abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_32427722
quote:
Op zondag 20 november 2005 16:11 schreef Vork het volgende:
Je kunt dus alleen witbrood maken als je de timerfunctie gebruikt?
nee man !
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zondag 20 november 2005 @ 16:19:16 #127
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_32427749
er was een meelsoort dat je niet kon gebruiken voor het timerprogramma, iemand?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 20 november 2005 @ 16:41:34 #128
3878 Vork
Manisch creatief
pi_32428318
In ieder geval geen noten, pitten en z`denbrood. Of je moet 2,5 uur voor aanvang van vers brood wakker zijn.
pi_32429212
Watwij doen is savonds om 19 uur ofzo dat apparaat aan dan is op een mooie tijd je brood klaar uit het apparaat halen in zon broodzak doen ! van papier ! , en dan sochtends pas snijden.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_32434569
Ik maak allerlei soorten broden (wit, bruin, volkoren) met de timer, hoor... nooit problemen mee. Eerst het water erin inderdaad, dan het meel of de mix, en een beetje meer gist dan normaal, dan gaat het altijd goed.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  zondag 20 november 2005 @ 20:42:59 #131
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_32434932
quote:
Op zondag 20 november 2005 16:41 schreef Vork het volgende:
In ieder geval geen noten, pitten en z`denbrood. Of je moet 2,5 uur voor aanvang van vers brood wakker zijn.
Dan had je de Panasonic moeten kopen. Die heeft een bakje in het deksel dat 'ie zelf open doet als de noten/zaden er in moeten
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_32436550
vraagje

als je kant en klare meel enzo heb

moet je dan eerst het water in de bak doen en dan pas de meel?
pi_32445771
Ja. Je moet altijd eerst de vloeibare bestanddelen in de broodbakmachine doen en daarna pas de rest.
  maandag 21 november 2005 @ 09:25:29 #134
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_32445814
quote:
Op maandag 21 november 2005 09:22 schreef assepoes het volgende:
Ja. Je moet altijd eerst de vloeibare bestanddelen in de broodbakmachine doen en daarna pas de rest.
Ik doe het altijd omgekeerd.... Eerst gist onderin, meel erop, en dan zout en suiker en als laatste water.

Dat schijnt beter te zijn voor de keerring bij de kneedhaak, die is dan niet de hele tijd nat. En ik heb altijd prima gerezen brood
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_32446023
Grappig. Ga ik ook een keer proberen. In de boekjes die ik erover gelezen heb is het altijd het vloeibare eerst.
  maandag 21 november 2005 @ 09:41:51 #136
3878 Vork
Manisch creatief
pi_32446065
Als ik niet met de timer werk, dan maakt de volgorde van ingredienten ook niet zo heel erg veel uit in mijn machine, maar blijkbaar is het wel een probleem als het een nacht moet staan wachten. Maar de eerst volgende keer dat de timer wordt gebruikt (morgen ofzo) zal ik het maar eens netjes volgens het boekje proberen
pi_32447036
quote:
Op maandag 21 november 2005 09:25 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Ik doe het altijd omgekeerd.... Eerst gist onderin, meel erop, en dan zout en suiker en als laatste water.

Dat schijnt beter te zijn voor de keerring bij de kneedhaak, die is dan niet de hele tijd nat. En ik heb altijd prima gerezen brood
Dat doe je ook als het nog een nacht in het apparaat moet zitten en pas om 5 uur 's ochtends de timer laat lopen?
Het lijkt me dan dat je gist al aardig aan het afsterven is
pi_32447739
eerst water gedaan en heb nu prima brood!
  dinsdag 22 november 2005 @ 11:37:51 #139
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_32475688
quote:
Op maandag 21 november 2005 10:38 schreef Bright het volgende:

[..]

Dat doe je ook als het nog een nacht in het apparaat moet zitten en pas om 5 uur 's ochtends de timer laat lopen?
Het lijkt me dan dat je gist al aardig aan het afsterven is
Ik werk alleen met de timer.... En altijd de gist onderin en het meel erop en dan het water bovenin. Het water blijft gewoon uren op dat meel staan, het onderste meel vormt een soort laagje en dat blijkt goed te gaan.
Ik heb (met de Pana) altijd prachtig gerezen broden !
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_32841237
hmmm waar kun je zo;n AFK BM-2 kopen...kan hem nergens vinden...
pi_33049650
Hoe krijg ik in vredesnaam het brood uit het blik zonder het brood compleet te slopen? Iemand een gouden tip? Het lijkt wel of de kneedhaken muurvast zitten
Een beetje vreemd, maar wel lekker
pi_33053083
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 18:45 schreef beefcake het volgende:
Hoe krijg ik in vredesnaam het brood uit het blik zonder het brood compleet te slopen? Iemand een gouden tip? Het lijkt wel of de kneedhaken muurvast zitten
Ik weet niet wat voor broodbakmachine je hebt, maar hier valt het brood er gewoon uit, en de kneedhaak blijft in het blik zitten.
Maar een beetje invetten voor het bakken kan wel helpen natuurlijk....
pi_33054765
quote:
Op maandag 5 december 2005 18:23 schreef erik-de-perik het volgende:
hmmm waar kun je zo;n AFK BM-2 kopen...kan hem nergens vinden...
.
De Marskramer heeft hem doorlopend, en hij schijnt ook o.a. bij de MediaMarkt te koop te zijn.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_33058378
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 20:39 schreef cafca het volgende:

[..]

Ik weet niet wat voor broodbakmachine je hebt, maar hier valt het brood er gewoon uit, en de kneedhaak blijft in het blik zitten.
Maar een beetje invetten voor het bakken kan wel helpen natuurlijk....
Deze heb ik:

Invetten zal ik de volgende keer eens proberen, thanks. Ik heb hem nu twee keer gebruikt en twee keer ruzie gehad met het brood. Is niet goed voor je gemoedstoestand kan ik je vertellen
Een beetje vreemd, maar wel lekker
  dinsdag 13 december 2005 @ 23:40:06 #145
127956 Robbiej
Hit any user to continue.
pi_33059214
'Tis ook leuk om met kleurstof te spelen

gekleurd brood
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.
pi_33150895
Ik wil voor de kerst een kerststol gaan maken, eerst het deeg enzo door de machine laten maken,en afbakken in de oven voor de vorm en de marsepein.

Heeft iemand een goed en lekker recept?
En hoe lang moet zoiets eigelijk in de oven?
sie legt den Kopf in seinen Schoss
und bittet einen letzten Kuss.
pi_33265707
heb vorige week lekker 2 * 2 kilo broodmix van de v&d gekocht, wit en meergranen... totaal 3.50
bak nu elk weekend lekker veel brood... dit weekend heb ik pesto brood gemaakt met heel veel olijfjes erin mmm
pi_33299514
Weet iemand een adresje waar je papieren broodzakken kan kopen?
pi_33575965
Ik ben mn kneedhaak kwijt
Iemand enig idee waar je deze kan kopen ? ( in een winkel , ik heb hem vandaag nog nodig )
pi_33579901
handyman misschien?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')