Als dierenleed er niet zou zijn, vlees etc. geen verspilling en vervuiling zal zijn etc.. dan zou ik ook veganist blijven. Gewoon omdat het gezonder is.quote:Op dinsdag 2 augustus 2005 00:42 schreef Lotte. het volgende:
Zijn er hier eigenlijk ook veganisten die dit zijn geworden om andere redenen dan uit principe of omdat het volgens hen gezonder is?
Diegene is 35 en heel gezond.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 15:03 schreef TechXP het volgende:
[..]
Daar zijn inderdaad theorien over. Ik weet niet of het waarheid is. Hoe oud is diegene al? En heeft die weleens laten checken? Eet die verder geen andere producten met b12? etc.
Waarom moeten ze thuis blijven als jij werkt?quote:Op dinsdag 17 januari 2006 17:46 schreef Björk het volgende:
ik heb niets tegen veganisten ( snap ze alleen niet echt maar ja. dat is wat anders ), mits ze lekker thuis blijven als ik aan het werk ben!
Misschien werkt ie een restaurant ofzo?quote:Op dinsdag 17 januari 2006 18:01 schreef Eveli het volgende:
[..]
Waarom moeten ze thuis blijven als jij werkt?
Dan heb ik ook niks tegen hem, als ie maar hier weg blijftquote:Op dinsdag 17 januari 2006 18:12 schreef Pizza_Shooter het volgende:
[..]
Misschien werkt ie een restaurant ofzo?
quote:Op vrijdag 8 juli 2005 16:42 schreef TechXP het volgende:
[..]
onzinnige en ongefundeerde reactie. Je bent de zwakste schakel. Tot ziens!
We hebben het hier wel over 2 verschillende oorzaken van een vitamine B12-tekort.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 19:45 schreef pepper_961 het volgende:
Nee, dat is dus niet waar.
B12 tekort komt juist voor bij mensen die vegetarisch/veganistisch zijn opgevoed!
Mensen zoals ik dus, en dat maakt dat ik dus nu voor de rest van mn leven B12 injecties in mn reet moet krijgen.
B12 zou inderdaad in banaan zitten, maar voornamelijk nog altijd in vlees.
Ferritine is ook iets wat een mens niet mag missen en ook dat haal je vooral/alleen uit vlees.
Het feit dat je dit niet mag missen, betekend voor mij dat een dieet zonder vlees niet volledig genoeg is.
Nou zei je net tegen mij dat ik me er maar eens meer in moest verdiepen?
Ik denk dat ik, als addison biermer patient, me daar voldoende in heb verdiept hoor.
Ik voel dus aan den lijve de gevolgen van een niet volledig genoeg dieet.
Pasta & hagelslag uit de gemiddelde supermarkt zijn niet zo geschikt. Kokosbrood ook niet (gelatine).. Natuurlijk kun je groenten en fruit op brood doen, of dingen als pindakaas, houmous, tahin..quote:Op maandag 13 februari 2006 21:57 schreef aidyl het volgende:
Wat ik me van de week zomaar afvroeg... wat doet de veganist op het brood als ie wat gezonds op zijn/haar boterham wil? Iets zoets is niet zo moeilijk (denk ik), pasta, hagelslag, kokosbrood, jam... maar iets gezonds? Ik kon zo vlug niks verzinnen![]()
Gestampte muisjes iig niet. Maar das ook voor vegetariers not done. Er zit Karmijn in, ofwel E120, ofwel schildluis.quote:Op donderdag 23 februari 2006 20:50 schreef NightH4wk het volgende:
Is beschuit met muisjes toegestaan?
Foodback CULquote:Op maandag 6 maart 2006 22:50 schreef the_disheaver het volgende:
Wat een onzin... Dat je onzin reeksen als Slowchat en spellen naar beneden schopt: tuurlijk. Maar inhoudelijke reeksen waar je verzekerd bent de juiste mensen te krijgen (niet alle veganisten kijken de CUL-index, maar zien wel via MyAt het veganisten topic... Maar dat is meer iets FB...
Als je het zeker wilt weten: het brood bij de natuurwinkels. Bij de AH: Allison en korte krop. Bij andere supermarkten hebben ze soms ook wel biologisch/oerbrood. Bij de bakker: dat is dan een kwestie van vragen. Wellicht dat ze bij de meer ambachtelijke bakkers er voor kiezen om geen broodverbetermiddel (want daar gaat het om) te gebruiken.quote:Op maandag 13 maart 2006 00:15 schreef McGry het volgende:
Goedemorgen. Ik ben het veganistisch eten tijdelijk aan het uitproberen. Even om te kijken hoe dat nu is. En ik zou graag willen weten hoe veganistisch brood nu precies is. 'Brood' is natuurlijk een ruim begrip, en ik zou niet weten hoe ik het een van het ander van elkaar kan onderscheiden. Brood uit een zak, daar staat misschien nog ingridienten op, maar brood van een bakker of zo? Hoe ga je daar mee om?
'broodverbetermiddel', wat is dat dan weer? Maar doen ze bij veel 'brood' er ook geen koe-melk doorheen? Ik woon niet in NL, en hier is brood minder populair als in NL. Het brood wat er is, is wit, vaak stokbrood, en met een beetje pech sompig, zoet en plakkerig. Met stokbrood is net als frankrijk, zit daar melk in?quote:Op maandag 13 maart 2006 21:55 schreef arievleesboom het volgende:
Als je het zeker wilt weten: het brood bij de natuurwinkels. Bij de AH: Allison en korte krop. Bij andere supermarkten hebben ze soms ook wel biologisch/oerbrood. Bij de bakker: dat is dan een kwestie van vragen. Wellicht dat ze bij de meer ambachtelijke bakkers er voor kiezen om geen broodverbetermiddel (want daar gaat het om) te gebruiken.
Natuurlijk is dat beter. Maar na dat boekje gelezen te hebben, bleek dat ze er nogal ongerust over waren dat de gemiddelde veganism misschien wel niet genoeg binnen kreeg of op kon nemen.quote:Wat betreft calcium: het lijkt me dan wel zo makkelijk om je calcium gewoon via groente (of bv sesam) binnen te krijgen. Of inderdaad via sojamelk waar calcium aan is toegevoegd.
ok, ik ga rondkijken! bedankt!quote:Voor verdere details kun je misschien beter op het NVV forum rondkijken: http://www.veganisme.org/forum/index.php
Stokbrood is volgens mij vaak wel ok. Broodverbetermiddel kan vanalles zijn, dat verschilt per keer. Plantaardig, melk of dierlijk vet. Het is volgens mij niet zo makkelijk om er achter te komen wat het nou precies is.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 01:07 schreef McGry het volgende:
'broodverbetermiddel', wat is dat dan weer? Maar doen ze bij veel 'brood' er ook geen koe-melk doorheen? Ik woon niet in NL, en hier is brood minder populair als in NL. Het brood wat er is, is wit, vaak stokbrood, en met een beetje pech sompig, zoet en plakkerig. Met stokbrood is net als frankrijk, zit daar melk in?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |