FOK!forum / Culinesse à gogo / Party Prikkertjes Combinaties
RijstNatiewoensdag 13 juli 2005 @ 19:45
Party Prikkertjes Combinatie's oftewel PPC's

welke lekkere combinaties raden jullie aan?

Cervelaat met augurk
Kaas met Silver ui
...........................
nerd4salewoensdag 13 juli 2005 @ 19:48
quote:
Op woensdag 13 juli 2005 19:45 schreef RijstNatie het volgende:
Cervelaat met augurk
Kaas met Silver ui
Da's wel errug jaren 70!

Olijf met knoflook en paprika.
Peper met feta.
kohinoorwoensdag 13 juli 2005 @ 20:04
Cherry tomaatje + blaadje basilicum + mozzerella =
RijstNatiewoensdag 13 juli 2005 @ 20:05
iemand iets met komkommer?
Martijn_77woensdag 13 juli 2005 @ 20:12
Kaas met gember
Kaas met amsterdamse ui
MChaserwoensdag 13 juli 2005 @ 20:17
gehaktballetje met tomaten-basilicumsaus
Loiswoensdag 13 juli 2005 @ 20:27
Komkommerplakje iets uithollen en daar een kwak boursin in.
Mirjamdonderdag 14 juli 2005 @ 02:30
kaas met mandarijn
RijstNatiedonderdag 14 juli 2005 @ 02:32
knakworst met pindakaas
Mirjamdonderdag 14 juli 2005 @ 02:32
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 02:32 schreef RijstNatie het volgende:
knakworst met pindakaas
iew?
Faithydonderdag 14 juli 2005 @ 03:30
witte druif met kaas
Morwendonderdag 14 juli 2005 @ 03:33
Komkommer met filet Americain

Cherry tomaatje leeghalen en daar Hollandse garnaaltjes met zout en cocktailsaus infrutten

boliviandonderdag 14 juli 2005 @ 03:36
Combinatie's?

Combinaties!
Martijn_77zondag 24 juli 2005 @ 01:09
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 03:33 schreef Morwen het volgende:
Cherry tomaatje leeghalen en daar Hollandse garnaaltjes met zout en cocktailsaus infrutten
Of een cherry tomaatje leeg halen en daar ham of zalmmouse in stoppen ook erg lekker
BBQ-kipzondag 24 juli 2005 @ 19:35
Blokje kaas en een party-knakworstje op een prikkertje, dat was altijd een grote hit bij mij op de basisschool
Sharkdoggiezondag 24 juli 2005 @ 19:53
Ik ben meer van de toastjes. Tonijn, augurk en mayo op een klein toastje.
hippo-clippozondag 24 juli 2005 @ 22:12
quote:
Op zondag 24 juli 2005 19:53 schreef Sharkdoggie het volgende:
Ik ben meer van de toastjes. Tonijn, augurk en mayo op een klein toastje.
Bij ons ook altijd op verjaardagen. Bakken met toastjes en allemaal soorten kaasjes en salades zodat mensen het zelf opscheppen. Met die prikkertjes moet je rekening houden met mensen die bepaalde dingen niet lusten en dan heb je daar 20 van die dingen van ofzo. Zit je met die half afgegeten prikkertjes..
Maeryckezondag 24 juli 2005 @ 22:16
Zo'n feestje had ik ook ja. Allemaal prikkertjes gemaakt o.a. en dan aten ze de ham en/of cervelaat wel en de asperges niet omdat ze die niet lustten. Paupers
Faithymaandag 25 juli 2005 @ 00:09
heb net op meetinkje het volgende gemaakt:

plakje ham (gewone ham: schouder- of achter- of beenham, geen zoute hammen nemen), besmeren met tomaten relish, botersla eroverheen, bosuitje en eigenlijk nog gele paprika (maar dat had die pauper AH niet meer). Dit rol je op, prikkertje erdoorheen en smullen maar!
RijstNatiemaandag 25 juli 2005 @ 01:25
Je kan toch gewoon een mega schaal neerzette met allemaal verscillende losse dingen naast elkaar. Pot met prikkertjes ernaast en dan kunnen ze prikkemn wat ze zelf wille...
Martijn_77maandag 25 juli 2005 @ 01:52
quote:
Op maandag 25 juli 2005 01:25 schreef RijstNatie het volgende:
Je kan toch gewoon een mega schaal neerzette met allemaal verscillende losse dingen naast elkaar. Pot met prikkertjes ernaast en dan kunnen ze prikkemn wat ze zelf wille...
Is ook orgineel om te doen. Maar wat zou je dan op die schaal leggen?
Faithymaandag 25 juli 2005 @ 11:43
en ik denk dat mensen dan niet de meest gewaagde combi's maken

Je moet ze zelf aansporen tot rare maar lekkere combi's!
Markstermaandag 25 juli 2005 @ 11:45
quote:
Op zondag 24 juli 2005 19:53 schreef Sharkdoggie het volgende:
Ik ben meer van de toastjes. Tonijn, augurk en mayo op een klein toastje.
Toastjes ja, maardan wel met franse kaas en kruidenboter
Faithymaandag 25 juli 2005 @ 11:48
zalm op een rondje gekookt ei met peper en zout

dat brengt me op: brie met zalm op een prikkertje!
realbasemaandag 25 juli 2005 @ 11:59
ik had pas op een feessie

Lekker klein mals gehakt balletje ( licht pittig gekruid )
zongedraaogd tomaatje en stukje kaas erop..

moet zeggen " fingerlickin' good " !!
Martijn_77zondag 31 juli 2005 @ 10:55
Nog even een recept:

Mini clubsandwich

Ingredienten:

Wit brood
Sla
Cherry tomaatjes
Rauwe ham / gerookte zalm
Mayonaise
peper en zout
Cocktailprikkers
Borrelglaasje

Bereidingswijze:

Rooster het witte brood in een broodrooster of in de oven.
Als het brood een beetje is afgekoeld steek je met het borrelglaasje rondjes uit.
Besmeer de rondjes met een beetje mayonaise, strooi hier een beetje zout en peper overheen.
Neem een cocktailprikker en prikker het broodrondje met de mayo kant naar je toe.
Vouw een sla-blaadje zo klein als het broodrondje op en prik hem vast op de prikker.
Halveer de cherrytomaatjes en prik een van de helftjes op de prikker met de de bolle kant naar beneden.
Vouw een plakje rauwe ham op (of plakje gerookte zalm) en doe deze ook op de prikker.
Daarna nog een blaadje sla op de prikker en eindig met een broodrondje met de mayo kant naar beneden.

Maak zo nog een boel van de mini sandwiches en je hebt weer een gezellig en gezond cocktail hapje.
RijstNatiezondag 31 juli 2005 @ 19:23
quote:
Op maandag 25 juli 2005 01:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Is ook orgineel om te doen. Maar wat zou je dan op die schaal leggen?
Kaas, leverworst, cervelaatworst, grillworst, knakworstjes, gehaktballetjes, cherry tomaatjes, komkommer, augurk, zilver ui, adam ui, wortel,
Martijn_77maandag 1 augustus 2005 @ 23:37
quote:
Op zondag 31 juli 2005 19:23 schreef RijstNatie het volgende:

[..]

Kaas, leverworst, cervelaatworst, grillworst, knakworstjes, gehaktballetjes, cherry tomaatjes, komkommer, augurk, zilver ui, adam ui, wortel,
En doe je er dan ook nog iets te dippen bij aan sausjes?
prupkedinsdag 2 augustus 2005 @ 00:25
je kan ook rolletjes maken van witbrood met ja noem het maar op

witbrood uitrollen met de deegroller en dan een vulling er in die je lekker vind.

Bv zalmpasta maken van rode zalm met wat creme fraiche en dille.
of iets van tonijn
kip enz

oprollen in plastic en op laten stijven in de koeliekast.
Naderhand in kleine stukjes serveren.
littledrummergirldinsdag 27 februari 2007 @ 23:07
lekkere ideetjes hier allemaal

zelf lijkt mij een spiesje met een stukje focaccia ( of een ander lekker brood) een zongedroogd tomaatje, een ansjovisje en een blokje zachte ( geitenkaas) wel lekker
RijstNatiedinsdag 27 februari 2007 @ 23:40
sow na 2 jaar dacht jij ineens ik zal dit topic is even nieuw leven in blazen
littledrummergirldinsdag 27 februari 2007 @ 23:52
quote:
Op dinsdag 27 februari 2007 23:40 schreef RijstNatie het volgende:
sow na 2 jaar dacht jij ineens ik zal dit topic is even nieuw leven in blazen
jup kwam em via via ergens tegen, en ach prikkertjes zijn best leuk alleen nu heten ze pinchito's en zijn ze semi hip
DRIZZENwoensdag 28 februari 2007 @ 07:56
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 02:32 schreef RijstNatie het volgende:
knakworst met pindakaas
#ANONIEMwoensdag 28 februari 2007 @ 13:13
prikkertje met chorizo, manchego en olijf is