FOK!forum / Culinesse à gogo / Eetbaar bladgoud
PoisonouSzaterdag 9 juli 2005 @ 18:17
Na half google afgestruint te hebben zijn ik en mijn vriendin nog geen site tegen gekomen waar je eetbaar bladgoud kunt bestellen. Dit heeft ze nodig voor een recept die ze binnenkort wil maken.

Weet iemand een website, of gewoon een winkel waar je dit kan halen en wat daarbij een beetje goede prijzen zijn per velletje (maten van een velletje weet ik ook niet overigens)?
thaleiazaterdag 9 juli 2005 @ 18:18
Vraag eens bij de Bolsfabriek waar die het vandaan halen
PoisonouSzaterdag 9 juli 2005 @ 18:21
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 18:18 schreef thaleia het volgende:
Vraag eens bij de Bolsfabriek waar die het vandaan halen
Waarschijnlijk gewoon bij een groothandel, maargoed eens afwachten of iemand een beter idee heeft, anders eens naar de hanos of de sligro kijken of die het verkopen
SeLangzaterdag 9 juli 2005 @ 18:21
Volgens mij kun je normaal bladgoud gebruiken.
Dat is zo ontzettend dun dat je er volgens mij niks van merkt als je het eet.
Bovendien lijkt het me niet schadelijk omdat het een edelmetaal is een daarom waarschijnlijk chemisch neutraal (of werkt het als catalysator voor een of andere schadelijke reactie? )
Haarbalpastazaterdag 9 juli 2005 @ 18:21
anders koop je gewoon een fles goldstrike en een zeefje
PoisonouSzaterdag 9 juli 2005 @ 18:22
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 18:21 schreef SeLang het volgende:
Volgens mij kun je normaal bladgoud gebruiken.
Dat is zo ontzettend dun dat je er volgens mij niks van merkt als je het eet.
Bovendien lijkt het me niet schadelijk omdat het een edelmetaal is een daarom waarschijnlijk chemisch neutraal (of werkt het als catalysator voor een of andere schadelijke reactie? )
Ik las op een site dat je lichaam er niets mee kan, en direct richtin de uitgang stuurt dus;)
tonkszaterdag 9 juli 2005 @ 18:23
is dit niet vreselijk duur?
PoisonouSzaterdag 9 juli 2005 @ 18:23
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 18:21 schreef Haarbalpasta het volgende:
anders koop je gewoon een fles goldstrike en een zeefje
Barbaar! beetje goldstrike weg gooien?
PoisonouSzaterdag 9 juli 2005 @ 18:24
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 18:23 schreef tonks het volgende:
is dit niet vreselijk duur?
http://www.amazon.com/exe(...)2025%26link_code=xm2

Maar om het door amazon te laten sturen is ten eerste al teveel, en ten tweede zou dat te laat aankomen gok ik:)

Maar de prijsn valt mij redelijk mee dus:)
zoalshetiszaterdag 9 juli 2005 @ 18:24
ow lekker!! ik kreeg vroeger bij een turks restaurant altijd een gedestilleerd na het eten, daar zat ook bladgoud in. heel feestelijk. turkse goldstrike zeg maar (denk ik)
PoisonouSzaterdag 9 juli 2005 @ 18:28
Amazon gaat ook niet werken, die blijken dit niet buiten de US te verzenden dus :/
Haarbalpastazaterdag 9 juli 2005 @ 21:05
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 18:23 schreef PoisonouS het volgende:

[..]

Barbaar! beetje goldstrike weg gooien?
ik zei niks over weggooien
dutch-mammazaterdag 9 juli 2005 @ 22:43
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 18:21 schreef SeLang het volgende:
Volgens mij kun je normaal bladgoud gebruiken.
Dat is zo ontzettend dun dat je er volgens mij niks van merkt als je het eet.
Bovendien lijkt het me niet schadelijk omdat het een edelmetaal is een daarom waarschijnlijk chemisch neutraal (of werkt het als catalysator voor een of andere schadelijke reactie? )
Er is een speciaal spul, voor levensmiddelengebruik, dat is vloeibaar (droogt op). Ik heb het in een ver verleden wel eens gebruikt voor marsepein en taaitai.
Misschien via een banketbakkersgroothandel/patisseriegroothandel?
Pietverdrietzaterdag 9 juli 2005 @ 22:47
Goud is een zwaar metaal, maar het is ook een edelmetaal, dus gaat in je lichaam geen verbindingen aan, en je kan het dus gewoon eten.
Gewoon bladgoud gebruiken kan dus.
Waarvoor wil je het gebruiken?
Hoewel, bedenk ik me, je waarschijnlijk wel electrolyse krijgt met vullingen als je er op bijt.
Dwaashaaszaterdag 9 juli 2005 @ 22:47
Mijn broer is kok en heeft het eens gehaald bij de Lucas Klamer, das die Duitse (toch?) groothandel. Heeft ie lekkere desserts mee gemaakt . Maar volgens mij was dat inderdaad ook vloeibaar...
Mayadevizaterdag 9 juli 2005 @ 23:03
Was laatst toevallig nog op televisie bij een kookprogramma. Misschien bij een toko met Indiase spullen? Het was geloof ik een gerecht uit India wat ze maakten op televisie.
Pietverdrietzaterdag 9 juli 2005 @ 23:04
Kan, in India zijn ze gek met goud.
Jordy-Bzaterdag 9 juli 2005 @ 23:09
bladgoud door voedsel... The ultimate "Fuck you, poor people!"...
Martijn_77zaterdag 9 juli 2005 @ 23:10
Voegt dat blad goud eigenlijk nog iets aan smaak of zo toe? Behalve dat het er erg mooi uit ziet.
tonkszaterdag 9 juli 2005 @ 23:10
op tv was laatst een restaurant daar hadden ze ijs voor 2000 dollar, zat ook bladgoud op
longinuszaterdag 9 juli 2005 @ 23:12
Bij een goede hobbyzaak kun je velletjes bladgoud kopen (let wel dat je geen goedkoop imitatie krijgt).
Byte_Mezaterdag 9 juli 2005 @ 23:13
idd, gewoon bladgoud.
miss_dynastiezaterdag 9 juli 2005 @ 23:13
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 22:47 schreef Dwaashaas het volgende:
Mijn broer is kok en heeft het eens gehaald bij de Lucas Klamer, das die Duitse (toch?) groothandel. Heeft ie lekkere desserts mee gemaakt . Maar volgens mij was dat inderdaad ook vloeibaar...
Lukas Klamer=Makro, ik kan in elk geval met mn Makropas ook daar naar binnen en de folders zijn hetzelfde.
Ik heb geen idee of het daar te krijgen is, heb er nooit op gelet, maar je zou het kunnen proberen
Anthraxxzaterdag 9 juli 2005 @ 23:13
Hoe zit het met je vullingen trouwens? Als je wel eens metaal binnen hebt gekregen weet je dat het behoorlijk pijn kan gaan doen als je vullingen hebt. Probeer maar eens op een stuk aluminiumfolie te bijten als je me niet geloofd
Jordy-Bzaterdag 9 juli 2005 @ 23:15
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:10 schreef Martijn_77 het volgende:
Voegt dat blad goud eigenlijk nog iets aan smaak of zo toe? Behalve dat het er erg mooi uit ziet.
nee.

geen geur, geen smaak... puur voor de sier.
dutch-mammazaterdag 9 juli 2005 @ 23:27
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:13 schreef Anthraxx het volgende:
Hoe zit het met je vullingen trouwens? Als je wel eens metaal binnen hebt gekregen weet je dat het behoorlijk pijn kan gaan doen als je vullingen hebt. Probeer maar eens op een stuk aluminiumfolie te bijten als je me niet geloofd
Leg maar niet uit want ik weet precies wat je bedoelt...

Heeft iets met geleiding te maken en volgens mij doet goud dat niet.
Jordy-Bzaterdag 9 juli 2005 @ 23:29
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:27 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Leg maar niet uit want ik weet precies wat je bedoelt...

Heeft iets met geleiding te maken en volgens mij doet goud dat niet.
Daarom heb je bij de duurdere kabeltjes voor audio, enzo, altijd vergulde stekkertjes...

Goud geleidt bijzonder goed.
tonkszaterdag 9 juli 2005 @ 23:29
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:13 schreef Anthraxx het volgende:
Hoe zit het met je vullingen trouwens? Als je wel eens metaal binnen hebt gekregen weet je dat het behoorlijk pijn kan gaan doen als je vullingen hebt. Probeer maar eens op een stuk aluminiumfolie te bijten als je me niet geloofd
Been there done that

Anthraxxzaterdag 9 juli 2005 @ 23:36
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:29 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Daarom heb je bij de duurdere kabeltjes voor audio, enzo, altijd vergulde stekkertjes...

Goud geleidt bijzonder goed.
Koper geleid beter (het ontloopt elkaar niet veel). Sla je Binas er maar op na. Het enige voordeel van goud bovenop koper is dat goud niet kan roesten. Maar dat is offtopic
dutch-mammazaterdag 9 juli 2005 @ 23:39
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:36 schreef Anthraxx het volgende:

[..]

Koper geleid beter (het ontloopt elkaar niet veel). Sla je Binas er maar op na. Het enige voordeel van goud bovenop koper is dat goud niet kan roesten. Maar dat is offtopic
Tja, het gaat over goud eten en mogelijke schokeffecten...
Maak er geen pagina's lange discussie van, geef desnoods een linkje met info... en dan zal ik niet moeilijk doen.
Jordy-Bzondag 10 juli 2005 @ 00:15
Naja... Het heeft dus geen geur, geen smaak (en is dus nutteloos als ingrediënt) en als je vullingen hebt geeft 't een vervelend effect.

Maar er is dus niet speciaal "eetbaar bladgoud" en als je het dan toch wil gebruiken, moet je wel zorgen dat je echt goud krijgt en geen namaakspul (want dat zou wèl 'ns giftig kunnen zijn)
__Saviour__zondag 10 juli 2005 @ 00:18
Echt gewoon pure patserij dus, kijk mij eens goud eten.
Dan zou ik m'n geld toch liever uitgeven aan ingredienten die echt iets toevoegen.
Martijn_77zondag 10 juli 2005 @ 01:20
quote:
Op zondag 10 juli 2005 00:18 schreef __Saviour__ het volgende:
Echt gewoon pure patserij dus, kijk mij eens goud eten.
Dan zou ik m'n geld toch liever uitgeven aan ingredienten die echt iets toevoegen.
ach ieder zijn keuze zou het toch ook wel een keer willen proberen. Onder het motto van je moet alles ooit geprobeerd hebben.
dutch-mammazondag 10 juli 2005 @ 01:29
quote:
Op zondag 10 juli 2005 00:18 schreef __Saviour__ het volgende:
Echt gewoon pure patserij dus, kijk mij eens goud eten.
Dan zou ik m'n geld toch liever uitgeven aan ingredienten die echt iets toevoegen.
Dat mag, je geld uitgeven aan andere ingrediënten die volgens jou écht iets toevoegen. Dat valt weer onder consuminderen (en daar wee ik ook alles van!)

Maar het oordelen in termen als "patserij" vind ik niet echt passen in een forum over culinaire dingen. Want "culinair" is zowel low budget koken op een creatieve manier, als zeer dekadent en bourgondisch (OK, noem het patserig ) uit je dak gaan...
dutch-mammazondag 10 juli 2005 @ 01:30
quote:
Op zondag 10 juli 2005 01:20 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

ach ieder zijn keuze zou het toch ook wel een keer willen proberen. Onder het motto van je moet alles ooit geprobeerd hebben.
Dat bedoel ik...!
__Saviour__zondag 10 juli 2005 @ 01:39
Patserij bedoelde ik dan ook niet negatief ofzo, ik vind het alleen jammer van het geld. Maar ieder z'n mening natuurlijk he
Jordy-Bzondag 10 juli 2005 @ 02:55
quote:
Op zondag 10 juli 2005 01:29 schreef dutch-mamma het volgende:
Maar het oordelen in termen als "patserij" vind ik niet echt passen in een forum over culinaire dingen. Want "culinair" is zowel low budget koken op een creatieve manier, als zeer dekadent en bourgondisch (OK, noem het patserig ) uit je dak gaan...
Kijk... Iets als truffels is relatief duur en erg exclusief, maar het heeft wèl 'n aparte smaak.

Bladgoud is niets. Smakeloos, reukloos goud. Afgezien van de aankleding heeft het echt geen enkele toegevoegde waarde aan je gerecht. Zie mijn eerste post in dit topic. Het is imo pure patserij.
Mirjamzondag 10 juli 2005 @ 02:56
ik hebe rgens een recept voor creme brulee met een laagje van bladgoud.
hoe decadent.
Xeborziuszondag 10 juli 2005 @ 03:15
Jezus... Bladgoud in je eten is zo 1823
Tegenwoordig flikker je diamanten door de sla dressing.
Pietverdrietzondag 10 juli 2005 @ 09:41
quote:
Op zondag 10 juli 2005 02:55 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Kijk... Iets als truffels is relatief duur en erg exclusief, maar het heeft wèl 'n aparte smaak.

Bladgoud is niets. Smakeloos, reukloos goud. Afgezien van de aankleding heeft het echt geen enkele toegevoegde waarde aan je gerecht. Zie mijn eerste post in dit topic. Het is imo pure patserij.
99% mee eens. Ik gebruik liever echte vanille in een dessert, dan met goud te werken.
goud voegt niets aan smaak toe, alleen maar wat kleur.
zoalshetiszondag 10 juli 2005 @ 09:43
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:29 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Daarom heb je bij de duurdere kabeltjes voor audio, enzo, altijd vergulde stekkertjes...

Goud geleidt bijzonder goed.
en daarom maakt met kronen van goud? goud heeft niet dat 'electrische' effect in je mond.
Pietverdrietzondag 10 juli 2005 @ 09:58
quote:
Op zondag 10 juli 2005 09:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

en daarom maakt met kronen van goud? goud heeft niet dat 'electrische' effect in je mond.
Kwestie van isoleren volgens mijn tandarts.
zoalshetiszondag 10 juli 2005 @ 10:09
quote:
Op zondag 10 juli 2005 09:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kwestie van isoleren volgens mijn tandarts.
ik zal het eens aan mijn buurman (tandarts) vragen, want volgens mij krijg je bij goud in combi met een lood/amalgaanvulling geen voelbare reacties.
Pieldeprutkarbonkelzondag 10 juli 2005 @ 10:15
Kijk eens op www.ebay.de en dan zoeken onder blattgold...staat genoeg op...wel even kijken of ze ook naar NL willen versturen.

Spul is trouwens echt flinterdun (en dan nog veel dunner) dus moeilijk te verwerken..als je het probeert vast te pakken blijft het aan je vingers plakken.
Jordy-Bzondag 10 juli 2005 @ 11:15
quote:
Op zondag 10 juli 2005 09:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

en daarom maakt met kronen van goud? goud heeft niet dat 'electrische' effect in je mond.
wellicht dat er een reactie verloopt door het verschil in electrodepotentiaal tussen goud en wat er dan ook in je vulling zit, zodra je het (blad)goud tegen de vulling houdt.

Kronen worden van goud germaakt omdat goud niet corrodeert. Feit blijft dat goud weldegelijk geleidt.
Pietverdrietzondag 10 juli 2005 @ 11:30
quote:
Op zondag 10 juli 2005 10:15 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:
Kijk eens op www.ebay.de en dan zoeken onder blattgold...staat genoeg op...wel even kijken of ze ook naar NL willen versturen.

Spul is trouwens echt flinterdun (en dan nog veel dunner) dus moeilijk te verwerken..als je het probeert vast te pakken blijft het aan je vingers plakken.
Kolinsky penseel gebruiken.
Pietverdrietzondag 10 juli 2005 @ 11:33
http://www.bok-en-zn.nl/Catalogus/HANDEL_BLADGOUD.HTML
Dementorzondag 10 juli 2005 @ 11:33
Het lijkt mij wel leuk om een grote taart met bladgoud te bedekken
Martijn_77zondag 10 juli 2005 @ 11:35
quote:
Op zondag 10 juli 2005 11:33 schreef Dementor het volgende:
Het lijkt mij wel leuk om een grote taart met bladgoud te bedekken
Ben benieuwd wat dat zou kosten.
Dementorzondag 10 juli 2005 @ 11:38
quote:
Op zondag 10 juli 2005 11:35 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ben benieuwd wat dat zou kosten.
Niet zo heel veel..
je kunt hele dunne velletjes kopen hoor
Pietverdrietzondag 10 juli 2005 @ 11:40
Ligt er aan hoe goed je bent in bladgoudverwerken, Martijn..
En hoe groot de taart is.
Persoonlijk vind ik het erg Nuvo Riche.
Dementorzondag 10 juli 2005 @ 11:42
quote:
Op zondag 10 juli 2005 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Ligt er aan hoe goed je bent in bladgoudverwerken, Martijn..
En hoe groot de taart is.
Persoonlijk vind ik het erg Nuvo Riche.
Schrijf het dan wel goed he nouveau riche.
Pietverdrietzondag 10 juli 2005 @ 11:47
Was een grapje
http://www.nuvo.net/
Euh sjit verkeerde tijdschrift
http://www.nuvomagazine.com/
dutch-mammazondag 10 juli 2005 @ 12:34
quote:
Op zondag 10 juli 2005 01:39 schreef __Saviour__ het volgende:
Patserij bedoelde ik dan ook niet negatief ofzo, ik vind het alleen jammer van het geld. Maar ieder z'n mening natuurlijk he
OK, ik vat 'em

Da's het nadeel van geschreven tekst, je mist de klank van de stem en de uitdrukking van het gezin, waardoor woorden soms wel eens iets anders overkomen dan de bedoeling is...
dutch-mammazondag 10 juli 2005 @ 12:36
quote:
Op zondag 10 juli 2005 03:15 schreef Xeborzius het volgende:
Jezus... Bladgoud in je eten is zo 1823
Tegenwoordig flikker je diamanten door de sla dressing.
Ow, is dat de reden waarom mijn gebit eruit ziet als Berlijn 1945...!

Maar 1823 is het niet echt... Ik dacht eerder aan Lodewijk de 14e t/m de 16e...!
Badeentjevrijdag 15 juli 2005 @ 09:37
quote:
Op zondag 10 juli 2005 03:15 schreef Xeborzius het volgende:
Jezus... Bladgoud in je eten is zo 1823
Tegenwoordig flikker je diamanten door de sla dressing.
MaRySevrijdag 15 juli 2005 @ 12:29
Goud !

Niemand plaatjes?
tonksvrijdag 15 juli 2005 @ 12:30
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 12:29 schreef MaRySe het volgende:
Goud !

Niemand plaatjes?
Van goude dingen?
MaRySevrijdag 15 juli 2005 @ 12:33
Van goud eten !
Riovrijdag 15 juli 2005 @ 13:08
eetbaar bladgoud = pleonasme

Kun je gewoon bij bv Peter v Ginkel kopen