Allan24 | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:00 |
Okee... misschien een stomme vraag, maar ik wil voorkomen dat mijn avondeten zometeen oneetbaar wordt. ![]() Ik heb gisteren een ovenschotel gemaakt, met gehakt en sperziebonen in een saus met o.a. creme fraiche. Deze heeft toen ±15 minuten in de oven gestaan, nadat het gehakt en de bonen al waren gegaard in een wokpan. Smaakte erg goed, maar het zijn echt wel twee porties, en die tweede portie wil ik nu dus gaan opwarmen. Ik heb de keuze uit de magnetron, of de oven. Nadeel van de magnetron lijkt me: het gerecht wordt niet gelijkmatig warm, maar sommige delen worden loeiheet terwijl andere aan de koude kant blijven. Ik denk ook niet dat de bonen nog enige knapperigheid vertonen. Voordeel is wel dat het sneller gaat, maar tijd is niet zo belangrijk. Ik ben dus geneigd om het in de oven op te warmen. Het wordt dan gelijkmatiger warm en koelt, eenmaal uit de oven, niet zo snel af. Alleen: een magnetron wordt gebruikt voor het opwarmen van eten, terwijl een oven echt gaart, toch? Heb ik dan niet het risico dat, wanneer het zometeen een minuut of 10-15 in de oven heeft gestaan @ pak 'm beet 150°, de boel zometeen overgaar is en ik het alsnog kan wegmikken? Dilemma's....... help? | |
DeltaHF | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:02 |
Flikker die zooi weg en bel een pizza ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:02 |
Zou voor de oven gaan. Met de magnetron wordt het misschien te gaar. | |
DeltaHF | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:03 |
Edit: Dat is niet nodig. [ Bericht 83% gewijzigd door Martijn_77 op 09-07-2005 19:06:12 ] | |
Martijn_77 | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:05 |
quote:Als het lekker was is weggooien zonde. Dus ik zou voor de oven gaan! | |
Allan24 | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:08 |
quote: ![]() | |
DeltaHF | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:11 |
quote:Hoezo zonde? Ik had vanochtend vlees uit de vriezer gehaald voor vanavond en ik zou er nog wat bij kopen vanmiddag. Nou heb ik heel de middag tot zojuist lekker op het terras zitten bieren en gewoon geen zin meer om te koken. Dus heb ik een frietje gehaald en flikker ik dat vlees wel weg. Watnou zonde? Ik heb toch EN een gezellige middag gehad EN lekker gegeten. Wat kan mij die paar euro schelen als ik dat vlees wegmieter ![]() ps: als je valt of staat met het wegflikkeren van eten omdat je er "gewoon geen zin in hebt" dan doe je ergens iets fout IMO | |
Martijn_77 | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:17 |
quote:nee in de magnetron gaart de binnenkant te lang na voordat de buitenkant goed is. Je kunt de magneteron wel gebruiken maar dan moet je tussen door roeren zodat het gelijk matig warm wordt. | |
MouseOver | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:26 |
quote:idd, zelfde als met mensen die zich in een restaurant overeten omdat er immers voor betaald is. Je betaald voor het genot, niet het fysieke voer, en als je dan tegen je zin gaat eten ben je niet efficient bezig. Maar da's offtopic ![]() | |
nightfall | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:27 |
gewoon magnetron,. tussendoor ff omgooien.. | |
Allan24 | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:52 |
Ik zit het nu op te eten... 15 minuutjes in de oven @ 180° did the trick ![]() |