volgende:
ik gebruik overigens babylotion van ..euh... shit niet zwitsal maar die ander... met aloe vera... prima spul en lekker...
Natusan?

Ik vind olie zo vet. Geeft een vies gevoel...
pi_29527334
Sprak laatst met mijn dokter, voor een dosis pillen. Zij vertelde mij dat 4 maanden genoeg is. Als ik dat doe heb ik uiteindelijk 68mg / kg.... Ik wil de kuur wel goed doen, maar als me dokter zegt dat 4 maanden genoeg is... Ik las laatst nog bij iemand op dit forum dat het pas na 5 maanden werkte...
Wat vinden jullie ervan?
pi_29527335
Sprak laatst met mijn dokter, voor een nieuwe dosis pillen. Zij vertelde mij dat 4 maanden genoeg is. Als ik dat doe heb ik uiteindelijk 68mg / kg.... Ik wil de kuur wel goed doen, maar als me dokter zegt dat 4 maanden genoeg is... Ik las laatst nog bij iemand op dit forum dat het pas na 5 maanden werkte...
Wat vinden jullie ervan?
pi_29530421
quote:
Op maandag 8 augustus 2005 00:10 schreef LonelyWolf het volgende:
Ik kan niet 2 maanden wachten!
Ik heb scharrrrrrrrel. Zal ik de komende week zien. Wil er netjes uitzien hehe
Probeer hem uit te drogen met tea tree olie ofzo, niet eraan komen, tenzij je er erg goed in bent om die dingen weg te halen. Ik dacht hem ook perfect weggehaald te hebben, maar een week daarna zaten er 2 nieuwe. Ik heb ook wel 2 maand rondgelopen daarmee. Na een bezoekje aan de huisarts was ik er vanaf, misschien een aanrader.
pi_29531581
quote:
Op woensdag 10 augustus 2005 00:43 schreef oioioioi het volgende:

[..]

Probeer hem uit te drogen met tea tree olie ofzo, niet eraan komen, tenzij je er erg goed in bent om die dingen weg te halen. Ik dacht hem ook perfect weggehaald te hebben, maar een week daarna zaten er 2 nieuwe. Ik heb ook wel 2 maand rondgelopen daarmee. Na een bezoekje aan de huisarts was ik er vanaf, misschien een aanrader.
wehehe, ik ben een trouwe gebruiker van tea tree producten
Hornblower 4 life, y'all!
pi_29537830
Een update

Gisteren naar de dermatoloog geweest, ze was tevreden over het resultaat. Ik zit nu op 13 weken plus 1 dag wat dus overeenkomt met 91 dagen.

Vandaag mijn laatste dag met 30mg, ga dan over op 40 mg per dag.

Wat kan ik zeggen over mijn gezicht? Dat het er momenteel goed uitziet. Heb nu geen puistjes, maar dit proces gaat wel golvend heen en weer. Soms krijg ik er een paar die dan binnen een kleine week weer wegtrekken, dan b lijf ik ongeveer weekje clean en dan weer wat. Wel zijn de puisten die momenteel doorkomen bij mij meestal wel grote, de kleintjes heb ik niet meer. Langzaam komen er steeds minder door en ik denk dat het niet al te lang meer duurt voordat ik helemaal clean ben misschien is dat vanaf nu wel zo misschien

Ben tevens nu precies een week terug van een week Turkije. Heb gewoon lekker in de zon gezeten aan het strand, bij het zwembad en door de stad gelopen met kort broekje en shirt. Zolang je goed insmeert (factor 15) is er niks aan de hand. Heb me gewoon regelmatig ingesmeerd en helemaal niet verbrand.

Voor velen die allerlei zalfjes en dergelijken willen smeren of gezicht willen wassen, probeer dit zoveel mogelijk te vermijden. Was je gezicht gewoon met water, en blijf er zoveel mogelijk af, echt waar dat helpt. Ook sudo gebruik ik al niet meer
pi_29538555
Hier een update van mij.....

Ik heb 10... 20 en uiteindelijk 30 mg Roa geslikt vanaf september vorig jaar, tot juni dit jaar.
Vrijwel geen enkel puistje meer te bekennen, heel af en toe eentje die verdwaald was ofzo.

Dus twee maanden voordat ik op vakantie zou gaan gestopt met de kuur en de zon er effe flink op laten schijnen. Is allemaal prima gegaan moet ik zeggen. Het fluctueerde ergens in juli nog wel wat en daarna ook nog een paar keer. Dan lijkt het net of het weer begint, maar die zijn binnen no-time weer verdwenen. Gaat nu in ieder geval perfect. Vrijwel helemaal glad, alleen natuurlijk nog wat littekens. Die trekken trouwens ook gigantisch weg, dat had ik niet verwacht maar het gaat er steeds wat beter uitzien. Ik merk ook heel goed dat wondjes dus nu weer tien keer sneller genezen dan tijdens de kuur...

Mocht het toch weer enigszins terugkomen dan ga ik gewoon weer een kuur doen. In dat geval meld ik me hier wederom. Het lijkt nu in ieder geval nog een succesverhaal, maar je moet er natuurlijk altijd rekening mee houden dat je die pechvogel kan zijn waarbij het toch gedeeltelijk terugkomt.
In ieder geval weer met een opgeheven hoofd over straat
pi_29540227
Ik vind 30mg wel erg weinig hoor. Dat is waarschijnlijk zelfs nog onder het aangeraden minimum van 0,5mg/kg voor jou.
pi_29540691
je moet ook naar de periode kijken hè... van september tot juni is 8 maanden, dan zit je bijna op de 120mg.

Ik slik zelf ook 30mg en kan aan de bijwerkingen duidelijk merken dat het zijn werking doet..
pi_29542108
Ik kijk liever naar wat Roché en een informatieboekje over Roaccutane van het ziekenhuis mij vertellen. 9 maanden is ver over de gewoonlijke 20 weken (volgens het informatieboekje, maar daar ga ik zelf ook iets overheen) en ver onder het aangeraden minimum van 0,5mg/kg voor een beter langdurig resultaat. Het valt mij op dat veel mensen bij wie het terugkomt zich totaal niet aan deze adviezen hebben gehouden. Hij zegt zelfs dat het in juli nog niet helemaal goed was en dat verbaast mij niet echt. 30mg is gewoon te weinig, tenzij je 60kg weegt.

Ik wil voor mijn eigen geweten gewoon niet het gevoel hebben dat het mijn eigen schuld is als ik erachter kom dat het terugkomt na een jaar.

(Van september tot juni is 9 maanden, tot en met juni zelfs 10.)

Edit: Nogmaals: http://www.roche.nl/faq.php?id=35&naam=Roaccutane#2
quote:
hoe hoger de dagdosering, hoe kleiner de kans dat acne terugkomt


[ Bericht 10% gewijzigd door IntelliEye op 10-08-2005 19:26:16 ]
pi_29542461
Ik lees hier trouwens nog iets in dat informatieboekje:
quote:
Bij een goede indicatiestelling en adequate begeling leidt gebruik van Roaccutane tot een goed tot zeer goed resultaat bij ongeveer 95% van de patienten. Een groot aantal van deze patienten (65%) is na 1 kuur zelfs jarenlang klachtenvrij.
Met andere woorden, er is over een paar jaar gewoon een enorme kans (>50%) dat het terugkomt..?
Op www.roche.nl staat (bovenstaande link):
quote:
Uit onze gegevens blijkt, dat van de met Roaccutane behandelde patiënten ondanks een correct toegediende dosis 17% een tweede kuur nodig heeft, 5% een derde kuur en 1% meer kuren .


Ik weet niet meer wat ik moet verwachten.
pi_29543072
Ja je hebt er indd gelijk in dat je ook naar het gewicht moet kijken. Ik weeg zelf 65 kilo...

had ik niet bij nagedacht
pi_29543350
quote:
Op woensdag 10 augustus 2005 18:33 schreef IntelliEye het volgende:
Ik weet niet meer wat ik moet verwachten.
Je moet niets verwachten. Je moet afwachten. Niet te druk maken.
pi_29555036
Ik krijg nu waarschijnlijk ook Roaccutane voorgeschreven door de dermatoloog, maar nu zit ik de bijwerkingen op internet te lezen, en staat er het volgende:

Gedragsstoornissen, depressies, poging tot zelfmoord, goedaardige verhoogde bloeddruk in de hersenen (pseudotumor cerebri), hoofdpijn, stuipen.

Bron: http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/roaccutane.htm

Klinkt vrij gevaarlijk allemaal...
pi_29556017
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 10:12 schreef Burbo het volgende:
Ik krijg nu waarschijnlijk ook Roaccutane voorgeschreven door de dermatoloog, maar nu zit ik de bijwerkingen op internet te lezen, en staat er het volgende:

Gedragsstoornissen, depressies, poging tot zelfmoord, goedaardige verhoogde bloeddruk in de hersenen (pseudotumor cerebri), hoofdpijn, stuipen.

Bron: http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/roaccutane.htm

Klinkt vrij gevaarlijk allemaal...
Join the club.

Ik denk dat iedereen wel zoiets heeft als ze dat allemaal lezen, maar zoals je hier overal kunt lezen zijn we er allemaal aardig over te spreken en zijn de bijwerkingen zoals hierboven beschreven uitzonderingen. Over het algemeen is de droge huid (en vooral lippen), vermoeid- en lusteloosheid het enige wat echt drastisch is.

Succes.

[ Bericht 1% gewijzigd door Earthling op 11-08-2005 11:13:26 ]
Government Denies Knowledge.............. trust no-one !!!
pi_29556029
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 10:12 schreef Burbo het volgende:
Ik krijg nu waarschijnlijk ook Roaccutane voorgeschreven door de dermatoloog, maar nu zit ik de bijwerkingen op internet te lezen, en staat er het volgende:

Gedragsstoornissen, depressies, poging tot zelfmoord, goedaardige verhoogde bloeddruk in de hersenen (pseudotumor cerebri), hoofdpijn, stuipen.

Bron: http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/roaccutane.htm

Klinkt vrij gevaarlijk allemaal...
Mja, het valt allemaal wel mee. Maar als je pshygisch niet in orde bent krijg je deze medicatie ook niet.
pi_29556122
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 11:00 schreef Doagere het volgende:

[..]

Mja, het valt allemaal wel mee. Maar als je pshygisch niet in orde bent krijg je deze medicatie ook niet.
Ik heb Lupa ook al moeten tegenhouden omdat ze voor een trein wilde springen.
pi_29556451
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 11:04 schreef Alicey het volgende:
Ik heb Lupa ook al moeten tegenhouden omdat ze voor een trein wilde springen.
Ik weet daar niks meer van!

Maar ff serieus, gewoon jezelf een beetje in de gaten houden. De kans dat je last krijgt van depressie is heel erg klein. Bemerk je bij jezelf dat je er wel last van hebt, dan ga je naar je arts en dan kan hij je er iets voor geven. Maar ik zelf heb nergens last van, hooguit wat vermoeider dan normaal. En ik heb wel een verleden met depressies, dus officieel zou ik er extra gevoelig voor moeten zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')