Thnx. Zal die zometeen halen.quote:Op zaterdag 19 november 2005 12:27 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Bij de Marskramer hebben ze de AFK BM-2(N) momenteel voor 34,99 euro.
Aanradertje!![]()
als je eerst het water en dan het meel en eventueel extra gist eraan toevoegd, dan kan het niet mis gaan. hoewel in de gebruiksaanwijzing staat dat je het niet met volkoren meel kan doen, oid... lees nog ff goed door.quote:Op zondag 20 november 2005 15:38 schreef Vork het volgende:
Hallo, wij hebben hier sinds een paar dagen ook zo'n mooie machine (die goedgeteste AFK die iedereen heeft welliswaar) en hij doet prima z'n best. Ik heb een zooi pakken met broodmix uit Duitsland gekregen, waar alleen water bij moet en dat gaat goed, alleen is er een probleem met de timer. Als ik alle ingredienten in de machine donder en een uur of 9 later brood wil hebben, dan mengt het water niet goed met de mix mengt en het brood meer lijkt op een bal droge meel met satesaus in het midden.
Is het noodzakelijk om het water en de mix vantevoren te mengen (zodat je al een soort van deeg krijgt) als je gebruikt wil maken van de timer, of moet ik daarvoor nog wat anders doen?
nee man !quote:Op zondag 20 november 2005 16:11 schreef Vork het volgende:
Je kunt dus alleen witbrood maken als je de timerfunctie gebruikt?
Dan had je de Panasonic moeten kopen. Die heeft een bakje in het deksel dat 'ie zelf open doet als de noten/zaden er in moetenquote:Op zondag 20 november 2005 16:41 schreef Vork het volgende:
In ieder geval geen noten, pitten en z`denbrood. Of je moet 2,5 uur voor aanvang van vers brood wakker zijn.
quote:Op maandag 21 november 2005 09:22 schreef assepoes het volgende:
Ja. Je moet altijd eerst de vloeibare bestanddelen in de broodbakmachine doen en daarna pas de rest.
Dat doe je ook als het nog een nacht in het apparaat moet zitten en pas om 5 uur 's ochtends de timer laat lopen?quote:Op maandag 21 november 2005 09:25 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Ik doe het altijd omgekeerd.... Eerst gist onderin, meel erop, en dan zout en suiker en als laatste water.
Dat schijnt beter te zijn voor de keerring bij de kneedhaak, die is dan niet de hele tijd nat. En ik heb altijd prima gerezen brood![]()
Ik werk alleen met de timer.... En altijd de gist onderin en het meel erop en dan het water bovenin. Het water blijft gewoon uren op dat meel staan, het onderste meel vormt een soort laagje en dat blijkt goed te gaan.quote:Op maandag 21 november 2005 10:38 schreef Bright het volgende:
[..]
Dat doe je ook als het nog een nacht in het apparaat moet zitten en pas om 5 uur 's ochtends de timer laat lopen?
Het lijkt me dan dat je gist al aardig aan het afsterven is
Ik weet niet wat voor broodbakmachine je hebt, maar hier valt het brood er gewoon uit, en de kneedhaak blijft in het blik zitten.quote:Op dinsdag 13 december 2005 18:45 schreef beefcake het volgende:
Hoe krijg ik in vredesnaam het brood uit het blik zonder het brood compleet te slopen?Iemand een gouden tip? Het lijkt wel of de kneedhaken muurvast zitten
.quote:Op maandag 5 december 2005 18:23 schreef erik-de-perik het volgende:
hmmm waar kun je zo;n AFK BM-2 kopen...kan hem nergens vinden...
Deze heb ik:quote:Op dinsdag 13 december 2005 20:39 schreef cafca het volgende:
[..]
Ik weet niet wat voor broodbakmachine je hebt, maar hier valt het brood er gewoon uit, en de kneedhaak blijft in het blik zitten.
Maar een beetje invetten voor het bakken kan wel helpen natuurlijk....
quote:Op zaterdag 31 december 2005 12:24 schreef realbase het volgende:
Beste allen,
Ik heb een broodbak machine van Bomann.
Nu zou ik voor vanavond een vers brood bakken ( vier oud & nieuw bij vrienden )
Ik doe de doos open en merk dat ik nergens meer die kneedhaak kan vinden.
Heeft iemand enig idee of die ergens los te verkrijgen zijn ( vandaag dus nog ? )
Merci
quote:Op zondag 1 januari 2006 12:57 schreef ETHOM het volgende:
Hallo,
Vrijdag een AFK BM-3 broodbakmachine gekocht. Het zou de broodbakmachine zijn.
Gisteren en vandaag een broodje gebakken alleen het deeg rijst alleen maar de eerste keer.
Daarna zakt het deeg in als een pudding en komt het niet meer omhoog.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Weet je misschien of die nog steeds in de aanbieding is? Ik denk er namelijk ook over om een machine te kopen. Heb je misschien meer gegevens hierover? (timer, broodgewicht etc).quote:Op zaterdag 7 januari 2006 11:03 schreef Jessi het volgende:
Ik heb uiteindelijk een merkloos apparaat gekocht bij het Kruidvat, voor ¤ 22,50 met 2 jaar garantie. De eerste drie broden (waaronder een kaas-ui brood) zijn al gebakken: super!
![]()
Ik ga heel snel al die recepten uit dit topic eens proberen.
Bij de gewone Kruidvat zeiden ze van niet. Bij een hele grote (in Amersfoort) hadden ze er nog een hele zwik en kregen nog 25% korting ook. Dus ik denk dat ze er vanaf wilden...quote:Op zondag 8 januari 2006 15:16 schreef greatgonzo het volgende:
Weet je misschien of die nog steeds in de aanbieding is? Ik denk er namelijk ook over om een machine te kopen. Heb je misschien meer gegevens hierover? (timer, broodgewicht etc).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |